otsikko
Etusivu      Talli ja tilat      Oriit      Tammat      Toiminta      Muuta

 

    Penllywydd Dawn VH12-026-0077

kuva  

kuva   kuva   kuva   kuva

  Virallinen nimi   Penllywydd Dawn   Säkäkorkeus   154 cm
  Lempinimi   Muusa   Syntynyt   05.04.2012, VHKR
  Rotu   Welsh cob (sektio D)   Sukupuoli   Tamma
  Väri   Rautias   Kasvattaja   Paraatiponit
  Omistaja   dani VRL-03561   Painotus   Yleispainotus

Koulutustaso: heA, 100 cm
Käyttö: Kisaponi

Saavutukset: KTK-II, 19 + 18 + 19 + 19 = 75p. Elokuun kantakirjaustilaisuus 20.08.2015
                      ERJ-II, 7,5 + 40 + 10,25 + 20 + 15 = 92,75 p. 28.02.2017
                      VWY-II, 7,5 + 6 + 7 + 22,5 + 5 = 48p. 26.03.2017
                      Champion, myönnetty 02.10.2017

4-vuotias 05.08.12
8-vuotias 05.12.12

    Luonnekuvaus

Muusa on melko tyypillinen cob - sangen luonteikas, näyttävä menijä. Jos näin voi sanoa, se ajattelee vähän liikaakin omilla aivoillaan ja osaa siksi antaa itsestään välillä todellisen jästipään kuvan. Sen mielipiteille kun ei aina (koskaan) ole arjen askareissa tilausta, mutta Muusan on välttämättä tungettava oma jyrkkä mielipiteensä soppaan, eikä se ole valmis itsepäisenä joustamaan mistään ilman taistelua. Välillä se on myös hyvinkin dramaattinen, se saattaa talliin yksin jäädessään paukuttaa karsinansa ovea niin, että jalka meinaa tulla siitä läpi - sitten kun hoitaja saapuu tarkastamaan, että mikä kohtaus tammaan on nyt iskenyt, on sen suusta pudonnut heinätuppo tallin käytävälle, jonne sen iso pää ei karsinasta yletä! Ja yleensähän karsinassakin olisi vielä heinää, mutta kun arvon itseään turhan tärkeänä pitävä matriarkka haluaa juuri nämä korret..! Huh. Kunhan hoitaja pitää kunnolla jöötä ja kaikki langat käsissään, ei Muusa aiheuta tempauksillaan muuta kuin pitkiä huokauksia.

Hoitajan johtajuus punnitaan yleensä ensimmäisenä taluttaessa, sillä upea Muusa rakastaa esitellä itseään ja mielellään suorittaisi matkan tarhasta talliin näyttävässä ravissa eikä mitenkään kiltisti perässä hiihtäen. Hoitajan on siis syytä pistää saman tien narua useampi kierros turvan ympäri. Nuorempana tällä yhdestä tallimme suurimmista ja varmasti myös vahvimmista tammoista käytettiinkin usein orikuolainta, kun käytöstapoja vasta opeteltiin.. Haluttu käytös oli huomattavasti helpompi iskostaa sen päähän järeämmillä työkaluilla kuin pelkällä riimunnarulla. Yleensä Muusa koettaa kerran pyrähtää, mutta mikäli hoitaja on heti naputtamassa sille asiasta ja kyseessä on muutenkin kaapin paikan selkeästi osoittanut tyyppi, voi tamma uskoa kerrasta ja tyytyä kiireiseen tepasteluun. Perässä vedettävää tästä spurttailijasta ei kyllä koskaan tule!

Tallissa käsiteltäessä Muusa on helpointa pistää käytävälle hoitotoimenpiteiden ajaksi, sillä karsinassa se pyörii ympäriinsä ja voi tahtomattaan tai tahallisestikin lytätä hoitajansa seinään. Mikään ongelma Muusaa ei ole pitää tallissa pitkiäkään aikoja, mutta karsinassa hoitaminen vain on niin rasittavaa, että helpommalla pääsee, kun poni vain oleilee siellä ja muut jutut tehdään käytävällä. Harjaaminen sujuu moitteetta, samoin varustaminen, mutta kavioiden nosto on yleensä aikamoista showta, kun Muusa mielellään alkaa steppailla ja nostelee aivan vääriä jalkoja aivan väärään aikaan. Myös hännän vimmattu huiskuttaminen on tosi mukavaa, erityisesti takakavioita tsekatessa.. Kengittäjän käydessä tai isompia yhteisiä lääkärintarkastuksia tehdessä Muusa reagoi helposti tallissa esiintyvään jännittyneeseen ilmapiiriin, kun poneja haetaan ja viedään ulos paljon kerrallaan. Tamma hirnuu ja steppailee ja sen käsittely on huomattavasti haasteellisempaa kuin normaalisti, sillä hermostuneena se myös närkästyy helposti ja yleensä purkaa stressiä uhitteluun ja irvistelyyn. Purrut se ei ole, mutta läheltä ovat kyllä hampaat käyneet.

Matkustaessakin Muusa kerää yleensä jonkin verran kierroksia. Aina se ei halua koppiin, vaan voi jäädä eteen jäkittämään kuin muuli - ei auta, vaikka edestä vedetään ja takaa työnnetään. Enkä sinne taakse tulilinjalle kyllä ketään haluakaan, sillä Muusa voi kyllä potkaista oikein hermostuessaan. Joskus se saadaan sisälle pienellä suostuttelulla, joskus ravilla ja joskus vasta lahjomalla. Muusa on kyllä siitä hankala, ettei sille aina tunnu edes ruoka maistuvan, jos se on päättänyt, ettei koppiin tulla. Siinä se sitten itsepintaisesti jäkittää, mutta toistaiseksi on jäänyt tahtojen taistelussa toiseksi ja allekirjoittanut on aina voittanut kärsivällisyyskilpailun - poni on mennyt koppiin, lopulta, kun verta ja kyyneleitä on vuodatettu. Matkustaessa Muusa on vähän hösö, se syö huonosti ja yleensä kuraa koko kopin, oikein temuaa itse tuotoksissaan. Haiseva vastalause, veikkaan. Ja tosi kiva varsinkin silloin, kun ollaan menossa näyttelyyn.

Ratsuna Muusa on aika kova - siihen on vaikea saada kontaktia, jos se ei itse ole yhteistyöhaluisella tuulella. Isokokoinen tamma ei moksiskaan jonkun rääpäleen veuhtomisesta sen satulassa, jos sen mielestä on huono päivä työskennellä. Vuosien varrella sen motivoimiseksi on keksitty muutamia kikka kolmosia, mutta yleensä jos tamma ehdottaa vain paikallaan jäkittämistä tai pikkupukkeja, on erityisesti kisasuunnitelmista luovuttu siltä päivältä. Usein kuitenkin taitava ratsastaja saa tamman lopulta lotkauttamaan korvaansa avuille. Muusaa saa ratsastaa alkuun aika ronskisti, ja parin käydessä tutuiksi toisilleen voi tyyliä muuttaa hienovaraisemmaksi ilman, että tamma alkaa vain ignoorata pienet avut. Kun tamma herää työskentelyyn, on se hyvin vauhdikas ja reippaasti omalla moottorillaan liikkuva kaveri. Eteenpäinpyrkimyksestä ei yleensä alkutaisteluiden jälkeen tarvitse huolehtia, mutta hienosäätö, se oikea ratsastaminen tamman saamiseksi tuntumalle, jää kuskin vastuulle. Muusa kyllä posottaa mielellään niskasta jäykkänäkin, jos kuski sen sallii.

Kun ratsukolla synkkaa, on Muusa parhaimmillaan oikein osaava ja erityisesti erittäin näyttävä ratsu. Mitään piffejä ja paffeja se ei taida, mutta perusratsastuksen oikein nätisti. Myös esteitä se hyppää mielellään, mutta ryminällä - Muusa on nopea ja isolaukkainen, ja siinä mielessä vetää vertoja isommillekin hevosille, mutta se ei ole järin varovainen. Ratsastaja saa olla selässä tarkkana ja ohjata teitä kieli keskellä suuta, tai tamma menee esteistä läpi. Sitä itseään kun eivät jalkoihin kolisevat oljenkorret haittaa.. Kunhan on vauhtia ja vaarallisia tilanteita!

    Suku

 isä Gwalch Rhuthro
    m, 157 cm, wD
 ii. VIR MVA Ch Engour
    KTK-II, YLA2, VWY-III, ERJ-III, rt, 149 cm, wD
 iii. Engarter
    rt, 148 cm, wD, evm
 iie. Malyda
    rt, 151 cm, wD, evm
 ie. Rhamantus Afon
    m, 145 cm, wD
 iei. Edeneweyn Wyon
    m, 146 cm, wD, evm
 iee. Glynis Anchoret
    mrn, 143 cm, wD, evm
 emä Penfelyn Dawn
     VWY-II, YLA2, KTK-III, rt, 151 cm, wD
 ei. Rhydderich
      rt, 151 cm, wD
 eii. Bedwyr
    wD, evm
 eie. Mabyn Nerys
    wD, evm
 ee. Demigoddess
    VWY-II, YLA2, VWY-C, rn, 149 cm, wD
 eei. Gwanwyno
    rtpäis, 155 cm, wD, evm
 eee. I'm Goddess
    prn, wD, evm

    Jälkeläiset

Muusa on tarjolla welshponijalostukseen!

06.06.2013 t. Eirias Penfraith Dawn (i. Criallt Eirias Awydd), omistaja: Paraatiponit
12.06.2014 t. Penllad Eirianwen Dawn (i. Eochaidh Dawn), omistaja: elen

    Valmennukset ja päiväkirjan poikanen

16.11.2016 kouluvalmennus, kirjoittaja ja valmentaja Sussu
Edellisenä päivänä olin käynyt ratsastamassa danin Cessair-tammaa ja tänään olisi vuorossa danille ja Penllywydd Dawn -nimiselle tammalle kouluvalmennuksen pito. Saapuessani jo tuttuun maneesiin, oli dani alkanut jo hieman verrytellä tammaansa ravissa, sillä rajun lumisateen takia olin hieman myöhässä. Tervehdimme ja aloitimme valmennuksen avotaivutuksilla käynnissä. Muusaksi kutsuttu tamma näytti olevan hieman kankea, eikä se oikein tuntunut yhteistyöhaluiselta. Niimpä vaihdoin suunnitelmaa ja neuvoin dania ottamaan muutamat irroittelukierrokset laukkaa, joilla Muusa saatiinkin nopeasti heräilemään töihin. Palasimme vielä nopeasti avotaivutuksiin ja tällä kertaa tamma suorittikin tehtävän kohtalaisen hyvin. Ravissa ratsukko sai jatkaa avotaivutuksia ja niiden lisäksi tehtiin hieman pohkeenväistöjä, joilla saatiin Muusa vielä oikein notkeaksi ja käyttämään takajalkojaankin kunnolla. Laukassa ratsukko joutui tekemään paljon vastalaukkoja, joilla saimme Muusan laukan pyörimään huomattavasti paremmin ja hieman ylimääräisestä vauhdista huolimatta tamma kuunteli jo dania oikein hyvin ja näytti huomattavasti miellyttävämmältä ratsastaa kuin alussa. Laukkojen jälkeen halusin vielä nähdä muutaman temponvaihtelut ravissa, jonka jälkeen ratsukko sai siirtyä käyntiin ja kävellä loppukäynnit pitkällä ohjalla.

14.11.2016 estevalmennus, kirjoittaja ja valmentaja Calla
"Tänään valmensin dania ja hänen poniaan Muusaa. He olivat aloittaneet alkuverryttelyn itsenäisesti joten pyysin heiltä enään vain pari kertaa sulkutaivutuksia kentän pitkillä sivuilla ennen esteille siirtymistä. Alkuun olin asettanut parit ristikot joiden avulla pystyin tarkastelemaan ratsukon työskentelyä esteillä ennen isommille pystyille siirtymistä. Muusan askellus oli melko pitkää joten pyysin ratsastajaa ottamaan ohjia enemmän itselleen kuitenkaan vetämättä ja tarjoamaan ratsulleen niistä tuet ettei se pääsisi menemään liian pitkäksi. Ristikot sujuivat mutkattomasti ja niistä pääsimmekin varsinaisille esteille. Ratsukko laukkasi hyvässä, eteenpäinpyrkivässä tahdissa ja tamma oli hyvin kuulolla ratsastajalleen. Ensimmäisellä kierroksella Muusa oli vielä hieman tahmea ja ratsastajan täytyi heti esteiden jälkeen patistaa hevostaan eteenpäin seuraavalle esteelle, mutta toinen kierros meni jo paljon paremmin. Loppua kohti tamma vain innostui entistä enemmän ja kehotuksestani ratsastaja rauhoitti tilannetta hetken ympyrällä keskittyen ratsastamaan laukkaa eteenpäin, mutta rauhallisemmin. Tunnin loppuun otettiin vielä kahden esteen sarjaa lyhyellä välillä ja tämä harjoitus sujui ratsukolta erittäin hyvin."

13.06.2014, päiväkirjamerkintä
Pidin sopivasti mekkalaa Muusan uudesta varsasta ja tänään sille löytyikin jo koti! Elen lupasi ottaa varsan hoiviinsa. On aina ilo saada omia varsoja hyviin koteihin ja tällaista kohtaloa toivoinkin tämän varsan kohdalla erityisesti, onhan kyseessä kuitenkin itselleni tärkeän (viha-rakkaussuhde jne) tamman varsa. Elen on myös tottunut sekopäisiin poneihin, eli jos varsasta kaikesta huolimatta tulee isosiskonsa kaltainen monsteri, ei ole pelkoa siitä, että se palautettaisiin luonnevikaan vedoten. Hehhe.

12.06.2014, päiväkirjamerkintä
Tänään syntyi Muusan toinen varsa! Varsominen sujui tällä kertaa yhtä pikaisesti ja helposti kuin ensimmäiselläkin kerralla, vaikka onhan tuosta esikoisen syntymisestä aikaa jo vaikka kuinka. Jälleen kerran oli Muusalla karsinassaan kamera, mutta onnistuin silti missaamaan varsan syntymän. Kävin vain pikaisesti lämmittämässä mikrossa tonnikalaa ja makaronia, ja ruudun ääreen palatessani se perkeleen varsa oli jo köllöttämässä oljilla. Varsa osoittautui tammaksi ja se on esikoisen ja emänsä tapaan väriltään rautias. Eiköhän tälle koti löydy.

17.05.2014, päiväkirjamerkintä
Eläinlääkäri kävi tuossa jokin aika sitten tutkimassa Muusaa ja sain kuulla ilouutisen: tamma on jälleen tiineenä! Ilmankos tamman meneväinen käytös on viime päivinä tuntunut loistavan poissaolollaan ja tilalla on ollut yllättävän rauhallinen Muusa. No tästähän se tietysti kertoi! Vielä toistaiseksi tamma saa jatkaa tavallisten arkirutiinien parissa ja sitten jossain kohtaa se saa jäädä mammalomalle. Jos koettaisi pitää sen tiineysajan mahdollisimman stressittömänä, niin ehkä varsakin säästyisi täydelliseltä pipipäisyydeltä.. Kannattaa varmaan ainakin tätäkin oljenkortta kokeilla.

10.05.2014, päiväkirjamerkintä
Muusan esikoisvarsa osoittautui melkoiseksi monsteriksi, joten nyt on tullut aika yrittää uudelleen. Josko uudesta varsasta polvi paranisi.. Olen päättänyt astuttaa Muusan omalla esteoriillani Eochaidhilla. Varsasta ei varmastikaan jää luonnetta uupumaan, mutta toivottavasti siitä ei nyt aivan raivohullua tulisi. Lisäksi sopivan säpäkälle, selvästi estepainotteiselle varsalle voisi löytyä kilpailemisesta kiinnostunut kotikin.. Nyt vain toteuttamaan tätä ideaa käytännössä!

06.06.2013, päiväkirjamerkintä
Olen nyt jo parisen viikkoa ollut valmiina Muusan esikoisen syntymään. Tallissa ovat kamerat kuvanneet jo monta viikkoa pelkkää tamman pyörimistä ja seisomista karsinassa. Ja meikäläinen on herännyt tunnin välein öisin katsomaan niitä turhia videoita, joissa suurin aktiviteetti on se, kun Muusa tylsistyneenä hinkkaa persettään juomakuppiin. Tamma ei muutenkaan tykkää hirveästi tallissa seisoskelusta, muta en halua sen ensimmäisen varsan syntyvän ulos kaikkien - eikä suinkaan kaikista vähiten itse Muusan - tallottavaksi. Varsan odotteluun meinasi siis mennä hermot sekä allekirjoittaneelta että tiineeltä ponilta, mutta onneksi tänään vihdoin päätti mokoma syntyä! Ja tietenkin niin, että juuri missasin sen. Talossa näin kamerasta, että sieltähän kurkkaa jo pää, mutta talliin ehtiessäni oli Muusa jo jalkeilla ja varsa huolellisesti puhdistettu. Ripeää toimintaa ensikertalaiselta! Varsa osoittautui sukupuoleltaan tammaksi ja se muistuttaa ulkonäöltään hyvin paljon emäänsä - väri on rautias ja läsikin löytyy! Ihanaa! Hyvää työtä Muusa!

03.06.2013, päiväkirjamerkintä
Elämme jännittäviä aikoja, sillä Muusa on tiineenä ja odottelemme sen ensimmäistä varsaa syntyväksi minä päivänä tahansa! Tiineys on sujunut tähän asti yllättävän hyvin, sillä luulin Muusan vähintäänkin sekoavan uudesta hormonitoiminnasta, mutta se onkin aika hyvin pysytellyt omana itsenään. Onkin kyllä jo korkea aika saada tammalle jälkikasvua, mutta sopivaa oria ei meinannut löytyä. Muusa on itse jo varsin suurikokoinen ja sangen temperamenttinen, eli ei siis sieltä helpoimmasta päästä käsitellä, joten en halunnut sen varsan isäksi mitään ihmissyöjämonsteria, jollaisia kaikki sopivan sukuiset tuntuivat olevan. Lopulta päädyin crialltilaiseen, suureen ruunikkoon oriin Eirias Awyddiin, joka ei nyt ehkä sekään ole mikään maailman miellyttävin luonne, mutta kuitenkin täysin käsiteltävissä. Niinpä Muusa kävi visiitillä Crialltissa ja nyt ollaan vain ihmetelty, että koska tapahtuu.

05.08.2012, päiväkirjamerkintä
Tänään vietettiin Muusan nelivuotissyntymäpäivää! Niin se aika vaan kulkee, ainakin kun on hauskaa. ”Hehe”. Tämä nuori neiti ei ole kyllä päästänyt tallin henkilökuntaa niin helpolla, kuin olisi voinut toivoa. Ilmeisesti hyväluontoinen isäori ei riittänyt tasoittamaan kiukkuiselta emältä periytyvää temperamenttia.. Muusa onkin ollut paikoin hyvinkin haastava otus käsitellä, sillä pienestä sievästä varsasta kasvoi sangen kovapäinen ja uhmakas poninketale. Kaksivuotiaana Muusa oli hirveimmillään, mutta onneksi se on siitä jo rauhoittunut, kun keskinäinen luottamus on saatu pelaamaan. Tamma vaatii hirveästi virikkeitä ja tekemistä, mutta sellainen kiva ihmisten tarjoama puuha, kuten ohjasajon opettelu, ei aina ole kuitenkaan hirveästi kiinnostanut. Vaan ahkera työ ja pitkä pinna on palkittu, ja Muusan kanssa on päästy aloittelemaan viime aikoina jo ratsuhommiakin. Eiköhän tästäkin ponista vielä hyvä saada, kun jatketaan hyväksi koetulla, tutulla linjalla!

05.04.2012, päiväkirjamerkintä
Olen jo pidemmän aikaa kaivannut itselleni tammavarsaa Demigoddesin emälinjan jatkajaksi, mutta Penfelyn on onnistunut tekemään vain mustia orivarsoja. Se onkin aina todella mukavaa, kun valkkaa huolella suvullisesti natsaavia oreja ja maksaa ihan riittävän suuria astutusmaksuja ja sitten tuloksena on vääränlainen varsa.. Silmiini osui kuitenkin jokin aika takaperin yksi mielenkiintoinen nuori ori, joka sopisi Penfelynille mainiosti. Jos nyt sitten vielä yksi yritys.. Ori itse on pikimusta, joten tämä voi mennä syteen tai saveen. Joko varsa jatkaa tutulla musta ori -linjalla, tai sitten, koska isä on jo musta ori, sieltä tuleekin jotain ihan muuta.. No, riski oli otettava. Penfelyn matkusti treffaamaan oria 17.3. ja siitä lähtien on vain odoteltu.

Tiineys sujui jo kokeneelta tammalta mallikkaasti, eikä sen suhteen ollut minkäänlaista huolta missään vaiheessa, mutta oli kyllä yllätys, kun tänään aamutalliin tullessani olikin karsinassa yhden ponin sijaan kaksi ponia! Penfelyn on ollut hyvä varsoja, mutta tällä kertaa se ei antanut minkäänlaista etukäteisvaroitusta.. Onneksi aloimme ottaa sitä ajoissa sisään, sillä ulkona on vielä varsin vilpoisaa! Parasta tässä salamavarsomisessa on kuitenkin sen lopputulos! Vuosien odottelun ja monien yritysten jälkeen sain vihdoin toivomani tammavarsan! Eikä se ole edes väriltään musta, vaan hyvin paljon emäänsä muistuttava, sukkajalkainen ja läsipäinen raudikko! Nyt ei voi muuta kuin olla tyytyväinen! Tammalle olin jo nimeäkin kaavaillut valmiiksi – sen nimeksi tulee emänsä mukaan Penllywydd. Nyt vain odottelen innolla varsan kasvua. Tästä tulee varmasti hieno monitoimipeli kisakentille ja toivottu uusi siitosheppa!

    Kilpailut

Muusalla kilpaillaan pääpainoisesti este- ja kouluratsastuskilpailuissa. Huomaathan, että kalenteriin merkitään vain sijoitukset ja voitot?

Sijoituksia: 69 kpl (28 koulu, 41 este)

06.09.12, ERJ, 100 cm : 09/90
10.09.12, ERJ, 100 cm : 09/90
03.11.12, ERJ, 100 cm : 04/40
04.11.12, ERJ, 100 cm : 06/40
01.12.12, ERJ, 90 cm : 04/40
07.11.12, ERJ, 100 cm : 06/40
02.12.12, ERJ, 90 cm : 03/17
16.12.12, ERJ, 100 cm : 04/50
18.12.12, ERJ, 100 cm : 03/50
22.12.12, ERJ, 100 cm : 01/100
19.12.12, ERJ, 100 cm : 02/60
20.12.12, ERJ, 100 cm : 02/40
03.01.13, ERJ, 100 cm : 06/50
11.01.13, ERJ, 100 cm : 01/30
13.01.13, ERJ, 100 cm : 06/40
15.01.13, ERJ, 100 cm : 03/40
07.02.13, ERJ, 100 cm : 02/30
10.02.13, ERJ, 100 cm : 05/30
26.02.13, ERJ, 100 cm : 04/40
25.02.13, ERJ, 100 cm : 06/40
27.02.13, ERJ, 100 cm : 03/40
28.02.13, ERJ, 100 cm : 02/50
02.03.13, ERJ, 100 cm : 01/50
03.03.13, ERJ, 100 cm : 07/50
06.03.13, ERJ, 100 cm : 05/50
06.03.13, ERJ, 100 cm : 06/50
03.03.13, ERJ, 90 cm : 03/40
23.03.13, ERJ, 100 cm : 03/40
25.03.13, ERJ, 100 cm : 03/40
27.03.13, ERJ, 100 cm : 01/40
30.03.13, ERJ, 100 cm : 02/40
18.03.13, ERJ, 90 cm : 01/40
14.01.17, ERJ, 100 cm : 06/40
16.01.17, ERJ, 100 cm : 06/40
18.01.17, ERJ, 100 cm : 04/40
25.01.17, ERJ, 100 cm : 02/40
27.01.17, ERJ, 100 cm : 05/40
11.01.17, ERJ, 40 cm : 01/19
02.02.17, ERJ, 100 cm : 06/40
04.02.17, ERJ, 100 cm : 03/40

26.08.12, KRJ, heA : 01/40
25.08.12, KRJ, heA : 07/60
26.08.12, KRJ, heA : 03/60
27.08.12, KRJ, heA : 07/60
23.10.12, KRJ, heB : 03/40
24.10.12, KRJ, heB : 06/40
30.10.12, KRJ, heB : 01/40
01.11.12, KRJ, heB : 01/30
04.11.12, KRJ, heB : 03/30
27.10.12, KRJ, heB : 01/40
28.10.12, KRJ, heB : 01/40
29.10.12, KRJ, heB : 03/40
02.11.12, KRJ, heB : 06/40
13.11.12, KRJ, heA : 05/30
15.11.12, KRJ, heA : 02/30
18.11.12, KRJ, heA : 05/30
19.11.12, KRJ, heA : 03/30
13.11.12, KRJ, heA : 07/60
14.11.12, KRJ, heA : 04/60
01.12.12, KRJ, heA : 07/60
15.11.12, KRJ, heA : 04/40
25.11.12, KRJ, heA : 05/40
28.11.12, KRJ, heA : 06/40
29.11.12, KRJ, heA : 02/30
29.11.12, KRJ, heB : 03/50
20.03.13, KRJ, heA : 02/50
16.03.13, KRJ, heA : 05/50
15.03.13, KRJ, heA : 04/50

03.10.12, villit estekilpailut, 100 cm : 02/32

 

Penllywydd Dawn on virtuaalihevonen.
Kuvat © M. Peel & A. Booth
Kaiken muun materiaalin © dani 2017, ellei toisin ole mainittu. Kopiointi kielletty!