otsikko
Etusivu      Talli ja tilat      Oriit      Tammat      Toiminta      Muuta

 

    Ystyrlon Tremen VH15-026-0127

kuva

kuva    kuva

  Virallinen nimi   Ystyrlon Tremen   Säkäkorkeus   150 cm
  Lempinimi   Tremen   Syntynyt   29.06.2014, VHKR
  Rotu   Welsh cob (sektio D)   Sukupuoli   Ori
  Väri   Musta   Kasvattaja   Ystyrlon Welsh, Wales
  Omistaja   dani VRL-03561   Painotus   Yleispainotus

Koulutustaso: heA, 100 cm
Käyttö: Kisaponi

Saavutukset: ---

    Kuvaus

Tremen on minulle M-nimisen henkilön tilauksesta maahantuoma ori. Se saapui meille 1-vuotiaana nuorikkona heinäkuussa 2014 ja tuolloin nuorta oria vaivasi aikalailla ylienergisyys ja hinku jatkuvasti liikehtiä ja remuta. Tremen oli selvästi kasvamassa isoksi ja tuollaiset koipeliinit tarvitsevat hirmuisesti liikuntaa ja kaltaistaan seuraa, jotta alati kasvavat levottomat jalat pääsevät käyttöön ja vahvistumaan. Niinpä varsa pääsi koko loppukesäksi ja syksyksi orilaitumelle kaltaistensa seuraan ja talven se sai kasvaa nuorten pihatossa - vasta sitten se tuntui tarpeeksi kypsältä ja sen verran rauhallisemmalta, jotta kunnollisen käsittelyn ja esimerkiksi ratsastusvälineisiin tutustumisen pystyi aloittamaan.

Tremen on hyväsydäminen ori, joka ei tarkoita kellekään pahaa, mutta on kyllä jäänyt hieman varsamaisen hulivilin tasolle. Ori on melkoinen tohelo, joka innostuu helposti, ja innostuksissaan sitten hyörii ja pyörii ja talloo jalkoihinsa kaiken. Se vaatii osaavaa ja määrätietoista käsittelyä, ei siksi, että se olisi pahansuinen ihmissyöjä, vaan siksi, ettei hoitaja vahingossa jää alle. Tolloilun takia jotkut arkiset askareet ovat Tremenille hieman haastavampia, ja siksi myös käsittelijältä vaaditaan pitkää pinnaa ja huumorintajua.

Ratsuna Tremen on itselleen tyypillisesti aikamoinen tykinkuula. Ei pahaa tarkoittava, mutta kuski lentää kyllä helposti selästä kuin leppäkeihäs, mikäli oriin vauhdikkaissa liikkeissä ei pysy mukana. Tremen vaatii aina hieman etukäteisväsytystä ja energian purkua, ennen kuin se keskittyä paremmin hankalampiin asioihin. Vaikka poni onkin vähän yksinkertainen, sujuu perusratsastus sen tuntevan ratsastajan kanssa täysin muitta mutkitta ja Tremen vääntää koulua varmasti helpon A:n tasolla. Liikkeet sillä ovat hyvin lennokkaat ja pontevat, ja vauhtia rakastavana ori on päässyt myös esteiden hyppäämisen makuun. Esteillä kuskilta vaaditaan hyvin johtavaa kättä ja määrätietoisia otteita, eikä jarrua sovi unohtaa. Muuten Tremen sinkoaa tiukassa kurvissa maneesin seinän läpi..

    Suku

 isä Brodie Tremayne
    m, 152 cm, wD, evm
 ii. Metelaidd Garnock
    m, 151 cm, wD, evm
ie. Dyfodwg Tirion
    trn, 148 cm, wD, evm
emä Ystyrlon Esyllt
     m, 147 cm, wD, evm
ei. Ystyrlon Garym
      m, 149 cm, wD, evm
 ee. Aldwyth Eurwen
    vkk, 147 cm, wD, evm

    Jälkeläiset

Tremen on tarjolla welshponijalostukseen!

15.01.2016 t. Mabli Mai Dawn (e. Talythwydd Mabli Gwawl), omistaja: Paraatiponit

    Kilpailut

Tremenillä kilpaillaan pääpainoisesti VRL:n alaisissa este- ja kouluratsastuskilpailuissa. Huomaathan, että kalenteriin merkitään vain sijoitukset ja voitot?

 

Ystyrlon Tremen on virtuaalihevonen.
Kuvat © A. Booth
Kaiken materiaalin © dani 2017, ellei toisin ole mainittu. Kopiointi kielletty!