otsikko
Etusivu      Talli ja tilat      Oriit      Tammat      Toiminta      Muuta

 

    Dawn Blue Basil VH20-022-0078  Virallinen nimi   Dawn Blue Basil   Säkäkorkeus   129 cm
  Lempinimi   Basil   Syntynyt   10.04.2020, VHKR*
  Rotu   Welshponi (sektio B)   Sukupuoli   Ori
  Väri   Voikko   Kasvattaja   Paraatiponit
  Omistaja   dani VRL-03561   Painotus   Estepainotus

Koulutustaso: heB, 90 cm
Käyttö: Kisa- ja siitosponi

Saavutukset:
    KTK-III, 17 + 17 + 17 + 17 = 68p. Ponikantakirjaustilaisuus 20.11.2020
    ERJ-I, 7 + 40 + 20 + 20 + 13,5 = 100,5p. 31.03.2022

*3-vuotias 10.07.2020
8-vuotias 10.12.2020

    Luonnekuvaus

Basilli on itsenäinen ja välistä hyvin itsepäinen poni, joka on vakuuttunut siitä, että se on preerialta napattu mustangi, jota ilkeät ihmiset koittavat väkisin kesyttää, mutta ori on päättänyt pistää kaikin tavoin hanttiin ja taistella vapautensa puolesta. Se ikään kuin periaatteen vuoksi aina alkuun hangoittelee vastaan, mutta sitten kun se tajuaa, että se sitten tosiaan jää yksin pimeään tarhaan seisomaan räntäsateeseen, haluaa se sittenkin tulla muiden ponien kanssa talliin. Alkuun pitää vain ravata tarhaa ympäri 50 kertaa vasempaan ja 30 kertaa oikeaan ja heilutella päätä korvat luimussa, ennen kuin se antaa shown jälkeen kiinni. Basillilla on myös tapana tuhota kaikki loimet, riimut, sun muut varusteet, koska eihän villioriilla kuulu mitään loimea olla! Sitten kun loimi on rei'illä ja ori joutuu huonolla säällä kyhjöttämään katoksessa, kun muut pysyvät myrskyssäkin lämpiminä toppatakkiensa alla, loppuu se oman takin jyrsiminen kuin seinään ja uutta loimea pidetäänkin ihan kiltisti päällä. Huoh.

Basillin käsittelijältä vaaditaankin hyviä hermoja ja kärsivällisyyttä. Muuta vikaa ponissa ei ole kuin se, että se on hieman ärsyttävä. Ja tietysti se, että se tuhoaa aina kaiken, vaikka kaikenlaiset sabotointiyritykset lopulta kosahtavatkin sen omaan nilkkaan. Jos tämän faktan kanssa pystyy elämään ja vähän suunnittelee toimimistaan sillä silmällä, etteivät parhaimmat nahkavarusteet ole oriin tarttumisetäisyydellä, ei Basillin kanssa pitäisi tulla kummempia yllätyksiä. Taluttaessa Basilli tepsuttelee niin uhmakkaana ja hoitaessa kuopsuttelee ja huiskii hännällään, mutta eipä keltaista pikkuponia voi kovin pelottavana pitää. Matkustajana Basilli on äänekäs, koko kylä kyllä kuulee kun ori on liikenteessä. Kisapaikoilla ihmisten ilmeet ovat yleensä näkemisen arvoisia, kun tuhannen desibelin voimakkuudella puhkuva monsteri osoittautuu alle 130-senttiseksi pikkuponiksi, kun se pääsee kömpimään kopista ulos.

Ratsuna Basilli on tyypillinen itsensä. Se haluaisi aina päättää suunnan, vauhdin, askellajin, esteradalla esteiden hyppyjärjestyksen.. Ja sen mielestä kuski tekee tietysti kaiken aivan väärin, eikä se arastele draamailua pikkupukkien tai hypähtelyiden muodossa. Satulassa kannattaa vain pysyä tyynenä, pitää ohjat käsissä ja antaa Basillin suosiolla höyrytä enimmät energiansa pois jo ratsastuksen alussa, niin homma kyllä helpottuu. Yleensä siinä möyhätessään ori myös huomaa, että itse asiassa monet asiat ovat paljon helpompia, kun kuski vähän auttaa eikä vaan roiku lisäpainona kyydissä. Jostain syystä oriin on vain aina saatava itse ensi alkuun soheltaa, ennen kuin se muistaa, että ai niin, ehkä kannattaisi vähän kuunnella ohjausta eikä vaan lähestyä estettä täysillä ja toivoa parasta. Mikään maailman paras hyppääjä tai osaavin ratsu Basilli ei ole, mutta perustasolla se on oikean kuskin kanssa hyvänä päivänä ihan mukiinmenevä menopeli. Tavoitteet on suosiolla jätetty sen kanssa melko maltillisiksi, mutta ei nyt joka ponin tarvitsekaan olla mikään maajoukkuetason menijä.

    Suku

 isä Ch Glenwood Blue Indigo
    VWY-II, KTK-III, rt, 133 cm, wb
 ii. Mountmead Bojangles
    KTK-II, trt, 129 cm, wb
 iii. Moorside Babycakes
    prt, 131 cm, wb, evm
 iie. Archamn Ceri
    trt, 129 cm, wb, evm
 ie. Aberhowell Downy Rose
    VWY-II, rn, 134 cm, wb
 iei. Woodland Ransom
    trn, 135 cm, wb, evm
 iee. Aberhowell Hafwen
    tprt, 131 cm, wb, evm
 emä Ch Astarte Dawn
     KTK-II, vkk, 117 cm, wm
 ei. Durian White Dust
      rtkm, 116 cm, wm
 eii. Mydroilyn Fairydust
    rtkm, 118 cm, wm, evm
 eie. Wolpje Tulip
    mkm, 115 cm, wm, evm
 ee. Llamas Aphrodite
    vkk, 117 cm, wm
 eei. Llamas Afro
    vkk, 120 cm, wm, evm
 eee. White Whit Elesya
    vkk, 111 cm, wm, evm

    Jälkeläiset

Basil on tarjolla welshponijalostukseen!

30.09.2020 t. Dawn Blueberry (e. Dawn Bluebell), omistaja: Paraatiponit

    Päiväkirja

20.11.2020, päiväkirjamerkintä
Tiukille meni, että Basillille saatiin kantakirjaukseen oikeuttava tulos. Olin ilmoittanut oriin näyttelyyn, joka oli vain kaksi viikkoa ennen kantakirjaustilaisuutta. Onneksi serti napsahti armeliaalta päätuomarilta, ja tänään Basilli pääsi osallistumaan kantakirjaustilaisuuteen! Yleinen härdelli tietysti hermostutti vielä aika nuorta ponia, ja paikan päällä sain taistella kiukuttelevan ponin kanssa pidemmän aikaa, ennen kuin se antautui ruotuun ja pääsimme joten kuten jonkinlaiset käytöstavat omaavan Basillin kanssa esiintymään tuomareiden eteen. Onneksi taistelut oli taisteltu verryttelyalueella, sillä tositilanteessa poni oli sitten yllättävän tyyni. Päivän saldona Basillille myönnettiin kolmospalkinto, eli reissu oli hyvin onnistunut ja nyt voin kehuskella ponin olevan oikein kantakirjaori. Näyttelyuraa meinaan sen kanssa kyllä vielä jatkaa, koska jos yksi tuomari on antanut sertin, antaa sen kyllä joku toinenkin. Champion-arvonimi olisi kiva lisä oriin nimen eteen. Se voisikin olla seuraava tavoitteemme.

30.09.2020, päiväkirjamerkintä
Basilli on päässyt hyvin starttailemaan uraansa esteponina, ja vaikka sokeakin näkee otsallaan, että mitään nuorten maajoukkueen edustusponia siitä ei missään nimessä tule, on se ihan kelvollinen hyppääjä, kunhan vain yhteinen sävel kuskin kanssa löytyy. Niinpä päätinkin pistää aiemman varsasuunnitelmani toteutukseen, ja tänään syntyikin sitten jo Basillin ensimmäinen varsa. Voikosta isästä ja ruunikosta emästä saatiin hauskasti ruunivoikko tammavarsa. Tämä varsa jää meille talliin kummallekin jälkeläisnäytöksi. Olen myös alkanut miettiä, että esteuran ja jalostusponin rinnalle Basillilla voisi olla tsäänssejä näyttelyissä. Hyppääminen ja treeni on tuonut sille vähän lihaksia, eikä se näytä ihan samanlaiselta kuikelolta enää kuin isänsä. Jos jotain saisi napattua sertin, niin kantakirjaustakin voisi kokeilla.. On sinne rumempia poneja päässyt.

10.07.2020, päiväkirjamerkintä
Tänään vietettiin Basillin kolmevuotissynttäreitä. Pikkuvarsasta on kasvanut jo ihan hyvännäköinen nuori mies, ja nyt voisi olla hyvä aika suunnitella tulevaisuuden metkuja. Ori on luonteeltaan sen verran kärsimätön, mutta kuitenkin täynnä energiaa, että lähdemme varmaan kokeilemaan siitä isänsä tapaan esteratsua. Koulua sen hermot eivät varmasti tule kestämään perusratsastusta enempää. Vielä ei kuitenkaan ole aika hypätä ponin kyytiin, vaan antaa sen vielä hetkisen kasvaa. Myös varsasuunnitelmia on jo palloteltu. Meiltä löytyisi yksi myös esteitä hyppäävä tamma, jolle Basilli voisi olla hyvä matchi. Varsinkin, jos jonkinlainen esteura saadaan aloitettua parin vuoden sisällä ja tuloksena on muutakin kuin katkenneita luita. Näiden kahden varsasta voisi tulla myös hyvä esteponi. Katsotaan, katsotaan..

10.04.2020, päiväkirjamerkintä
Tallissa on ollut akuutti vajaus B-poneista jo pidemmän aikaa, johtuen tietysti enimmäkseen allekirjoittaneen hyvin ailahtelevaisesta suhtautumisesta niihin. Välillä rakastan niitä, välillä vihaan.. Viime aikoina ihastus on ollu enemmän läsnä kuin inho, ja mietin, että glenwoodilaisesta Blue Indigosta olisi aika tehdä varsa kotiin. Siitä voisi saada kivan uuden B-jalostusponin, jos oikein lykästäisi. Sopivia B-tammoja ei tietenkään tallissa ollut, joten emäksi valikoitui mountainponi Astarte. Astartesta meillä on jo ennestään yksi varsa, hyvin näyttelyissä menestynyt ja kantakirjattukin Artemis. Joten näyttöjä Astartelta jo löytyi. Ei siis muuta kuin pariskunta treffailemaan hetkeksi, ja odottamaan lopputulosta - ja se odotus palkittiin tänään. Talliin syntyi terve orivarsa, joka on väriltään vielä herkullisesti voikko. Tästä tulee varmasti tulevaisuudessa hieno ilmestys!

    Kilpailut

Basil kilpailee porrastetuissa esteratsastuskilpailuissa.

Ominaisuuspisteet
Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 480.98 p.
Nopeus ja kestävyys: 0.00 p.
Kuuliaisuus ja luonne: 584.98 p.
Tahti ja irtonaisuus: 163.87 p.
Tarkkuus ja ketteryys: 6.57 p.


ERJ esteratsastuksessa 1065.96 p. (vaikeustaso 3)

Tarkasta ajankohtaiset ja tarkemmat tiedot VRL:n profiilista.

 

Dawn Blue Basil on virtuaalihevonen.
Kuvista kiitos http://mbfoto.eu/
Muun materiaalin © dani 2022, ellei toisin ole mainittu. Kopiointi kielletty!