otsikko
Etusivu      Talli ja tilat      Oriit      Tammat      Toiminta      Muuta

 

    Astarte Dawn VH15-024-0078

  Virallinen nimi   Astarte Dawn   Säkäkorkeus   117 cm
  Lempinimi   Astarte   Syntynyt   24.12.2014, VHKR
  Rotu   Welsh mountainponi   Sukupuoli   Tamma
  Väri   Voikko   Kasvattaja   Paraatiponit
  Omistaja   dani VRL-03561   Painotus   Yleispainotus

Koulutustaso: heB, 70 cm
Käyttö: Kisa- ja siitosponi

Saavutukset:
    KTK-II, 18 + 20 + 20 + 20 = 78 p. 30.06.2015
    Champion, myönnetty 09.03.2017
    VWY-II, 7 + 7 + 6 + 22 + 4 = 46p. 05.08.2022

4-vuotias 24.04.2015

    Luonnekuvaus

Astarte on meidän kultainen ja kuvankaunis näyttelyponimme, joka todellakin tietää oman arvonsa ja toimii sen mukaisesti. Tamma on hyvin tarkka saamastaan hoidosta ja seuralaisistaan, olivat kyseessä sitten ponit tai ihmiset - se ei todellakaan kelpuuta kaikkia poneja omaan laumaansa, eikä myöskään kaikkia ihmisiä hoitajikseen. Yleensä muut eivät näe tälle Astarten temppuilulle mitään syytä, ja luultavasti kyse onkin vain tähtien asennosta. Ei kannata ottaa henkilökohtaisesti, jos tamma ei anna ulkoa kiinni tai karsinassa kääntää hanurinsa ovelle, kun sitä avaa, se on tehnyt niin monille muillekin aiemmin.. Hieman paradoksaalisesti kyllä, samanaikaisesti Astarte pitää kovasti siitä, kun se saa olla huomion keskipisteenä - kunhan vain siis paikalla on oikea yleisö.

Esimerkiksi harjattavana Astarte kyllä tykkää olla, varsinkin jos sitä samanaikaisesti ihaillaan suureen ääneen. Tamma on kiertänyt aikoinaan paljon näyttelyissä ja muissa häppeningeissä ja edellisenä iltana tai kisa-aamuna sitä saa kyllä puunata antaumuksella, eikä ponilla ole poikkipuolista sanaa sanottavanaan, kunhan vain tamman omat kriteerit täyttyvät: se oikea kiva hoitaja laittamassa, ja hoitopaikkana pesuboksi, minne ei muiden karsinoiden tyhmät toiset hepat pääse kuikuilemaan! Astarte ei myöskään tykkää ohi kävelevistä toisista hevosista, eikä ulkona seisoskelusta, siellä kun ikävästi usein tuulee, sataa, paistaa aurinko liikaa tai on lintuja, lehtiä, ötököitä, you name it. Jos Astarten kiukutteluja ei noteeraa eikä asia korjaa, esimerkiksi vie tammaa kiireesti takaisin tallin suojiin vesisateella, voi se aloittaa siitä isommankin sopan ja sitten ei ole enää kellään kivaa. Tammaa kannattaakin aina pitää hieman silmällä, eikä sitä todellakaan kannata jättää esimerkiksi ulkona kenenkään tuntemattoman pideltäväksi edes vähäksi aikaa, "kun käy vaan nopeasti katsomassa/hakemassa/tarkistamassa.."

Ratsuna Astarte on myös hyvin tarkka saamastaan kohtelusta, joten pienestä koostaan huolimatta se ei ole lasten tai aloittelijoiden poni. Koko ratsastuskerta voi mennä jo pilalle sillä, että Astarten säikäyttää kiristämällä satulavyön liian raivokkaasti. Saatika, jos unohtaa vyöstä teddypehmusteen.. Siinä vaiheessa Astartea on jo vaikea saada edes liikkeelle karsinasta tai hoitopaikalta kohti kenttää. Liian painavia, liian kömpelöitä, liian tasapainottomia, tai muuten vaan tamman mielestä liian huonoja kuskeja se ei aio selässään kyyditä ja Astartella on tapana seisoa vain muulimaisesti paikallaan, jos ei homma miellytä. Jos kuski noin muuten tuntuu sopivalta, on Astarte hyvin tarkka avuista, eikä varmana tee mitään, ellei kuski osaa pyytää juuri oikein ja tammaa miellyttävällä tavalla. Tamman nirppanokkaisuus on joskus jopa huvittavaa, ottaen huomioon, ettei se ole mikään taitavin rusettihai, joka voisi odottaa kuskeiltaan täydellisyyttä; Astarte on pikkuponi, joka osaa puksuttaa helppoja kouluratoja ja ylittää pienehköjä esteitä! Toisaalta, tamman yleinen yhteistyöhaluttomuus on kyllä myös vaikuttanut siihen, ettei sen kanssa olla pidemmälle päästy. Harva GP-tason kettu on näin jääräpäinen ja alhaisella työmoraalilla varustettu. Meiltä löytyy tallista parempiakin ratsuja, joiden kanssa voi harjoitella vähemmällä vaivalla, joten Astarten kanssa on tyydytty vähän vähempään. Riittää, että se näyttää hyvältä.

    Suku

 isä Durian White Dust
    rtkm, 116 cm, wm
 ii. Mydroilyn Fairydust
    rtkm, 118 cm, wm, evm
 iii. Plwmp Y Abercych
    wm, evm
 iie. Arth Wernffrwd
    wm, evm
 ie. Wolpje Tulip
    mkm, 115 cm, wm, evm
 iei. Rhosgoch Cilcain
    wm, evm
 iee. Firebirds Peony
    wm, evm
 emä Llamas Aphrodite
     vkk, 117 cm, wm
 ei. Llamas Afro
      vkk, 120 cm, wm, evm
 eii. Llaec Anrick
    km, 114 cm, wm, evm
 eie. Tiernana
    vkk, 115 cm, wm, evm
 ee. White Whit Elesya
    vkk, 111 cm, wm, evm
 eei. Marvellous X
    vkk, 110 cm, wm, evm
 eee. Aefas Harafia
    km, 116 cm, wm, evm

    Jälkeläiset

Astarte on tarjolla welshponijalostukseen!

25.03.2018 t. Dawn Artemis (i. Llylves Ifan), omistaja: Paraatiponit
10.04.2020 o. Dawn Blue Basil (i. Glenwood Blue Indigo), omistaja: Paraatiponit

    Päiväkirja

-- 29.07.2022, päiväkirjamerkintä
Nyt on Astarten kanssa harjoiteltu joka päivä ja jotain edistystä on nähtävissä. Tamma oli päässyt vähän villiintymään tässä vuosien aikana mutta nyt se kulkee jo suht nätisti riimussa ja suitsissa, ja antaa jopa koskea itseensä. Nyt vielä loppurutistus ja poni puunataan viimeisen päälle kiiltäväksi, niin eiköhän sieltä joku palkinto tule. Siitä hyötyvät sitten varsatkin.

-- 20.07.2022, päiväkirjamerkintä
Astarten elämässä ei ole taaskaan tapahtunut yhtään mitään, joten raportointi on jäänyt. Sen kumpikin kahdesta varsasta alkaa kuitenkin olla ihan hyvällä mallilla, joten mammakin saisi nyt jotain tehdä eikä tyystin homehtua niille sijoilleen. Niinpä Astarte saa suunnata seuraavaan VWY:n laatuarvosteluun. Harjoittelu on syytä aloittaa välittömästi, sillä tilaisuus on kahden viikon päästä.

-- 10.04.2020, päiväkirjamerkintä
Ja niinpä Astarte varsoi taas voikon varsan, tällä kertaa tosin oriin. En voi uskoa onneani Astarten varsojen kohdalla. Aina on mennyt manifestoinnit nappiin. Luultavasti hyvä tuuri siis kääntyy kohta ja talli syttyy tuleen tai muuta mukavaa. Tämäkin varsa jäänee asustelemaan meille.

-- 01.04.2020, päiväkirjamerkintä
Astarte on taas saanut olla möllötellä, kun motivaatio mountainponien kasvatukseen on jälleen kerran päässyt allekirjoittaneella hieman lopahtamaan. Näiden pikkupalleroisten hyvä puoli on kuitenkin niiden monikäyttöisyys, joten siksipä mountainlauma on säästynyt kuoppakohtalolta. Astartekin pääsee nyt osallistumaan B-sektion jalostukseen, kun keksin haluavani siitä ja Glenwoodin kasvatista Diegosta varsan. Varsa syntynee näillä näppäimillä.

-- 25.03.2018, päiväkirjamerkintä
Tänään syntyi Astarten ensimmäinen varsa. Kerrankin manifestointi onnistui, toivoin voikkoa tammavarsaa jonka voisi jättää myöhemmin omaan talliin vahvistamaan mountainponipoppoota, ja sellaisen sain. Toivottavasti varsasta tulisi luonteeltaan vähän miellyttämisenhaluisempi kuin Astartesta.

-- 18.03.2018, päiväkirjamerkintä
Ei tässä ole Astartelle muutakaan puuhaa keksitty, joten laitetaanpas varsa tulille. Törmäsin indyn omistamaan Durian White Dustiin ja mietin heti, että tuosta on varsa saatava. Tämä onneksi sopi indylle. Nyt odottelemme varsaa syntyväksi hetkellä minä hyvänsä.

-- 09.03.2017, päiväkirjamerkintä
Näyttelyitä on kierretty ahkerasti, ja Astarte on onnistunut keräämään tarvittavat sertit championin arvonimeen. Innoissani laitoin saman tien hakemuksen vetämään ja tänään saapui mieluisa paluuposti. Arvonimi myönnetty. Nyt saa Astarte jäädä eläkkeelle näyttelyhommista ja tilalle pitäisi keksiä jotain muuta puuhaa.

-- 30.06.2015, päiväkirjamerkintä
Astarte on kunnostautunut näyttelyissä sen verran, että irtoserti ja oikeus osallistua kantakirjatilaisuuteen on saatu plakkariin. Tänäänpä poni saikin sitten pyörähdellä ktk-tuomarien edessä arvioitavana. Astarte esiintyi oikein siivosti ja kotiinviemisinä saimme kantakirjan kakkospalkinnon. Tästä on hyvä jatkaa ponin näyttelyuraa.

    Kilpailut

Astartella kilpaillaan pääpainoisesti porrastetuissa este- ja kouluratsastuskilpailuissa.

Ominaisuuspisteet
Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 156.19 p.
Nopeus ja kestävyys: 0.00 p.
Kuuliaisuus ja luonne: 1225.66 p.
Tahti ja irtonaisuus: 1310.95 p.
Tarkkuus ja ketteryys: 52.59 p.


ERJ esteratsastuksessa 1381.85p (vaikeustaso 3)
KRJ kouluratsastuksessa 2536.61p (vaikeustaso 6)
VVJ valjakkoajossa 1278.25p. (vaikeustaso 3)

Tarkasta ajankohtaiset ja tarkemmat tiedot VRL:n profiilista.

 

Astarte Dawn on virtuaalihevonen.
Kuva © KKJ
Kaiken muun materiaalin © dani 2022, ellei toisin ole mainittu. Kopiointi kielletty!