otsikko
Etusivu      Talli ja tilat      Oriit      Tammat      Toiminta      Muuta

 

    Mairghred Dawn VH12-026-0075

kuva

kuva   kuva   kuva

  Virallinen nimi   Mairghred Dawn   Säkäkorkeus   144 cm
  Lempinimi   Maikki   Syntynyt   06.11.2011, VHKR
  Rotu   Welsh cob (sektio D)   Sukupuoli   Tamma
  Väri   Ruunikko   Kasvattaja   Paraatiponit
  Omistaja   dani VRL-03561   Painotus   Estepainotus

Koulutustaso: heB, 100 cm
Käyttö: Kisa- ja siitosponi

Saavutukset:
    KTK-III, 18 + 17 + 18 + 16 = 69p. 25.02.2015
    ERJ-II, 7 + 40 + 12 + 20 + 15 = 94p. 31.10.2022
    VWY-II, 6 + 8 + 6,5 + 22 + 5 = 47,5p. 01.11.2022

4-vuotias 06.03.2012
8-vuotias 06.07.2012

    Luonnekuvaus

Maikki on pitkäaikaisen lempiponini Main esikoinen ja sen varalle oli alkujaan korkeat odotukset. Maista on tullut yksi kaikkien aikojen lemppareistani, sillä sen kanssa kaikki on ollut aina niin helppoa - samassa paketissa kaunis näyttelytähti, sporttinen rusettihai, luonteeltaan kiltti kuin mikä.. Totta kai varsasta tulisi samanlainen tai jopa parempi, sanonnan mukaanhan pojasta polvi paranee. Harmi vain, että sukupuoli taisi tässä sanonnassa olla aika tärkeässä roolissa, sillä tytöstä polvi on tuntunut vain huonontuvan ja Maikin kanssa kaikki on aina ollut todella hankalaa! No, on kirveellä veistetyn näköinen romuluinen Maikki ihan kiltti, ei siis ainakaan tietoisesti pahantahtoinen, mutta tamma on varomaton, kömpelö ja yleisellä huseeraamisellaan aina pulassa.

Esimerkiksi taluttaessa Maikki jyrää minne mieli tekee ja hoitajalla pitäisi olla silmät selässäänkin, mikäli haluaisi välttää kantapäiden tallomiset ja muut kolhiintumiset. Narusta nykimisellä ei ole mitään vaikutusta ohjaukseen tai vauhtiin, tamman pää on umpiluuta joten siinä ei pikku nyppäys paljoa tunnu. Karsinassa poni on myös rauhaton ja pyörii ympyrää, käytävällä se talloo ja tuhoaa kaiken mihin vain ylettyy. Maikilla on myös tapana kurkkia muiden ponien karsinoihin aina mahdollisuuden tullessa, ja päättää vasta sitten, kun pää on luukusta sisällä, oliko idea hyvä vai huono. Myös ulkoillessa tamma on aina kahinoimassa muiden kanssa ja se on yleisesti varsin altis haavereille. Harva se päivä on pää kuhmuilla ja vekkiä milloin missäkin. Monet näyttelyreissut on pitänyt peruuttaa samana aamuna kun Maikki onkin näyttänyt siltä, että yö on vietetty nakkikioskilla.

Ratsuna Maikki on vain hurjapäisten ja kokeneiden kuskien menopeli. Tamma ottaa helposti kierroksia, on vauhdikas ja varomaton, ja rymistelee eteenpäin haluamaansa suuntaan paljoa selässä istuvan ihmisen piipityksestä piittaamatta. Aika nopeasti oli selvää, että näillä ominaisuuksilla varustettuna Maikista ei tulisi kovin korkealle koulutettua ja hienosti sipsuttavaa kouluponia. Kunhan noin suurin piirtein jarru ja käännökset toimivat, niin olkoon. Ajattelin, että Maikilla olisi kuitenkin mahdollisuus samanlaiseen superhyppääjän tulevaisuuteen kuin sen emällä ihmeponi Mailla, joka vaivatta liitelee jopa 120-senttisten esteiden yli, mutta näinkään ei käynyt.

Esteet eivät Maikkia pelota tai sen menoa edes hidasta, mutta harmillisesti se ei aina päädy ylittämään esteitä - höyryveturin lailla puksuttava varomaton poni vetää niistä helposti läpi, jos kuski ei ole tarkkana. Maikki ei todellakaan tee mitään kuskin puolesta, ei katso etäisyyksiä, ei katso askeleita, ei mitään. Jos kuski ei pistä sitä hyppäämään oikeasta kohdasta, tamma vetää kuin Jarkko Immonen 2011 lätkän MM-finaalissa eli silmät kiinni ja sinnepäin ja kohta kolisee. Maikin kuskin tulee siis tosiaan osata hommansa ja omata jo jonkinlaista radan lukutaitoa ja estesilmää, jotta hyppäämisestä selviää ehjin nahoin. Helpoilla radoilla matalilla korkeuksilla on Maikki osaavan ja huimapäisen kuskin kanssa aika lyömätön, tamma kiitää kuin raketti esteeltä esteelle, mutta teknisemmillä radoilla tamma ei ole kyllä ketterää nähnytkään ja yleisen turvallisuuden vuoksi kuski on usein pakotettu ottamaan iisisti ja ratsastamaan hitaita teitä.

    Suku

 isä Ch Rodhlann Anghus Dawn
    VWY-II, KTK-II, tprt, 136 cm, wC
 ii. Ridhamhna Giotr Aengus Dawn
    VWY-II, rnvkk, 133 cm, wC
 iii. Seindorf Sir Angus
    rt, 132 cm, wC
 iie. Rhaib Nwyfre
    vkk, 134 cm, wC
 ie. Coch Chwilen Dawn
    rt, 131 cm, wC
 iei. Sirydd Cnychwr Cai
    rt, 132 cm, wC
 iee. Creuloni Chwipio
    rt, 130 cm, wC
 emä Ch Llygedyn Mai
     ERJ-II, ERL-II, VWY-II, KTK-III, rn, 146 cm, wD
 ei. Golden Prince VER
      VWY-II, rt, 144 cm, wD
 eii. VIR MVA Ch Treasure Ice VER
    trn, 143 cm, wD
 eie. Honey-Sweet Kiss
    rn, 145 cm, wD
 ee. Frondo's Melinda
    trn, 154 cm, wD
 eei. VIR MVA Ch Rosenbaum's Dai Emiel
    KTK-I, prn, 154 cm, wD
 eee. Accera's Gwenfil
    rt, 146 cm, wD

    Jälkeläiset

Maikki on tarjolla welshponijalostukseen!

01.10.2016 t. Dawn Lady Of May (i. Rhith Llachar Ion) omistaja: Paraatiponit

    Valmennukset ja päiväkirja

-- 25.09.2022, päiväkirjamerkintä
Maikki on taas luisunut sataprosenttiseen rötväilyyn, eikä sen kanssa ole viime aikoina tehty mitään! Nyt tämä meininki saa muuttua, sillä olen päättänyt ilmoittaa Maikin laatuarvosteluihin tässä loppuvuoden aikana. Sen emä Maikin kaivettiin vähän aikaan sitten naftaliinista takaisin treeniin, kun elen kaipasi tutulle nuorelle pomminvarmaa opetusmestaria tutustuttamaan hänet esteratsastuksen maailmaan, joten jos satavuotias Mai pystyy palaamaan treeniin, niin pystyy silloin Maikkikin. Ja mikä olisi parempi tavoite treenille, kuin laatuarvostelut. VWY:n laatikseen nyt menemme ainakin, siellä on totuttu, että tuon näytille mitä räjähtäneimpiä karvakasoja, mutta myös esteratsastuksen laatuarvostelu on mietintämyssyssä. Jos Maikista saa kuorittua vielä jotenkuten salonkikelpoisen yksilön, niin saa se sinnekin suunnata.

-- 01.10.2016, päiväkirjamerkintä
Taannoinen oriin treffailu sujui hyvin, ja Maikin tiineyskin on sujunut ilman ongelmia. Lähinnä tamma on aiheuttanut allekirjoittaneelle sydämentykytyksiä, kun se on kirmaillut mahansa kanssa samaan tyyliin kuin aiemminkin, varomatta ketään tai mitään. Pariin kertaan olin jo varma, että nyt se liukastuu niskoilleen ja sekä mamma että varsa siirtyvät vehreämmille laidunmaille.. Kaikesta kuitenkin selvittiin aina säikähdyksellä. Tänään hyvin jännittynyt odotus päättyi ja siirtyi uuteen vaiheeseen, kun Maikin esikoinen vihdoin syntyi. Hieman yllättäen tuloksena on musta tammavarsa - toivoin isän kaltaista rautiasta läsipäätä, mutta mustanaamiolla mennään. Ainakin toistaiseksi Maikki näyttää hoitavan varsaa ihan mallikkaasti, mutta aion pitää kaksikkoa tarkasti silmällä. Ulkoilemaan ne eivät ihan heti pääse, vaan saavat olla jonkun aikaa ihan vain tallissa, ja kaikki ympäröivät karsinat on tyhjennetty. Ihan vaan ettei Maikki yhtäkkiä sekoa ja varsa vahingossa liiskaannu..

-- 02.09.2016, päiväkirjamerkintä
Maikki on viime aikoina saanut niin sanotusti vetää lonkkaa ja olen alkanut hieman huolestua, onko se kohta täysin villiintynyt niin, ettei sitä saa enää edes tarhasta kiinni, jos se vieraantuu täysin jokapäiväisestä treenistä ja käsittelystä. Mikäpä olisi villiintymisen estoon parempaa lääkettä, kuin varsa? Olen jo jonkin aikaa etsiskellyt sopivaa oria sillä silmällä ja viimein sopiva löytyi, hieno läsipäinen C-sektion ori, joka asustelee Ionicissa. Varsassa tulee olemaan melkoisesti C-sektiota, kun Maikinkin isä on C-sektion poni, mutta minua ei kyllä yhtään haittaa, jos varsasta tulee vähän pienempi. Varsinkin, jos se perii emänsä luonteen, niin ehkä hieman pienikokoisempana versiota tämän sortin ponista on helpompi hallita.. Likaisista yksityiskohdista on vielä neuvottelut kesken oriin omistajan kanssa, sillä Maikkia on hieman hankala kuljettaa, mutta eiköhän kohta saada varsa tulille!

-- 25.02.2015, päiväkirjamerkintä
Yhden ja ainokaisen irtosertinsä voimin sai Maikki suunnata tänään ponikantakirjan tilaisuuteen. Itse asiassa sen emä Mai osallistui juuri tätä tilaisuutta edeltävään tilaisuuteen ja nappasi itselleen kolmospalkinnon. Sama pitäisi tänään saada Maikille. Voin kuvitella, että tuomarit eivät tule uskomaan, että tämä tämänkertainen poni on sukua sille viime kerralla esitetylle kiltille kehäkonkarille.. Aamu alkoi jo hirveällä härdellillä eikä Maikki meinannut millään tulla kopin kyytiin, muuta kuin itsemurhatyyliin syöksymällä, eikä se meinannut rauhoittua millään, että lastauksen olisi saanut suoritettua jotenkuten turvallisemmin. Tämän taistelun jälkeen matka itsessään sujui onneksi hyvin, mutta paikan päällä Maikki tuntui taas keräävän kierroksia ja sinkoili sinne tänne, mihin nyt narun päässä ylsi. Koitin hieman esiväsyttää sitä ravaamalla metsäpätkällä sen kanssa, mutta tamma lähti laukkaamaan ja siinä oli sitten hieman vaikea kulkea rinnalla. Tuomareiden eteen päästiin lopulta niin että Maikki höyrysi kuin juuria löylyä saanut kiuas mutta se ei kuitenkaan ollut onneksi vielä hiessä.. Vaan kaikesta sählingistä huolimatta Maikki palkittiin kolmannella palkinnolla, eikä edes millään rimaa hipovilla pisteillä!! Tästä saa hyvää motivaatiota ehkä joskus jatkaa tamman näyttelyuraa.. Mutta nyt ensi alkuun pidetään siitä kuitenkin pieni tauko.

-- 10.12.2014, päiväkirjamerkintä
Olen epätoivoisesti kiertänyt Maikin kanssa näyttelyitä, sillä jostain ihmeellisestä syystä edelleen elättelen toiveita siitä, että siitä tulisi näyttelytähti, se keräisi sertit kasaan alta aikayksikön, nappaisi arvonimet itselleen ja kutsuttaisiin kunniamaininnalla kantakirjaankin. Kumpikin sen vanhemmista on palkittu championilla ja isä on kantakirjassa, emäkin on sinne suuntaamassa, mutta Maikki ei edes yhden yhtä irtosertiä saa mistään. No kyllähän sen olen itsekin todennut, ettei Maikki ehkä kedon kaunein kukkanen ole romuluisella ulkonäöllään, mutta ei se nyt mikään uskomaton rumiluskaan ole. Kaiken lisäksi näyttelyissä se yleensä harvemmin esiintyy edukseen.. Mutta silti. Pitäisi pätevän tuomarin nähdä sekoilun läpi ponin oikea potentiaali. Siksi en ole luopunut vieläkään toivosta. Tänään suuntasin sen kanssa Stableyardiin vielä vihoviimeisen kerran yrittämään, josko sieltä serti tulisi, ja.. Kaikkien odotusten vastaisesti suopea tuomarimme Welby heltyi antamaan Maikille irton, vaikka tamma kiukutteli kehässä ja hyppi tasajalkaa. Ehkä Welby on seurannut epätoivosta räpiköintiämme useammissa näyttelyissä jo ja päätti päästää allekirjoittaneen tuskistaan.. Oli syy mikä tahansa, kiitos, ave maria magdalena, seuraavaksi on suuntana kantakirja!!

    Kilpailut

Maikilla kilpaillaan pääpainoisesti esteratsastus- ja showkilpailuissa. Huomaathan, että kalenteriin merkitään vain sijoitukset ja voitot?

Sijoituksia: 60 kpl (+ 6 kvaalia showkilpailuista)

11.04.12, ERJ, 100 cm : 04/40
04.05.12, ERJ, 100 cm : 03/30
05.05.12, ERJ, 100 cm : 02/30
07.05.12, ERJ, 100 cm : 01/30
07.05.12, ERJ, 100 cm : 05/40
13.05.12, ERJ, 100 cm : 04/30
15.05.12, ERJ, 100 cm : 05/30
17.05.12, ERJ, 100 cm : 01/30
13.04.12, ERJ, 100 cm : 06/40
14.04.12, ERJ, 100 cm : 03/40
16.04.12, ERJ, 100 cm : 02/40
17.04.12, ERJ, 100 cm : 05/40
19.04.12, ERJ, 100 cm : 02/40
17.04.12, ERJ, 100 cm : 03/30
18.04.12, ERJ, 100 cm : 04/30
10.04.12, ERJ, 100 cm : 07/50
13.04.12, ERJ, 100 cm : 02/30
13.07.12, ERJ, 100 cm : 05/40
15.07.12, ERJ, 100 cm : 05/40
16.07.12, ERJ, 100 cm : 01/40
18.07.12, ERJ, 100 cm : 05/40
14.07.12, ERJ, 100 cm : 02/40
05.08.12, ERJ, 100 cm : 01/40
06.08.12, ERJ, 100 cm : 03/40
08.08.12, ERJ, 100 cm : 04/40
11.08.12, ERJ, 100 cm : 06/40
16.08.12, ERJ, 100 cm : 04/40
17.08.12, ERJ, 100 cm : 01/40
03.08.12, ERJ, 100 cm : 03/60
07.08.12, ERJ, 100 cm : 05/40
09.08.12, ERJ, 100 cm : 04/40
12.08.12, ERJ, 100 cm : 03/40
11.08.12, ERJ, 100 cm : 06/95
18.08.12, ERJ, 100 cm : 01/30
18.08.12, ERJ, 100 cm : 05/30
20.08.12, ERJ, 90 cm : 01/30
15.08.12, ERJ, 90 cm : 01/50
17.08.12, ERJ, 90 cm : 01/50
19.08.12, ERJ, 100 cm : 04/50
15.08.12, ERJ, 100 cm : 01/30
16.08.12, ERJ, 100 cm : 03/30
18.08.12, ERJ, 100 cm : 02/30
28.08.12, ERJ, 100 cm : 07/50
30.08.12, ERJ, 90 cm : 07/50
01.09.12, ERJ, 100 cm : 01/30
06.09.12, ERJ, 100 cm : 07/50
01.10.12, ERJ, 100 cm : 06/60
16.10.12, ERJ, 100 cm : 01/60
15.10.12, ERJ, 90 cm : 03/50

11.04.12, villit estekilpailut, 100 cm : 05/48
03.05.12, villit estekilpailut, 100 cm : 04/31
03.05.12, villit estekilpailut, 100 cm : 05/31
05.05.12, villit estekilpailut, 100 cm : 01/31
06.05.12, villit estekilpailut, 100 cm : 03/31
12.05.12, villit estekilpailut, 100 cm : 04/31
15.05.12, villit estekilpailut, 100 cm : 04/22
27.06.12, villit estekilpailut, 90 cm : 05/30
28.06.12, villit estekilpailut, 90 cm : 04/30
07.10.12, villit estekilpailut, 90 cm : 04/50
10.10.12, villit estekilpailut, 90 cm : 05/50

12.01.2012 Paraatiponit, Working Hunter I - Ridden Champion I + Overall Supreme Ridden Champion I
16.01.2012 Criallt Welsh Cobs, Working Hunter I - Ridden Champion I
21.01.2012 Criallt Welsh Cobs, Working Hunter I - Ridden Champion I + Overall Supreme Ridden Champion I
22.01.2012 Aelwen Welsh, Working Hunter I - Ridden Champion I

 

Mairghred Dawn on virtuaalihevonen.
Kuvat © M. Peel & A. Booth
Kaiken materiaalin © dani 2022, ellei toisin ole mainittu. Kopiointi kielletty!