otsikko
Etusivu      Talli ja tilat      Oriit      Tammat      Toiminta      Muuta

 

    Moniet Scarlett VH04-026-9298

Scarlett tekee määrittelemättömän ajan siitostamman hommia Walesissa.

  Virallinen nimi   Moniet Scarlett   Säkäkorkeus   150 cm
  Lempinimi   Scarlett   Syntynyt   29.09.2007, VHKR
  Rotu   Welsh Cob (sektio D)   Sukupuoli   Tamma
  Väri   Rautias   Kasvattaja   Moniet Welsh Ponies
  Omistaja   dani   Painotus   Estepainotus

Koulutustaso: heB, 110 cm
Käyttö: Siitosponi

Saavutukset: VWY-II, 4 + 6 + 7,5 + 20 + 5 = 42,5p. 25.06.2010

4-vuotias 29.01.08

    Taustaa

Scarlettiin törmäsin aivan sattumalta surffaillessani tylsyyttäni eri talleilla - olisi todella mukava tutustua myös toisiin samanmielisiin kasvattajiin, ja salaa etsiskelin myös miekkosta C-tamma Kiiralle - sitä en tosin vielä löytänyt, mutta eipä sillä väliä tamman kisauran ollessa vielä kesken. Mielessäni oli myös käynyt pieni halu saada estecob-Daisylle kaveri, mutta varsinaisissa ostoaikeissa en kuitenkaan ollut.

Mutta satuinpa sitten Moniet-nimisen welshsiittolan sivuille ja bongasin hevoslistalta pari todella mukavaa cobia, mm. Scarlettin isän, todella komean ja kivasukuisen oriin Rowanin. Ensiksi ajattelin pyytää siitä tilausvarsaa, mutta myytävien kasvattien sivulta hyppäsikin silmiini oriin jo syntynyt jälkeläinen mukavasta tammasta: lisäksi tuo varsa olisi potentiaalinen estehevonen - tästäkö Daisylle kisakaveri? "Löytöäni" seurasi pikainen kysely myytävän Scarlettin ja tilausvarsakysely vaihtui ostotarjoukseen.. Ja vähän ajan päästä Scarlett peruuttikin jo trailerista tallipihaan!

    Luonnekuvaus

Scarlett on tavallista hiukan uhkarohkeampi ja vaativampi hevonen. Siinä missä muut hevoset jo alistuvat talikoiden, piiskojen ja kovien kirosanojen edessä, Scarlett vielä päättää koetella ihmisten hermoja. Tamman kanssa ei voi viettää yhtäkään päivää ilman taistelua tai huutoa, eikä mikään päivä sen karsinassa vietettynä ole samanlainen kuin edellinen. Vaikka suurin osa tallityöntekijöistä kirjoittaa joka ilta valituskirjeitä tammasta ja vaatii sitä makkaraksi hopeatarjottimelle, osalta kuulee vain kaunista kiitosta; kunto kasvaa juostessa tamman perässä peltoja pitkin ja voimakin lisääntyy, kun saa kiskoa rotevaa, sekopäistä tammaa orien luota.

Hoitaessa Scarlett osaa pohjimmiltaan käyttäytyä hyvin, sillä onhan päivittäinen hoito ollut sille osa jokapäiväisiä rutiineja jo varsasta saakka; kukapa ei siihen pikku hiljaa tottuisi? Tamma on kuitenkin jo vähän liiankin tottunut. Hoitotilanteita se pyrkii usein piristämään itselleen mieluisella tavalla, eli leikkisänä rasavillinä se alkaa käyttää mielikuvitustaan; Scarlettin leikeissä hoitaja on yleensä kärpänen, ja se itse on kärpäslätkä, jolla yritetään liiskata hoitaja, eli tässä tapauksessa kärpänen, seinään. Mikäli hoitaja kuitenkin puolustautuu "antamalla tammalle isän kädestä", voi tamma keksiä uuden leikin. Esimerkiksi hammassilppurin. Siinä leikissä tamma yrittää silputa kaiken hampaillaan; harjat, takit, talikot ja hoitajansa. Useimmiten hoitaja ei kuitenkaan ole tamman leikeistä kovin mielissään (kukapa olisi?), joten yleensä tamma sidotaankin käytävälle; ketjuriimunaruilla molemmilta puolilta.

Käytävällä näin sidottuna tamma seisoo yleensä kiltisti paikallaan, ja kestää hyvin hoitotoimenpiteet. Scarlettia ei kutia, eikä se ole herkkäihoinen; päinvastoin se pitää siitä, kun sitä kunnolla raavitaan kumisualla. Varsinkin etukavioita nostaessa tamma voi kuitenkin yllättäen alkaa leikkiä kaivinkonetta, ja yrittää kuopia itsensä tallin betonilattiasta läpi. Yleensä tämä kuitenkin loppuu, kun hoitaja vähän (siis paljon) muistuttaa tammalle, että kuka sen kaapin paikan oikein määrääkään. Satuloitaessa Scarlett tekee kaikkensa, jotta pystyisi väistämään ja karkaamaan satulan alta; voi sitä steppiesitystä, mikä satulan ilmenemisestä näköpiiriin seuraakaan!

Ratsastaessa Scarlett on oikeasti osaava. Ikuisesti mieleltään ja keskittymiskyvyltään isänsä tapaan viisivuotiaan tasolle jäänyt tamma ei kuitenkaan aina jaksa yrittää täysillä eikä miettiä takajalkojansa sievästi pientä ympyrää koottuna ravatessaan; oikeastaan ei melkein koskaan, ja tamman suhteen onkin jo lähestulkoon luovutettu kouluratsastuksen saralla.
Mieluummin se härnää ratsastajaansa ja kulkee varsinkin valmennuksissa mahdollisimman pitkänä, löysästi ja rumasti. Yleensä ratsastaja saa tehdä kaikkensa, jotta Scarlett vetäisi kilometrin jäljessä löntystelevät takajalkansa alleen, ja ryhdistäytyisi hieman.

Tamman lempipuuhaa on myös painaa kädelle ja hiipiä turpa maata pitkin. Useimmiten se kulkee myös hieman laiskanpulskeana, joten ratsastaja, älä vaan unohda kannuksiasi autoon! Tamman kanssa saa myös käyttää kunnolla raippaa. Heti alkutunnista kannattaa napsauttaa raipalla tammaa takajaloille ja kaivaa kannuksensa sen kylkiin (ei kuitenkaan liian rajusti, onhan tamma kuitenkin mammanmussukka!), jottei se vain unohtaisi, että mistä tässä olikaan kyse. Ratsastajan täytyy pysyä jämptinä ja ehdottoman tasaisen napakkana.

Esteet ovat piristävä poikkeus, Scarlettin intohimo ja suuri rakkaus - esteradalle sitten lisätyssä ravissa tultaessa tamma yleensä räjähtää ratsastajan alta tykinkuulamaisella voimalla, ja ratsastajan heti alkuun jäädessä jälkeen ja tömähdettyä maahan tamma jatkaa vailla huolen häivää rataa yksin haluamassaan järjestyksessä. Tamma on valitettavasti tehnyt fiksun huomion näinä ratsun vuosina, ja tiedostanut itsensä monta kertaa vahvemmaksi kuin poloinen ihminen selässään, ja sille onkin kehittynyt paha tapa esteet nähdessään vain jättää avut kuulematta ja singahtaa esteille - kunhan mennään kovaa ja korkealta, muulla ei ole tammalle väliä. Ratsastajalta vaaditaan päinvastaisia ominaisuuksia kuin kouluratsastuksessa, hänen tulee olla rauhallinen ja tiedostaa ehdottomasti tamman jokainen mielenliike - siksi Scarlettilla ratsastavatkin useimmiten vain ne kaikista kokeneimmat tallityöntekijät. Tammaa saa välistä pidättää melko rajusti, mutta kun jarrut ovat varmasti selvät, on Scarlett huomattavasti turvallisempi hyppääjä. Kieltämisestä ei tosin koskaan ole pelkoa - mikäli askeleet sattuvat huonosti, tamma joko hyppää huonosta etäisyydestä huolimatta ja korjaa tilanteen urheasti, tai posauttaa puomien läpi karvankaan värähtämättä.

Nopeus on tammalle tärkeintä, ja usein ratsastaja saakin huolehtia kaikesta muusta: suurilaukkaiselle Scarlettille etäisyyksien oikea arviointi myös ratsastajan taholta on tärkeä juttu, sillä tamma tuppaa varsinkin sarjoilla kiihdyttämään liikaa ja meinaa loikata koko roskan yhdellä valtavalla loikalla - mikä ei tietenkään käy laatuun. Scarlett tarvitsee myös melko suuret tiet, se ei ihan valtin päällä käänny - ratsastaja on vaan hyvä ja menee perusradan vaikka puhtaasti reippaassa ravissa huolellisine teineen, ja uusinnassa sitten riskeerataan ja annetaan tamman laukata! Tamma omaa suuren hyppykapasiteetin ja sillä on voimaa vaikka muille jakaa: kun selkään saadaan Se Oikea-ratsastaja, joka ei pelkää suurta ja pitkälle aikavälille leviävää työtä tamman kanssa, tulee Scarlett loistamaan estekentillä!

    Suku

 isä VIR MVA Ch Merrywood's Rowan
    KTK-II, wD
 ii. VIR MVA Ch Apple Tree's Magic Memory
    KTK-II, wD
 iii. A.W.Magical
    KTK-III, wD
 iie. NW's Missy
    wD
 ie. H.T. Black Angel
    wD
 iei. VIR MVA Ch B.B. Angelwing
    KTK-I, wD
 iee. CR Black Mist
    wD
 emä Ch Rhoscfflach Welsh Lily
     KTK-III, wD
 ei. Rhoscfflach Telynor
      wD
 eii. Faeldwyn Rhion
    wD
 eie. Electric Honey
    wD
 ee. Rhoscfflach Lómien
    VWY-II, KTK-II, wD
 eei. Taur e-Ndaedelos's Loomin
    KTK-II, wD
 eee. Blue Bell's Wild Moon
    KTK-II, wD

Scarlettilla on varsin mukava, vanhalinjainen cob-suku, jota kelpaa kyllä lievästä epätasaisuudesta huolimatta esitellä - kuuden polven sukutaulua pääsee tutkimaan taikalinkin takaa. Scarlettin suvusta löytyy monia yksittäisiä hienoja poneja, mutta varsinkin isänpuolella esiintyy useaan kertaan A.W. Magical (iii, ieiii, ieieei) sekä muut tunnetut nimet Kilimajaro, Rosengarden's Black Moon, … Angst, pienet ovat piirit, muttei tämä ainakaan ei kyllä allekirjoittanutta juuri haittaa, kunhan tamman itsensä tulevien sulhasien sukuihin kiinnitetään tarpeeksi huomiota.

    Jälkeläiset

Scarlett on tarjolla welshponijalostukseen!

15.02.2009 t. Prydferth Dawn (i. Terrwyn Dawn) omistaja: Tuulia T.

    Valmennukset ja päiväkirjan poikanen

05.05.2010, päiväkirjamerkintä
Se taitaapi olla laitumille laskun aika taas! ;) Yleinen häly laumassa on tarttunut kylmäpäiseen ja omissa oloissaan viihtyvään Scarlettiinkin, ja se on liittynyt kiireisimpien ja ahneimpien ponien aidan vierusta ramppaavaan joukkoon - minä en itse asiassa edes tiedä tietääkö Scarrie tammojen nykyisen laitumen olevan tuolla puolella tuota suurta pihaton hiekkaedustaa, kas kun se on eripuolella kuin viime vuonna. Muutama noista läskeistä puupäistä pääsi viime viikolla karkuun pihatosta kun meikäläinen oli laittamassa laidunta kuosiin, ja päätyiväthän karkulaiset tietenkin samaan paikkaan. Samaiset ponit tuossa nyt aidan vierusta pörräävät, mutta ei Scarrie siihen karkulaumaan edes kuulunut ;)

....

Ensimmäiset ponit kirmailevatkin jo tyytyväisenä laidunta ympäri, ehkä lienee aika päästää Scarlett noiden ahmattien kanssa mukaan. Se on nimittäin kaikkein parasta, katsella omien poniensa juoksevan kuin henkensä edestä silkasta ilosta - niitä iloisia pukkeja, pahimmassa tapauksessa irtoilevia kenkiä, liehuvia häntiä, riemunkiljahduksia ja loistavia silmiä! ;) Ja kyllä Scarriekin on ansainnut saada siitä osansa!

13.02.2010, päiväkirjamerkintä
Heh, meikäläinen on luovuttanut jo tuon Scarlettin selän suhteen. Se on nykyisin aivan normaalissa tilassaan, joskin se jatkoi aristelua vielä pari viikkoa sitten viime kirjoituksen. Uskoakseni kuitenkin viimeisimmät kerrat olivat vain nokkelan tamman syitä laiskotella töistä..
Viime aikoina olen irtohypyttänyt tammaa hieman suuremmilla esteillä, että se pääsee kunnolla käyttämään sitä pirun selkäänsä ja liikkumaan vapaasti. Ja ai että se hyppääkin taas vaihteeksi, aivan suurenmoisella kaarella ja motivaatiolla! Että ei tuossa elukassa ainakaan tällä hetkellä mitään vikaa ole! Scarlettin kun saisi vielä astutettua kesää varten… Ei taida onnistua tämän hetken oritarjontaa uskoen, ei mulla oikein ole tallissakaan sille sopivaa oria.

20.01.2010, päiväkirjamerkintä
Jaa-a, Scarlettin selkä taitaa jäädä melkoiseksi mysteeriksi. Lekuri ei löytänyt siitä mitään vakavaa vikaa, epäilyinä ovat pahempi venähdys tai huono satula ja tapa ratsastaa. Mutta tammaa on samalla satulalla ratsastanut useat ammattilaisetkin vuosien saatossa, enkä usko, että pitkin ohjin maastossa köpöttely tamman selkää on mitenkään vahingoittanut. Enpä ole tainnut Scarriellakaan kunnon kouluvääntöä ainakaan kuukauteen harrastaa, joten siitä tuskin on kyse. Suurin mysteeri onkin, miten tuon kokoisen, laitumella rauhallisen ja tasapainoisen hevosen selkä tuosta vaan venähtää?!

Oli miten oli, ratsastuksen ollessa mahdotonta olen intoutunut irtohypyttämään tammaa pitkästä aikaa - ja siitäkös se pitää! Esteet ovat vain pysyneet naurettavan pieninä tuon selän takia, että oikeastaan poni voisi vain juosta niistä yli - välillä se kyllä loikkaa ihan kunnolla, että lieneekö siinä selässä mitään vikaa. Vai olisiko se vika sittenkin satulassa..?

02.01.2010, päiväkirjamerkintä
Voi räkä, Scarlett aristaa selkäänsä ja osoittaa selkeitä merkkejä kivusta! Allekirjoittanut soitti sillä punaisella minuutilla eläinlääkärille, kun huomasi tammansa hangoittelevan satuloimista vastaan vetämällä selkää notkolle. Uhm?! Scarlettin normaali tapa boikotoida satulaa on steppailla sikin sokin joka suuntaan, eikä vetää selkää sairaan näköisesti notkolle!! Nyt tamma ei tykkää yhtään, että siihen kosketaan kylkiä ylemmäs, naama on rumassa irveessä ja jos sen korvat vielä menisivät vähän enemmän niskaan, ne koskettaisivat ihon läpi toisiaan - mä en tahdo Scarlettista mitään tapaus Kiira -numero kakkosta, sen raihnaisten jalkojen kanssa sai ja saa välillä vieläkin kauhistella harva se päivä! Nyt toivotaan vaan, että selässä on kaikki kunnossa!

10.11.2009, päiväkirjamerkintä
Scarlett on kehittynyt lyhyessä ajassa aivan mielettömästi, tahti koetetaan pitää samana! ;) Viimeksi tänään jumppasin tamman kanssa kunnolla maneesissa koulua vääntäen ja kavalettejä ylittäen, mistä tamma sitten innostui niin, että lopputunnista oli pakko hypätä muutama isompi este. Talvikarva on tosin kasvanut tammalle aivan ennätysvauhtia varmaan lisääntyneen ruokinnan johdosta, kas kun tamma on muutenkin nykyään paljon energisempi - uh, miten vaikeaa! Koita siinä nyt kasvattaa tammalle lihaksia, ilman, että lisäät sen ruokavaliota mitenkään lihottavasti! Toisaalta ehkä tammalle voi kerääntyä tässä samalla vielä muutama kilo ihan rasvakerrosta, en tiedä.

Kengittäjä saapuu ensiviikolla talliin, saas nähdä miten Scarrie meinaa tällä kertaa reagoida.. Viimeksi se nosti melkoisen älämölön ja kiukutteli vielä pitkään toimenpiteen jälkeenkin, eikä meikäläisestä tunnu yhtään siltä, että alati kylmenevät ja lyhenevät päivät mitenkään tamman mielialaa kovasti nostattaisivat. Taisi kaunis kesä vain tehdä Scarlettista nätimmin käyttäytyvän!

30.09.2009, päiväkirjamerkintä
Tällä päiväkirjan kirjoittamisella on ilmeisesti jokin positiivinen vaikutus, Scarrie nimittäin on pyöristynyt nätisti, kasvattanut hieman parempaa karvaakin ja on ennen kaikkea positiivisempi kuin koskaan ennen. Okei, ei sen temperamentti tai luja tahto sanoa vastaan ole minnekään kadonnut, mutta se on silti tietyllä tapaa paljon rennomman oloinen. Sen lähelle saa tulla, ja sen korvat pysyvät rennosti sivuilla lurpallaan. Vasta epämiellyttävä koskettelu saa sen irvistelemään ja raivoamaan. Toivottavasti tämä olisi pysyvää, totta kai meikäläinen tahtoo tämänkin tantan olevan iloinen!

Maastoköpöttelyt on myös vaihdettu rentoon, mutta määrätietoiseen jumppaan. Syksy on ollut täälläpäin todella lämmin, ja toivottavasti se myös sellaisena pysyy, että saan tammaa uimaan vielä ainakin muutaman viikon ajan niin kuin olen nyt pari viikkoa tehnyt - reipas ravi- ja käyntilenkki järvelle kaikenmaailman kantojen, pienten maastoesteiden ja ennen kaikkea mäkien kautta, rannalla tamma soutuveneen taakse ja uimaan. Scarlett on todella pitänyt tästä, joten toivottavasti kelit pysyvät lämpiminä.. Tylsäähän se totta kai on pelkkiä mäkiä kiipeillä!

20.08.2009, päiväkirjamerkintä
Scarletin kesä on kyllä sujunut tähän asti yhtä rattoisasti kuin laidunkauden alussa - tamma on vihdoin saanut hieman lihotakseen, vaikka sen kilpa-ajoista onkin lähes miljoona vuotta. Mutta vasta nyt sen ollessa erittäin minimaalisella liikutuksella on sen maha alkanut paisua ja sillä alkaa olla jo jotain mistä pitää kiinni. Ei sillä, että tahtoisin tieten tahtoen tehdä poloisesta otuksesta jotain läskiä lihavuorta, mutta sen lihakset eivät ole tykänneet seisoskelusta, mutta lihomisen sijasta parka on vain laihtunut ja lähestulkoon kuihtunut. Matoja siltä ei kuitenkaan ole koskaan löydetty, tai mitään muun kaltaista ongelmaa. Ehkä se tulee geeneistä.

Kaikki viimeaikainen liikunta Scarletin kohdalla on ollut rentoa maastoköpöttelyä ja järven rannalle ratsastelua ja vedessä kahlaamista. Jos tamma tästä vielä tuntuu pyöristyvän, voisi sen lihaksia alkaa taas koittaa keräillä kasaan. Varsa tekisi sille varmasti myös hyvää, mutten viitsisi mitenkään tehtailla mitään säälivarsoja. Kakara tulee kun on tullakseen ja vain laadukkaasta isäoriista!

05.05.2009, päiväkirjamerkintä
Yleisesti Scarletilla on viime aikoina sujunut todella hyvin - onhan tamma ollut ärhäkkä ja tuittupäinen, mutta varsinkin laitumella olosta tyttö nauttii näinä kauniina päivinä tavallista enemmän ja on jopa ottanut aiheelliseksi seurustella hieman lauman muidenkin ponien kanssa. Kyllä, Scarlet elää alituiseen paisuvassa ponilaumassa todella monenlaisten persoonien seassa, mutta se silti viihtyy enimmäkseen omissa oloissaan, korkeintaan se tulee muiden kanssa syömään tai pompottamaan naama irvessä muita. Se on löytänyt ystävän ainakin ikuisista bestiksistä Kiirasta ja Daisysta, vaikkei voikaan koskaan vetää kolmantena pyöränä vertoja näiden suhteelle, mutta onpahan löytänyt sentään jotain seuraa - ja siitä meikäläinen on todella iloinen ja ylpeä! Onhan Scarrie aina ollut melko hiljainen ja huono tutustumaan, mutta tämäpä on ensimmäinen edistysaskel :) Myös Frederiqueen tamma on ilmeisesti koettanut solmia jonkinlaista suhdetta, mutta varsin tuloksettomana. Pitäisiköhän meikäläisen alkaa tarhata noita vanhempia ja pitkään yhdessä eläneitä tätejä toistensa kanssa?

Estevalmennus 24.09.08 Manetheren, valmentajana Melen
Kommentit: "Scarlet oli lievästi sanottuna tänään reippaalla päällä ja jaksoi koko tunnin painaa kädelle ja sinkoilla ympäri kenttää. Lähestymiset olivat selkeästi sattuman varaisia ja yleensä askeleet eivät osuneet kohdalleen, kun tamman laukka kuitenkin on suhteellisen suurta. Muutaman kerran Scarletin nykäistyä ohjat käsistä ja lähdettyä kiitämään ympäri rataa sinä kuitenkin kiukustuit sille ja neiti menikin sitten miltei rauhallisesti loppu valmennuksen. Sarjallekin tulitte hyvin, kun käytit pidätteitä taukoamatta. Parantamisen varaa on reilusti pidätteiden herkistämiseksi."

Maastoestevalmennus 12.10.08 Lascaux'n, valmentajana Katja P
Kommentit: "Valmennuksen alku oli teidän osaltanne pelkkää pomppuloikkaa, sillä Scarlett "hieman" innostui, kun se tajusi pääsevänsä hyppäämään maastoesteitä. Yritä pitää istuntasi tasaisempana, niin ratsusikin rauhoittuu nopeammin. Scarlett hyppää hyvin, hienolla tekniikalla ja mukautumisesi näyttää oikein hyvältä. Anna vain kädelläsi esteen päällä enemmän tilaa, jotta ratsusi pääsee venyttämään paremmin kaulaansa, mutta heti alastulon jälkeen ota jälleen kunnon pidäte, jotta vauhti ei pääse yltymään liikaa. Kun pidät kätesi rentoina, olkapäästä lähtien, niin hyppäämisessä ei ole ongelmia. Koska Scarlett on oikein menevä tamma, niin tempo ailahtelee aika paljon. Ratsusi hidastaa vauhtia, kun pidätät kunnolla, mutta välillä se pääsee liian pitkäksi ja lähtee kirjaimellisesti juoksemaan kohti seuraavaa estettä niin lujaa kuin pääsee. Pidä ohjalla tasainen tuntuma sekä istu syvälle satulaan ja vasta noin kolmea askelta ennen estettä kevennä istuntaasi ja anna hevosen hoitaa hyppääminen."

    Kilpailut

Scarlettilla kilpaillaan pääpainoisesti VRLn jaosten alaisissa kilpailuissa. Huomaathan, että kalenteriin merkitään vain sijoitukset ja voitot?

Sijoituksia: 60 kpl (56 erj-sij, 4 kerj-sij)

23.08.08, ERJ, 110 cm : 01/40
23.08.08, ERJ, 110 cm : 01/40
23.08.08, ERJ, 110 cm : 01/40
25.08.08, ERJ, 110 cm : 02/13
25.08.08, ERJ, 110 cm : 01/13
25.08.08, ERJ, 110 cm : 01/13
31.08.08, ERJ, 100 cm : 03/50
04.09.08, ERJ, 110 cm : 01/44
07.09.08, ERJ, 90 cm : 06/50
08.09.08, ERJ, 100 cm : 02/36
14.09.08, ERJ, 110 cm : 05/32
22.09.08, ERJ, 100 cm : 03/30
11.09.08, ERJ, 110 cm : 03/20
08.09.08, ERJ, 100 cm : 04/50
08.09.08, ERJ, 100 cm : 03/50
12.09.08, ERJ, 110 cm : 01/10
18.09.08, ERJ, 100 cm : 03/48
12.09.08, ERJ, 110 cm : 01/36
13.09.08, ERJ, 110 cm : 05/36
13.09.08, ERJ, 100 cm : 02/50
13.09.08, ERJ, 100 cm : 07/50
13.09.08, ERJ, 90 cm : 02/50
13.09.08, ERJ, 110 cm : 01/50
16.09.08, ERJ, 110 cm : 01/30
17.09.08, ERJ, 110 cm : 03/30
19.09.08, ERJ, 110 cm : 06/48
14.11.08, ERJ, 110 cm : 01/60
21.11.08, ERJ, 110 cm : 03/51

25.08.08, KERJ, helppo luokka : 01/39
29.08.08, KERJ, helppo luokka : 05/38
06.09.08, KERJ, helppo luokka : 04/47
25.10.08, KERJ CUP, CCI/CIC* : 02/89
19.09.08, ERJ, 100 cm : 04/30
20.09.08, ERJ, 100 cm : 01/40
21.09.08, ERJ, 110 cm : 03/32
22.09.08, ERJ, 100 cm : 05/40
25.09.08, ERJ, 100 cm : 01/20
25.09.08, ERJ, 100 cm : 05/25
26.09.08, ERJ, 100 cm : 03/20
27.09.08, ERJ, 100 cm : 01/31
21.09.08, ERJ, 110 cm : 05/25
25.09.08, ERJ, 100 cm : 03/25
21.09.08, ERJ, 100 cm : 04/30
25.09.08, ERJ, 100 cm : 07/50
23.09.08, ERJ, 100 cm : 01/50
27.09.08, ERJ, 100 cm : 05/50
27.09.08, ERJ, 110 cm : 02/41
26.09.08, ERJ, 110 cm : 05/32
01.10.08, ERJ, 100 cm : 06/40
28.09.08, ERJ, 110 cm : 07/52
30.09.08, ERJ, 100 cm : 04/58
05.10.08, ERJ, 100 cm : 05/25
05.10.08, ERJ, 110 cm : 05/25
10.10.08, ERJ, 110 cm : 05/25
11.10.08, ERJ, 110 cm : 02/25
07.10.08, ERJ, 100 cm : 01/41
10.10.08, ERJ, 110 cm : 04/50
28.09.08, ERJ, 100 cm : 05/95
21.11.08, ERJ, 110 cm : 05/41
21.11.08, ERJ, 100 cm : 01/40

 

Moniet Scarlett on virtuaalihevonen.
Kuvat © Brynarth Stud
Kaiken muun materiaalin © dani 2015, ellei toisin ole mainittu. Kopiointi kielletty!