otsikko
Etusivu      Talli ja tilat      Oriit      Tammat      Toiminta      Muuta

 

    Llygedyn Mai VH11-026-0061

Mai viettelee eläkepäiviä sateisessa Skotlannissa.

     

  Virallinen nimi   Llygedyn Mai   Säkäkorkeus   146 cm
  Lempinimi   Mai   Syntynyt   05.01.2010, VHKR
  Rotu   Welsh cob (sektio D)   Sukupuoli   Tamma
  Väri   Ruunikko   Kasvattaja   elen
  Omistaja   dani VRL-03561   Painotus   Estepainotus

Koulutustaso: heB, 120 cm
Käyttö: Siitosponi

Saavutukset: Champion, myönnetty 08.07.2011
                    ERL-II, 100 - 76,67 - 85 - 50 - 95 - 56 = 83,93% 01.05.2012
                    VWY-II, 5 + 7 + 5,5 + 22 + 5 = 44,5p. 30.07.2012
                    KTK-III, 18 + 17 + 18 + 15 = 68p. Ylimääräinen kantakirjatilaisuus 01.01.2015

4-vuotias 05.05.10

    Taustaa

Mai on jo tutuksi tulleen draceyn allekirjoittaneelle tarjoama varsa - ja herranjumala, minkälainen sellainen! Kahden aikaisemman kotitallin oman kasvatin sekä uuden oriin Nemglanin ansiosta nykyhetken cobitilanne ei ollut niinkään huono Main saapuessa talliin, mutta on naurettavaa ajatella, että tämän tason tamma olisi otettu vastaan hälläväliä -asenteella jonnekin peräkarsinan pölyiseen nurkkaan. Suvullisesti tamma on todellinen herkkupala ja draceyn vihjatessa sen myynnistä oli selvää, että jos vain suinkaan saataisiin, napattaisiin tamma mitä mieluisimmin Paraatiponeihin - onpahan meillä tuo yksi kaksipolvinen orikin..

Allekirjoittanut on aivan rakastunut suloluonteiseen, pilke silmäkulmassa päivä kerrallaan elävään punaruunikkoon tammaansa. Mai on selkeästi osoittanut olevansa vähän kiireettömämmän luokan kilpahevonen, joten sen kanssa kisatulosten haalimisesta ei aiota ottaa paineita. Nättiä makkarapötköä muistuttava poni tullaan varmasti kiikuttamaan paremmalla ajalla myös muutamaan näyttelyyn - jos ei muuten, niin vain esitelläkseni maailman sympaattisinta otusta. Sillä sitä Mai on - tulevaisuuden kympin arvoinen kakaroidensa kaitsija ;)

    Luonnekuvaus

Mai on tallin suloinen ja sydämellinen hippi, joka ei hyväksy ympäröivää maailmaa sinä kylmänä ja julmana paikkana, millaisena se muille usein esittäytyy. Emäänsä nähden pieneksi jääneen kokonsa takia jo pienestä pitäen kovia kokenut tamma on pitänyt aina puolensa, mutta se ei ole kasvattanut siitä sulkeutunutta mykkäsuuta, päinvastoin - Mai jos joku tuntuu tietävän ystävien ja oman lauman merkityksen, ja on valmis aina kaitsemaan sitä naapurinkarsinan asukin kakaraa laitumella ihan silkkaa hyvyyttään tai päästämään alempiarvoisen nuorikon syömään kanssaan samasta heinäkasasta. Ihmisiä kohtaan tamma on aivan yhtä ystävällinen, eikä sillä voi koskaan olla liikaa kavereita - ystävyys on ihme, jonka vaalimisen tamma on ottanut sydämentehtäväkseen.

Käsiteltäessä Mai seisoskelee kiltisti paikoillaan pyydettäessä, joskin otukselle on annettava aikaa tutkia sen karsinaan eksynyt ihminen huolella - tervehdyksiin ja tamman kuulumisten vaihtoon saa kuluttaa aimo annoksen minuutteja, mutta iloinen tamma hämmentyy silmissä, mikäli sitä kielletään seurustelemasta. Tamman mielestä sen käytössä on koko maailman aika ja se kavahtaa kiirettä koko suuren sydämensä pohjasta. Ponia saa hoitaa aina suurella sydämellä ja se on joka kerta yhtä kiitollinen hoitajalleen - hassu hörinä harjaajaan loittonevalle selälle takaa kyllä pikaisen paluun ;)

Ei liene mikään yllätys, että Mai ei ole ollenkaan kosketusarka. Sen kanssa hoitotoimenpiteissä yleensä ei ilmene yhtään minkäänlaisia ongelmia, vaan hoitaja tekee edellä ja tamma sitten seuraa perässä tai tottelee kuuliaisesti. Otus antaa anteeksi aloittelijoiden virheet ja siksi sopiihan se myös hyvin hoidettavaksi myös muun muassa pikkulapsille - parempaa seuraa Maille saakin tovin miettiä! Kaviot poni nostaa kiltisti pyynnöstä, mutta varsinkin pienemmille voi otuksen järkälekaviot olla aavistuksen vaikeat putsata - tamma on kyllä kärsivällinen, mutta on kummallista kuvitella sen jaksavan pitää jalkaansa ylhäällä iäisyyksiä, eihän se mikään sirkusolento ole ;)

Kengittäjän luona Mai on aina ollut reipas ja helppo hoidettava - se tietää, että hyvin käyttäytymällä saa asiat tehtyä helpoksi niin itselleen ja ennen kaikkea kaikille muille. Poni on ollut luonnostaan ja pienestä pitäen aina hyvin ajattelevainen, tarkka ja järkevä ja kokenut elämänsä varrella niin useita erilaisia tilanteita, ettei sitä pelota oikeastaan enää mikään. Joskus se tarvitsee toki aikaa harkitakseen ratkaisuaan, mutta kengittäjä on sen kummastuslistalla kyllä viimeisien joukossa! Main voi huoletta jättää toisen hermostuneemman ponin seuraksi kengityspaikalle seisoskelemaan, tamma tuntuu olevan vain kiinnostunut kaikesta siitä hössötyksestä hevosten kenkien nähden - naturellina Mai tykkäisi kulkea myös ilman!

Edes eläinlääkäri epämiellyttävine piikkeineen ja lääkekuureineen ei Main korvaa juuri lotkauta. Perustarkastus sujuu hyvin hyväntuulisen ponin kanssa, eikä sen kanssa ole juuri sen hyvän terveyden takia erityistoimia tarvittukaan.
Pesulle tamma tulee myös silmittömän mielellään, vedessä on siitä mukava telmiä, vaikka siinä rytäkässä saattaa se itse suihku jäädä vähän taka-alalle.. Main hetken aikaa touhuttuaan uskoo se kyllä hoitajaansa, jos tämä kieltää sitä hötkyilemästä sen enempää. Suihkun loppuajan nätisti seisoneen tamman tulee aina saada palkinnoksi juoda suoraan letkusta haaleaa vettä, matami ilmoittaa halustaan juoda venyttelemällä ja kääntelemällä kieltään mitä kummallisimmille kaarteille.

Varustaessa Mai seisoo tyynesti aloillaan, liikutus on siitä nimittäin hyvin hauskaa - mikäs sen parempaa kuin miellyttää ratsastajaa täydellisessä harmoniassa kuin yhtenä olentona? Hindulaisuuden kaltainen sielujen sulautumisen aate on selvästi tamman mieleen. Otus ei hangoittele edes satulavyönkiristystä vastaan, joskaan sen suuren mahan jokakesäinen pullistuminen ei hoitajan hommaa helpota..

Mai on äärimmäisen hyvä ratsu. Se on koulutettu osaavasti, eikä se ole koskaan päässyt laittamaan ratsastajansa kanssa liian ranttaliksi huonoja tapoja oppiakseen. Ei sillä, ettäkö rehellinen tamma niistä mitään perustaisi, se kun on niin äärimmäisen yhteistyöhaluinen ja alkutunnista lähtien tarjoaa heti lämmittyään niin ratsastajasta, hevosesta kuin sivustakatsojastakin mukavaa muotoa reippaasti liikkuen. Tosin poni tarvitsee selkäänsä myös asiallisen ratsastajan, paukkupohkein tai perunasäkki-istunnalla ei saada Maita liikkumaan sen koko kapasiteetin rajoilla, mutta sopii tamma kyllä harrasteratsuksi myös aloittelijoille - vaikka siitä saakin osaava ihminen taiteiltua todella miellyttävän koulumenijän, ei se sekoa osaamattomamman epäselviä apuja vaan valitsee niistä itselleen mieluisimmat hermostumatta.

Jokseenkin hieman kömpelö Mai ei kuitenkaan loista kouluradoilla samaan tapaan kuin supernotkea ja elegantti balettitanssija, vaan se sopii suurten liikkeittensä ja yllättävän hyvän ponnistusvoimansa ansiosta paremmin estepuolelle - toki hyppääminen virtaa sen suonienkin sisällä, mikäli sen vanhempiin on yhtään uskominen.

Hyppääminen on asia, johon Mai tuskin koskaan kyllästyy - se on aina yhtä innokas esteelle lähestyttäessä ja sen onnesta pakahtuvan sydämentykytyksen voi ratsastajakin tuntea selästä käsin. Se pysyy silti tarkkaavaisen ja huolellisen ratsastajan alla hyvin kontrollissa, ystävällisen tamman tapana ei ole rynnätä esteille yksin - kahden olennon tiimistähän tässä kyse oli! Urheasti tamma vetää suuremmillakin esteillä kavioitaan kainaloihin ja venyttää kroppaansa aivan uskomattomasti, mutta vaikka siltä ulkonäköönsä nähden uskomattomasti ponnua löytyykin, ei sen koordinaatio omiin valtaviin jalkoihinsa ole esteiden päällä aina paras mahdollinen. Tamma on silti ehdottoman rohkea ja varma hyppääjä, muutaman puomin alas putoaminen ei aina maailmaa kaada.

Kilpailuissa Mai käyttäytyy hyvin asiallisesti ja on selkeästi innostunut kisapaikan positiivisesti virittyneestä tunnelmasta - tammaa kiinnostaisi alkuverryttelyn sijaan tutustua mahdollisimman moneen uuteen tuttavuuteen kisapaikalla! Poni ei ole mikään maailman kilpailuhenkisin otus, mutta tosipaikan tullen tyttö näyttää tuomaristolle iloista naamaa ja ottaa kilpailutilanteet rennosti pilke silmäkulmassa - hoituu homma kellon käydessä aivan yhtä hyvin kuin kotopuolessa, vaikkeivät rahkeet aina palkintosijoille yltäisikään.

    Suku

 isä Golden Prince VER
    VWY-II, wD
 ii. VIR MVA Ch Treasure Ice VER
    wD
 iii. Niegró
    wD
 iie. Rose's Garden
    wD
 ie. Honey-Sweet Kiss
    wD
 iei. Honorable
    wD, evm
 iee. Honeybee
    wD, evm
 emä Frondo's Melinda
     esiKTK, wD
 ei. Rosenbaum's Dai Emiel
      KTK-I, wD
 eii. Rosenbaum's Magician
    wD, evm
 eie. Rosenbaum's Livin' Daytime
    wD, evm
 ee. Accera's Gwenfil
    wD
 eei. Accera's Santorini
    wD, evm
 eee. Wendel
    wD, evm

Mailla on aivan ihastuttava suku, jossa yhdistyvät vähemmän tunnetut uudemmat linjat sekä hienot vanhat linjat. Miksauksesta on saatu todella näppärä one in a million -tapaus ja allekirjoittaneen silmään se on aivan ihana - Maista jää kyllä pari kakaraa kotiin!

    Jälkeläiset

Mai on tarjolla welshponijalostukseen!

06.11.2011 t. Mairghred Dawn (i. Rodhlann Anghus Dawn), omistaja: Paraatiponit
07.12.2011 o. Penrhyn Blaidd Callahan (i. Ceridwyn Supreme), omistaja: Mei Shiratori
01.05.2015 o. Maen Y Adar Dawn (e. Llygedyn Adain), omistaja: Tuulia T.
07.03.2017 t. Merchen Ffaeth Dawn (i. Llygedyn Morgant), omistaja: elen

    Valmennukset ja päiväkirjan poikanen

Yksityinen estevalmennus kuusnelosen valvovan silmän alla 26.3.2012
Valmentajan kommentti tunnin kulusta: "Olin kehitellyt Maille ja danille mukavan radan maneesiin. Pitkällä sivulla oli neljän laukan linja. Toisen pitkän sivun vieressä oli kaareva viiden laukan linja ja pitkällä sivulla yksi okseri. Lämmittelimme ympyrällä reippaassa laukassa. Mai rentoutui ja pörisi menemään. Jatkoimme kenttää ympäri laskien ensin kymmenen kootumpaa laukka-askelta, jonka jälkeen tuli lähteä heti kymmenen laukka-askelta eteen. Eteenratsastuksen tuli alkaa heti ensimmäisestä askeleesta lähtien, en halunnut yhtään ns. kiihdytys ja epäröintiaskelta. Tamma sai liikkua hyvin eteen ja alkoi vertyä. Jatkoimme muutamalla verkkahypyllä pitkällä sivulla olevalla okserilla, jonka oli alkuun n.60cm. Tämän jälkeen tultiin kaarevaa linjaa ensin pidemmällä viiden askeleen linjalla, josta Mai alkoi ottaa kierroksia. Sitten pyysin ratsukkoa tulemaan linjan neljällä laukalla ja miettimään kumpi tekniikka sopi paremmin. Main liitävästä laukasta ja ratsastajan hyvästä ohjasotteesta näki, että neljä pidempää laukka-askelta oli hyvä vaihtoehto. Lopuksi tultiin vielä linjaa ensin kootummin viidellä laukalla ja sen jälkeen sujuvammin neljällä. Kerroin ratsukolle lopputunnista radan, jonka halusin ensin suoritettavan rauhallisesti ja selkeillä teillä. Sen jälkeen keksin uusintaradan, joka tultaisiin reippaasti ja tiukemmilla teillä. Pyysin ratsukkoa tulemaan ensin ensimmäisen radan hallitummin ja sen jälkeen suoraan jatkamaan uusintaan reippaasti kuten kisaradalla. Nostin esteitä viimeiseen suoritukseen reippaasti ja Mai tuli kaiken puhtaasti ja todella taitavasti nopealla ajalla."

06.11.2011, päiväkirjamerkintä
Main elämässä on alkanut uusi vaihe - se pyöräytti tänään maailmaan esikoisensa, aivan itsensä kaltaisen, ihanan tumman tammavarsan! Tiineysaika sujui rauhallisesti, ja myös varsominen oli ensikertalaiselle yllättävän helppo - todennäköisesti pienestä, C-sektion isäoriista johtuen myös varsa on melko pieni, muttei koko vähennä lainkaan sen ihanuutta! Ja mamma ja lapsukainen ovat tosiaan kuin kaksi marjaa - vauvallakin on jonkin sortin tähti otsassaan ja väri on jo nyt selkeästi ruunikko. Ties millaisen vahvan emälinjan tästä saa vielä kehiteltyä, iih! Vaikka olihan se jo kauan aikaa tiedossa, jo ennen Main saapumista tallille pienenä nassikkana, ettei tästä saa siitosrintamalla floppia tekemälläkään..

13.03.2011, estevalmennus
Mai pääsi tänään verestämään lihasmuistiaan ja hiomaan vanhoja, timanttisia taitojaan esiin ajan luoman pölykerroksen alta oikein oikeaan estevalmennukseen. Mukana oli pari nuorempaa hurjapäätä, joille tamma sai toimia hyvänä esimerkkinä moitteettomasta käytöksestä - ja sehän toimi! Alkutunnista lähtien Mai oli oikein rennolla fiiliksellä mukana, se sortui ehkä hieman liiankin lötköksi alkuun, mutta sopivalla herättelyllä löytyi liikkeeseen oikea rytmi ja viimeistään laukkatyöskentely sai tamman heräämään kunnolla. Nuorikoiden takia alkuun otettiin pitkät laukkapätkät, joissa keskityttiin laukan laadun parantamiseen sekä tasapainoon, niin ratsun kuin hevosenkin. Tästä harjoituksesta saatiin rakennettua hyvä aasinsilta jumppasarjoille, jotka Mai suoritti leikiten. Myös nuorille melko haasteellisella innarilla tamma oli polleaa konkaria, mutta kun estekorkeutta varta vasten Main takia nostettiin, sai siitä jonkin verran kaivaa kirkkainta terää esiin. Se olisi tyytynyt hieman vähempäänkin panostamiseen, mutta terävällä ratsastuksella sulkeutui siitäkin loppujen lopuksi herkkä ja vireä itsensä, joka haukkoi innokkaana henkeään ennen estettä ja hidastaessa turpakarvat värisivät. Innokkuudestaan huolimatta tamma oli satulan alla tasaisen varmaa, täydellisen luotettavaa massaa, joka peruskalliomaisesta järkähtämättömyydestään huolimatta kääntyi pehmeän notkeasti tiukemmassakin mutkassa ja piti häntäänsä korkealla näyttäen nuorille esimerkkiä voittajan asenteesta. Loppuverryttelyssä Mai olisi halunnut vielä päästellä höyryjä ja päädyimmekin ravipuomeille hakemaan viimeiseksi silaukseksi vielä hyvää rytmiä ja ryhtiä liikkumiseen. Valmennus sujui siis oikein moitteettomasti ja tamma ansaitsi ehdottomasti pitkät jäähdyttelykäyntinsä kevättalven maastossa.

Laura L:n yksityinen kouluvalmennus nuorelle ratsukolle kirpeänä talvipäivänä 20.01.11
Palautettakin tottakai saatiin: "Aloitimme helpolla alkuveryttelyllä, löysähköin ohjin kevyttä ravia pitkin kenttää ja pääty-ympyröitä. Tarkoituksena oli hakea ponia rennoksi eteen alas, vaatimatta sen kummempaa muotoa. Rentous ja kuulolla oleminen olivat siis pääasiat. Välillä kehotin lisäämään vähän tahtia, kun poni meinasi hidastella omia aikojaan. Kannoin samalla kentälle muutaman puomin, kaksi puomia tuli keskihalkaisijalle pituussuuntaan, vierekkäin lyhyeksi kujaksi. Alkuveryttelyn päästyä hyvään vauhtiin ja ponin rentouduttua pyysin sinua lyhentämään ohjia ja ratsastamaan poni edelleen rennoksi, jotta se ymmärtäisi itse hakeutua vähän korkeampaan muotoon ja käyttämään selkäänsä. Ideana oli työskennellä yhä kevyessä ravissa, nyt mukaan tuli pysähdys puomikujan keskelle ja matkan jatkuminen tästä suoraan ravissa, suunnan vaihtuessa joka kerta. Aluksi Mai ei pysynyt ihan mukana, mutta jaksoit opastaa sitä huomauttaessani selkeillä avuilla ja pystyitte hienosti itsenäiseen työskentelyyn suorittaessanne antamaani tehtävää.

Muutaman kierroksen jälkeen pyysin lisäämään n. 10 metrin voltit kummankin pitkän sivun keskelle niin, että kentän keskellä menitte puomien läpi. Ponin toimiessa hyvin kehoitin antamaan pitkät ohjat ja siirtymään hetkeksi käyntiin. Siirsin puomikujan puomit pitkälle sivulle ja asetin niille laukkavälit. Näin tein molemmille pitkille sivuille. Seuraava tehtävä alkoi kevyessä ravissa, ensin iso pääty-ympyrä ravissa, ja sen jälkeen laukannosto lyhyen sivun keskeltä pitkälle sivulle, puomien yli ja takaisin raviin seuraavan lyhyen sivun keskellä ja taas ravissa ympyrä, jälleen laukannosto ja sitten taas raviympyrä toiseen päätyyn. Mai alkoi olla todella hyvin kuulolla ja teki hienosti työnsä. Muutama kerta kumpaankin suuntaan. Välillä jouduit vähän rauhoittelemaan tammaa, koska se kiihtyi puomeista vähän liikaa. Lopuksi pyysin teitä ravailemaan taas pitkällä ohjalla ja annoit ponin venyttää itseään pitkäksi. Onnistunut valmennus! Jatkakaa pysäytysharjoituksia, kohta voitte lähteä jo nostamaan laukkaa pysähdyksestä! Hieno ja kehityskelpoinen poni!"

20.07.2010, estevalmennus
Tänäänpä repäistiin - Mai pääsi harjoittamaan esteratsun taitojaan kotikentän ulkopuolelle maastoon kiinteille luonnonesteille! Tarkoitus oli testata hieman tamman rohkeuden rajoja ja tietenkin myös kehittää sitä sillä saralla, puhumattakaan allekirjoittaneen psyykeen parantamisesta mahdollisten yllättävien ja riskin ottoa vaativien tilanteiden kohdalla. Ratsastusta ympäristössä, jota ei ole aurattu ja tasoitettu aamulla ja siivottu huolella viime käynnin jälkeen, ympäristössä, jossa sää määrittelee kaikkea ja ulkoisia häiriötekijöitä on paljon enemmän.. Oops! Mai oli kuitenkin hyvällä tuulella ja sää oli suotuisa, joten suuntasimme valmentajan luo lähipellolle luottavin mielin. Alkuun suoritimme intensiivisen pikkuverryttelyn pellon jo valmiiksi tallotulla puolella, minkä jälkeen suunnattiinkin helpohkolle maastoesteradalle - täydelliselle ummikoiden koulimispaikalle! Ratsastettava tie sinänsä oli helppo, mutta lähestymiset vaativat paljon tarkempaa suunnittelua ja aivan erilaista huolellisuutta, kun pelko tukkikasaan rysähtämisestä jyskytti takaraivossa. Mai pelasi hienosti ja tasaisesti omaa puoltaan, mutta meikäläinen kantoi kyllä huolta mahdollisista metsistä hyökkäävistä hirvistä.. Tamma sen sijaan ei pahemmin kyttäillyt, vaan imi reippaasti eteen ja antoi vauhdin viedä. Sen mainio tasapaino ja rytmitaju pääsivät oikeuksiinsa epätasaisella alustalla, eikä suurempikaan mäki ja sitä seurannut banketti saanut sitä huohottamaan tavallista raskaammin. Mainio poni, mainiolla motivaatiolla!

12.05.2010, päiväkirjamerkintä
Iik, Mai starttasi tänään ensimmäisen kerran ikinä kisoissa ja ai että, se oli upea! Tämän ja seuraavan viikon kotitallilla on oikea welshkisojen putki päällä, joihin olen surutta ilmoittanut omia nuorikoita mukaan - sillä mikäs sen helpompi ja parempi ensimmäinen kisa-areena niille, kuin tuttu kotikenttä? Silti olin kieltämättä todella hermostunut koko aamun, vaikka Mai olikin itselleen tyypillisesti tyynellä tuulella. Tosin eihän se voinut tietää, mikä sitä odotti - normaali ratsastuskertako vain, tosin tällä kertaa päästäisiin parin verkkahypyn jälkeen suoraan oikealle radalle. Lämmittely sujui mahtavasti ja Mai sai meikäläisen varmistumaan hieman ennen rataa, että kyllä tämä hyvin sujuu - ja niin sujuikin! Poni teki täysin tyylipuhtaasti, virheettömän radan, mutta sen verran vedettiin varman päälle, ettei mitään maailmanennätysaikoja lähdetty hakemaan. Tuloksena oli kuitenkin seitsemäs sija viidestätoista, joten hitaallakin menolla sijoituttiin todella hyvin, eikä rata ollut lainkaan sieltä simppeleimmästä päästä! Oijoi, allekirjoittaneen pienestä päivänsäteestä on kasvanut jo iso kilpahevonen.. Tästä se voittoputki vielä muovautuu!

09.05.2010, estevalmennus
Huhhuuh, Mai osallistui tänään ensimmäiselle viralliselle estevalmennukselleen täällä kotimaneesin turvallisessa suojassa. Tamma oli todella energisellä ja kevyellä tuulella nuorille poneille tyypilliseen tapaan - se oli vireä ja tuntui olevan valmiina lähtemään minä hetkenä tahansa lentoon. Valmentaja huomasi meikäläisen epämääräisen säätämisen nuoren häslän selässä ja alkuverryttely suoritettiinkin huolellisesti vain sileällä ja pienillä kavaleteilla ennen suurempien esteiden pariin siirtymistä. Eipä sillä, että koko tunnin aikana olisi kertaakaan hypätty mitään olympiatason esteitä. Korkeus oli kuuden- ja kahdeksankympin välimaastossa molemmin puolin ja ylityksiin haettiin lähinnä varmuutta, tasaisuutta ja rutiinia rutiinin perään. Alkuun innostus nousi Mailla päähän salakavalasti kuin ensihumala ja sitä sai jarrutella melko reilulla kädellä. Lähestymiset levähtivät helpoista reiteistä huolimatta melko pitkiksi ja tammalla oli ponnistuspaikka hakusessa - hyppyyn lähdettiin puomia nuollen. Onneksi satulan alla oli nuorta, vetreää lihaa, joten kavioiden rullaaminen ryntäisiin ja ylimääräinen notkistelu selästä eivät olleet ongelma! Loppua kohden loikat kuitenkin tasoittuivat hieman ja tamma rauhoittui, vaikka mistään oppikirjasuorituksista ei voida vielä puhua. Harjoittelu vaatii aikaa ja miljoonia toistoja, myös estesukuiselta luonnonlahjakkuudelta!

05.04.2010, päiväkirjamerkintä
Tänään juhlistettiin talliporukalla pikku-Main kolmevuotissynttäreitä! Kakkua oli totta kai tarjolla allekirjoittaneen silmäterälle, oikein erikoista näkkäri-porkkana-ruisleipä-miksausta, jolla nuori neiti toivottavasti kerää hieman lisää massaa itselleen, ja ohjelmaan kuului myös tamman aloittelevan ratsun taitojen ihailu. Mai onkin ollut todella oppivainen kaveri. Alkuun sopivan työskentelymetodin löytämisessä kesti jonkin aikaa, tamma kun todella fiksuna haluaa aina itse oivaltaa uudet asiat, mutta kun tämä ymmärrettiin, on tamma saanut joka kerta varmasti useammankin ahaa-elämyksen sen nopeasta edistymisestä päätellen! Se suhtautuu uusiin asioihin uteliaasti positiivisella mielellä, ja kertaa mielellään vanhoja juttuja - tänäänhän se nähtiin, Mai meni niin ylpeänä varusteet päällä liinassa ja selkeästi nautti, kun yleisö seurasi haltioituneena sen tasaisen varmaa menoa! Ja onhan tamma totta kai muutenkin upean näköinen. Kunhan talvikarva lähtee viimeisiä rippeitä myöten ja Mai saa ruohon voimalla tilalle upean kesäturkin, lähdetään ihan varmasti valloittamaan näyttelykehiä. Ensi vuonnahan tytsy on jo sen ikäinenkin, että NJ:n kehät aukeavat!

18.01.2010, päiväkirjamerkintä
Upea, ihana, suloinen ja maailman valloittavin nuori neiti Mai saapui tänään kotiin toisen upeuden, oriin Rashawnin kanssa! Jälkimmäinen ei oikein osannut nuoruuden uhmansa takia käyttäytyä matkustaessa, mutta puolivuotias Mai oikein loisti nuorenherran rinnalla pysymällä täydellisesti tilanteen herrattarena. En kestä, miten se voi näin nuorena olla noin ihana?! Tamma muikisteli ja kurkisteli vain uteliaan avoimena ja kavionsa uuden kotinsa maaperälle saatuaan se pörhisteli muutaman kierroksen riimunnarun päässä meikäläisen ympäri, ja pysähtyi sitten kääntelemään uteliaana korviaan ja haukkomaan sieraimiinsa kirpeää talvi-ilmaa. Pörröinen turpa sillä vain tutisi ilmeisen positiivisesta jännityksestä, mutta se ei antanut innostuksen muuttua ylimääräisiksi kierroksiksi. Ihanaa! Nyt saa tyttönen kotiutua rauhassa ja toivottavasti se pärjää myös happamien vanhojen leidien laumassa, sydämeni särkyy, jos tämä nuori timantti joutuu niiden hapannaamojen polkemaksi.

05.01.2010, päiväkirjamerkintä
Tallin kuningattaren uusi manttelinperijä on syntynyt Tessan luona! Apua, olen miltei kirjaimellisesti onnesta soikeana, viimeiset kuukaudet ovat kuluneet sekunteja varsan syntymään neuroottisesti laskien ja nyt viimein vanha Melinda-tamma pusersi iltatähtensä uumenistaan - ja millaisen todellisen pienen tähtösen, varsa on allekirjoittaneen syvästi toivoma ja rukoilema tamma, pieni, tumma ja pirteä sellainen! Suvullisesti se edustaa sellaista yhdistelmää, että tottumattomampia heikottaa moinen linjojen sekoittaminen, mutta kun emänisänä on Rosenbaum's Dai Emiel, ei tuoreemman linjan isästäkään voi syntyä heikkolaatuista varsaa! Ulkonäöllisesti Melindan pikkuprinsessa on myös aivan ihastuttava, tumma se on ja jonkinlainen tähtipää - pieni, ujo laikku sillä on myös turvalla, tuomaan tähän taivaan siunaamaan timanttiin hieman lisää särmää. Iik! Olen korviani myöten rakastunut! Ja vielä pitäisi jaksaa odottaa pikkuneidin vieroitukseen asti..!

    Kilpailut

Mailla kilpaillaan pääpainoisesti esteratsastuskilpailuissa. Huomaathan, että kalenteriin merkitään vain sijoitukset ja voitot?

Sijoituksia: 44 kpl

14.05.10, villit estekilpailut, 120 cm : 01/14
17.05.10, villit estekilpailut, 110 cm : 03/15
20.05.10, villit estekilpailut, 110 cm : 01/18
21.05.10, villit estekilpailut, 120 cm : 04/16
22.05.10, villit estekilpailut, 110 cm : 01/19
31.05.10, villit estekilpailut, 120 cm : 02/28
02.06.10, villit estekilpailut, 120 cm : 02/15
11.06.10, villit estekilpailut, 120 cm : 01/12
12.06.10, villit estekilpailut, 120 cm : 03/12
19.06.10, villit estekilpailut, 120 cm : 04/18
20.06.10, villit estekilpailut, 120 cm : 01/18
14.06.10, villit estekilpailut, 120 cm : 03/46
30.05.10, villit estekilpailut, 120 cm : 04/18
21.06.10, villit estekilpailut, 120 cm : 03/50
27.06.10, villit estekilpailut, 110 cm : 04/22
05.07.10, villit estekilpailut, 120 cm : 02/18
03.07.10, villit estekilpailut, 110 cm : 05/28
10.07.10, villit estekilpailut, 110 cm : 02/31
02.07.10, villit estekilpailut, 120 cm : 02/28
04.07.10, villit estekilpailut, 110 cm : 05/37
07.05.12, villit estekilpailut, 110 cm : 07/53
08.05.12, villit estekilpailut, 110 cm : 06/53

09.05.12, KERJ, helppo (heB/re 100 cm/me 95 cm) : 01/40
04.07.10, villit estekilpailut, 120 cm : 04/28
02.07.10, villit estekilpailut, 120 cm : 04/43
13.07.10, villit estekilpailut, 110 cm : 01/31
23.07.10, villit estekilpailut, 110 cm : 04/22
05.09.10, villit estekilpailut, 110 cm : 01/17
07.09.10, villit estekilpailut, 120 cm : 03/14
09.09.10, villit estekilpailut, 120 cm : 02/14
12.09.10, villit estekilpailut, 110 cm : 02/22
14.09.10, villit estekilpailut, 120 cm : 03/19
15.09.10, villit estekilpailut, 120 cm : 02/19
17.09.10, villit estekilpailut, 110 cm : 04/22
17.09.10, villit estekilpailut, 120 cm : 01/19
18.09.10, villit estekilpailut, 120 cm : 03/19
19.09.10, villit estekilpailut, 120 cm : 04/19
22.09.10, villit estekilpailut, 110 cm : 04/27
22.09.10, villit estekilpailut, 120 cm : 04/24
23.09.10, villit estekilpailut, 110 cm : 04/27
23.09.10, villit estekilpailut, 120 cm : 01/24
24.09.10, villit estekilpailut, 110 cm : 01/27
24.09.10, villit estekilpailut, 120 cm : 02/24

11.04.12, MEJ, 110 cm : 04/36

 

Llygedyn Mai on virtuaalihevonen.
Kaiken materiaalin © dani 2015, ellei toisin ole mainittu. Kopiointi kielletty!