otsikko
Etusivu      Talli ja tilat      Oriit      Tammat      Toiminta      Muuta

 

    Mathilde VH15-023-0034  Virallinen nimi   Mathilde   Säkäkorkeus   144 cm
  Lempinimi   Mathilde   Syntynyt   22.11.2014, VHKR*
  Rotu   WPB (NWR, 50%)   Sukupuoli   Tamma
  Väri   Punaruunikko   Kasvattaja   Paraatiponit
  Omistaja   dani VRL-03561   Painotus   Estepainotus

Koulutustaso: heB, 110 cm
Käyttö: Kisaponi

Saavutukset:
    ERJ-III, 5,5 + 40 + 25 + 0 + 14 = 84,5p. 31.05.2020
    VWY-II, 6 + 6 + 6,5 + 21 + 5 = 44,5p. 22.11.2020

*4-vuotias 22.03.2015
8-vuotias 22.07.2015

    Luonnekuvaus

Mathilde on melko luonteikkaista vanhemmista ja alkuun pelkäsin, että minkäslaisen aikapommin olen taas mennyt kasvattamaan itselleni. Harvinaista kyllä, mutta olin onnekseni tamman suhteen väärässä. Mathilde on huomattavasti sopuisampi luonne, kuin vanhempansa. Toki siitäkin vauhtia löytyy erityisesti esteradalla, mutta niin kierroksia keräävä ja nokkaansa kaikesta ottava se ei ole, vaan paljon yhteistyökykyisempi ja mukavampi kaikin puolin. Ihanaa, kun kerrankin voi sanoa olevansa tyytyväinen omaan kasvatukseen!

Yleisesti ottaen Mathilde on ihmisiä ja muita poneja kohtaan uteliaan ystävällinen, vähän sellainen kaikkien kaveri. Kaikkien ponien kanssa se ei tietenkään tule toimeen eikä tammamaisilta draamoilta voi täysin välttyä, mutta lähtökohtaisesti Mathilde on ensin ystävällinen eikä ota nokkiinsa, jos esimerkiksi kisapaikalla joku tuntematon menee läheltä tai verryttelyssä on ahdasta ja joutuu olemaan kylki kyljessä randomien kanssa. Ihmisten taskuja Mathilde saattaa joskus nuuskia hieman turhankin innokkaasti ja jos sieltä jotain löytyy, ei tamma lopeta piinaamista ennen kuin on osansa saanut. Taluttaessa tamma seuraa yleensä nätisti perässä. Hoitaessa se käyttäytyy myös yleensä siivosti, joskin Mathilde on todellinen juorukello ja hirnuu ja pörisee koko ajan muiden tallissa olevien hevosten kanssa. Tamma myös lastautuu nätisti ja yleisesti ottaen uusissa ja yllättävissä tilanteissa toimii fiksusti, mikäli hoitajatkin pysyvät rentoina. Paineistusta ei Mathilde kestä ja silloin voi tammamainen dramaattisuus nousta esiin.

Ratsuna Mathilde on energinen ja touhukas. Se tykkää työskennellä ja sillä ratsastuskertojen alussa harvoin on huonoja päiviä. Innostuksen työskentelyyn onnistuu pilaamaan vain huono kuski, joten siksi Mathilde onkin varattu vain jo hieman kokeneempien käyttöön, ettei se pääse leipääntymään ratsastukseen ja touhu pysyy sille mukavana jatkossakin. Mathilde tarvitsee aika paljon aivojumppaa, jotta sen saa päättömästä kiitämisestä parempaan työskentelymoodiin. Jos kuski antaa sen haahuilla, se kyllästyy nopeasti ja lyö hanskat tiskiin. Mikään superkouluponi Mathilde ei ole, mutta perus jumpat sujuvat siltä kyllä mallikkaasti. Esteponina tamma taas on paljon parempi. Energiaa ja vauhtia ei puutu, tamma hyppää suurinpiirtein mitä vaan eteen laitetaan ja kääntyykin mitä tiukimpiin mutkiin. Esteillä Mathilde vaatii kuitenkin osaavan ja tasaisen kuskin. Epäselvästä sekoilusta se voi ottaa nokkiinsa ja kieltää herkästi, jos ei ole kuskin kanssa samalla aaltopituudella. Samoin paineistusta tamma ei kestä vaan sille pitää antaa sopivasti tilaa tehdä omia ratkaisuja, tai se voi lähteä jopa keulimaan. Sopivan kuskin kanssa Mathilde on lyömätön taskuraketti, ja se onkin tuonut tuliaisina useita rusetteja kisareissuiltaan.

    Suku

 isä Deadly Nightshade MPB
    ERJ-I, KERJ-I, VWY-II, trn, 147 cm, WPB 50%
 ii. Czar ox
    KERJ-II, ERJ-III, tprn, 160 cm, ox (SRA)
 iii. Pascha Nikolai ox
    trn, 159 cm, ox (SRA), evm
 iie. Clavrila ox
    prn, 157 cm, ox (SRA), evm
 ie. Hyer Uchdryd Maisie
    VWY-III, rt sabino, 136 cm, wb
 iei. Pride Henry
    rt sabino, 131 cm, wb, evm
 iee. Maredud Megg
    vprt sabino, 136 cm, wb, evm
 emä Mannequin
     ERJ-II, VWY-II, vprt sabino, 141 cm, WPB 50%
 ei. Brynmor Idris
      ERJ-I, KRJ-I, YLA1, VWY-II, VWY-AB, KTK-III, rnvkk, 132 cm, wb
 eii. Mabon Rhodri
    km, 135 cm, wb, evm
 eie. Brynmor Eleri
    rnvkk, 130 cm, wb, evm
 ee. Models Only xx
    KERJ-III, XLA-II, rt sabino, 154 cm, xx
 eei. White Noise xx
    159 cm, xx, evm
 eee. Garden Variety xx
    153 cm, xx, evm

    Jälkeläiset

Mathilde on tarjolla welshponijalostukseen!

00.00.0000 o/t. Varsa (i. Isä), omistaja: Omistaja

    Valmennukset ja päiväkirja

-- 17.12.2015, päiväkirjamerkintä:
Mathilden kisaura on sujunut mallikkaasti ja tamma alkaa olla meriittien puolesta valmista kauraa eläköitymään kisojen kiertelystä. Rataestestartteja tammalle on jo kertynyt yli 80 kappaletta, joten se kyllä riittää yhdelle ponille. Kisoja tuli kierreltyä niin intensiivisellä tahdilla, että koulupuolen treenaus muuta kuin perusjumpan osalta vähän jäi, samoin kuin tallin maastoesterataa ei tullut, yllätys yllätys, kunnostettua. Mathilden osalta kenttäkisat jäivät nyt siis kokeilematta, mutta olkoot. Josko sitten lumien sulettua saisi sen oman maastoesteradan vihdoin kunnostettua ensi keväänä, niin Mathildella voisi sitten ihan huvin ja urheilun vuoksi kokeilla niitä täällä kotitallilla. Rahkeita kuitenkin luulisi energisellä ja rohkealla tammalla olevan. Muihin tulevaisuuden suunnitelmiin tämän ponin varalle kuuluisi varsa tai pari. Mitään yksityiskohtia, kuten isäoria, ei kuitenkaan ole mietitty ja homma on siltä saralta vielä vähän auki. Katsotaan, tuleeko tässä sopivaa oria vastaan lähikuukausina vai lähivuosina, vai pitääkö taas alkaa itse kasvattamaan sopivaa oria alusta asti..

-- 15.07.2015, päiväkirjamerkinä:
Mathildella aloitellaan pikkuhiljaa kisauraa. Ratsastus ja esteiden hyppääminen on sujunut kotosalla niin mallikkaasti, että taitoja kelpaa jo esitellä julkisesti ja vähän skabaillakin. Alkuperäisistä suunnitelmista poiketen Mathilde luultavasti ei tule ainakaan ihan lähiaikoina suuntaamaan kenttäkisoihin, vaan sen kanssa keskitytään rataesteisiin. Maastoesteitä ei ole oikeastaan harjoiteltu sen kanssa ollenkaan, koska meidän tallin oma maastoesterata on päässyt aika huonoon kuntoon ja kumma kyllä se ei ole itse itseään kunnostanut.. Eli jos kenttäkisoihin mielii, täytyisi ensin jaksaa remontoida omat esteet kuntoon ja raivata täysin metsittyneeksi muuttunut rata sellaiseksi, että siellä uskaltaa hevosen kanssa mennä. Katsotaan, josko rataestekauden päätteeksi tuon urakan saisi tehtyä ja Mathilde voisi kokeilla maastoesteitäkin.

-- 22.03.2015, päiväkirjamerkintä:
Aika juoksee, kun on mukavaa, ja tänään koittikin Mathilden nelivuotissynttärit. Tamma sai taas tuttuja herkkuja ja nautti saamastaan ylimääräisestä huomiosta, jota riittikin koko tallinväen puolelta päivän aikana paljon. Mathilde kun on yksi meidän suosikkinuoria fiksun käytöksensä ja kiltin luonteensa ansiosta. Tamman kanssa käytiin herkuttelujen lomassa kävelemässä myös pitkä lenkki maastossa. Mathildella aloitetaan piakkoin ratsukoulutus ja kävelylenkin aikana tamma saikin totutella uuteen satulaansa. Talutuslenkin aikana tamma ei ollut moksiskaan ja kun pihalle päästiin takaisin, kolisteltiin ja roikuttiin vähän jalustimissa. Mathilde tuntui lähinnä ihmettelevän, että miksei mennä jo karsinaan harjattavaksi. Tamma käyttäytyi siis kuin vanha tekijä ja palkinnoksi se saikin superpitkän ja huolellisen harjauksen.

-- 22.02.2015, päiväkirjamerkintä:
Tänään vieteltiin Mathilden kolmevuotissynttäreitä. Synttäreiden kunniaksi tammalle tarjoiltiin extra ämpärillinen porkkanoita ja omenoita, toki tietysti säännöstellysti hoitajan kädestä, ettei poni innostuisi imuroimaan niitä niin että kohta oltaisiin klinikalla poistamassa henkitorven tukkinutta porkkanaa. Mathildesta on kasvanut todella kiva ja järkevä nuori, jonka kanssa on ilo puuhastella. Tammalla on tosi hyvä asenne kaikkeen uuteen ja se on myös nopea oppimaan. Tamma on myös venähtänyt viime vuosina melkoisesti ja se on jo kolmevuotiaana melkein emänsä mittainen. Siitä tulee taatusti pidempi kuin emästään, mutta pysynee silti varmasti ponimitoissa, eli sen suhteen ei ole huolta. Poni saa vielä hieman kasvaa, mutta lähivuosina aloitetaan ratsukoulutus ja odotan innolla, millainen ratsu Mathildesta saadaan aikaiseksi.

-- 22.11.2014, päiväkirjamerkintä:
Tänään syntyi sitten innolla odottamani varsa. Mannequinin tiineys sujui hyvin ja varsominenkin oli todellinen syöksysynnytys ja oli ohi muutamassa minuutissa niin, etten edes ehtinyt kotoa tallille, vaikka lähdin saman tien kun näin, että Mannequinin karsinaan asennetussa webbikamerassa näkyi merkkejä synnytyksen alkamisesta. Tuloksena oli terve rautias tammavarsa! Olinkin salaa hieman toivonut tammaa, sillä olisi ihana jatkaa Mannequinista omaa emälinjaa joskus tulevaisuudessa. Varsa on myös toivomuksieni mukaan varmasti jonkinasteinen sabino tai splashed white. Sillä on nimittäin puoli naamaa aivan valkoisena! Sukatkin siltä löytyy kolmesta jalasta. Varsalle olin nimeäkin pyöritellyt valmiiksi, ja siitä tulee luultavasti Mathilde. Varsa jää aivan varmasti meille kotitallille asustelemaan loppuiäkseen. Nyt vain odotellaan sen kasvamista ennen muita peliliikkeitä.

-- 30.10.2014, päiväkirjamerkintä:
On jälleen tullut aika tehtailla uusia wpb-varsoja talliin! Törmäsin Nintsun omistuksessa olevaan superkomeaan oriiseen Deadly Nightshadeen, joka on kisaillut menestyksekkäästi sekä esteitä että kenttää ja tajusin sen olevan täydellinen match made in heaven tammalleni Mannequinille, joka on myös kilpaillut molempia lajeja! Varsasta voisi tulla todellinen raketti niin estekentille kuin kenttäkisojen maasto-osuuksille. Mannequinin emä on myös hyvin äärimmäinen sabino, ja tammalla itselläänkin on kuitenkin läsiä ja sukkaa, ja myös Nintsun ori on hyvin suurimerkkinen. Varsasta voisi mahdollisesti tulla siis myös hyvin hauskan värinen, kun suvussa on ihan tunnetusti sabinoa ja muutakin isoa merkkiä. Ei siis muuta kuin tuumasta toimeen ja toivottavasti meillä on täällä tallilla piakkoin uusi värikäs estetykki.

    Kilpailut

Mathilde kilpailee pääpainoisesti porrastetuissa esteratsastuskilpailuissa.

Ominaisuuspisteet
Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 1167.45 p.
Nopeus ja kestävyys: 0.00 p.
Kuuliaisuus ja luonne: 1400.66 p.
Tahti ja irtonaisuus: 0.00 p.
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00 p.


ERJ esteratsastuksessa 2568.11p. (vaikeustaso 6)

Tarkasta ajankohtaiset ja tarkemmat tiedot VRL:n profiilista.

 

Mathilde on virtuaalihevonen.
Kuvat © scirlin
Kaiken materiaalin © dani 2020, ellei toisin ole mainittu. Kopiointi kielletty!