otsikko
Etusivu      Talli ja tilat      Oriit      Tammat      Toiminta      Muuta

 

    Dawn Sirius VH18-022-0069   

  Virallinen nimi   Dawn Sirius   Säkäkorkeus   125 cm
  Lempinimi   Sirius   Syntynyt   16.03.2018*
  Rotu   Welshponi (sektio B)   Sukupuoli   Ori
  Väri   Mustankimo   Kasvattaja   Paraatiponit
  Omistaja   dani VRL-03561   Painotus   Estepainotus

Koulutustaso: heB, 90 cm
Käyttö: Kisa- ja siitosponi

Saavutukset: --

*3-vuotias 16.06.2018

    Luonnekuvaus

Kuten kaikki uudet varsat, myös Sirius piti myydä. Sitten ruunasin sen isän ja iski ahdistus, että mitä jos haluankin tätä sukua lisää, vaikka olen lopettanut B-ponikasvatuksen jo monta kertaa. Se ruunaaminen liittyi myös tuohon lopettamiseen. Ei auttanut muu kuin jälleen kerran antaa periksi sille olkapäälle istuvalle pitkähäntäiselle hiilihankoa heiluttelevalle sarvipäälle ja pitää Sirius itsellä. Uudelle omistajalle pokkana vaan, että ette te ole täällä mitään konia ikinä käyneet katsomassa, ei meillä edes ole täällä mitään poneja.. Laitumet täynnä lampaita vaan.

Sirius on kuitenkin ollut kiva poni pitää itsellä, se kun on perinyt isänsä luonteen ja on mukava ja kiltti kaveri. Vähän siinä on emältä perittyä säpäkkyyttä, mutta säpäkkyys ei tässä tarkoita psykopaattisuutta, jota se yleensä hämärissä hevosten myynti-ilmoituksissa tarkoittaa. Siriuksen kohdalla se on enemmänkin sellaista melko suureellista reagointiherkkyyttä yllättäviin asioihin. Ori hätkähtää helposti esimerkiksi kovista äänistä tai muuten uusissa tai stressaavissa tilanteissa se osaa olla melko sähköinen. Ei paljoa tarvitse esimerkiksi lastatessa pepusta työntää kun ori loikkaa jo kolme metriä eteenpäin. Sirius saattaa myös helposti livahtaa karsinan raosta ulos kuullessaan mielenkiintoisen rasahduksen, tai maastossa epäilyttävää rasahdusta voi seurata spontaani capriole. Se on kuitenkin yleensä hyvin varovainen ihmisten kanssa ja loikkaa korkeintaan toista ponia päin. Mitään suurempia tuhoja se ei ole koskaan aiheuttanut. Perusarki sujuu oikein mukavasti oriin kanssa. Se tykkää ihmisistä ja ihmiset siitä. Ei kaikkien ponien tarvitse olla niin pomminvarmoja joka tilanteessa.

Satulan alla Sirius osaa olla liukas liikkeissään. Lisäksi sillä piisaa myös vauhtia vaikka muille jakaa, joten joidenkin ratsastajien mielestä siihen voi olla vähän vaikea saada otetta. Siriuksen kuskinkin pitää olla aika nopea toimimaan ja reagoimaan ja pysytellä aina askeleen edellä. Saa sen selässä toki matkustellakin, mutta silloin esimerkiksi maastossa päädytään usein raivaamaan uusia polkuja tai loikkimaan käärmeiltä näyttävien juurien yli. Siriukselle itselleenhän se sopii oikein hyvin. Kuski on vaan hyvä ja pitää kiinni. Oikean ratsastajan alla ori on kentälläkin kuitenkin ihan kelpo peli. Helpot kouluradatkin sujuvat vaivatta, kun pirteä ori on kuskilla kunnolla hanskassa.

Parasta ponin mielestä on kuitenkin esteiden hyppiminen, ja siinä siitä onkin tullut aika hyvä. Vauhtia piisaa esteradallakin ja joskus siksi voi keskittyminen hieman herpaantua ja ohjattavuus kärsiä. Oriin iloisuus ei kuitenkaan kärsi, vaikka esteitä lähestyttäisiin vähän miten sattuu ja askeleetkin täytyisi sovittaa joka rakoon itse uudelleen. Kunhan vaan saa pomppia, niinkin vähällä voi pienen ponin saada iloiseksi.

    Suku

 isä Moana's Osiris
    VWY-II, mkm, 128 cm, wb
 ii. Nomad
    km, 129 cm, wb
 iii. Nwyrr
    wb, evm
 iie. Penlley Cora
    wb, evm
 ie. Odyssys
    KTK-III, ERJ-II, VWY-B, m, 127 cm, wb
 iei. Synonymous
    rn, 126 cm, wb, evm
 iee. Kombers Mine
    m, 126 cm, wb, evm
 emä Nira Neala
     VWY-II, KTK-III, prt, 119 cm, wm
 ei. Brenin Bach
      prt, 121 cm, wm
 eii. Brenin Quilrring
    wm, evm
 eie. Brenin Lydem
    wm, evm
 ee. Nefdlan
    KTK-III, rnkm, 120 cm, wm
 eei. Probart Adam
    wm, evm
 eee. Angawdd Abertha
    wm, evm

    Jälkeläiset

Sirius on tarjolla welshponijalostukseen!

09.09.2019 o. Draco Dawn (e. Dramffyrdd Siân Dawn), omistaja: Nintsu

    Kilpailut

Siriuksella kilpaillaan porrastetuissa esteratsastuskilpailuissa.

Ominaisuuspisteet
Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 696.08 p.
Nopeus ja kestävyys: 5.20 p.
Kuuliaisuus ja luonne: 866.87 p.
Tahti ja irtonaisuus: 116.16 p.
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00 p.


Esteratsastuksessa 1562.95 p. (vaikeustaso 4)

Tarkemmat tiedot VRL:n profiilissa.

 

Dawn Sirius on virtuaalihevonen.
Kuvat käytössä kuvaajan luvalla
Muun materiaalin © dani 2020, ellei toisin ole mainittu. Kopiointi kielletty!