otsikko
Etusivu      Talli ja tilat      Oriit      Tammat      Toiminta      Muuta

 

    Cedion Serennu VH11-024-0090


Serennu karkasi satamaan ja piiloutui laivaan menevien konttien sekaan! Nyt se matkustelee pitkin maailman meriä! Ehkäpä se joskus vielä löytyy!

  

  Virallinen nimi   Cedion Serennu   Säkäkorkeus   119 cm
  Lempinimi   Nipsu   Syntynyt   21.01.2010, VHKR
  Rotu   Welsh mountainponi   Sukupuoli   Ori
  Väri   Rautiaanpäistärikkö   Kasvattaja   Tessa
  Omistaja   dani VRL-03561   Painotus   Estepainotus

Koulutustaso: heB, 90 cm
Käyttö: Kisaponi

Saavutukset: VWY-II, 5 + 7,5 + 7,5 + 20 + 5 = 45p. 17.06.2012
                    ERL-III, 75,73%, 01.01.2013

3-vuotias 21.04.10

    Taustaa

Kun allekirjoittaneen luottomountainponioriista Jackista tuli kuin tulikin eräänä päivänä raihnainen vanhus, piti asiaa korjailla jotenkin. Talliin saatiin uusi ori, Serennu-niminen ukko, joka tepasteli trailerin ramppia alas vaaleanpunainen villaloimi yllään. WTF?
Jos oriin saapuminen kasvattajansa Tessan luota aiheutti jonkinlaisia väärinymmärryksiä tai kummasteluita tallinväen keskuudessa, on uudelleen hupsun Nipsun mukaan nimetty ori ottanut kaikki vahingot takaisin upealla, seurallisella ja miellyttävällä luonteellaan. Se on myös hyvin lahjakas estehevonen ja omaa rautaiset hermot kilpailutilanteiden varalta, ja totta puhuen sen kilpaura on pyörähtänyt tallin omissa kisoissa varsin lupaavasti käyntiin! Toistaiseksi hieman vähemmän tunnetun sukunsa ansiosta ukkelista tulee varmasti myöhemmällä iällä oiva siitosori talliin, eikä vähiten tietenkään hauskan värityksensä takia. ;)

    Luonnekuvaus

Nipsu on herttainen höpönassu - oikea herrasmiespoika, joka tytön gentlemanni ja kaikkien kaveri. Se on luonteeltaan erittäin tasainen, miltei ruunamainen, sekä hyvin yhteistyönhaluinen ja ihmisrakas - tällaista kultapoikaa ei olekaan ihan joka tallissa! Joidenkin mieleen Nipsu saattaa olla kuitenkin varsinkin ratsastaessa jokseenkin tylsä, mutta se on vain ohutta pintaa - oriin veri vetää vahvasti esteille, eikä kuumumista, kierrosten keräämistä ja säpäkyyttä voi mitenkään estää..

Rauhallinen Nipsu tulee ihmisten lisäksi myös erittäin hyvin toimeen erilaisten hevosten kanssa. Se ulkoilee mielellään ainoana vanhempana oriina esimerkiksi alle viisivuotiaiden poikamiesten kera, näyttäen erittäin hyvää esimerkkiä mallikelpoisesta käytöksestä saaden kuitenkin itsekin purkaa energiaansa muiden poikien painileikeissä. Nipsu nauttii paljon saamastaan arvostuksesta, joka perustuu valloittavaan karismaan ja järkähtämättömyyteen, eikä verta nenästä kaivamiseen - siksi se varmaan niin kovasti pitää myös rapsuttelutuokioista!
Tammojen suhteen Nipsu on pitänyt päänsä kylmänä, ja tyytyy tervehtimään leidejä kumealla hörinällä ja valloittavilla korvien höristelyillä. On ihanaa omistaa ori, joka ei saa hormonivyöryä tamman kulkiessa kilometrin päästä!

Nipsua käsitellessä voikin ottaa ihan lunkisti. Taluttaessa se seuraa terhakasti perässä, yrittämättä rynniä ohi tai hidastelematta joka puskan tai lantakasan kohdalla. Välillä se on kuitenkin pitkän otsatukkansa kanssa aivan hakusessa, enkä ihan äkkiä keksi mitään suloisempaa kuin Nipsun törmäämisen taluttajansa selkään, jos hän on yhtäkkiä pysähtynyt, mutta ori on jatkanut tyytyväisenä matkaansa. Höppänän ilme on niin hölmistynyt, ettei mitään rajaa!

Harjauksesta Nipsu pitää, ja seisoo rennon tyytyväisenä käytävällä riehumatta tai tekemättä jokaisesta sen ympärillä pörräävästä kärpäsestä härkästä. Oriin mielestä harjaus on todella rentouttavaa ja se tykkää heittäytyä aivan täysin hoitotilanteisiin - se oikein taivuttelee tyytyväisenä kaulaansa silkasta tyytyväisyydestä, kun joku jaksaa kunnolla pyöritellä siitä irtokarvat kumisualla. Välillä se havahtuu horroksestaan tallipihalta kuuluviin mahdollisiin koviin ääniin, mutta säikky tai paranormaali se ei kuitenkaan ole. Ukkeli ei ole lainkaan kosketusherkkä, ja rakastaa varsinkin otsasta rapsuttelua. Hölmö ukko!

Kaviot Nipsu nostaa nätisti pyynnöstä, mutta on turha kuvitellakaan niin kovasti rentoutuneen oriin kannattelevan itse koipeaan puhdistuksen ajan. Itse asiassa varsinkin takajalkoja putsatessa voi se alkaa nojata koko takalistonsa painolla sille puhdistettavalle jalalle, ja silloin saa hoitaja olla tarkkana ja varovaisena, ettei vaan päästä jalasta äkkisältään irti antaen koko oriin rojahtaa niskaansa.
Myös kengittäjän ja eläinlääkärin kanssa Nipsu tulee hyvin toimeen ja on yleensä tunkemassa uteliaana päätään juuri sinne, mistä kengittäjä tai lekuri on tavaroitaan etsimässä.

Pesuboksiin tallustelu ei ole Nipsulle mikään ongelma, ja yllättäen se seisoskeleekin siellä aivan rauhallisena koko pesun ajan. Jokseenkin nirppanokkamaiseksi taipuvana se on kyllä suureen ääneen sanomassa, jos vesi on epämukavaa lämpötilaltaan - korvat luimuun ja hätäinen katse pyörivin silmin hoitajaan, hei apua, mä palan tai jäädyn kalapuikoksi!
Varustamisesta Nipsu ei juurikaan pidä eikä välitä, mutta se kestää sen kuin mies. Satulavyötä kiristäessä on sillä tapana pullistella aivan aavistuksen verran, että heti kun on otettu askel tai pari, reikiä menee lisää vielä muutama. Suitset ovat sen mielestä ihan ok, suunsa se avaa, kunhan hammaslomasta kutittelee.

Ratsastaessa Nipsu on koulun saralla melkoista motivaatioita eteenpäin liikkumiseen kaipaava tapaus, se kun tykkää hidastaa vauhtiaan aivan olemattomiin ja köpötellä puolen metrin askeleilla vähän välillä ehkä jotain nyhräten ja näpertäen vain kaulaansa kääntämällä. Sitä saa ratsastaa varsinkin alkutunnista kunnolla eteenpäin, eikä sen selkään juuri ole menemistä ilman pitkää kouluraippaa - meno voi varsinkin ilman peilien apua näyttää etujalkoja katsellessa ja tuntua ihan hyvältä, mutta useimmiten ukkelin takajalat laahaavat jossain kilometrien päässä. Sitä saa ratsastaa selkein ja reiluin avuin ja puuttua jokaiseen epäkohtaan heti, pyytää nätimpään muotoon ja pidentämään askelta - vain kuskin tavoitellessa täydellisyyttä viitsii koulusta innostumaton Nipsukin lähteä mukaan puurtamaan!

Sileällä kaiken kestävä Nipsu on kieltämättä jokseenkin mitään erityistä tarjoamaton elukka, mutta piru vieköön sen tahtoa hypätä! Ori on aivan eri poni esteradalla - esteet nähdessään se ei lähde kliseisesti pomppimaan innokkaana joka suuntaan, mutta pientä ylimääräistä pörheyttä ja otsatukan alta vilkuilua on havaittavissa. ;) Esteitä treenatessa kannattaa Nipsun kanssa satsata napakkaan ja reippaaseen verryttelyyn, jotta ukkoon jää jotain energiaa hyppyjäkin varten - ori on helposti kuumuva ja kierroksia keräävä tapaus, eikä sitä ole kiva ajaa henkihieveriin.
Sen hyppytekniikka on ihailtavan voimakas ja ponnekas, mutta se vaatii ratsastajaltaan täydellistä mukanaoloa. Nipsu tahtoo valita hyppypaikkansa itse ja toimia muutenkin hyvin itsenäisesti, joten ratsastajan on osattava antaa sille sopivasti tilaa jäämättä kuitenkin vain matkustamaan - jonkun kun pitäisi ohjata oikeaa tietä, pitää suu herkkänä puolipidätteille ja tarvittaessa painaa jarrusta ihan kunnolla. Ori kiihtyy helposti, mutta sitä on osattava ratsastaa nätisti, tai se vain hermostuu enemmän - esteet ovat sille vakava asia, eikä sitä sovi hypätessä häiritä.

Kilpailuissa Nipsu on radalla tuttuun tapaansa erittäin sähäkkä ja ennen kaikkea varma - kotona ei tarvitse treenata tuntikausia erikoisesteitä tai lähestymisiä, sillä ori yrittää aina parhaansa kieltämättä koskaan kummallisimmallakaan esteellä tai lähestymisellä. Kisapaikalla vain käppäillessään ja verryttelyssä se on oma herrasmiesmäinen ja ystävällinen itsensä, eikä haasta riitaa muiden hevosten kanssa. Se keskittyy kovassakin hälyssä itseensä ja hoitajansa antamiin ohjeisiin. Kilpailupaikalla Nipsu viihtyy hyvin trailerissa, vaikkei hälinä sitä haittaakaan - se kuitenkin nousee sinne mieluummin kuin patsastelee tien tukkeena.

    Suku

 isä VIR MVA Ch Awstin Naew
    rt, 120 cm, wm
 ii. Alouarn Dwe
    rt, 121 cm, wm, evm
 iii. Caddock Von
    rt, 120 cm, wm, evm
 iie. Hywela Jac 9'
    km, 117 cm, wm, evm
 ie. Gwynfryn Owr
    km, 117 cm, wm, evm
 iei. Cadwgawn Ynyr
    mkm, 118 cm, wm, evm
 iee. Winnifred How
    rtkm, 114 cm, wm, evm
 emä VIR MVA Ch Delilight Melina
     VWY-II, km, 116 cm, wm
 ei. Delilight Duke
      rt, wm, evm
 eii. Midnight Hurricane
    rnpäis, wm, evm
 eie. Lenita
    wm, evm
 ee. Lilla My
    km, wm, evm
 eei. Samsom
    118 cm, wm, evm
 eee. Ria
    rtkm, 117 cm, wm, evm

    Jälkeläiset

Nipsu on tarjolla welshponijalostukseen!

26.12.2011 o. Seamus Dawn (e. Adwr Rhianna), omistaja: Paraatiponit
01.06.2012 o. Seren Tywynn Dawn (e. Duciaid Ariannaid), omistaja: Christa W., Lai'e Welsh

    Valmennukset ja päiväkirjan poikanen

26.12.2011, päiväkirjamerkintä
Joulukuun alkupuolella Nipsu astui ensimmäisen tammansa, Rhiannan, ja tänään oriille syntyi sen esikoinen - isänsä tapaan hieno päistärikkö, tosin emänsä tapaan ruunikkona. Kyseessä on terve pieni orivarsa, joka jo nyt vaikuttaa hyvin reippaalta, ainakin, mikäli sen formularallia karsinassa on uskominen.. Nipsun kaltaisesta ujoudesta ei ole tietoakaan, että kyllä tästä pojasta taitaa enemmän emänsä kaltainen tulla. Tulevaisuus saa näyttää, mitä kaikkea poitsu isältään periikään!

13.09.2010, estevalmennus
Tämänpäiväisessä valmennuksessa keskityttiin lähinnä hyppäämisen perusteisiin ja hiottiin sitä yhteistyötä esteillä entistä saumattomammaksi. Alkulämmittelyssä käytettiin jo kavaletteja ja puomeja apuna ja haettiin ennen kaikkea yhteistä säveltä Nipsun kanssa. Se ei tunnetustikaan ollut kovin vaikeaa, joten jo pian pääsimme siirtymään hankalammille lähestymisille ja vaativammille esteille. Lähestymisistä tuli olla tarkka ja valmentaja nipotti oikein ahkerasti pienestäkin epäröinnistä esteiden välillä - ja tehtäviä hän aina vaikeutti keksimällä ties minkälaisia temppuja esteiden väliin suoritettavaksi. Ne vaativat tarkkaa ratsastusta, erittäin huolellisia valmisteluita ja yhteistyötä ponin taholta, jotka tänään onneksi pelittivät mainiosti. Valmennus sujui oikein hyvin ja Nipsukin vaikutti tyytyväiseltä päivän tehtävätarjontaan.

20.06.2010, estevalmennus
Nipsu kisaa ensimmäistä kauttaan tänä kesänä ja suorituksiin haettiin tänään estevalmennuksen avulla vähän lisäpontta. Valmentaja tarjosikin todella kinkkisiä tehtäviä taitojen takuuvarmaksi hiomiseksi - tarjolla oli tiukkoja käännöksiä, hankalia lähestymisiä ja erikoisia esteitä oikein kokonaisen trikkiradan verran. Lämmittelin Nipsun nopeasti esteiden seassa, sillä koko kenttä oli käytetty rataa varten, ja siitäkös ori tuntui heti innostuvan. Ja hyvä, läheinen touchi esteisiin säilyi koko valmennuksen ajan! Nipsu hyppäsi ja toimi todella taloudellisesti, ei säätänyt omiaan ja teki vain sen, mikä oli pakollista - esimerkiksi hypyissä se säästi itseään hyvin, eikä lähtenyt erikoisemmillekaan rakennelmille yrittämään turhan kaukaa tai turhan korkealta. Kun säheltämiseen ei mennyt ylimääräistä energiaa, oli sen helppo lähteä taskurakettina hiemankin pidemmille väleille ja pidentää askeltaan maalilinjalle tullessa. Meikäläinenkin onnistui selässä sangen hyvin - istunta pysyi tiiviinä ja paketti toimi hienosti ponin kanssa!

19.05.2010, päiväkirjamerkintä
Tänään Nipsu otti sitten ensimmäisen sijoituksensa - ensimmäisen voittonsa! - kilpailuista. Kisarumba kotitallilla on jatkunut koko viikon ja ori on käynyt starttaamassa testimielessä pari luokkaa ihan vain kokemuksen ja varmuuden keräämiseksi. Tänään uskalsin sitten ensi kerran pyytää poitsulta vähän enemmän, reippaampaa laukkaa ja nopeampaa reagoimista ja täytyy myöntää, että radan suunnittelu ja avutkin osuivat yllättävän hyvin paikoilleen - yleensä nuorten kanssa on aina vähän arpomista eikä ihan varman päälle voi pelata, mutta nyt Nipsu toimi täysin suunnitelmieni mukaan! Hienosta työstä siunaantuikin sitten voitto, kokonaisesta 18 osallistujasta. Mahtavaa!

12.05.2010, päiväkirjamerkintä
Nipsu on kehittynyt aivan uskomatonta tahtia ja osoittautunut todella oppivaiseksi ja fiksuksi ratsuksi. Lisäksi se on perinyt vanhemmiltaan sellaiset hyppylahjat, ettei allekirjoittanut malttanut niiden testaamista tositoimissa kauempaa odotella - ja mitä muuta olisikaan voinut seurata siitä, että kotitallilla järjestettiin tänään estekilpailut, kuin Nipsun ensimmäinen kilpailuosallistuminen? Lähdin saman tien ehkä hieman liiankin kunnianhimoisesti tavoittelemaan taivaita nuoren pojan kanssa ja osallistuin ihan testimielessä 80 sentin luokkaan. Starttasimme viimeisinä, jotta ehtisin varmasti lämmitellä ja verrytellä Nipsun huolella - ja se toimikin oikein nätisti verkassa, joskin muut ratsukot ja tiheät hyppyvuorot hieman hämmensivät sitä. Itse ratakaan ei sujunut hassummin, vaikka ori oli tietenkin melko ulalla. Se kuitenkin yritti kaikkensa, mutta aika jäi varsin hitaaksi ja se pudottikin pari estettä - lopulta päädyimme 16. sijalle 18 osallistujasta. Ensimmäisen starttinsa Nipsu suoritti kuitenkin näin nuoreksi ja kokemattomaksi poniksi kunnialla. Tästä on vain tie ylöspäin!

22.04.2010, päiväkirjamerkintä
Nipsu on juuri viettänyt kolmevuotispäiviään, mikä tarkoittaa tässä tallissa ratsukoulutuksen alkamista. Suitset ovatkin olleet jo melko pitkään tälle pojalle ihan tuttua kauraa, mutta nyt päästään vihdoin pelleilemään satulan kanssa ja viemään juoksutus ja ohjasajo vähän pidemmälle. Nuorelta miekkoselta voi toivottavasti kohta odottaa jo vähän enempää osaamista, kuin kääntymisen, pysähtymisen ja eteenpäin liikkumisen. Lisäksi ori pääsee nyt hieman tavoitteellisempaan treeniin - se on niin solakassa kunnossa, ettei sen selkään uskalla mennä edes roikkumaan normaalipainoinen ihminen, ehkä joku pikkulapsi juuri ja juuri. Ensimmäisen ohjasajolenkin satulan kanssa päämäärä voisikin olla läheinen mäki, jota sitten kiipeiltäisiin ylös ja alas? Lihaksia tälle on piru vie saatava!

21.03.2010, päiväkirjamerkintä
Tänään kaksivuotiaaksi kääntynyt Nipsu on epäilyistäni huolimatta sopeutunut mainiosti tallin porukkaan. Onhan se erilainen kuin muut, mutta vain positiivisella tavalla. Siinä missä muut riutuvat uhma- ja teini-iän kapinoissa, on Nipsu innokas ja nöyrä oppipoika, joka ennen kaikkea tottelee. Se ei kyseenalaista ihmisen auktoriteettia, mutta osaa poniporukassa kyllä pitää puolensa, vaikkei se nyt mitään johtajakastia tietenkään ole. Henkisen kasvun lisäksi pikkurääpäle on myös komistunut silmissä. Ei se mikään maskuliinisuuden perikuva vielä ole, mutta se on kuitenkin kasvanut kokoa ihan hyvin, eikä ainakaan ole enää se hiuksenhieno reppana, kuin mitä se oli tullessaan. Päistärikkö väri on myös päässyt oikeuksiinsa karvanvaihdon myötä - talvella se tuppasi olemaan vähän ihmeellisen värinen, mutta kesää kohtihan päistäriköt tunnetusti vaalenevat ja muuttuvat siistimmän näköisiksi! Kyllä tämä tästä.

07.02.2010, päiväkirjamerkintä
Tänään lähdin uudemman kerran käymään Tessalla, tällä kertaa traileri mukanani - nyt haettaisiin Serennu-poitsu kotiin! Sen syntymän jälkeen en ollut nähnyt ponia kertaakaan livenä, vain muutamista Tessan lähettämistä hämyisistä valokuvista, joissa poni pomppi lumihankien keskellä. En siis tiennyt lainkaan, mihin varautua, ja paikalle saapuessani kaikki kuvitelmani menivät uusiksi. Pieni poitsu oli niin reppana, niin neitimäinen ja vieno, että pelkäsin sen hajoavan käsiini kuin hauraan lasin pukiessani sille jämäkkää riimua. Mokoma ei edes hirnunut hyvästiksi kotiväelleen, vaan inisi kuin vastasyntynyt ja pörisi varovaisesti selkääni vasten. Voi pieni rääpäle, uskaltaako tätä nyt laittaa muiden oripoikien kanssa pihattoon ollenkaan?

21.01.2010, päiväkirjamerkintä
Tänä aamuna soi puhelin. Tessa soitti. Varsa oli syntynyt!
Kyseessä oli kuulemma terve, pieni orivarsa, joka oli väriltään omituinen. Vaikka olinkin totta kai innoissani varsan syntymästä, en olisi lähtenyt sitä vielä sen päivän aikana katsomaan, ellei Tessa olisi maininnut varsan omituisesta väristä - oma C-tammani Swansea Tân oli varsonut samana päivänä ja tallissa oli täysi hulabaloo päällä uuden varsan takia, mutta uteliaisuuteni oli aivan liian suuri vastusteltavaksi. Lähes siltä istumalta lähdin kuitenkin ajelemaan kohti Tessan tallia ja paikalle päästyäni suuntasin sen enempää tulostani ilmoittamatta tai lupaa kyselemättä talliin tsekkaamaan tuon omituisen ilmestyksen. Ja totta vie, varsa oli jotenkin oudon värinen - totta kai varsakarva vielä hämää jonkin verran, mutta se oli epätasaisen ruskea ja siinä oli valkeaa ja harmaata siellä täällä. Ei kai se voinut vielä kimoutuakaan tuossa iässä? Tessa yllätti minut karsinalta oriin papereiden kanssa ja ilmoitti selvittäneensä, että varsan suvusta löytyy päistärikköä jonkin verran - no sepä sen tietenkin täytyy olla! Myyntipaperit allekirjoitin siltä seisomalta varsan karsinan luona ja lähdin kotimatkalle tyytyväisenä - meille saapuisi, piru vie, päistärikkö poni. Sellaista en olekaan vielä koskaan ennen omistanut!

18.01.2010, päiväkirjamerkintä
Nyt on meneillään jännät paikat. Jokin aika sitten Tessa tarjosi hienosta mountaintammastaan Melinasta allekirjoittaneelle mahdollisuutta yhteen varsaan - varsa tulisi jäämään yhdeksi tamman viimeisistä ja saisin itse etsiä varsalle mieluisen isäoriin. Tartuin totta kai tilaisuuteen ja isäksi valikoitui hieno, suhteellisen tuore brittituonti ja suvuissa vielä olematon nimi Awstin Naew, joka on kuitenkin omistajansa käsissä Bailee Showjumpersissa kerännyt hyvät kisatulokset. Astutuksesta sovittiin, se hoidettiin ja sitten jäätiin odottelemaan vain Melinan tiineyttä. Ja sehän onnistui mainiosti! Tällä hetkellä tiineys on jo kovassa vauhdissa voiton puolella ja varsaa voi odotella syntyväksi miltei koska tahansa - nyt pidellään vain sormia ristissä, että kaikki sujuu hyvin!

    Kilpailut

Nipsulla kilpaillaan pääpainoisesti esteratsastuskilpailuissa. Huomaathan, että kalenteriin merkitään vain sijoitukset ja voitot?

Sijoituksia: 47 kpl

19.05.10, villit estekilpailut, 80 cm : 01/18
21.05.10, villit estekilpailut, 80 cm : 04/29
22.05.10, villit estekilpailut, 80 cm : 03/29
23.05.10, villit estekilpailut, 80 cm : 01/29
29.05.10, villit estekilpailut, 90 cm : 02/15
30.05.10, villit estekilpailut, 90 cm : 03/15
04.06.10, villit estekilpailut, 90 cm : 01/15
30.05.10, villit estekilpailut, 70 cm : 04/31
05.06.10, villit estekilpailut, 90 cm : 01/38
09.06.10, villit estekilpailut, 80 cm : 05/53
09.06.10, villit estekilpailut, 90 cm : 02/59
07.06.10, villit estekilpailut, 90 cm : 06/36
26.06.10, villit estekilpailut, 60 cm : 04/21
26.06.10, villit estekilpailut, 80 cm : 06/39
01.07.10, villit estekilpailut, 80 cm : 04/26
05.07.10, villit estekilpailut, 70 cm : 03/24
05.07.10, villit estekilpailut, 80 cm : 02/26
07.07.10, villit estekilpailut, 90 cm : 04/40
08.07.10, villit estekilpailut, 60 cm : 01/34
02.07.10, villit estekilpailut, 60 cm : 04/47
02.07.10, villit estekilpailut, 80 cm : 04/52
10.05.12, villit estekilpailut, 70 cm : 02/17
11.05.12, villit estekilpailut, 70 cm : 02/16
13.05.12, villit estekilpailut, 70 cm : 04/16
03.07.10, villit estekilpailut, 60 cm : 03/47
03.07.10, villit estekilpailut, 80 cm : 01/52
06.07.10, villit estekilpailut, 60 cm : 02/05
07.07.10, villit estekilpailut, 60 cm : 02/05
14.07.10, villit estekilpailut, 90 cm : 05/59
17.08.10, villit estekilpailut, 90 cm : 06/50
20.08.10, villit estekilpailut, 80 cm : 01/48
01.09.10, villit estekilpailut, 90 cm : 03/19
03.09.10, villit estekilpailut, 80 cm : 02/18
03.09.10, villit estekilpailut, 90 cm : 03/19
07.09.10, villit estekilpailut, 80 cm : 04/18
09.09.10, villit estekilpailut, 80 cm : 04/18
10.09.10, villit estekilpailut, 70 cm : 02/18
11.09.10, villit estekilpailut, 90 cm : 01/23
12.09.10, villit estekilpailut, 80 cm : 01/23
13.09.10, villit estekilpailut, 70 cm : 03/18
13.09.10, villit estekilpailut, 80 cm : 03/23
14.09.10, villit estekilpailut, 80 cm : 02/23
15.09.10, villit estekilpailut, 70 cm : 01/23
16.09.10, villit estekilpailut, 90 cm : 02/23
18.09.10, villit estekilpailut, 90 cm : 04/23
15.05.12, villit estekilpailut, 70 cm : 04/16
10.06.12, villit estekilpailut, 60 cm : 04/24

 

Cedion Serennu on virtuaalihevonen.
Kaiken materiaalin © dani 2013, ellei toisin ole mainittu. Kopiointi kielletty!