otsikko
Etusivu      Talli ja tilat      Oriit      Tammat      Toiminta      Muuta

 

    Glenwood Blue Indigo VH18-022-0071  Virallinen nimi   Glenwood Blue Indigo   Säkäkorkeus   133 cm
  Lempinimi   Diego   Syntynyt   05.06.2018*
  Rotu   Welshponi (sektio B)   Sukupuoli   Ori
  Väri   Rautias   Kasvattaja   Glenwood Welsh Ponies
  Omistaja   dani VRL-03561   Painotus   Estepainotus

Koulutustaso: heB, 90 cm
Käyttö: Kisa- ja siitosponi

Saavutukset:
   KTK-III, 17 + 17 + 17 + 17= 68p. Ponikantakirjaustilaisuus 20.08.2019
   Champion, myönnetty 08.01.2020

*3-vuotias 05.09.2018

    Luonnekuvaus

Minulla on tapana tehdä itseni kanssa sopimuksia, sellaisia kuin että lopetan pizzan syönnin, aloitan joogan, en osta enää ikinä yhtäkään uutta hevosta, talliin tehdään pieni pintaremppa ja sen jälkeen se myydään jne. Toinen, huonompi tapani on se, että rikon nämä sopimukset aina kerta toisensa jälkeen. Olin päättänyt jo ajat sitten, että lopetan B-ponien kasvatuksen. Tilanne olikin mukavalla mallilla, kun hieman ennen juhannusta parhaalta B-oriiltani Osirikselta nyppäistiin nyssykät takajalkojen välistä. Siitä tulisi ihana lössykkä ruuna ja kaikkein tärkeintä, se ei tuottaisi enää uusia poneja maailmaan.

Kului noin viikko ja homma alkoi kaduttaa. Tallissa minulla oli vielä yksi B-ori, Osiriksen poika Sirius. Sille oli alustavasti puhuttu jo uutta kotia. Soitin omistajalle ja peruin kaupat. Hups. Sitten ajoin Disan luo Glenwoodiin ja ostin Diegon. Mut kun se oli niiiin söpö ettei toista ole! Ja näin yhdestä ruunasta seurasi kaksi uutta oritta, koska kuitenkin silloin tällöin haluan tuottaa uusia poneja maailmaan. I am in serious need of professional help.

Mutta puolustuksekseni täytyy sanoa, että Diego on melkein kuin ruuna. Se on todella kiltti, todellinen lapanen, ja se tykkää haleista ja pusuista. Lisäksi sen ulkonäkökin on aika kuikelomainen, ainakin toistaiseksi, joten moni voi hämääntyä. (Tosin huolestuisin kyllä itsekin, jos B-sektion poni kasvattaisi yhtäkkiä sellaisen jytkyn cobisikaniskan itselleen, vaikka se kuinka olisi ori.) Diego käyttäytyy tilanteessa kuin tilanteessa nätisti, joskin se voi uteliaana mupeltaa riimunarua tai mitä tahansa muuta turvankantamalta löytyvää. Ihmisiin se luottaa täysillä ja siksi uusia tuttavuuksia pitää ohjeistaa käyttäytymään myös yhtäläisen nätisti Diegon kanssa, jotta sama linja jatkuisi tulevaisuudessakin. Vain minä itse saan traumatisoida omia konejani tarpeen vaatiessa.

Ratsuna Diego on reipas, tosin ehkä vähän samanlainen huithapeli kuin emänsä. Olennaiseen keskittyminen voi olla joskus vaikeaa, jos taivaalla leijailee esimerkiksi porkkanan muotoinen pilvi. On myös turha olettaa, että Diego menisi itsestään sinne kulmaan tai laskisi itse optimaalisen lähestymislinjan sarjalle. Ori on kuitenkin vedettävissä haavemaailmastaan takaisin maan pinnalle ja oikein aktivoituna se on ihan yritteliäskin kaveri. Esteiden hyppäämisestä Diego pitää hurjasti, onhan sen isäkin ihan oiva esteheppa. Sillä on hyvä hyppy ja intoa piisaa maailman tappiin asti. Sitä ei myöskään haittaa kuskin sählääminen, eikä se ota kolisevista puomeista itseensä. Kuskin töitä se ei kuitenkaan tee, eli paskasta ratsastuksesta seuraa paska rata, mutta Diegon hyväntuulisuus ei onneksi sellaisesta lakkaa. Estetreeneille hyvää vastapainoa ovat maastohaahuilut, joissa ori saa tepsutella omaan tahtiinsa ja ihmetellä tuulessa heiluvia puita ja polulle kierineitä uusia käpyjä ilman kuskin alituista muistuttelua siitä, kuinka sen pitää pysyä kuuliaisena ohjan ja pohkeen välissä.

    Suku

 isä Mountmead Bojangles
    KTK-II, rt, 129 cm, wb
 ii. Moorside Babycakes
    prt, 131 cm, wb, evm
 iii. Bwlwch Cointreau
    mrn, 130 cm, wb, evm
 iie. Moorside Treacle
    vrt, 130 cm, wb, evm
 ie. Archamn Ceri
    trt, 129 cm, wb, evm
 iei. Derast Berwin
    prt, 134 cm, wb, evm
 iee. Archam Celia
    vkk, 129 cm, wb, evm
 emä Aberhowell Downy Rose
     rn, 134 cm, wb
 ei. Woodland Ransom
      trn, 135 cm, wb, evm
 eii. Woodland Skyrocket
    tprn, 133 cm, wb, evm
 eie. Northbridge Theresa
    rnvkk, 130 cm, wb, evm
 ee. Aberhowell Hafwen
    tprt, 131 cm, wb, evm
 eei. Bramston Bronze
    m, 132 cm, wb, evm
 eee. Aberhowell Owena
    rtkm, 135 cm, wb, evm

    Jälkeläiset

Diego on tarjolla welshponijalostukseen!

00.00.0000 o/t. Varsa (e. Emä), omistaja: Omistaja

    Kilpailut

Diegolla kilpaillaan pääpainoisesti porrastetuissa esteratsastuskilpailuissa.

05.06.2019 Ponitila Adina, irtoSert (Päätuomari: Jannica)

Tarkasta ajankohtaiset ja tarkemmat tiedot VRL:n profiilista.

 

Glenwood Blue Indigo on virtuaalihevonen.
Kuvat © Cherie, ensimmäinen kuva, toinen kuva, CC BY-NC 2.0
Muun materiaalin © dani 2020, ellei toisin ole mainittu. Kopiointi kielletty!