otsikko
Etusivu      Talli ja tilat      Oriit      Tammat      Toiminta      Muuta

 

    Cymrod Mud Cake VH12-026-0071

kuva

kuva   kuva   kuva   kuva

  Virallinen nimi   Cymrod Mud Cake   Säkäkorkeus   149 cm
  Lempinimi   Kaikka   Syntynyt   25.02.2012*
  Rotu   Welsh cob (sektio D)   Sukupuoli   Ori
  Väri   Ruunivoikko   Kasvattaja   Cymrod Cobs
  Omistaja   dani VRL-03561   Painotus   Yleispainotus

Koulutustaso: heA, 100 cm
Käyttö: Kisaponi

Saavutukset: VWY-II, 7 + 7,5 + 7 + 20 + 5 = 46,5p. 25.10.2015
                     YLA2, 26 (16+10) - 21 (12+9) - 17 - 15 - 6 = 85p. 30.11.2016

*Oma ikääntyminen, 3-v 25.04.2012

    Taustaa

- "Siis mikä tän hevosen nimi oli..?" Keke kummasteli ja pläräsi läpi auton etupenkiltä nappaamaansa paperinivaskaa.
- "Mud Cake!" huikkasin takaisin, ehkä hieman liiankin iloisella äänensävyllä - mutta kuinka nautinnollista olikaan taluttaa ramppia alas täydellisen herrasmiehen tavoin käyttäytyvää komeaa nuorta miestä? Tasaiselle maalle kaikilla neljällä jalallaan päästyään se ensitöikseen suoristi ryhtinsä, nosti päänsä korkealle ilmaan ja hörähti kysyvästi, jääden odottamaan rennon tyytyväisenä vastausta lähitarhan tammoilta. Se käänteli uteliaana korviaan, loi pitkiä silmäyksiä uuteen kotiinsa ja jatkoi keskustelua tyttöjen kanssa matalalla, lämpimällä hörinällä. Oi että, mikä sydäntenmurskaaja se oli jo niin nuorella iällä!
- "Niinku mutakakku, häh?! Mikä nimi toi on olevinaan, herranjumala?"
Miksi Keken piti jankuttaa vastaan noin ikäväsävytteisesti? Täydellisesti alkaneen päivän harmoninen olotilani alkoi säröillä - ja Keke vaan jatkoi:
- "Onkohan tää ny ihan loppuun asti harkittu juttu? Tollanen nimi, mulle uppo-outo suku ja ostopäätös tehtiin sekunnissa? Mä oon niin varma, että tää homma rysähtää kohta kiville pahemman kerran!"
- "Älä jaksa! Tää on hieno ori uusista linjoista makeella värilisällä, halvalla hinnalla ja tutulla kasvattajalla, mutta neidille ei kelpaa? Tsiigaa nyt, miten hyvin Kaikka sopeutuu toisin kuin kaikki ne hirviöhevoset, jotka sä oot tänne raahannut!" tiuskaisin.
Otsasuonessa kuohui.
- "Kaikka..?", Keke virnuili hyväksyvästi vastikään keksimälleni lempinimelle, "no, kunhan tosta ei kerran aleta mitään Muddya vääntää, niin.."
Nuori ori käänsi katseensa tammoista, suuntasi korvansa tiukasti eteen ja hirnahti iloisesti toisella etujalallaan kuopaisten.
Joo, kyllä kakkumaisteri tuli jäädäkseen!

    Luonnekuvaus

Rakkaalla lapsella on monta nimeä, tietää vanha kansa ja jos omistajan rakkauden ponia kohtaan voisi mitata erilaisilla kutsumanimillä, olisi Kaikka ehdottomasti joka ikisen mittausasteikon ulkopuolella. Ori on saanut osakseen mitä kummallisimpia kutsumanimiä, jotka kattavat kaiken Kakkukeisarista Joka Tytön Suklaaunelmaan, mutta yksi asia niitä kaikkia yhdistää - kellään ei ole koskaan mitään negatiivista sanottavaa tästä kaverista! Kaikka on henkeen ja vereen sataprosenttinen herrasmies, joka joskus hieman höseltäessään aiheuttaa lähinnä naurunpyrskähdyksiä ja sympatiaa naisissa, eikä kylvä tuhoa tai kauhua monen muun oriin tapaan. Oriin käsitteleminen on hauskaa ja vaivatonta, oli käsittelijällä itsellään menossa millainen henkilökohtainen kriisi tahansa!

Sosiaalisuus ja hillitty käytös tekevät tästä oriista niin mukavan. Se tervehtii iloisesti uusiakin tuttavuuksia karsinastaan ja tulee laitumelta kutsuttaessa kiltisti luokse, jos ei nyt samalla sekunnilla, niin ainakin hetken aikaa hoitajan huhuiltua. Se pitää ihmisten seurasta, mutta ei ole liian tungetteleva. Se tietää paikkansa arvoasteikossa, eikä ole kapinoinut vallitsevaa systeemiä vastaan sitten teini-ikänsä, joka sekin oli melko laimea. Kaikka oli helppo opettaa talon tavoille ja koulia mukavaksi harrastuskaveriksi.
Harjaus, taluttaminen tai varustaminen eivät tuota minkäänlaisia ongelmia käsittelystä nautiskelevan oriin kanssa. Poitsu tykkää varsinkin korviensa vääntelystä, mikä on hyvä tapa rauhoittaa sitä, jos se jostain syystä onkin hieman rauhaton vaikkapa tammojen pahimpien kiimojen aikaan tai jos traileri näyttää sen silmään tavallista epäilyttävämmältä hämäränä syysaamuna.

Ratsuna Kaikka on rauhallinen ja tasainen - itselleen tyypillisesti siis melko ruunamainen, mitä puoltaa myös se, että se on yleensä alkuun hieman laiskanpulskea ja tykkää töpötellä menemään puolella teholla. Ori voi vaikuttaa alkuun hyvin kunnianhimottomalta ja huolimattomalta hevoselta, mutta kunhan sen saa kerran lämpiämään ja moottorin kunnolla hyrräämään, löytyykin työmoraalia, yritystä ja tahtoa vaikka muille jaettavaksi! Kaikka on osaava ja fiksu poni, joka ei anna kuskin höynäyttää itseään, vaan ratsastajan on toimittava oriin kanssa yhteistyössä. Selässä tulee osata ratsastaa, sillä matkustajille Kaikka sanoo heipat lyömällä homman täysin läskiksi. Hyppääminen sujuu tältä pojalta siinä missä kouluratsastus, ja ori onkin todella varma hyppääjä. Ylitettävänä saa olla räjähtelevä monen metrin papattimatto, että Kaikka siitä kieltäytyisi.

Elo Kaikan kanssa on siis todella ruusuista - ainoana miinuksena ponia itseään kohtaan voi mainita sen pienen munattomuuden muiden hevosten seurassa. Se on pienestä pitäen ollut todellinen seurapiirihai ihmisten keskuudessa ja jutustellut lämpimikseen kumealla hörinällä tammojen kanssa, mutta toisten oriiden seurassa poikaparka saa ensimmäisenä turpaansa. Kilpailupaikoilla saa joskus varoa, ettei hieman tilannetajuton Kaikka ala käydä liian tuttavalliseksi toisten hevosten kanssa - poitsu ei innostuksissaan välttämättä älyä toisten hevosten luimivia korvia käskyksi häipyä, ja seuraavaksi poistetaankin oriilta suusta haljenneita hampaita.

    Suku

 isä Fairford Mad Hatter
    YLA2, VWY-III, vkk, 150 cm, wD
 ii. Fairford Kendal
    vkk, 152 cm, wD, evm
 iii. Fairford Kallstron
    rn, 147 cm, wD, evm
 iie. Pialotta
    vkk, 151 cm, wD, evm
 ie. Welsh Hattered
    rt, 147 cm, wD, evm
 iei. Welsh Giant
    rt, 146 cm, wD, evm
 iee. Harlene
    rn, 150 cm, wD, evm
 emä Never Willow Narcissa
     YLA2, VWY-III, rn, 150 cm, wD
 ei. Winstor Woods Willy
      rt, 147 cm, wD, evm
 eii. Winchester
    rt, 148 cm, wD, evm
 eie. Rosebud Ceri
    rt, 146 cm, wD, evm
 ee. Nazareth Nmwr
    rn, 152 cm, wD, evm
 eei. Narcos Nmwr
    rn, 154 cm, wD, evm
 eee. Winnie Zara
    rn, 147 cm, wD, evm

Kaikka edustaa uusia coblinjoja.

    Jälkeläiset

Kaikka on tarjolla welshponijalostukseen!

27.04.2012 o. Muffin Dawn (e. Gwalch Angyles), omistaja: Paraatiponit
11.08.2012 t. Little Luxuries Dawn (e. Lady Luxury Dawn), omistaja: Latu
08.07.2014 o. Sugar Rush Hearted (e. Angel Hearted), omistaja: Miara
04.10.2015 o. Cadwgan Mair (e. Ffanci Dawn), omistaja: Calla
08.03.2016 o. Gwynedd Muhrdinn (e. Gwynedd Morwenna), omistaja: Sorel
20.03.2016 t. Mair Myddfai Dawn (e. Rhediad Medwen), omistaja: Ally

    Valmennukset ja päiväkirjan poikanen

04.10.2015, päiväkirjamerkintä
Kaikan neljäs varsa syntyi tänään! Calla oli laitellut sähköpostilla ilouutisia varsan syntymästä, mutta eihän mulle mikään sähköposti riitä, vaikka oli kuviakin liitteenä! Lähdin paikan päälle tietysti köröttelemään ja moikkaamaan varsaa livenä. Ja sielläpä odotti oikein komea, ruunikko orivarsa! Erittäin isänsä näköinen komistus, raamikas ja suurikokoinen varsa. Siitä tulee ehdottomasti hieno lisä Kaikan jälkeläislistaan!

27.09.2015, päiväkirjamerkintä
Kaikkeliinia kyseltiin tänään pitkästä aikaa jalostuskäyttöön tallin ulkopuolelle ja sekös allekirjoittaneen kivisydäntä lämmittää! Viime aikoina Kaitsu on lähinnä saanut viettää täydellistä röhnötyselämää, joka on koostunut muiden elämäänsä rennosti suhtautuvien oriiden seurasta ja viikottaisesta treenaamisesta. Kaikka on saanut käydä paljon maastossa jumpalla ja ratsastuksella onkin pidetty lähinnä peruskuntoa yllä ja annettu tälle seuralliselle ilopillerille mielenvirkistystä. Onneksi nyt ukkeli pääsee todella virkistämään mieltään, kun se lähtee treffailemaan Callan omistuksessa olevaa Ffanci-tammaa, joka itse asiassa on meiltä lähtöisin ja aika lailla samaa ikäluokkaakin Kaikan kanssa. Ties vaikka muistaisivat toisensa muinaisilta ajoilta..!

27.08.2012, päiväkirjamerkintä
Kaikka on oikeastaan koko kesän kiertänyt hyvin ahkerasti kaiken maailman kissanristiäisissä ja menestystä on tullut siinä määrin, että kohta on aika siirtää ori kilpailueläkkeelle. Eipä tämän kaverin kisauraa kauaa kestänytkään, mutta turha sitä on pitkittää, kun tarvittavat meriitit on jo kerätty tällaisessa ennätysajassa! Itse olen kuitenkin sitä mieltä, että kunnon ponin elämää on nautiskella laitumella kavereiden kanssa, eikä suinkaan kierrellä vuosikausia erilaisissa pidemmän päälle stressaavissa tapahtumissa. Josko sitä jälkikasvuakin alkaisi kohta siunaantua enemmänkin.. Alku on silläkin saralla ollut lupaava, joten tästä on hyvä jatkaa jalostusoriinkin uralle!

11.08.2012, päiväkirjamerkintä
Tänään syntyi Kaikalle toinen jälkeläinen! Ja millainen ihanuus onkaan kyseessä, nimittäin perlinonpäistärikkö pieni prinsessa! Tuosta otetaan kyllä vielä karvanäyte talteen ja pistetään tutun labraan tutkittavaksi, jotta saadaan virallisesti vahvistus tuolle värille. Lieneekö jopa ensimmäinen laatuaan virtuaalimaailmassa..! Varsominen sujui hyvin ja varsa on kyllä ehdottomasti Kaikan kaltainen. Komea, iso varsa ja luonteeltaan hyvin innokas ja utelias. Aivan kuin isänsä siis!

20.07.2012, päiväkirjamerkintä
Jo jonkin aikaa olen suunnitellut Kaikalle toista jälkeläistä. Omassa tallissa asuva Lady Luxury on niin houkutteleva morsmaikku Kaikalle kaikin puolin, että yhdistelmää ei voi jättää toteuttamatta: molemmat ponit ovat voikkovärisiä, ja tamma vieläpä päistärikkö! Millaisen väripaletin tuo oikein takaa varsalle.. Lisäksi molemmat edustavat uutta sukua, joka ainakin toistaiseksi on varsin herkullinen tämän hetkisen tarjonnan puitteissa. Ovatpahan molemmat myös todellisia moniosaajia, joten varsalla riittäisi rahkeita joka lajiin. Näiden perusteluiden saattelemana pistin tuon nuoren parin samalle laitumelle, kun tamma osoitti selkeitä kiiman merkkejä. Siellä ne saavat nyt hengailla yhdessä ja meikäläinen jää toivomaan parasta..

10.05.2012, päiväkirjamerkintä
Kaikkelista on tullut jo iso poika ja se on päässyt jo aloittelemaan kilpauraansakin! Se on startannut Mewian Welshin kisoissa sekä esteillä että koulussa varsin hyvin tuloksin ja tässä vähän ajan päästä meillä on täällä Paraatiponeissa monet kotikisat, joissa Kaikka pääsee jatkamaan kisauraansa vielä turvallisesti tutussa ympäristössä. Ei sentään suoraan kansainvälisille areenoille kotimaneesin suojista, vaikka tuntuukin siltä, että tällä pojalla riittäisi rahkeet nousta sinne raketin lailla. Nuoren miehen pää ei kuitenkaan välttämättä pysy kaikessa härdellissä mukana, joten mieluummin rauhassa kuin kiirehtien. Kesän kisat on kuitenkin nyt korkattu menestyksekkäästi ja tässä on koko kausi aikaa valloittaa lisää areenoita!

25.04.2012, päiväkirjamerkintä
Kaikkelikoikkeli täyttää tänään kokonaiset kolme vuotta! Synttäreidensä kunniaksi se sai tallin väeltä ison ämpärillisen porkkanoita ja koko päivän todella ylistävää hemmottelua. Tämä poitsu on kyllä niin löytänyt tiensä kaikkien sydämiin, joten kaikki halusivat sitä myös sen juhlapäivänä muistaa. Toisin kuin joitain muita riiviöitämme, joiden syntymäpäivää kukaan ei edes tiedä.. Eeh. Kaikka on komistunut päivä päivältä ja tuntuu, että se alkaa pikkuhiljaa saavuttaa lopullista kokoaan. Kovin korkea siitä ei säkänsä puolesta tule, mutta ihan hyvin tuntuu liha tarttuvan muuten tämän ruutitynnyrin ympärille. Lihaksistaan huolimatta se ei oikein tunnu tulevan toimeen muiden oriiden rymyleikeissä, joten luultavasti siirrämme sen vanhempien nynny-oriiden seuraan. Josko se siellä viihtyisi paremmin!

20.03.2012, päiväkirjamerkintä
Mud Cake on osoittautunut kyllä yhdeksi maailman lungeimmista ja mukavimmista tyypeistä. Nuoresta iästään huolimatta se on sopeutunut kotitallin vaihdokseen erittäin tyynesti ja onkin Paraatiponien talon tavoilla jo kuin täällä ikänsä asuneet ponit. Ori on osoittautunut muutenkin erittäin oppivaiseksi ja mukautuvaiseksi kaveriksi, sillä se oppii joka päivä uutta, temppuja ja tempauksia, kaunista käytöstä ja siivosti aloillaan seisomista. Tämän helpompaa nuorta ei varmaan voi ollakaan! Se tulee kaikkien työntekijöiden ja kävijöiden kanssa toimeen, mutta selvästi etsii nuorten laumassa vielä paikkaansa. Kaikkelikoikkeli kun tuntuu välillä saavan muilta pojilta aika törkeästi turpaansa. Ehkä se tuosta vielä kasvattaa nahkaansa ja näyttää muille kaapin paikan!

13.03.2012, päiväkirjamerkintä
Tänään Cymrodissa järjestettiin virallinen kasvattimyynti, jossa meikäläinen oli tietenkin ensimmäisenä paikalla ihmettelemässä tallia, myytäviä sekä tietenkin alustavasti varaamaani orivarsaa. Sain Seniltä kuulla hänen nimenneen ponin Mud Cakeksi. Mietin jo hetken mielessäni että ööh, on tainnut kyllä näin monen tallin pyörittäminen ja satojen ponien jokapäiväinen hoitaminen aamusta iltaan verottaa jonnin verran naisen mielenterveydestä, mutta kun hän talutti ponin tallista päivänvaloon, peruin synkeät ajatukseni. Se poni oli nimittäin niin makea! Kaunis kuin karamelli, suorastaan syötävän upea! Oikein ällömakea, joten ymmärsin nimivalinnan enemmän kuin hyvin. Suklaisen tumma ruunivoikko kiilteli auringon valossa ja jo puolen vuoden ikäisenä se oli todellinen komistus - orikaula on ehdottomasti sen isän peruja. Sekunniksikaan en jäänyt peukaloitani pyörittämään vaan allekirjoitin myyntipaperit saman tien. Ja ei muuta kuin poni koppiin ja uusi aarre kotitallin kokoelmiin!

25.02.2012, päiväkirjamerkintä
Tuossa viime vuoden lopulla Sen pamautti uuden projektinsa kaiken kansan ilmoille: Aelwenin rinnalle rakennetun uuden Cymrod-nimisen cobsiittolan. On sanomattakin selvää, että allekirjoittanut kiinnostui tallista samalla sekunnilla, kun loi ensisilmäyksen sen sivuihin ja omaa kasvattia onkin siitä lähtien kiivaasti kärkytty. Ensimmäisestä kasvattisatsista en omaa cymrodilaista kerennyt napata, mutta onneksi Sen tyylilleen uskollisena ei kitsastellut poniensa jalostuskäytön suhteen. Tallille on syntynyt tässä talvella uusia varsoja ja tänään päivänvalon näki pieni söpö orivarsa yhdistelmästä, jonka lopputuloksen olin jo alustavasti itselleni varannut. Ja kyllä kannatti, meinaan tuosta ruunivoikosta pikku pirpanasta pitäisi käydä muuten todellista kissatappelua! Nyt odotellaan hieman varsan kasvamista, niin pääsen virallisena markkinapäivänä sitä katsomaan ja ehkä hakemaan kotiin!

    Kilpailut

Kaikalla kilpaillaan pääpainoisesti ratsastuskilpailuissa. Huomaathan, että kalenteriin merkitään vain sijoitukset ja voitot?

Sijoituksia: 80 kpl (42 koulu, 38 este)

13.07.12, KRJ, heB : 02/40
13.07.12, KRJ, heB : 06/40
18.07.12, KRJ, heB : 02/40
15.07.12, KRJ, heA : 04/60
16.07.12, KRJ, heA : 05/50
21.07.12, KRJ, heA : 05/60
24.07.12, KRJ, heA : 06/60
20.07.12, KRJ, heA : 01/50
23.07.12, KRJ, heB : 06/40
04.08.12, KRJ, heB : 03/40
04.08.12, KRJ, heB : 02/40
05.08.12, KRJ, heB : 03/40
07.08.12, KRJ, heB : 06/40
06.08.12, KRJ, heA : 06/60
07.08.12, KRJ, heA : 01/60
02.08.12, KRJ, heB : 04/40
03.08.12, KRJ, heB : 03/40
04.08.12, KRJ, heB : 06/40
02.08.12, KRJ, heA : 01/60
03.08.12, KRJ, heA : 01/60
05.08.12, KRJ, heA : 07/60
05.08.12, KRJ, heA : 02/60
24.08.12, KRJ, heA : 02/50

07.05.12, villit koulukilpailut, heA : 05/34
10.05.12, villit koulukilpailut, heB : 02/23
12.05.12, villit koulukilpailut, heB : 02/23
14.05.12, villit koulukilpailut, heB : 04/23
14.05.12, villit koulukilpailut, heB : 01/23
15.05.12, villit koulukilpailut, heB : 02/23
15.05.12, villit koulukilpailut, heA : 03/24
16.05.12, villit koulukilpailut, heA : 04/24
16.05.12, villit koulukilpailut, heA : 03/24
17.05.12, villit koulukilpailut, heA : 03/24
04.07.12, villit koulukilpailut, heC : 04/50
07.07.12, villit koulukilpailut, heC : 03/50
08.07.12, villit koulukilpailut, heA : 05/50
09.07.12, villit koulukilpailut, heA : 02/50
01.08.12, villit koulukilpailut, heB : 01/30
06.08.12, villit koulukilpailut, heB : 05/30
08.08.12, villit koulukilpailut, heB : 01/30
17.08.12, villit koulukilpailut, heB : 05/30
17.08.12, villit koulukilpailut, heA : 04/30

14.07.12, ERJ, 100 cm : 03/40
14.07.12, ERJ, 100 cm : 02/40
18.07.12, ERJ, 100 cm : 05/40
06.08.12, ERJ, 80 cm : 02/30
08.08.12, ERJ, 80 cm : 04/30
08.08.12, ERJ, 100 cm : 03/30
10.08.12, ERJ, 90 cm : 01/40
11.08.12, ERJ, 90 cm : 02/40
12.08.12, ERJ, 100 cm : 02/40
17.08.12, ERJ, 100 cm : 04/40
18.08.12, ERJ, 100 cm : 02/40
07.08.12, ERJ, 100 cm : 04/40
11.08.12, ERJ, 100 cm : 03/40
10.08.12, ERJ, 100 cm : 03/95
16.08.12, ERJ, 100 cm : 07/50
18.08.12, ERJ, 100 cm : 06/50
19.08.12, ERJ, 100 cm : 03/50
20.08.12, ERJ, 100 cm : 03/50
13.08.12, ERJ, 100 cm : 04/30
13.08.12, ERJ, 100 cm : 04/30
16.08.12, ERJ, 100 cm : 03/30
27.08.12, ERJ, 100 cm : 02/40
31.08.12, ERJ, 100 cm : 04/50
06.09.12, ERJ, 100 cm : 05/50
02.10.12, ERJ, 100 cm : 04/60
03.10.12, ERJ, 100 cm : 07/60
04.10.12, ERJ, 100 cm : 05/60

03.05.12, villit estekilpailut, 90 cm : 02/31
06.05.12, villit estekilpailut, 100 cm : 04/31
07.05.12, villit estekilpailut, 90 cm : 01/31
07.05.12, villit estekilpailut, 100 cm : 03/31
10.05.12, villit estekilpailut, 100 cm : 01/22
13.05.12, villit estekilpailut, 90 cm : 04/21
14.05.12, villit estekilpailut, 90 cm : 03/21
14.05.12, villit estekilpailut, 100 cm : 02/22
25.06.12, villit estekilpailut, 90 cm : 03/30
27.06.12, villit estekilpailut, 90 cm : 03/30
29.06.12, villit estekilpailut, 90 cm : 03/30

 

Cymrod Mud Cake on virtuaalihevonen.
Kuvat © A. Booth
Kaiken muun materiaalin © dani 2016, ellei toisin ole mainittu. Kopiointi kielletty!