otsikko
Etusivu      Talli ja tilat      Oriit      Tammat      Toiminta      Muuta

 

    Hay's Duskette VH04-024-9314

  Virallinen nimi   Hay's Duskette   Säkäkorkeus   117 cm
  Lempinimi   Dusk   Syntynyt   24.08.2008, VHKR
  Rotu   Welsh mountainponi   Sukupuoli   Tamma
  Väri   Voikko, hamppuharja   Kasvattaja   Heinämäki
  Omistaja   dani   Painotus   Estepainotus

Koulutustaso: heB, 90 cm
Käyttö: Siitosponi

Saavutukset: VWY-II, 3 + 7 + 8 + 20 + 5 = 43p. 15.04.2010

    Taustaa

Dusk on ensimmäisiä talliin saapuneita pitkäsukuisia mountaintammoja - ja allekirjoittanut onkin hurahtanut täysin sen sukuun kuin myös todella viehättävään väriin, joka on isänemän peruja.

Dusk on siitä ehkä erikoinen hevonen, että en ole ostanut sitä jo valmiiksi mainetta niittäneeltä welshkasvattajalta, toisin kuin useat muut ponini. Ensi kerran bongasin tamman Heidi F:n myyntitopikin ht.netistä, jossa innokas harrastajakasvattaja kauppasi suloista tammalasta - topikin otsikosta silmiini suorastaan loikkasi nimi Liinun Charleston, joka löytyy muilta poneiltani viidennestä, kuudennesta ja seitsemännestä polvesta, mutta tällä myynnissä olevalla varsalla se oli jo toisessa polvessa! Suku osoittautui pikaisen tutkinnan jälkeen muutenkin todelliseksi timanttiketjuksi, ja isänpuoleinen suku mahdollisti lisäksi varsalle ah-niin-ihana-ja-pitkään-metsästämäni voikon värityksen - jätin tammasta tarjousta saman tien, ja voi sitä riemua, mikä syntyi siitä kun kauppaaja teki myyntipäätöksen.

Nyt Duskin jäätyä eläkkeelle esteratsastusponin hommista tulen siitä varmasti saamaan talliin lisää upeita, voikonvärisiä varsoja! Myös emän esteominaisuudet olisivat mitä mainoimmat periytettävät jälkeläisille, kas kun Dusk on oman emänsä tapaan hyvin menestynyt esteillä - 63 sijoitusta ei liene mikään turha saavutus alle 120-senttiseltä pikkuponilta! Myös kenttäratsastusta Dusk on elämänsä varrella kokeillut useampaan kertaan, mutta koskaan ei tamma ole niistä rataesteitä enempää innostunut. No, miksi minä pakottaisin ponia kilpailemaan lajissa, josta se ei pidä?

    Luonnekuvaus

Dusk on keitos elämänilolla ja sataprosenttisella yrityksellä maustettuna. Keitto kaipasi kuitenkin vielä jotain, joten mukaan lisättiin reippautta, nöyryyttä, ihmisrakkaus - tähän lisättiin vielä hyppysellinen tamman omaa, hassua hevosen filosofiaa, ja soppa alkoi olla valmis tarjoiltavaksi.
Nauti siis ponimestarin erikoinen: Dusk Positiiviponi

Dusk-tyttöstä on aina käsitelty huolella, eikä sillä juuri ole huonoja kokemuksia ihmisistä - suurilta osin juuri tämän takia tamman käsittely on niin helppoa ja hauskaa. Vaikka se onkin välillä itse aikamoinen höseltäjä, se pitää ihmisistä, ja katsoo kokemattomien pienet virheet kavioittensa läpi (varmaan melko lyhyen muistinsa takia, ei se muista läiskikö pikkulapsi sitä lapiolla päähän, vai antoiko herkkuja, enää hetken kuluttua). Vaikka hiukan hölmöä tammaa varmasti tuntuu olevan helppo huijata, se pitää kyllä huolen saavansa jyvälleen oikean määrän kauraa päivässä: myös pikkulasten kanssa välistä niin kovin äidillinen tamma tulee hyvin toimeen. Dusk sopii siis, kuten päätellä saattaa, hoidettavaksi myös kokemattomammille hevostelijoille niin pienen kokonsa kuin myös rajattoman rakkautensa takia.

Harjauksesta tamma pitää kovasti, ja se tahtoo usein myös rapsutella hoitajaansa vastapalkkioksi. Tämä ei kuitenkaan ota laatuun, joten ulkona puomilla harjatessa Dusk voi alkaa refleksinomaisesti rapsuttaa puomia - tamma ei siis ole huonotapainen puunpurija, vaan nauttii rapsutuksesta ja osoittaa sen hiukan hölmöllä tavalla. Harjauksen ajan tamma pysyy kiltisti paikoillaan, ja katselee tallin tapahtumia tai torkkuu silmät puoliummessa. Se ei ole kosketusarka hevonen, joten se on helppo harjata myös aremmilta alueilta. Kaviot tamma pitää kiltisti ylhäällä puhdistuksen ajan, vaikkei se välttämättä tajua nostaa niitä heti ensimmäisellä pyynnöllä - mitä sitä nyt turhia kiirehtimään, kun käytettävissä on koko maailman aika? Varustaminen sujuu yleensä ongelmitta tamman kanssa, vaikka sen pieni (okei okei, se pääsi paisumaan kesän aikana!) maha saattaakin ärhäkkäästi pullistua kovin suureksi protestiksi satulavyötä vastaan. Parin askeleen rauhallinen peruutus ja se vyökin kiristyy.

Ratsastaessa Dusk on reipas, nöyrä ja hyvin yhteistyöhaluinen - vaikka välistä tamman laiskanpulskea puoli tuppaa nousemaan pinnalle ratsastajan päänvaivaksi treeneihin, ei poni todellakaan ole oikeasti mikään hankala ratsu. Tammaa kannattaa verrytellä aluksi suurilla ympyröillä ja loivilla kaarilla ja pyytää siltä koko ajan aktiivista ravia ja voihan niihin takajalkoihinkin halutessaan kiinnittää huomiota ;) Kun Dusk saadaan avuille ja toimimaan ehdottomasti juuri takapäänsä moottorista, siitä kehkeytyy hyvin taipuisa ja miellyttävä ratsu pienestä koostaan huolimatta. Sillä on hyvä irtonainen käynti ja ponteva ravi, mutta laukka tuntuu varsinkin kouluväännön saloja kerratessa jäävän melko vaatimattomaksi - ratsastajan tulee aktiivisesti ja päättäväisesti pyytää Duskilta parempaa laukkaa, oiva harjoitus tamman notkistamiseksi ja laukan laadun parantamiseksi on tarkka asettaminen ja taivutus pienellä kymmenen metrin ympyrällä laukassa, joka saa tamman laukan huomattavasti paremmaksi muutaman toiston jälkeen.

Vaikka Dusk onkin ihan kelpo kouluponi topakan ratsastajan alla, tulee sen suurin kapasiteetti kuitenkin esiin estekentillä. Vaalea tamma on notkea ja pehmeä hyppääjä, ja toimii melko mukavasti kokemattomammankin esteratsuna. Oikein verryteltynä (katso ympyrä-harjoitus) se kääntyy ketterästi pienen kokonsa ansiosta myös tiukoissa kurveissa ja korjaa usein itse hyvin myös vinosta lähteneen hypyn - ratsastajan on parempi vain tarrata tiukasti tamman harjasta kiinni ja antaa ohjaa, jotta Dusk saa varmasti tarvitsemansa verran tilaa. Se on nimittäin tottunut aina valitsemaan itse ponnistus- ja laskeutumispaikkansa, ja se vaatii ratsastajaltaan hyvän kevyen istunnan kyetäkseen kunnolla käyttämään selkäänsä.

Dusk on ehdottoman luotettava hyppääjä - kielloista ei ole pelkoa, ja rata sujuu usein tahdikkaasti ja tasaisesti alusta loppuun, ja tammalla voi huoletta viilettää jo perusradalla niin kovaa, kuin kavioista lähtee - oletan tietenkin, että alkuverryttelyssä jo sait tamman päähän kaiverrettua pidättävät avut?

    Suku

 isä Music's Deverril
    wm
 ii. Ch Liinun Charleston
    wm
 iii. Wallenborgs Chester
    wm
 iie. Ch India
    KTK-II, wm
 ie. VIR MVA Ch Tsiun Danilla
    KTK-I, VVJ-II, KRJ-III, RTLA-III, JPA-B, wm
 iei. Ch Dayfor
    KTK-III, YLA2, wm
 iee. Greymask's Dilemma
    wm
 emä WS Jestine
     wm
 ei. VIR MVA Ch Lily's Phoenix
      esiKTK, wm
 eii. Timant's Fenix
    wm
 eie. Violet's Zinka D
    KTK-III, wm
 ee. Eirene MG
    KTK-III, VWY-III, wm
 eei. Troyan MG
    wm
 eee. Kelley Eila MG
    wm

Duskin valttikortti on ehdottomasti sen suku, jossa yhdistyvät mielenkiintoisesti isän sekä emänisän vanhat ja pitkät ponilinjat - emänisän puolelta suku jatkuu reilusti yli kuudennenkin polven, eikä isänpuolen suvussa ole mitään valittamista varsinkaan, kun huisi ja legendaarinen Liinun Charleston löytyy Duskin suvusta jo toisesta polvesta!
Duskin emänpuoli emänemän takaa on uudempaa sekä lyhyempisukuisten ponien keskellä melkoisen tunnettua ponikantaa - allekirjoittaneen makuun ehkä vähän liiankin yleistä pitkäsukuisten welshien suvuissa, muttei missään tapauksessa huonoa verta tamman emänemänisänemän, emänemänemänisän ja emänemänemänemän ollessa virtuaalisia muotovalioita ja kantakirjattuja poneja.

Duskin kuuden polven sukutaulu ei ehkä hurmaa tasaisuudella sen rönsyillessä oikein pitkälle - upeiden ponien nimet silti loistavat ja tekevät siitä oikein mainion welshponisuvun.
Kuuden polven sukutaulua pääse tsekkaamaan täältä

    Jälkeläiset

Dusk on tarjolla welshponijalostukseen!

00.00.0000 o/t. Varsa (i. Isä), omistaja: Omistaja

    Valmennukset ja päiväkirjan poikanen

01.09.08, päiväkirjamerkintä
Uusi ponityttö Dusk on saapunut jokin aika sitten meille kasvattajansa luota, ja otus on sopeutunut ihailtavan hyvin ja kerännyt tuekseen jo suuren kaverilauman. Jos luulet, että olet nähnyt maailman terhakkaimman nelijalkaisen, mutta et ole tutustunut vielä Duskiin, tulisi sinun välittömästi korjata se asia! Nuori pallosalaman näköinen ja kokoinen pieni welshmountaintamma on nimittäin laitumella säntäillessään juuri sellainen näky, jollaista jokainen kaipaa ollessaan masennuksen syvässä alhossa tai työn raskaan raatamisen jäljiltä aivan puhki - otuksen energisyydelle, pörröisyydelle, hilpeälle hörinälle ja vauhtikavioille ei voi kuin nauraa hyväntahtoisesti! Dusk on tällä hetkellä ainakin maailman suloisin ilmestys - kutsuttaessa se kiljuu kimakasti ja heittäytyy kyljelleen korkeaan ruohikkoon. Hakijat nähdessään se pyörähtää selkänsä kautta ympäri, nousee ja alkaa juosta ympyrää hakijoidensa ympärillä. Käskystä se pysähtyy, pujottaa nopeasti päänsä riimusta ja suorastaan tärisee innosta - joko lähdetään?

20.09.08, päiväkirjamerkintä
Terhakka Dusk sai leikkiä aikansa kesälaitumilla auringon lämmössä, mutta joskus sitä pitäisi opetella hevosten tavoille ja ratsastajan kanssa työskentelyn salaisuudet. Aloitettuun ratsukoulutukseen tamma on suhtautunut hyvin positiivisesti ja innokkaan uteliaasti - lupaan, että minulla ei aikaisemmin ole ollut innokkaampaa oppilasta suitsien ja satuloiden sekaisessa puomiviidakossa! Varustaessa iloinen Dusk ei kyllä pidä kuolaimista eikä satulan laitostakaan, mutta heti viimeisten remmien kiristyttyä on tyttö jo porhaltamassa ovensa läpi ulos karsinastaan - kärsivällisyyttä tälle saa kyllä vielä opettaa!

Kouluratoja ajatellen Duskilla on liikaa menohaluja, ja sen liikehdintä muuttuu usein rennosta menosta nopeaksi pikkusipsutukseksi paikoillaan. Ehkä tästä vielä jotain muodostuu, mutta allekirjoittanut satsaa kyllä esteitä - jos olisitte vain nähneet, kuinka tamma singahti ensimmäistä kertaa sitä irtohypyttäessäni kujalle eikä tahtonut lopettaa ollenkaan! Rohkea hyppääjä tyttö selvästi on, mutta tekniikassa on vielä hiomista - no mutta, mikäs kiire tässä on?

Tuntemattoman yksityinen estevalmennus 19.10.2008
Kommentit ja valmennustarina: "Dusk kipittää ratsastajan vierellä kohti ratsastuskenttää. Sen korvat ovat hörössä ja tamma vaikuttaa vähän hämmästyneeltä. Ratsastaja taluttaa sen keskelle kenttää ja pian päästäänkin tekemään alkulämmittelyitä. Kentälle on rakennettu kaksi pystyestettä, toinen 60 senttimetrin korkuinen ja toinen niistä 70 senttiä. Kentällä on myös yksi ristikko, joka on 60 senttimetriä korkea. Käskin ratsukon mennä vapaata, mutta kumminkin reipasta käyntiä. Verryttelimme muunmuassa suurilla ympyröillä. Kun kävelty oltiin tarpeeksi, käskin ratsukon siirtyä raviin. Dusk reagoi heti ratsastajan apuihin. Se oli kokoajan hyvin yhteistyönhaluinen ja reipaskin. Alkuveryttelyihin kuului myös puomien ylittämistä ravissa ja käynnissä. Kun oltiin lämmitelty ihan tarpeeksi alettiin hypätä. Selitin ratsastajalle, minkälaista rataa hän alkaisi Duskin kanssa hypätä. Ratsukko siirtyi lyhyelle sivulle. Pian ratsastaja antoi tammalle laukkapohkeet ja neiti totteli nöyrästi ihmisen pyyntöjä. Laukka lähti vähän kankeasti liikkeelle, mutta pyöristyi oikein mukavaksi, kun Dusk ja ratsastaja lähestyivät ensimmäistä estettä, ristikkoa. Dusk hyppäsi ensimmäisen esteen kiitettävästi. Sitten he lähestyivätkin jo toista estettä, 60 sentin pystyä.

Ja miten juuri sattuikaan, että musta varis lennähti kentän vieressä olevasta puskasta ja säikytti tamman. Se teki stopit esteellä, mikä ei ollut ihmekkään ja säntäsi kentän toiseen nurkkaan. Ratsastaja pysyi ihme kyllä kyydissä ja sai hiljennettyä neidin vauhtia. Tämän säikähdyksen jälkeen jatkoimme valmennusta ensin vähän rauhallisemmin. Dusk lähti pyynnöstä pyörivään laukkaan ja hyppäsi tämän 60 sentin pystyn nyt oikein hyvin. Ratsukko lähestyi 70 sentin pystyä ja tällä kertaa variksia ei puskasta lähtenyt, ja hyppy oli loistava. Ehkä vähän kaukaa hypätty, mutta oikein hyvä silti. Dusk sai kunnon kehut ja valmennuksen puolivälissä pidimme breikin. Kun Dusk oli saanut vähän levätä, jatkoimme harjoituksia. Nyt olin vähän muutellut rataa. Selitin ratsastajalle tarkasti, miten hän ratsastaisi. Dusk siirtyi raviin, ratsastajan pyynnöstä. Tamma ravasi kauniisti jalkojansa nostellen maapuomit ja puomien jälkeen tamma siirtyi laukkaan. Ratsukko lähestyi ristikkoa ja ylitti sen hienosti. Seuraavalla esteellä ratsastaja ei ollut valppaana ja Dusk ohitti esteen totaallisesti. Ratsastaja tajusi virheensä ja käänsi ponin laukassa takaisin kohti estettä ja nyt se hyppäsi sen oikein hyvin. Viimeinen pystykin onnistui hyvin. Ratsastaja sai vielä ohjeita hyppäämiseen ja ratsukko hyppäsi vielä ristikkoa vähän aikaa. Dusk oli hoitanut valmennuksen kunnialla läpi ja se ansaitsi taputukset. Lopussa vielä ravailtiin maapuomeja ja tehtiin ympyröitä. Lopuksi vielä rauhallista käyntiä uralla."

Eliittikerhon avoin esteratsastusvalmennus 18.10.2008
Kommentit: "Verryttely sujui todella sujuvasti. Ratsastaja ratsasti ponia reippaaseen ja aktiiviseen raviin ja poni vastasikin tämän pyyntöihin hienosti. Esteharjoitusten alkaessa olin varma että tämä pari olisi ongelmaton. Kuitenkin ensimmäisten harjoitusten aikana huomasin, ettei tästä yhteistyöstä ollut enää tietoakaan. Poni vei esteiden jälkeen ratsastajaa miten halusi ja hypyt lähtivät milloin mistäkin. Aloitimme tämän ratsukon kanssa puomi työskentelystä. Tämän jälkeen etenimme ristikoille, jonka jälkeen poni otettiin heti käyntiin. Näin ollen poni alkoi kuunella ja ratsastajakin sai olla tarkkana esteen jälkeen, että ehti tehdä siirtymisen. Ristikoiden jälkeen lyhyillä teillä ja apuvolteilla meno alkoikin näyttää sujuvalta. Pääasiassa ehkä ratsajan tarkkuuden takia. Alkutunnista ongelma saattoikin johtua siitä että poni huomasi, ettei ratsastaja ole tarkkana ja näin ollen lähti viemään. Lopputunnista siedettävän näköistä menoa ja loppuverkat taas todella kaunista katseltavaa. Yleisesti tasaisella näyttävä pari, esteillä fiksu ja hieman röyhkeä poni joka käyttää ratsastajan tarkkaamattomuutta hyväkseen."

05.11.08, päiväkirjamerkintä
Dusk oppi lopulta valmennusten ja ammattiauttajien valvovan silmän alla hyvän koordinaation omaavaksi pieneksi poniksi - muistuttaa se kyllä joskus vieläkin sinkoilevaa kumipalloa, mutta tietääpähän se sentään, mitä naruista vetäminen tarkoittaa ja miten tulee toimia pohkeet kyljissä tuntiessa. Itse asiassa rakas päiväkirja on jäljessä, sillä Dusk on jo aloittanut menestyksekkäästi kilpauransa - tamma suorastaan rakastaa matkustamista, enkä kestänyt katsoa sen kiljuvan häntä väpättäen tallipihasta poistuvan trailerin perään, joka oli pakattu päivän kisaponeilla. Ensimmäisen kerran kisamatkaa varten tarkoitetun lastauksen yhteydessä Dusk käveli suoraan kyytiin ja jäi ikään kuin odottamaan hitaan allekirjoittaneen sen sitomista paikoilleen. Tämä poni on kyllä aivan mahdottoman hassu, siitä ei pääse yli eikä ympäri ;) Aivan upeita suorituksia tehnyt poni kilpailee varmaan itsensä kohta kilpailueläkkeelle, eikä minulla ole aavistustakaan, miten pidän sen kiireisenä sitten, kun kilparadat ovat jääneet taakse. Ehdotuksia?

21.12.08, päiväkirjamerkintä
Joulu on taas, joulu on taas, kaukalo täynnä kauraa.. Tai kohta ainakin!
Dusk on jättänyt menestyksekkäät kilpaurat taakseen juuri sopivasti ennen talven ensimmäisten metrihankien muodostumista - minun ei tarvinnut saada sydäninfarktia sen takia, etten keksinyt tammalle viihdyttävää tekemistä kotona. Katsos kun, Dusk osoittautui aivan mielettömäksi lumen ystäväksi - heti kun taivaalta alkoi sataa jotain valkoista ja kylmää, oli tamma seitsemännessä taivaassa ympäri tarhaa häntä korkeana liehuna ravaten. Otus on viihtynyt viimeiset pari kuukautta ulkona ympäri vuorokauden, sillä se otti ja meni kasvatti pisimmän talvikarvan näillä mannuin. Kun muut ponit lähinnä keskittyvät syömiseen kovassa ja kylmässä lumisateessa, säntäilee tämä tamma innoissaan ympäriinsä - ja se onkin ottanut hyvän paikkansa myös parivuotiaiden nuorikoiden laumasta, jossa se toimii leikkien johtajana ja siinä samalla koulii kakaroita käyttäytymään ja sopeutumaan nokkimisjärjestykseen. Tämä tamma keksii kyllä tekemistä itse, jos sille ei mitään tarjoa ;)

01.01.09, päiväkirjamerkintä
Joulunaika sujui Duskin osalta sille tyypillisellä positiivisella innokkuudella, mutta uutena vuotena tamma taisi olla melkoisissa paiseissa ensimmäistä kertaa elämässään. Olin viritellyt perus uuden vuoden viritelmäni ponien pihattoon, niin, että ne pääsivät pelkän oljilla varustetun navettakatoksen lisäksi itse talliin ja karsinoihin vapaasti tarhan oven kautta - useat uteliaat ponit kun kuitenkin haluavat ainakin aluksi olla ulkona, ja ne voivat sitten siirtyä kokeneempien mukana sisälle talliin, jossa on eristetty ikkunat äänten vaimentamiseksi, jos sikseen tulee. Iltakymmenen aikaan Dusk oli normaalisti syömässä muiden ponien kanssa ulkona, kun ensimmäisiä ilotulituksia alettiin ammuskella jossakin kaukana. Parin muun nuoren kanssa tamma yltyi pukittelemaan ja riehumaan, mutta koko porukka rauhoittui sitten jo jonkin ajan päästä. Totaalinen kauhu alkoi siinä juuri ennen kahtatoista, kun isot raketit kaivettiin esiin ja ihan läheltäkin alkoi kuulua kovaa räiskettä - lupaan, että se oli ensimmäinen kerta, kun Dusk juoksi lähes häntä koipien välissä vapaaehtoisesti talliin. Onhan tuollainen ponin kannalta ikävää, mutta jos minulta kysyy, niin se on vaan hyvä että kerran vuodessa ammuskellaan raketteja - saavat ne kovapäisimmätkin hevoset nenilleen ;)

20.05.09, päiväkirjamerkintä
Ei pitkään aikaan mitään kirjoittamisen aihetta, kummaa! Tänään kuitenkin seurasi ponien yksinkertaisen elämän ehdoton kohokohta, nimittäin laitumille lasku - ja tällä kertaa ihan ympärivuorokautisesti, ponit ovat päässeet pienempiin ruohotarhoihin muutamiksi tunneiksi syömään jo jonkin aikaa, mutta suuren laitumen portit avautuivat vasta tänään. Dusk, tunnettuna hätähousuna ja viritettynä viulunkielenä, oli tietenkin ensimmäisiä laitumen puoleisella aidalla tarhoissa norkuvia poneja. Tamma osallistuu rituaaliin ensimmäistä kertaa elämässään tässä tallissa, ja silti se tiesi jo minuutilleen etukäteen, milloin alkaisi tapahtua - kuka koettaa enää kiistää, etteivätkö hevoset muka osaisi kommunikoida tarinoiden? Voikko poni höselsi koko ajan aivan selkäni takana, kun vedin laitumen portista nauloja irti sen avatakseni - ja lopulta minun siinä viimein onnistuttuani, oli Dusk yllättäen ensimmäinen laitumelle juossut otus, kas kun se retale meinasi jyrätä päältäni! Kuinkahan paljon kullanvärinen herhiläisponini paisuu kesän aikana? Se jäänee nähtäväksi.

06.06.09, estetunti
Ennen kuin Dusk paisuu muodottomaksi syömisen paljoudesta, lienee hyvä aika hyppiä sen kanssa vähän esteitä ja muistella aikaisemmin opittuja asioita. Estetuntia meille saapui pitämään vanha hyvä ystäväni, joka omistaa muun muassa muutaman trakehnerin kenttäratsastuksessa kilpaillakseen - joten asiantuntevaa apua olisi varmasti tarjolla!
Dusk taitaa olla ainoa poni, joka ei laiskistu kesällä. Itse asiassa, se oli liikunnan vähentyessä vain kerännyt ruutia räjähtääkseen kerralla kunnolla - eli tänään! Alkuverryttelyyn tamma saapui rennosti, mutta heti pohkeet kyljillään tuntiessaan se lähti pää taivasta kohden nopeaan raviin, ja pidättämisestä se vain vänkäsi vastaan ja hyppäsi laukalle.

Alkuverryttelystä asti keskityttiin ponin tarkkaavaisuuteen sekä hyvin hitsautuneeseen yhteistyöhön. Duskilla oli todellakin ruutia vaikka muille jakaa, mutta ennemmin se kannatti käyttää hyödyksi kuin säästellä jotain olematonta tulevaisuutta varten - tämä tamma lataa akkunsa minuutissa täyteen! Suhteellisten suurten esteiden ylittäminen ei ollut superponnistusvoiman omaavalle pikkuponille mikään ongelma, mutta tiukoissa kaarteissa se ei niin vain kääntynytkään. Perusteista ei ihan tarvinnut lähteä liikkeelle, mutta melkoisesti sai Duskia muistuttaa siitä oikeasta ratakäyttäytymisestä - ja lopputunnista tamma olikin nättiä, nöyrää tyttöä, joskin vieläkin hyvin innoissaan! Mainio tunti maailman ärhäkimmän moottorin omaavalta ponilta.

24.08.09, päiväkirjamerkintä
Arvaa mikä spesiaalipäivä tänään on? Eikö tikitä? Scrollaa ylöspäin ja tarkasta faktat.. Nimenomaan.. Duskin syntymäpäivä! Ikivireä keski-iän tiimoilla keikkuva täti suhtautui allekirjoittaneen sille kaurasta, näkkäristä ja porkkanoista kyhäämään kakkuun tavanomaisella innollaan, ahmaisten sen lähes yhtenä suupalan turpaansa. Tosin, ei tyttö niin kovasti voinut keskittyä, etteikö se olisi voinut alati kytätä, jos se saisi annokseensa lisäystä.. :D
Synttäreitä juhlittiin käppäilyllä maastossa, mikä tosin kehkeytyi loppujen lopuksi mäkien kovalla vauhdilla kiipeämiseksi ja laukkairrotteluiksi. Duskilla hyrräsi moottori taas tavallista tiukemmin, niin poikettiin sitä loppumatkasta maastoesteradalla muutama tukki ylittämässä - lupaan, että harvoin tammaa sentään niin innostuneena näkee, kuin mitä se tänään oli radalla! Pienisuuri poni, vilkkaalla mielellä <3

    Kilpailut

Duskilla kilpaillaan pääpainoisesti ERJn alaisissa kilpailuissa. Huomaathan, että kalenteriin merkitään vain sijoitukset ja voitot?

Sijoituksia: 63 kpl (61 erj-sij, 2 kerj-sij)

31.08.08, ERJ, 90 cm : 03/50
02.09.08, ERJ, 70 cm : 03/178
07.09.08, ERJ, 90 cm : 06/31
10.09.08, ERJ, 80 cm : 05/25
12.09.08, ERJ, 90 cm : 06/84
15.09.08, ERJ, 80 cm : 02/35
21.09.08, ERJ, 70 cm : 03/50
21.09.08, ERJ, 80 cm : 02/50
03.10.08, ERJ, 90 cm : 06/40
03.10.08, ERJ, 80 cm : 04/40
03.10.08, ERJ, 70 cm : 06/40
07.10.08, ERJ, 80 cm : 02/40
07.10.08, ERJ, 70 cm : 04/40
13.09.08, ERJ, 70 cm : 01/40
08.09.08, ERJ, 70 cm : 05/50
08.09.08, ERJ, 70 cm : 07/50
08.09.08, ERJ, 70 cm : 07/50
13.09.08, ERJ, 80 cm : 01/36
15.09.08, ERJ, 80 cm : 03/36
18.09.08, ERJ, 80 cm : 06/42
18.09.08, ERJ, 70 cm : 06/36
21.09.08, ERJ, 80 cm : 05/41
25.09.08, ERJ, 70 cm : 02/19
26.09.08, ERJ, 70 cm : 04/19
26.09.08, ERJ, 70 cm : 01/19
26.09.08, ERJ, 70 cm : 03/34
22.09.08, ERJ, 80 cm : 03/25
24.09.08, ERJ, 80 cm : 03/25
23.09.08, ERJ, 90 cm : 01/40
30.09.08, ERJ, 80 cm : 04/29

05.09.08, KERJ, harrasteluokka : 02/23
13.09.08, KERJ, harrasteluokka : 04/35
30.09.08, ERJ, 80 cm : 04/37
30.09.08, ERJ, 90 cm : 02/40
27.09.08, ERJ, 70 cm : 01/18
27.09.08, ERJ, 70 cm : 02/18
01.10.08, ERJ, 90 cm : 01/45
03.10.08, ERJ, 90 cm : 05/40
30.09.08, ERJ, 90 cm : 05/30
04.10.08, ERJ, 80 cm : 03/40
07.10.08, ERJ, 90 cm : 01/40
06.10.08, ERJ, 80 cm : 03/25
11.10.08, ERJ, 80 cm : 04/25
12.10.08, ERJ, 90 cm : 04/40
07.10.08, ERJ, 80 cm : 02/25
15.10.08, ERJ, 90 cm : 04/26
17.10.08, ERJ, 80 cm : 06/50
08.10.08, ERJ, 70 cm : 03/31
27.09.08, ERJ, 80 cm : 03/30
27.09.08, ERJ, 90 cm : 02/30
14.11.08, ERJ, 90 cm : 01/60
13.11.08, ERJ, 80 cm : 07/84
13.11.08, ERJ, 80 cm : 01/84
13.11.08, ERJ, 80 cm : 06/89
10.11.08, ERJ, 70 cm : 01/45
02.11.08, ERJ, 80 cm : 06/40
02.11.08, ERJ, 80 cm : 03/40
20.11.08, ERJ, 80 cm : 01/77
08.11.08, ERJ, 70 cm : 02/08
04.11.08, ERJ, 80 cm : 02/69
08.11.08, ERJ, 70 cm : 04/30
08.11.08, ERJ, 80 cm : 01/30
07.11.08, ERJ, 80 cm : 02/30

 

Hay's Duskette on virtuaalihevonen.
Kuva © Offcote Stud
Kaiken muun materiaalin © dani 2011, ellei toisin ole mainittu. Kopiointi kielletty!