otsikko
Etusivu      Talli ja tilat      Oriit      Tammat      Toiminta      Muuta

 

    Cad Camlann Dawn VH13-026-0107

kuva

kuva   kuva   kuva

  Virallinen nimi   Cad Camlann Dawn   Säkäkorkeus   144 cm
  Lempinimi   Kultsi   Syntynyt   01.07.2012, VHKR*
  Rotu   Welsh cob (sektio D)   Sukupuoli   Ori
  Väri   Voikko   Kasvattaja   Paraatiponit
  Omistaja   dani VRL-03561   Painotus   Koulupainotus

Koulutustaso: heA, 80 cm
Käyttö: Kisa- ja siitosponi

Saavutukset: KRJ-II, 7,5 + 40 + 22 + 10 + 15 = 94,5 p. 15.01.2017
                    VWY-II, 6 + 7 + 6 + 21 + 5 = 45p. 27.01.2017

3-vuotias 01.10.2012
8-vuotias 01.03.2013

    Luonnekuvaus

Kultsi on kaikin puolin mukava tyyppi käsitellä. Se on utelias ja innokas, aina työntämässä suurta päätään paikkoihin, joihin se ei kuulu, mutta samalla se on kuitenkin lungi, eikä mikään paikasta toiseen hermokimppuna säntäilevä sähköjänis. Arkiset hoitotoimenpiteet sujuvat Kultsin kanssa kuin vettä vaan, ja mikäli eivät suju, on tämä suurimahainen karvapallo kuitenkin aina lahjottavissa ruoalla!

Kultsin taluttaminen ja tarhasta haku sujuvat rutiinilla. Ori ei tule portille vastaan, mutta antaa nätisti kiinni. Sillä on omituinen tapa aina ottaa itselleen matkaeväs, eli haukata mielellään jonkun toisen ponin heinäkasasta valtava tuppo matkan aikana rouskutettavaksi. Sillä on tapana kesäisin myös syödä lennosta lehtiä läheisistä pensaista. Eipä pääse ainakaan poika laihtumaan..

Kultsi on helppo hoitaa missä vaan, karsinassa, käytävällä, tallin pihalla.. Harjaus, satuloiminen, mikä vaan. Onnistuu. Missä vaan. Kun poneja on näin paljon kuin meillä, on helpointa yleensä pysytellä omassa boksissa. Kultsi pörhistelee aikansa, tutkii innokkaana juoma- ja ruokakupin sekä hoitajansa taskut, mutta asettuu sitten etsiskelemään heinänkorsia lattialta ja hoitajalle jää täysi työrauha. Tärkeää on vain muistaa pitää boksin ovi kiinni, tai ori on helposti omilla teillään. Riittää, että sen turpa mahtuu oven raosta, niin eikös kohta olekin jo koko poni tunkenut siitä läpi. Karkausyritystensä seurauksena Kultsin pää on jäänyt monesti oven väliin, kun hoitaja on koettanut viime hetkellä työntää oven kiinni..

Ratsastaessa Kultsi on mukavan menevä, eli eteenpäin sitä ei ainakaan tarvitse patistella, mutta pirun mukavuudenhaluinen! Sillä on juuri sellainen tyypillinen pullean ponin työmoraali, eli se aivan varmasti menee sieltä, mistä aita on matalin, jos se vain on mahdollista. Kultsi piipertää aina innokkaasti menemään possupassia ja siihen se jääkin, ellei kuski ole topakka ja osaa pistää pulleroa töihin. Ja silloinkin se aina alkuun kokeilee, josko riittäisi, että puolilla tehoilla menee vähän sinne päin..? Selässä täytyy itse olla valmis tekemään töitä, sillä Kultsi ei kyllä itsestään minkäänlaista extra mailia kulje. Se on merkki hyvin kulkeneesta Kultsista ja onnistuneesta treenistä, kun jo lyhyenkin session jälkeen ratsukon kumpainenkin osapuoli on aivan hiessä.. Eikä kesäisin tee juuri kisoissakaan mieli takkia pitää edes lyhyen radan vertaa, hehe.

Onneksi Kultsilla kuitenkin työnteko kannattaa. Kun kemiat kohtaavat ja palaset loksahtavat kohdilleen, kehkeytyy siitä oikein näppärä koulupeli, pehmeä ja tahdikas. Nykyään se jaksaa kantaa itseään kauniisti pidempiä aikoja (eikä vain sen vertaa, mitä ratsastaja kyttää neuroottisesti) ja mikäli kehuja sataa runsaasti, se joskus jopa ylittää itsensä! Kilpailuissakin kehtaa tätä nykyä näyttäytyä, kun matalassa muodossa hiihtäneestä pikajunasta on tullut ryhdikäs ja vahva, katseita kääntävä menopeli. Vaativiin luokkiin tällä töpöjalkaisella ja pitkärunkoisella ponilla ei ole mitään asiaa, mutta helpoilla kouluradoilla kehtaa kyllä kääntyä. Meillä vain on ollut tapana palkita se radan jälkeen porkkanoilla, ja miinusta satelee joskus siitä, kun Kultsi alkaa jo radan loppupuolella odotella palkintoaan ja se jaksaa harvoin innostuksissaan pysyä hiljaa..

    Suku

 isä Camelot Dawn
    VWY-II, KRJ-II, rnvkk, 145 cm, wD
 ii. Cadnawych Cardi
    rnvkk, 147 cm, wD
 iii. Rywi Cardinal
    149 cm, wD, evm
 iie. Cadnawych Teleri
    147 cm, wD, evm
 ie. Hawdd Hwylus
    prt, 130 cm, wC
 iei. Rocksy Caled
    wC, evm
 iee. Cwtsh Mi
    wC, evm
 emä Cymrod Tricky Diana
     tprt, 143 cm, wD
 ei. Nemo Nautilus
      YLA3, VWY-III, rt, 136 cm, wC
 eii. Norrington
    m, 135 cm, wC, evm
 eie. Tillander
    rn, 137 cm, wC, evm
 ee. Doom Tricky Daphne
    YLA2, VWY-III, rt, 149 cm, wD
 eei. Caridock Talan
    rt, 150 cm, wD, evm
 eee. Doom Tiny Diana
    rt, 149 cm, wD, evm

    Jälkeläiset

Kultsi on tarjolla welshponijalostukseen!

07.03.2013 o. Cador Merddin Dawn (e. Myrr Dawn), omistaja: elen
02.06.2013 o. Cabal Dawn (e. Criallt Idella), omistaja: Paraatiponit
01.04.2017 t. Hartwig's Anwen Auria (e. Pencalow Ambria), omistaja: Hartwig Ponies

    Valmennukset ja päiväkirjan poikanen

15.01.2017, päiväkirjamerkintä
Tänään Kultsi osallistui KRJ:n laatuarvostelutilaisuuteen. Sitä varten olikin viime aikoina harjoiteltu ahkerasti! Ori oli todella innoissaan ja meinasi steppailla ulos housuistaan. Epäilyksistäni huolimatta tilaisuus ja kokeet sujuivat varsin hyvin ja ori nappasi itselleen kakkospalkinnon! Vau! Ei paskemmin tältä pullerolta.

02.01.2017, päiväkirjamerkintä
Kultsi on nyt ollut jo jonkin aikaa vähän aktiivisemmassa treenissä ja jostain selkäytimestä on alkanut tällekin porsaalle palata mieleen oikean kouluratsun elkeet! Energiaa Kultsilla riittää hulluna ja kun sekä poni että kuski ovat hieman muistelleet, että mistä tässä olikaan kyse, on saatu aikaan jo huimia treenejä ja opeteltua vähän uusiakin juttuja! Päätinkin, että pullero saa osallistua KRJ:n laatuarvosteluun! Tässä on vielä hyvinaikaa treenata seuraavaan tilaisuuteen.

24.12.2016, päiväkirjamerkintä
Kultsi vietti muun tallin tapaan tänään rauhallisissa merkeissä jouluaattoa! Kultsi sai kirmailla hangessa pihatossa ja mussuttaa rauhassa heiniä. Pulleron pitkäaikainen hoitaja oli ostanut sille joululahjaksi uuden loimen, joka noloa kyllä, ei mahtunut tämän valtamerialuksen kokoiseksi paisuneen ponin ylle… Oh lord. Vaikka loimi oli ihan oikeaa kokoa.. Nyt Kultsi joutuu kyllä vähäksi aikaa tehotreeniin, jotta saadaan turhat löysät pois.

02.06.2013, päiväkirjamerkintä
Viimeinkin Idella oppi hieman sietämään Kultsia ja saatiin varsa alulle! Tänään pitkän odotuksen ja jännäämisen päätteeksi syntyi voikko orivarsa! Jes, juuri mitä olinkin salaisesti toivonut. Värillä ei itselleni ollut väliä, mutta ori oli saatava. Ja sen sainkin, jipii. Tämä varsa saa jäädä omaan talliin kasvamaan ja seuraamaan Kultsin jalanjälkiä tulevaisuudessa.

15.05.2013, päiväkirjamerkintä
Kultsi pääsi tänään treffailemaan uutta tammaa! Olen suunnitellut sille jälkikasvua, ja morsmaikkua lähdettiin hakemaan Crialltista asti. Idella-niminen tamma tuli meille liisinkiin yhden varsan ajaksi. Kultsi oli erittäin innoissaan uudesta tammaseuralaisestaan, mutta Idella ei välittömästi kyllä lämmennyt tuolle tohelolle.. Katsellaan, mitä tapahtuu.

07.03.2013, päiväkirjamerkintä
Tänään omassa omistuksessani oleva kasvattini Myrr varsoi Kultsin esikoisen! Varsan syntymää olinkin jo odotellut suurella innolla. Varsominen sujui hyvin ja tästä yhdistelmästä tuli tuloksena erittäin paljon isäänsä muistuttava voikko orivarsa! Varsa muistuttaa aivan käsittämättömän paljon isäänsä, kun ensi kertaa ihmettelin sitä karsinassa Myrrin vieressä, oli pakko hieraista silmiä, että ei kai tässä vaan tultu aikakoneella muutama vuosi takaperin. Sukkajalkainen läsipää. Ei lainkaan tyhmempi varsa. Varsalle on jo nimi ja ostaja valmiina. Hieman kasvettuaan se muuttaa elenin luokse. Yhdessä olimme jo miettineet etukäteen kummallekin sukupuolelle nimet, ja oriina se saapi nimekseen Cador Merddin. Siitä tulee varmasti oiva jälkeläisnäyttö Kultsille. Ainakin ulkonäkö tuntuu periytyvän mukavasti, hehe.

15.02.2013, päiväkirjamerkintä
Kultsin elämässä on taas ollut menoa ja melskettä. Tuossa vähän aikaa sitten se sai ensimmäisen tamman visiitille. Kyseessä oli kyllä ihan oma tammani Myrr, mutta kuitenkin. Kultsi oli kyllä tyttöystävästään hyvinkin innoissaan ja pyöri kuin sitä olisi tuikannut ampiainen kankkuun. Lopulta kaikki sujui kuitenkin hyvin ja nyt vain odottelemme varsan syntymää.
Kultsi on myös jatkanut ihan hyvään rullaavaan starttiin lähtenyttä kisauraansa mainiolla boogiella. Ei kestä varmaan enää kauaa, että tämäkin kumipallo saa jäädä kisaeläkkeelle. Vielä on kuitenkin kalenterissa käymättömiä kisoja, ja koska allekirjoittanut on nyt vihdoin päättänyt alkaa tavoitella täydellisyyttä, oli meillä tänään myös valmennus Kultsin kanssa.

Valmennuksessa keskityttäisiin ihan perusasioihin ja lopuksi mentäisiin yksi takaraivooni ikuisiksi ajoiksi porautunut vanha helpon A:n rata vähän niin kuin rataharjoituksen tavoin. Alkuun oli kuitenkin hankalin osuus, eli uusien oivallusten tekeminen ja vanhojen, jo jollain tasolla handussa olevien asioiden viilaaminen. Laukka ei voi esimerkiksi koskaan olla liian ponteva ja sitä harjoiteltiinkin volteilla ja erinäisillä muilla kiemuraurilla. Kiemurat ovat aina Kultsin kanssa haastavia, kun jotenkin se välillä on niin iso ja kömpelö ja kiemuran välissä oleva suora tuntuu joskus katoavan kokonaan jonnekin huitovien jalkojen alle. Kärsivällisyydellä niistäkin kuitenkin selvittiin. Loppuvalkan rata sujui myös ihan ok:sti, joskin Kultsi olisi voinut olla rauhallisempi. Paljot laukkaamiset saivat sen ehkä innostumaan vähän liikaa ja sitten mentiinkin pikajunan lailla. Ups.

01.12.2012, päiväkirjamerkintä
Kultsi on tätä nykyä jo varsin kelpo ratsu ja se onkin jo aloitellut kisauraansa helpoissa kouluratsastusluokissa! Aikamoista sähellystähän nuo kisareissut vielä ovat ja sitä yhteistä luottoa ja saumatonta yhteistyötä vielä etsitään, mutta jostain on aloitettava. Kultsi on kuitenkin sen verran lungi tyyppi, että sen kanssa voi aivan hyvin harjoitella tositilannetta oikeassa tositilanteessa - eli kilpailutilanteessa. Kunhan vaan ei itse suhtaudu hommaan turhan tiukkapipoisesti, niin tällainenkin nuori sählä voi aivan hyvin käydä lähialueen kisoissa näyttäytymässä. Ja niin vaan tämänkin mullikan päähän näyttää oppi jäävän, sillä vaikka kisakokemusta ei ole mittavasti, osaa se jo suhtautua asiaan huomattavasti rauhallisemmin tässä vaiheessa uraa kuin ensimmäisissä kilpailuissaan. Mikään kokemus ei ole hukkaan heitettyä!

Tänään Kultsi oli kisareissulla Taavilan suomenhevostilalla, jossa se starttasi kahdesti helpossa B:ssä. Selässä keikkui kukas muukaan kuin meikäläinen. Kultsi oli todella innoissaan ja meno muistutti verkan alussa kyllä todella pää viidentenä jalkana juoksemista, eikä mitään hienoa kouluaskellusta. Poitsu posotti possupassia ja punkesi vain lapa edellä, kun koitin hieman verkata sitä. Sen ei kuitenkaan pitäisi olla jumissa mistään, joten liekö tuo posottaminen vain opittu tapa.. Radat olivatkin sitten verkkojen mukaisia, ei täydellisiä, mutta ihan ok suorituksia Kultsille. 50 ratsukon luokissa olimme molemmissa sijoittuneet noin keskivaiheille, sijoille 21 ja 25. Täydelliseltä nolaamiselta vältyttiin onneksi, vaikkei tämänpäiväinen kyllä Kultsin parhaita suorituksia ollutkaan.

01.10.2012, päiväkirjamerkintä
Allekirjoittaneen kultapoika alias Kultsi on viime aikoina kasvanut huimasti ja tänään vietettiinkin jo kultapossun kolmevuotissynttäreitä! Possulle maistui tietenkin mikäs muukaan kuin iso sangollinen porkkana-omena-raastetta juhlan kunniaksi. Syntymäpäivälahjaksi sille hankittiin myös tulevaisuutta varten bling-bling-timanttiotsapanta, jossa lukee tietysti “Kultsi” noilla aurinkoakin kirkkaammin kiiltävillä swarovski-timanteilla. Ratsastuksen sijaan viimeiset kuukaudet ovat kuluneet ahkerasti ohjasajoa harjoitellessa, joka tältä reippaalta pikakiiturilta sujuukin jo varsin mallikkaasti. Vielä pitäisi vain harjoitella kärsivällisyyttä ja malttia, sillä hienosäätöön ei Kultsilla meinaa oikein riittää hermo, mutta ei sen selkään voi kyllä kivuta, ennen kuin sekin onnistuu. Perus liikkeelle lähtö, pysähtyminen ja kääntyminen sujuvat kuitenkin jo molempiin suuntiin.

No, kiirettähän sinne selkään ei tosiaan ole, mutten voi olla ajattelematta Kultsin tulevaa uraa kouluratojen kruunaamattomana kuninkaana. Vanhempiensa puolesta sillä on radoille oikein hyvät mahkut, ja onhan Kultsi jo nyt kolmevuotiaana hyvin näyttävä kaveri! Voikko ja kaikkea. Ohjasajossa ja vapaassa liikkeessä on jo tullut selvästi, että myös liikettä löytyy, kunhan Kultsi vain ottaisi powerin takapäästään. Luultavasti ahkera voimatreeni parantaa sen liikkumista, sillä sittenhän se jaksaa itse kantaa itseään paremmin. Se voisikin olla seuraava kehityskohteemme kuuliaisuuden ohella. Ja vaikka kilparadat eivät ole ajankohtaisia vielä aikoihin, olen jo silti alkanut suunnitella kultsipojun kisalookkia, hahah. Tämän sävyiselle voikolle sopii niin hyvin sellaiset vähän punertavat nahkavarusteet! Meiltä entuudestaan ei sellaista löydy tämän kokoiselle ponille, joten täytyypä alkaa laittaa taas rahaa säästöön penkkiä varten..

01.07.2012, päiväkirjamerkintä
Uusi kasvatusohjelmani on jo lähtenyt mukavasti rullaamaan, mutta uusia varsoja kuitenkin tarvitaan jatkuvasti. Arkajalka-oriin Camelot kääntyi juuri sopivan ikäiseksi kasvatusta ajatellen, joten nyt piti vain keksiä sille sopiva tamma, jotta toivottavasti tuo sen edustama mukava isälinja saataisiin jatkumaan. Orivarsaa meikäläinen tästä nimittäin kovasti toivoi! Varsan emäksi valikoitui varsin härkäpäinen cymrodilainen tamma Tricky Diana, joka toivottavasti tasoittaisi hieman Camelotin säikkyä olemusta. Ponit suhtautuivat hyvin toisiinsa ja varsa saatiin aluilleen! Tricky Dianan tiineys sujui mallikkaasti ja tänään vihdoin syntyi Camelotin ensimmäinen varsa, joka toivotusti on ori ja vieläpä väriltänsä voikko! Orivarsalle oli nimikin jo valmiiksi kaavailtuna ja se saakin nimekseen Cad Camlann, tätä isän kuningas Arthur -teemaa mukaillen. Varsa on oikein ponteva ja pirteä, joten ilmeisesti se ei ainakaan jää isänsä kaltaiseksi arkajalaksi! Odotan innolla sen kasvua vanhemmaksi.

    Kilpailut

Kultsilla kilpaillaan pääpainoisesti kouluratsastuskilpailuissa. Huomaathan, että kalenteriin merkitään vain sijoitukset ja voitot?

Sijoituksia: 55 kpl

12.11.12, KRJ, heA : 04/60
13.11.12, KRJ, heA : 03/60
14.11.12, KRJ, heA : 04/60
21.11.12, KRJ, heA : 07/60
25.11.12, KRJ, heA : 03/40
27.11.12, KRJ, heA : 06/40
27.11.12, KRJ, heA : 06/40
13.12.12, KRJ, heC : 01/40
14.12.12, KRJ, heC : 06/40
30.11.12, KRJ, heB : 03/50
30.11.12, KRJ, heB : 03/50
02.12.12, KRJ, heB : 06/50
06.12.12, KRJ, heB : 05/30
10.12.12, KRJ, heB : 03/30
11.12.12, KRJ, heB : 05/30
25.12.12, KRJ, heB : 06/40
25.12.12, KRJ, heA : 03/40
26.12.12, KRJ, heB : 05/40
28.12.12, KRJ, heB : 04/40
06.12.12, KRJ, heA : 02/50
07.12.12, KRJ, heB : 01/50
08.12.12, KRJ, heA : 03/50
21.12.12, KRJ, heB : 07/50
22.12.12, KRJ, heB : 07/50
22.12.12, KRJ, heB : 07/50
25.12.12, KRJ, heB : 03/50
14.12.12, KRJ, heA : 01/40
16.12.12, KRJ, heA : 03/40
17.12.12, KRJ, heA : 02/40
01.01.13, KRJ, heA : 04/30
03.01.13, KRJ, heA : 04/30
04.01.13, KRJ, heA : 04/30
06.01.13, KRJ, heA : 02/40
11.01.13, KRJ, heA : 04/40
14.01.13, KRJ, heB : 04/40
07.01.13, KRJ, heA : 06/40
08.01.13, KRJ, heA : 02/40
09.01.13, KRJ, heA : 02/40
23.01.13, KRJ, heA : 04/40
01.02.13, KRJ, heA : 02/40
07.01.13, KRJ, heA : 02/80
22.01.13, KRJ, heA : 07/50
23.01.13, KRJ, heA : 04/50
25.01.13, KRJ, heA : 05/50
06.02.13, KRJ, heA : 04/50
06.02.13, KRJ, heA : 07/50
08.02.13, KRJ, heA : 02/50
14.02.13, KRJ, heA : 06/50
14.02.13, KRJ, heA : 01/50
09.02.13, KRJ, heA : 01/40
10.02.13, KRJ, heA : 02/40
15.02.13, KRJ, heA : 04/40
15.02.13, KRJ, heA : 02/40
17.02.13, KRJ, heA : 06/40
31.01.13, KRJ, heA : 01/50

 

Cad Camlann Dawn on virtuaalihevonen.
Kuvat © A. Booth
Kaiken muun materiaalin © dani 2017, ellei toisin ole mainittu. Kopiointi kielletty!