otsikko
Etusivu      Talli ja tilat      Oriit      Tammat      Toiminta      Muuta

 

    Snowberry VH17-023-0006

  Virallinen nimi   Snowberry   Säkäkorkeus   147 cm
  Lempinimi   Snowberry   Syntynyt   01.11.2016, VHKR*
  Rotu   WPB (37,5%)   Sukupuoli   Tamma
  Väri   Ruunivoikko   Kasvattaja   Paraatiponit
  Omistaja   dani VRL-03561   Painotus   Koulupainotus

Koulutustaso: vaB, 50 cm
Käyttö: Kisaponi

Saavutukset:
    Quality Welsh Youngster, 04.01.2017
    KRJ-III, 6 + 40 + 25 + 0 + 15 = 86p. 15.06.2020
    VWY-II, 7 + 7 + 6 + 21 + 5 = 46p. 22.11.2020

*4-vuotias 01.03.2017
8-vuotias 01.07.2017

    Luonnekuvaus

Snowberry ei ole mistään maailman mukavimmista vanhemmista, ja etukäteen ounastelin, että tästä varsasta saattaisi tulla liian haastava kotona pidettäväksi. Jos varsasta tulisi yhtä tarkka niuho kuin vanhemmistaan, menisi minulla hermot sen kouluttamiseen, eikä hienosukuista ponia nähtäisi ikinä kilparadoilla. Silloin kun sen emä Berry muutti meille, en saanut sitä liikkumaan eteen enkä taaksepäin, niin neuroottisen tarkka se oli avuista, joita suvaitsi totella. No, en usein ole väärässä, mutta joskus kuitenkin, ja onneksi niin. Snowberry on luonteeltaan ihana ja iloinen. Sillä on rento kaikki käy -asenne, mikä tekee siitä hyvin mukautuvaisen ja sopeutuvan, täysin päinvastaisen siis, kuin mitä sen vanhemmat ovat. Snowberry on myös hyvin sosiaalinen niin kaikkia ihmisiä kuin muita ponejakin kohtaan, ja jos laumaan tulee uusi tulokas, on tämä tamma todennäköisesti sen ensimmäinen kaveri. Snowberry käy luonteensa puolesta täydellisesti myös opetusmestariksi kuskeille, jotka ovat vasta siirtymässä vaativiin luokkiin.

Snowberryn kanssa arki on huoletonta. Se tuntee nimensä ja mikäli sillä ei ole tärkeämpää puuhaa (eli syömistä), se osaa tulla kutsusta tarhan portille. Taluttaessa tamma lompsii kiltisti perässä. Snowberry tykkää olla puunattavana ja onkin oikea iso halinalle. Tamma tykkää hoidettavana seisoessaan mupeltaa mitä suuhunsa saa, kuten esimerkiksi riimunarua tai harjoja, mutta on tarkka tyttö siitä, ettei se oikeastaan ikinä riko mitään. Snowberry on mutkaton lastata ja tallustaa traileriin hoitajan perässä yhtä tottuneesti kuin se tallustaa tallin oviaukosta sisään jokaikisenä päivänä. Kisapaikoilla tamma keskittyy omaan porukkaan ja pysyy nätisti niin kopissa kuin kopin ulkopuolellakin, ei höntyile tai ota muutenkaan kuumaa. Kisapaikoilla Snowberry on vanha tekijä ja luovii ruuhkaisessakin verkassa sujuvasti eteenpäin. Se sopii siis hyvin myös kokemattomien kuskien kokemustenkerryttäjäksi.

Ratsuna Snowberry on rauhallinen ja pitkäpinnainen. Se on ollut ulkopuolisella ammattilaisella ratsastettavana ja kisattavana, ja senpä takia se onkin niin ihanan osaava ja hyvätapainen. Tammalla on myös ilahduttavan korkea työmoraali, jota ammattilainen on osannut sopivasti vahvistaa. Snowberry on miellyttämisenhaluinen ja yrittää parhaansa mukaan tulkita epäselviäkin apuja, tarjoten milloin mitäkin luulee kuskin haluavan. Vaikka tamma varmaan koittaisi kiivetä puuhun asti jos kuski sinne ohjaisi, en halua antaa sitä ihan kenen tahansa ratsastettavaksi, jotta hyvä fiilis pysyy jatkossakin eikä poni mene pilalle. Siihen on syy, miksei esimerkiksi allekirjoittanutta juuri koskaan nähdä sen satulassa, vaikka Snowberry isokokoinen ja vankkarakenteinen onkin.. Siististi ratsastaville junnuille Snowberry on ihan lyömätön opetusmestari ja siltä sujuvat vaativatkin koulukiemurat kuin vettä vaan, jos kuski osaa oikein pyytää. Tammalla on myös todella hienot kouluradoille sopivat liikkeet ja melkeinpä puoliverimäinen kokoamisaste. Koulutreenien vastapainoksi Snowberry tykkää maastoilla, varsinkin porukassa muiden ponien kanssa, ja maastossa kiltti tamma saa mennä aina oman päänsä mukaan, ilman tarvetta jatkuvasti tulkita kuskin ohjeita kaikuluotaimen ja kristallipallon kanssa.

    Suku

 isä VIR MVA Ch Snowden PB
    KTK-I, KRJ-I, VWY-II, vkk, 148 cm, wpb 50%
 ii. VIP MVA Fn Calembel Radon
    KTK-II, VWY-AB, VVJ-I, YLA2,
    KRJ-II, VWY-II, vkk, 121 cm, wm
 iii. Calembel Rwein
    vkk, 120 cm, wm, evm
 iie. Gleis Fliander GB
    rtkm, 118 cm, wm, evm
 ie. Aiatar
    m, 162 cm, trak
 iei. Kamchatka
    trn, 163 cm, trak, evm
 iee. Sintashta
    m, 167 cm, trak, evm
 emä Ch Kruunun Berry Dreams
     KTK-II, KRJ-II, VWY-II, rnpäis, 148 cm, wpb 25%
 ei. Ch Diable Noir
      KTK-II, m, 165 cm, trak
 eii. Fetzen
    m, 166 cm, trak, evm
 eie. Diable Beauté
    trn, 163 cm, trak, evm
 ee. Flower Wishes
    rtpäis, 145 cm, wpb 50%
 eei. Namiber x
    prt, 153 cm, x, evm
 eee. Flower Pandemonium
    rtpäis, 133 cm, wb, evm

    Jälkeläiset

Snowberry on tarjolla welshponijalostukseen!

00.00.0000 o/t. Varsa (i. Isä), omistaja: Omistaja

    Valmennukset ja päiväkirja

-- 01.03.2017, päiväkirjamerkintä:
Snowberry vietteli taas tänään synttäreitä ja nyt plakkariin pärähti neljä vuotta. Tamma alkaa olla jo täydessä mitassaan, synttäreiden kunniaksi mitattiin säkäkorkeus ja sitähän löytyi 147 senttimetrin verran. Tulos oli sama viime mittauksessa, joten eiköhän tamman kasvut olleet siinä. Seuraavaksi olisi Snowberrylle suunnitteilla ratsukoulutuksen aloitus. Kotiharjoittelu on tähän mennessä sujunut kiltin ja nopeasti oppivan tamman kanssa hienosti, mutta jos haluan siitä kunnon vaativan tason koulutykin, lienee aika tunnustaa realiteetit ja todeta, että minusta ei varmasti ole sitä sinne asti viemään. Lisäksi Snowberry on niin kiva ja kiltti, että pelkään, että pilaan sen jotenkin. Niinpä olen päättänyt, että tamma lähtee ratsutettavaksi ammattilaiselle, jonka kanssa se saa myös startata ensimmäiset kilpailunsa. Näin tammalle tulee varmasti hyvä kokemus siitäkin, enkä mene omalla kisajännittämisellä sössimään asioita. Kalliiksihan tällainen ulkopuolisen avun käyttö tulee, mutta luulen, että tämän ponin kohdalla kannattaa nyt vain kiltisti maksaa ja panostaa oikeisiin asioihin. Ratsuttaja on jo valittu, ja Snowberry muuttaa väliaikaisesti toiselle tallille, ennen kuin se palaa sitten taas tänne meille kesän laidunkauden ajaksi.

-- 04.01.2017, päiväkirjamerkintä:
Tänään Snowberry osallistui sitten VWY:n varsa-arviointiin. Meiltä ei kovin moni poni ole vielä tuossa tapahtumassa pyörähtänyt, joten kyseessä oli opintomatka varsan lisäksi myös allekirjoittaneelle. Tilaisuudessa arvosteltiin varsan käytöstä, rakennetta, liikkeitä ja sukua. Käytöksestä tamma sai ylistävät arviot, mutta rakenteesta ei oletukseni mukaisesti juuri aplodeja herunut. No, harva kaksivuotias, varsinkaan isoksi kasvava, on kovin edustavan näköinen. Ehkä joku alle 120-senttinen mountainponi voisi jo kaksivuotiaana näyttää siltä miltä pitääkin, mutta milteipä 150-senttiseksi kasvavalta ponilta ei sellaista voi odottaa. Suvustakin tuli tietysti huutia, NWR-ponit ovat aina etusijalla näihin verrattuna, mutta itsepähän tällaisen suvun halusin. Liikkeistä Snowberry taas sai kehuja, mutta koska en ollut ihan varma, miten ne tultaisiin tilaisuudessa esittämään, en harjoittelut niiden esittämistä mitenkään. Tietystikään. Jos olisimme hieman harjoitelleet, olisi pisteitä varmasti tullut enemmän tästä osiosta. Loppujen lopuksi Snowberry kuitenkin palkittiin Quality-arvonimellä, joten eipä tämä reissu ihan fiasko ollut. Harmillisesti kävin myöhemmin tarkastamassa, että tamma jäi yhden pisteen päähän paremmasta arvonimestä. Huoh, no tietääpähän jatkossa harjoitella vähän etukäteen.

-- 28.12.2017, päiväkirjamerkintä:
Snowberry on kasvanut viime aikoina vauhdilla ja kohta vietelläänkin jo sen kaksivuotissynttäreitä. Siitä on kehkeytynyt oikein reipas ja fiksu nuori poni. Luonteeltaan tamma on osoittautunut oikein mukavaksi ja suorastaan vastakohdaksi vanhemmilleen, mikä tuntuu melkeinpä ihmeeltä. Vieroitukseen asti Snowberryn mamma oli hyvin tarkka varsastaan ja varsakin oli hieman varautuneempi. Kun Snowberry siirtyi asumaan muiden varsojen kanssa omaan pihattoon, hälvenivät emältä opitut käyttäytymismallit äkkiä ja sen todellinen ihana luonne pääsi loistamaan. Tamma on nopea oppimaan ja tykkää puuhastella kaikenlaista ihmisten kanssa. Olenkin päättänyt, että Snowberry voisi pyörähtää uutukaisessa VWY:n varsa-arvioinnissa. Tilaisuus olisi sopivasti tarjolla juuri tamman kaksivuotissynttäreiden jälkeen. Snowberry ei ehkä ole nyt rakenteellisesti parhaassa kehitysvaiheessa, mutta muutoin se voisi kyllä saada erinomaisen tuloksen, joten miksipäs emme kävisi kokeilemassa.

-- 01.11.2016, päiväkirjamerkintä:
Tänään olikin oikein onnen ja ilon päivä, kun tarkasti suunnittelemani ja hartaasti odottamani varsa syntyi. Varsominen sujui mallikkaasti yöllä, eikä tamma tarvinnut apukäsiä ihmisiltä. Aamulla karsinassa olikin jo vastassa pirteästi omilla jaloillaan pomppiva varsa. Kaikki toiveeni oikeastaan toteutuivat tämän varsan kohdalla, sillä se on tilaukseni mukaan tamma ja isältäkin se peri voikon värin - tosin varsa näyttäisi olevan ruunivoikko eikä rautiaspohjainen voikko. Ainoa huolenaiheeni on varsan luonne, sillä molemmat sen vanhemmista ovat varsin neuroottisia tapauksia ja vaativat suorastaan sotilaallisen tarkkaa käsittelyä, tai saavat suurin piirtein psykoosin. Meillä on jo tallissa liikaa mielenvikaisia poneja, joten jos tästä varsasta kehittyy yhtä hankala, joudun ehkä harkitsemaan sen myymistä. Mikäli varsa taas on edes hieman pehmeämpi, se jää varmasti meille asumaan. Tämä asia kuitenkin selviää vasta ajan kanssa.

-- 15.10.2016, päiväkirjamerkintä:
Olen jo pidemmän aikaa halunnut talliin uuden wpb-varsan, ja vihdoin tuntuu, että sopiva yhdistelmä on keksitty. Meinaan astuttaa uuden Ruotsin ostokseni Berry Dreamsin Snowden-oriilla, jota olen jo ihaillut pidemmän aikaa. Minulla ei ole kuitenkaan ollut sopivaa tilaisuutta käyttää Snowdenia kellekään, koska olen rajoittunut ja fiksoitunut NWR-sääntöihin, eikä ori ole trakehner-mammansa takia niihin sopinut. Nyt, kun tallissa on oma wpb, jolla on myös trakehneria suvussa eli joka ei myöskään täytä NWR:n tiukkoja vaatimuksia, on vain luonnollista käyttää Snowdenia tuolle tammalle. Molemmat näistä ovat myös vaativan tason koulupelejä ja kisanneet hyvällä menestyksellä. Myös näyttelymenestystä löytyy kumpaiseltakin. Tästä yhdistelmästä tulisi siis varmasti oikein näyttävä, jopa puoliverimäinen koulupeli meille. Joten ei muuta kuin tuumasta toimeen!

    Kilpailut

Snowberrylla kilpaillaan porrastetuissa kouluratsastuskilpailuissa.

Ominaisuuspisteet
Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0.00 p.
Nopeus ja kestävyys: 0.00 p.
Kuuliaisuus ja luonne: 1002.52 p.
Tahti ja irtonaisuus: 1425.07 p.
Tarkkuus ja ketteryys: 1.84 p.


KRJ kouluratsastuksessa 2427.59 p. (vaikeustaso 6)

Tarkemmat tiedot VRL:n profiilissa.
kuva
Varsa-arviointi 04.01.2017 - yhteispisteet 20p.

 

Snowberry on virtuaalihevonen.
Kuvat © Birchmore Stud
Kaiken materiaalin © dani 2020, ellei toisin ole mainittu. Kopiointi kielletty!