otsikko
Etusivu      Talli ja tilat      Oriit      Tammat      Toiminta      Muuta

 

    Pencalow Ebrill VH13-026-0105

kuva

kuva   kuva   kuva   kuva

  Virallinen nimi   Pencalow Ebrill   Säkäkorkeus   149 cm
  Lempinimi   Ebrill   Syntynyt   05.01.2013, VHKR
  Rotu   Welsh cob (sektio D)   Sukupuoli   Tamma
  Väri   Punarautias   Kasvattaja   Pencalow
  Omistaja   dani VRL-03561   Painotus   Estepainotus

Koulutustaso: heB, 110 cm
Käyttö: Kisaponi

Saavutukset: VWY-II, 8,5 + 7 + 4 + 20 + 5 = 44,5p. 30.05.2015
                    ERJ-III, 5,5 + 41 + 9 + 18 + 15 = 88,5 p. 31.05.2015

4-vuotias 05.04.2013
8-vuotias 05.08.2013

    Taustaa

Kinda feeling in love <3

    Luonnekuvaus

Ebrill on hellyydenkipeä pieni halinalle suuren hevosen ruumiissa. Se rakastaa hellyyttä ja läheisyyttä, ja joskus toivon sen oikeasti olevan lähes 150 sentin säkäkorkeutensa sijaan taskukokoa, jotta voisin ottaa sen sisälle lämpimään kylmästä tallista ja katsoa sen kanssa sohvalla viltin alla hyvänmielen elokuvia kaakaota juoden. Pienestä pitäen Ebrill on ollut ihmisten tekemisistä hyvin kiinnostunut, iloisen vastaanottavainen humma, jota on ollut helppo kouluttaa ja jonka kanssa toimiminen on aina rullannut pehmeästi. Ja vaikka tamma seuraisi hoitajiaan mielellään vaikka kotitalon keittiöön, ei se kuitenkaan ole riippuvainen jatkuvasta huomiosta, vaan ymmärtää ihmisen johtajakseen ja kunnioittaa tämän tilaa ja omaa rauhaa. Kaipaahan Ebrill sitä joskus itsekin, eli se ei esimerkiksi tungettele turvallaan takin taskuihin.

Tarhasta sympaattinen neiti tulee mielellään hakijaansa vastaan, mikäli sitä tajuaa kutsua nimeltä. Oikein hyvinä päivinä se ravaa terhakkaasti luokse iloisesti hirnuen, ja se on niitä harvoja näkyjä, jotka saavat allekirjoittaneen kivisydämenkin sulamaan. Ebrill on niin vilpittömän iloinen päästessään hoidettavaksi, edes minkään koiran silmistä ei näe samanlaista onnea, kun tämän tamman, kun se saa taas esimerkillisesti seistä hoitajan pukiessa sille riimua. Taluttaessa se seuraa reippaasti perässä, pälyillen tyytyväisenä ympärilleen ja hirnahdellen ehkä tervehdyksiä tutuille poneille lähitarhoissa.

Ebrillin hoitaminen on helppoa ja mutkatonta. Karsinassaan se seisoo kiltisti aloillaan, vaikka sen vääntäisi solmuun - harjaukset, pesemiset, kengittämiset ja varustamiset ovat silkkaa pässinlihaa. Se myös toivottaa kaikki yhtä tervetulleiksi, oli kyseessä sitten kahdeksanvuotias sukulaistyttö ensi kertaa harjaamassa hevosta, eläinlääkäri, kengittäjä tai allekirjoittanut. Joskus olen tuntenut pientä mustasukkaisuutta siitä, ettei tamma suosi meikäläistä, sitä pisimpään ja hartaimmin käsitellyttä kaksijalkaista, mutta näin myöhemmin olen tajunnut tamman avoimuuden ja suurisydämisyyden olevan todellinen rikkaus. Kisapaikoillakin Ebrill on kuin kotonaan, ei stressaa, ei haasta riitaa, vaan päästää kaikki lähelleen. Täytyy vaan toivoa, ettei kukaan tule koskaan varastamaan tammaa, se kun kulkisi iloisesti taluttajansa perässä vaikka ruumisautoon tajuamatta tilanteessa olevan mitään outoa..

Ratsastaessa Ebrill on hyvin yritteliäs ja herkkä, mutta ei salli satulaansa yhtä ainutta vapaamatkustajaa. Tämän neidin kanssa toimitaan joko yhteistyössä, tai katsellaan menoa sivusta - tamma hätääntyy, mikäli se jää kyljistään tyhjiksi tai vaativammille tehtäville suunnataan roikkuvin ohjin. Mikäli kuski on epämääräinen, vetää tamma helposti herneet nenäänsä, sillä se ei voi ymmärtää, miksi sitä halutaan epäselvillä avuilla ja omituisilla nykäisyillä milloin mistäkin narusta kiusata. Se itse kun on aina niin kultainen ja uskoo kaikista hyvää, että selässä tulee osata toimia tamman arvon mukaan, istua hiljaa ja nätisti, olla tiiviisti mukana ja johtaa selvästi tehtäviä.

Kun kuski tietää mitä tekee, osaa olla nyppimättä suusta tai paukuttamatta pohkeella, antaen Ebrillille sen tarvitseman tilan jättämättä sitä kuitenkaan täysin yksin, on tamma mitä miellyttävin ratsu. Se on hyvin notkea ja irtonainen liikkeissään, eikä vaadi viiden vuoden verryttelyitä myödätäkseen niskasta tai ottaakseen takajalkojaan alleen. Tamma on rehellinen ratsu, joka tekee oikein, kun sillä ratsastetaan oikein.

Ebrill on kuitenkin ehdottomasti enemmän esteratsu, vaikka pelittää hyvin myös sileällä. Sen vahvin askellaji on ponteva ja tahdikas, pyörivä laukka, ja tammalla on tasainen, rauhallinen hyppytyyli. Se pitää päänsä kylmänä korkeammillakin esteillä ja pomppaa yllättävän ilmavasti - Ebrillillä on nimenomaan lentävät, suuret ja leikittelevän näköiset hypyt, eikä se niinkään ole sitä terävää ja tykinsuusta ampaisevaa, puomeja nuolevaa tyyliä. Hypätessä tamman selkään sopii hyvin rauhallisesti ratsastava kontrollifriikki, sillä tavoilleen uskollisesti Ebrill pitää tiiviistä yhteistyöstä, ja vaikka se kaipaakin vapautta hyppyyn, se ei halua jatkaa omin nokkinensa kaarteisiin, vaan kuskin on kontrolloitava jo ensimmäistä askelta. Tammaa on hyvä ratsastaa esteväleissä ja radalla, sillä se on niin helposti muovattavissa, kun se pehmeästi kääntyy ja vääntyy minne tahansa kovassakin vauhdissa. Vaikka vauhti kasvaa, pehmeys ja herkkyys eivät katoa mihinkään. Ebrill ei hermoile tai kerää kierroksia, kunhan kuski pitää sen tilanteen tasalla.

    Suku

 isä Ffodor
    vkk, 145 cm, wD
 ii. Ffowc Eoin
    wD, evm
 iii. Eiladar
    wD, evm
 iie. Nynnyaw
    wD, evm
 ie. Dysynni Dea
    wD, evm
 iei. Dio
    wD, evm
 iee. Dysynni Ely
    wD, evm
 emä Cair Elaine
     rt, 152 cm, wD
 ei. Asaff
      wD, evm
 eii. Awsten
    wD, evm
 eie. Safir
    wD, evm
 ee. Cair Eilir
    wD, evm
 eei. Alun
    wD, evm
 eee. Cair Eilonwy
    wD, evm

    Jälkeläiset

Ebrill on tarjolla welshponijalostukseen!

11.06.2013 t. Elbereth Dawn (i. Criallt Malvern), omistaja: Paraatiponit
29.11.2014 t. Euryn Dawn (i. Gwalch Rhi Arthur), omistaja: elen

    Valmennukset ja päiväkirjan poikanen

29.11.2014, päiväkirjamerkintä
Ebrill varsoi tänään toisen varsansa! Tällä kertaa se näytti hieman selvempiä merkkejä varsomisesta etukäteen ja sain sen hyvissä ajoin otettua pihatosta sisään öiksi. Ei olisi hirveän kiva, jos varsa näin marraskuun lopussa syntyisi ulos.. Pari yötä saatiin odotella, mutta sieltäpä se varsa vihdoin putkahti! Tällä kertaa tapaus jäi myös tallenteeksi tamman karsinaan asennetulle valvontakameralle. En sitä tosin juuri sinä yönä sattunut seuraamaan, mutta h-hetki tuli tsekattua jälkikäteen ja todettua, että Ebrill kyllä hoitaa hommansa hyvin ja osaavasti! Se pysyy hyvin rauhallisena ja tietää heti, mitä tehdä, eikä pörrää paniikissa ja meuhkaa joka suuntaan, kuten jotkut muut tammoistani.. No, oli miten oli, Ebrill pyöräytti jo toistamiseen ihanan tammavarsan, tällä kertaa isän värin mukaisesti voikon sellaisen! Ja hyvin oli pirtsakka ja meneväinen varsa jo aamulla, heti kun se pääsi ylös, niin se oli jo menossa. Ei malttanut kauaa aloillaan huojua.. Varsa saatiin myytyä jo ennen syntymäänsä ja kasvettuaan se muuttaa hyvään kotiin elenin luo!

01.11.2014, päiväkirjamerkintä
Olen asettanut Ebrillin oreille kovat kriteerit, mutta armottomuudestani huolimatta olen jälleen onnistunut löytämään sille täydellisesti natsaavan oriin! Kyseessä on Julin luona asusteleva perlino komistus nimeltä Gwalch Rhi Arthur. En voi lakata miettimästä, miten upea varsasta tulee, joko kuvankaunis voikko tai viehättävä ruunivoikko. Jos tulisi vielä emän kaltainen tamma, kääntäisi se tulevaisuudessa varmasti kaikkien päät missä vain milloin vain. Ebrill lähtee tänään morjenstamaan Arthuria Gwalchiin ja toivottavasti paluumatkalla kyydissä on kaksi ponia!

09.09.2014, päiväkirjamerkintä
Ebrill pääsi tänään taas pitkästä aikaa hyppäämään. Treenasimme hyvin tuulisesta säästä huolimatta ulkokentällä, vaikka olisi ehkä suosiolla pitänyt siirtyä maneesiin - tamma meinasi lähteä lentoon rajujen tuulenpuuskien mukana ja pahasti näyttivät myös puomit huojuvan myrskytuulessa. Alkuverryttely venyikin aika pitkäksi, kun Ebrillin piti saada purkaa energiaansa ja totutella siihen, että työskennellä voi ja piti myös silloin, kun oksat ja lehdet viuhuivat ilmassa. On myös myönnettävä, että verryttely venyi myös siksi, että arvoin, pitäisikö meidän mennä maneesiin suojaan.. Lämmittelyhypyissä meinasivat välimatkat loppua kesken, kun tamma pinkoi sellaisilla kymmenen metrin askeleilla. Hyvä, ettei loikattu kahta estettä kerralla.. Lopulta tamma kuitenkin tuntui tyyntyneen ja se pysyi tasaisena ja rauhallisena satulan alla. Oli aika nostaa estekorkeutta ja ratsastaa kunnon rataa pelkkien ympyröiden ja suorien linjojen sijaan. Haasteellisemmat jutut sopivat Ebrillille hyvin, sillä se rakastaa päästä käyttämään päätään hypätessä ja tamma keskittyikin mainiosti. Siinä unohtuivat vallitsevat maailmanlopun olosuhteet, kun päästiin tiukoille teille tekemään ennätysaikoja. Treenin päätteeksi tamma olikin sopivasti hikinen ja sen olemus oli väsynyt, mutta tyytyväinen. Loppuverryttelyt suoritettiinkin sitten säätä uhmaten maastossa fleeceloimen alla, etteivät jumit pääse yllättämään tällaisen rehkimisen jälkeen.

15.05.2014, päiväkirjamerkintä
Ebrill ei olekaan pitkään aikaan päässyt kunnon esterääkkiin, joten vahinko oli tänään aika korjata! Tamma on ollut viime aikoina vähän kevyemmällä liikutuksella (suomeksi: se lähinnä köpöttelee maastossa joskus ja jouluisin sekä läpiratsastetaan silloin tällöin), joten mistään liian hurjasta pusertamisesta ei kuitenkaan ollut kyse. Jo alussa Ebrill tuntui hyvältä, se oli vireä ja kevyt, muttei lähdössä lentoon, vaan pysyi hyvin kuulolla. Lämmittely sujui rivakasti ja ensimmäiset lämmittelyhypyt saivat sen entistä herkemmäksi ja reaktiivisemmaksi. Selässä sai todella istua kieli keskellä suuta ja ratsastaa, ettei tamma olisi ampaissut kuin tykin suusta ennen aikojaan esteille. Onneksi tässä vaiheessa taipaletta yhteinen sävel alkaa olla suhteellisen selvä ja annoin tamman spurttailla pari kertaa, ennen kuin otin sen taas tiiviimmin handuun. Harjoitukset sujuivat mainiosti ja muistin taas, miksi pidän tammasta niin kovin. Se on ehdottomasti hyvän mielen ratsu. Vaikka se imee esteeltä esteelle kuin juna raiteilla, ei se kuitenkaan heittäydy kuuroksi, vaan pysyy hyvin kuulolla kuskin avuille. Tällä kertaa estekorkeus pidettiin maltillisena, vaikka tamma selvästi innostui hyppäämisestä ja jos se olisi voinut päättää itse, olisimme varmasti hypänneet sen kilpa-aikojen huippuestekorkeuksia. Ei makeaa mahan täydeltä!

11.06.2013, päiväkirjamerkintä
Tänään syntyi sitten Ebrillin ensimmäinen varsa! Ja hyvin yllätyksellisesti syntyikin, en ollut edes ajatellut, että tammaa olisi pitänyt vielä lähipäivinä alkaa ottaa öiksi sisään. Niinpä se olikin sitten tehnyt varsansa ulos laitumelle. No, eipä siinä mitään, terve tammavarsa sieltä silti tuli ja niin kovin suloinen ja kaunis! Mitään ei ollut onneksi sattunut (esimerkiksi kettu syönyt, ehh) ja pari oli aamulla oikein elämäänsä tyytyväisen oloinen. Ebrill esitteli hyvin ylpeänä varsaansa

16.05.2013, päiväkirjamerkintä
Ebrillin kilpailukausi on pyörähtänyt mukavasti käyntiin, mutten ole voinut lopettaa leikkimistä sillä ajatuksella, että varsottaisin sen silti tässä kohta puoliin. Sillä on yksinkertaisesti niin kiva suku ja Ebrillin jos minkä näkisin mielelläni kirmaamassa kesäisillä kukkapelloilla pienen suloisen varsan kanssa. Tämä tammahan on kuin luotu siihen tarkoitukseen! Siksipä olen sen kilpailukaudesta huolimatta pitänyt silmiäni auki, jos sopiva ori sattuisi kohdalle. Ja niinpä siinä sitten kävi, että selaillessani Crialltin orivalikoimaa tarkoituksenani astuttaa kaikki muut tammat paitsi Ebrill, äkkisin sille täydellisesti sopivan oriin, crialltilaisen Malvernin. Tummanpunarautiaan läsipäisen sukkajalan! Komean sellaisen ja erittäin hyväliikkeisen kaupan päälle. Sieluni silmin voin jo nähdä, millainen supervarsa tästä yhdistelmästä syntyy.. Ja minkä näköinen! Taattu punainen blondi!

03.05.2014 estevalmennus, valmentajana ja kirjoittajana Tuire N.
"Liinaharjainen punarautias walesincob ravasi kauniisti valkoiset jouhet loimuten, kun astelin kentän keskellä. Olimme sopineet ratsastajan danin kanssa, että he hoitavat lämmittelyt omaan tahtiinsa ennen valmennuksen aloitusta, koska kyseessä ei kuitenkaan ollut mikään aloitteleva ratsukko, vaan pitkän ja menestyneen uran tehnyt kilpapari. Ratsukko hidasti käyntiin ja suuntasivat askeleensa minua kohti. Pysähdyttyään tervehdimme danin kanssa ja kerroin suunnitelmistani: Lähinnä 90 ja 100 sentin esteitä, vain yksi 110 sentin este ja enintään neljän esteen sarjoja.

Pyysin dania vielä laukkaamaan pari kierrosta Ebrillin kanssa, koska en luonnollisestikaan ollut vielä pystyttänyt yhtäkään estettä heille. Olimme kuitenkin sopineet, että eräs tallityöntekijöistä tulee avukseni, joten hänen kanssaan saimme nopeasti kasattua kaksi 90 sentin pystyestettä, joilla aloittaisimme. Vinkkasin danille, että olin valmis aloittamaan ja hän hidasti ratsunsa taas käyntiin ja tuli kuuloetäisyydelle. Neuvoin häntä hyppäämään kasaamaamme esteet yksi kerrallaan niin, että hän työskentelisi varsinkin esteiden välillä ahkerasti. Olin ymmärtänyt, että Ebrill vaatii paljon yhteistyötä ja juuri esteiden jälkeen.

Esteet sujuivat varsin ilmavasti ja saatoinkin vain ihmetellä, minkä takia Ebrill hyppää niin paljon korkeammalle kuin olisi oikeasti tarvetta. Kun dani ratsasti kolmannen kerran esteet virheettä läpi, olin jo tehnyt seuraavat esteet. Kaksi metrin estettä sarjassa sekä äskettäin hypätyt esteet niin, että ensin hypätään 90 sentin pysty, sitten kaarretaan sarjaesteella ja tämän jälkeen vielä tiukampi kaarros jälkimmäiselle pystylle.
Ensimmäinen este sujui tavalliseen tapaan hyvin ja dani ohjasi Ebrilliä hienosti sarjalle. Sarjan ensimmäinen ylitys meni taas reilulla ilmavälillä ja väliin jäävät kolme laukka-askelta kului todella nopeasti, mutta ratsukko sai asetettua rytminsä oikein ja pääsivät ponnistamaan jälkimmäiselle esteelle hyvästä kohtaa. Alastulossa danista näki kuinka hän jo valmisteli hevostaan edessä olevaan mutkaan, joten Ebrill ei kerennyt edes puolikastakaan askelta, kun sitä jo ohjattiin sopivan tiukalla otteella kohti takavasemmalla häämöttävää pystyä.

Saatoin vain ihastella ratsukon saumatonta yhteistyötä. Hetken ehdin jo miettiä, että mitä varten edes olen täällä, kasaamassa vain esteitä, joita ratsukko ylittää ilman ongelman haituvaakaan. Mutta pitikin mennä ajattelemaan, koska onnistuneen hypyn jälkeen kävi jotain ja ratsukko kompuroi. Ratsastaja sai kuitenkin ratsunsa niin sanotusti takaisin jaloilleen ja ne pääsivät jatkamaan matkaa.
"Tulitte luultavasti liian tiukassa kaarteessa esteelle ja Ebrill ehkä yritti jotenkin suoristaa itseään ylitysvaiheessa, jolloin laskeutuminen hieman epäonnistui. Saitte kuitenkin todella nopeasti virheen oikaistua eikä onneksi käynyt oikeastaan mitenkään", sanoin danille, kun ratsukko tuli luokseni. "Otetaan vielä pari kertaa tuo sama, jotta pääsette kokeilemaan hieman erilaista lähestymistapaa viimeiselle esteelle. Sitten laitan kolmen, 110 senttisen esteen sarjan, jota harjoitellaan loppuaika."

Seuraavilla kerroilla neljän esteen yhdistelmä sujui ilman minkäänlaisia ongelmia, joten pääsimme kokeilemaan pidempää ja korkeampaa sarjaa. Ensimmäisellä kerralla jätin reilummat välit esteille, mutta toisella kerralla lyhensin niitä eikä se vaikuttanut ratsukon ulkopuolelle näkyvään työskentelyyn mitenkään: Täysin saumatonta ja tiivistä yhteistyötä alusta loppuun saakka.
Valmennuksen loputtua kiitin dania ja neuvoin häntä harjoittelemaan tiukan käännöksen jälkeisiä lähestymisiä, vaikka niissä ei sen yhden kerran jälkeen ollutkaan ongelmaa. Kehuin vielä lopuksi dania, koska hän osasi käsitellä hevostaan juuri kuten tamma vaati. Varmasti hän tiesikin tämän jo, eihän heidän yhteistyö muuten sujuisikaan niin hyvin. Viimeiseksi taputin vielä rautiasta tammaa reippaasti kaulalle ja kehuin sitäkin."

05.04.2013, päiväkirjamerkintä
Ihana Ebrill täytti tänään neljä vuotta! Se tarkoittaa sitä, että kohta pompataan selkään ja ehkä päästään vuoden parin sisään jopa kilpailuihin! Kovin kaunistunutta Ebrilliä tekisi mieli myös näyttelyttää, mutta tällä pääpaino tulee kyllä olemaan tulevaisuudessa esteradalla. Sen vanhemmatkaan eivät ole mitään näyttelytähtiä, joten jätetään se touhu ehkä niille, joilla on suvun puolesta paineita tulla palkituiksi näyttelykehissä. Kyllä mulla siihenkin touhuun poneja riittää.. En malta odottaa, että pääsen toteuttamaan kaikkia Ebrilliä varten suunnittelemiani juttuja, sillä tamman kanssa on todellinen ilo työskennellä ja olla, ja kun se jo nuorena on näin kiva ja hyvä, en anna sen vanhemmiten muuttua elämäänsä leipiintyneeksi hapannaamaksi. Mukavinta olisi päästä jo pian hyppäämään, mutta kaikki ajallaan.

02.04.2013, päiväkirjamerkintä
Mua on jo jonkin aikaa kutkuttanut Ebrillin irtohypyttäminen pitkästä aikaa, viimeksi se on tainnut ylittää esteitä mun valvovan silmän alla joskus parivuotiaana, ja tänään saimme vihdoin aikaiseksi rakentaa maneesiin yksinkertaisen kolmen esteen suoran. Sen lupaili tästä aikoinaan kunnon estetykkiä ja nyt on korkea aika katsoa, millaisilla kyvyillä lähdetään liikenteeseen. Laukka Ebrillillä on ainakin todella laadukas cobiksi, joten odotukset ovat korkealla. Kujalla meillä oli maapuomi, ristikko, pysty ja okseri. Aloitimme pienillä 70-senttisillä esteillä, ristikon ollessa aina kymmenisen senttiä matalampi. Tamma oli alusta lähtien hyvin innokas ja välillä säntäsi liiankin kovalla vauhdilla esteille. Siksi maapuomin ja ristikon tarpeellisuus touhun rytmittäjinä tuli selväksi. Olisi Ebrill ollut muuten turvallaan aika pian.. Kunhan tamma sai purettua alkuinnostustaan ja estekorkeus nousi hieman haasteellisemmaksi, alkoi sen keskittyminen terävöityä ja hyppytyyli muuttui leikittelevämmäksi laadukkaammaksi. Olin erittäin tyytyväinen tamman tyyliin! Se oli loppujen lopuksi varsin tasainen hyppääjä, jolta löytyy kunnolla ponnua. Tuota kun aletaan vielä jalostaa kuskin kanssa myöhemmin, niin priimaa tulee.

03.03.2013, päiväkirjamerkintä
Ebrill on kotiutunut todella hyvin ja kasvanut reippaaseen tahtiin viime aikoina. Pituuskasvu tuntuu vihdoin tasaantuneen ja tamma on alkanut saada vähän pyöreyttäkin, lihaa ja läskiä luidensa ympärille. Toki sille voi vielä muutama sentti tulla korkeuttakin, mutta sen ulkonäkö on sen verran tasaantunut, ettei se varmaan ihan hirmuisesti enää veny. Saa nähdä, yltääkö Ebrill 150 senttiin vai ei! Ebrill on saanut paljon kavereita ja jokainen uusi päivä on sille seikkailu. Ajolle sitä on jo opetettu ja homma sujuu loistavasti. Tamma on hyvin vastaanottavainen ja oppii nopeasti. Tällä ei olekaan pää täynnä sahanpurua, vaan aivoissa tuntuu raksuttavan siihen malliin, että sen välillä miltei kuulee! Ratsukoulutusta ei ole vielä aloitettu, toki Ebrill tuntee jo suitset ja satulan, mutta cobien kanssa on mun mielestä syytä odotella rauhassa. Ne kasvavat pitkään ja poneina ovat pitkään lapsia. Kyllä sitä kerkeää!

01.02.2013, päiväkirjamerkintä
Aika on kulunut erittäin hitaasti, mutta vihdoin ja viimein koitti päivä, jolloin pääsin hakemaan Ebrillin kotiin. Vaikka Sen on tasaiseen tahtiin lähettänyt kuvia ja videoita tamman kasvamisesta, oli se silti hätkähdyttävästi muuttunut ja kasvanut siitä, kun viimeksi näin sen pikkuvarsana. Vuotiaat cobit ovat aina todellisia honkkeleita, joka raaja erimittainen ja taka- ja etupää eri paria, eikä Ebrill tehnyt poikkeusta. Silti se oli aivan syötävän suloinen! Todellinen vaaleaverikkö ja pitkäjalkainen. Tästähän tulee iso! Lastaus sujui ongelmitta ja matkan ajan tamma oli rauhallinen, vaikka kamerasta näkyikin sen olevan hieman hämillään koko touhusta, siihen malliin sillä pyörivät välillä kaarteissa ja kiihdytyksissä silmät päässä. Ebrill tuli myös aika vauhdilla kotipihassa trailerista ulos, pyörähti pari kertaa narun päässä piruetit, mutta rauhoittui sitten ja jäi tutkailemaan uteliaana uutta kotiaan. Apuaa, se on niin ihana! Tamma sai alkuun jäädä tarhaan tutustumaan turvallisen välimatkan päästä muihin pihalla tarhaileviin poneihin, ennen kuin siirrämme sitä pihattoon.

08.01.2013, päiväkirjamerkintä
Heti kättelyssä haluan tehdä yhden asian selväksi - poneja ei voi koskaan olla liikaa. Ei varsinkaan, mikäli ne ovat liinakoita welsh cobeja. Sellaisia ei maailmassa voi koskaan olla liian montaa ja minä haalisin mielelläni varmaan ne kaikki itselleni. Olisi unelmieni täyttymys, jos minulla olisi talli täynnä liinaharjaisia, auringossa kimaltelevia kauniita raudikoita. Siksi olin enemmän kuin innostunut, kun huomasin ystävälläni Senillä olevan myynnissä upea liinaharjainen varsa, vastikään syntynyt, mutta niin selvä blondi sukkajalka, ettei tulevasta väristä voinut mitenkään erehtyä. Ja mun oli saatava se varsa! Pikainen puhelinsoitto Pencalowin suuntaan ja hihkaisu, että tuun saman tien katsomaan sitä. Sen sopersi olevansa juuri 170-senttisen puoliverisen selässä hyppäämässä 150-senttistä rataa, mutta mitäpä itse vastasi puhelimeen tuossa tilanteessa - myöntymisen merkki! Talla pohjaan ja katselemaan mun uusinta suosikkiponia! Vaikka sitä mun ei olisi kannattanut tehdä. Kun näin pienen prinsessan oikeassa elämässä, ajatus siitä, että mun tulisi odottaa vielä ainakin puoli vuotta, ennen kuin saisin sen itselleni, tuntui erittäin epämiellyttävältä ja tukalalta. Mutta Sen lupasi onneksi pitää hyvää huolta pikku-Ebrillistä. Ja sitä en epäile.

    Kilpailut

Ebrillillä kilpaillaan pääpainoisesti esteratsastuskilpailuissa. Huomaathan, että kalenteriin merkitään vain sijoitukset ja voitot?

Sijoituksia: 61 kpl

19.05.13, ERJ, 110 cm : 04/50
20.05.13, ERJ, 110 cm : 03/50
24.05.13, ERJ, 110 cm : 05/50
15.06.13, ERJ, 110 cm : 04/40
08.06.13, ERJ, 110 cm : 02/50
11.06.13, ERJ, 110 cm : 07/60
20.06.13, ERJ, 110 cm : 02/30
22.06.13, ERJ, 110 cm : 01/30
23.06.13, ERJ, 110 cm : 04/30
27.06.13, ERJ, 110 cm : 01/30
20.06.13, ERJ, 110 cm : 03/38
30.06.13, ERJ, 110 cm : 02/30
01.07.13, ERJ, 110 cm : 03/30
04.07.13, ERJ, 110 cm : 03/30
05.07.13, ERJ, 110 cm : 01/30
06.07.13, ERJ, 110 cm : 02/30
08.07.13, ERJ, 110 cm : 02/30
22.06.13, ERJ, 110 cm : 05/30
30.06.13, ERJ, 110 cm : 03/50
29.06.13, ERJ, 110 cm : 04/23
21.07.13, ERJ, 110 cm : 04/30
22.07.13, ERJ, 110 cm : 03/30
25.07.13, ERJ, 110 cm : 03/30
28.07.13, ERJ, 110 cm : 06/50
01.08.13, ERJ, 110 cm : 05/50
04.08.13, ERJ, 110 cm : 02/50
10.08.13, ERJ, 110 cm : 04/50
27.08.13, ERJ, 110 cm : 01/50
10.08.13, ERJ, 110 cm : 01/40
12.08.13, ERJ, 110 cm : 06/40
13.08.13, ERJ, 110 cm : 01/40
25.08.13, ERJ, 110 cm : 05/30
23.08.13, ERJ, 110 cm : 01/50
21.08.13, ERJ, 100 cm : 01/30
22.08.13, ERJ, 100 cm : 03/30
25.08.13, ERJ, 110 cm : 02/30
26.08.13, ERJ, 110 cm : 05/30
28.08.13, ERJ, 100 cm : 05/30
28.08.13, ERJ, 110 cm : 01/30
29.08.13, ERJ, 110 cm : 05/30
10.09.13, ERJ, 110 cm : 04/40
12.09.13, ERJ, 110 cm : 02/40
13.09.13, ERJ, 110 cm : 03/40
28.09.13, ERJ, 110 cm : 01/30
29.09.13, ERJ, 110 cm : 05/30
29.08.13, ERJ, 110 cm : 01/23
30.09.13, ERJ Cup, 100 cm : 03/236
21.10.13, ERJ, 110 cm : 03/30
22.10.13, ERJ, 110 cm : 02/30
23.10.13, ERJ, 110 cm : 04/30
21.10.13, ERJ, 100 cm : 03/30
26.10.13, ERJ, 110 cm : 02/30
17.10.13, ERJ, 110 cm : 01/60
30.11.13, ERJ, 100 cm : 02/30
30.11.13, ERJ, 110 cm : 02/30
29.11.13, ERJ, 110 cm : 03/30
24.11.13, ERJ, 110 cm : 02/50
29.12.13, ERJ, 110 cm : 07/50
31.12.13, ERJ, 110 cm : 01/50
02.01.14, ERJ, 110 cm : 05/50
02.01.14, ERJ, 110 cm : 02/50

 

Pencalow Ebrill on virtuaalihevonen.
Kuvat © A. Booth & Ringside Cobs
Kaiken muun materiaalin © dani 2015, ellei toisin ole mainittu. Kopiointi kielletty!