otsikko
Etusivu      Talli ja tilat      Oriit      Tammat      Toiminta      Muuta

 

    Dawn Pendragon VH17-026-0178

kuva

  Virallinen nimi   Dawn Pendragon   Säkäkorkeus   146 cm
  Lempinimi   Pendragon   Syntynyt   03.01.2017, VHKR
  Rotu   Welsh cob (sektio D)   Sukupuoli   Ori
  Väri   Musta   Kasvattaja   Paraatiponit
  Omistaja   dani VRL-03561   Painotus   Koulupainotus

Koulutustaso: vaB, 70 cm

Saavutukset:
    KTK-I, 22 + 20 + 22 + 20 = 84p. Ponikantakirjan tilaisuus 28.11.2017
    Champion, myönnetty 13.12.2018
    KRJ-I, 8,5 + 40 + 20 + 20 + 15 = 103,5p. 30.04.2022
    VWY-II, 9 + 7 + 5,5 + 23 + 5 = 49,5p. Tilaisuuden paras poni! 07.05.2022

3-vuotias 03.04.2017
8-vuotias 03.09.2017

    Luonnekuvaus

Pendragon on tämän tallin suurin ja kaunein, todellinen tosielämän uljas musta - ja erityisasemansa antiikin Kreikan veistoksen kaltaisena ilmestyksenä tuntuu tämä poni tunnistavan erittäin hyvin. Pendragonilla on iso ego ja mielestään oikeus komennella muita mielensä mukaan. Siksipä oriin käsittely on haasteellista eikä sieltä ihan turvallisimmasta päästä, onhan sillä kokoakin melkoisesti. Oriin käsittelijöiltä vaaditaankin ammattimaista ja riuskaa otetta, jotta se pysyy hallinnassa. Esimerkiksi taluttaessa Pendragon ei paljoa piittaa mukana roikkuvasta ihmisestä, vaan rymistelee mielellään minne itse haluaa, ja jos joku jää alle, niin oriin mielestä se on silloin alle liiskaantuneen oma vika.

On tärkeää, että Pendragonin hoitajat pysyvät samoina. Oriilla on tapana testailla rajoja säännöllisesti ja uudet tuttavuudet ovat tietenkin erityisesti tulilinjalla. Kun hoitajat pysyvät tuttuina ja tuttuja rutiineja noudatetaan järkähtämättä, pysyy Pendragonkin paremmin aisoissa. Normaalit hoitotoimenpiteet sujuvat yleensä suht mutkattomasti rutiinilla, jos se jätetään pois laskuista, että ori tosiaan koko ajan steppailee paikoillaan, taluttaessa riuhtoo menemään, kavioita hoitaessa pomppii kolmella jalalla ja riuhtoo vimmatusti sitä jalkaa, jonka kaviota koitetaan juuri puhdistaa.. Pendragonin on myös vaikea keskittyä vain olemaan paikallaan, joten oheistoimintona tylsien hoitotoimenpiteiden ajan ori tykkää tuhota kaikkea mihin se vain yltää. Hoitopaikalla Pendragonia pidetään nykyään kiinni metallikettingeillä, niin eipähän ainakaan tuhoudu mikään muu, kuin oriin hampaat. Oman tallin ulkopuolella, esimerkiksi näyttelyissä, Pendragon on aika rasittava. Se kailottaa koko ajan olemassaoloaan, kerää hirmuisesti kierroksia ja haluaa näyttää muille poneille kaapin paikan. Jos ori joutuu seisoskelemaan liian kauan kopissa, se alkaa paukuttaa kopin seiniä niin, ettei tiedä kumpi hajoaa ensin, seinät vai ponin jalka.

Suht raivostuttavasta käytöksestään huolimatta on myönnettävä, että Pendragon on yksi meidän tämän hetken laadukkaimmista koulumenijöistä. Satulan alla sitä on helpompi kontrolloida ja keskittyminen pysyy paremmin ihmisessä, ja ratsuna Pendragon on myös - yllättävää kyllä - todella osaava, mutta tietysti myös kuuma ja herkkä. Isoegoinen suuremmankin luokan kilpaponi ei tosiaan sovi kaikille ratsastajille ja kaikille tyyleille. Jos ei ole tottunut tällaisilla menemään, Pendragon tuntuu herkästi aikapommilta joka räjähtää taivaan tuuliin pienestäkin väärästä liikkeestä. Esimerkiksi allekirjoittaneen tyyli on istua tönkkösuolattuna muikkuna sen selässä, ilman että uskallan tehdä mitään muuta kuin mennä käyntiä pitkin ohjin kieli keskellä suuta.

Kunhan kuski vaan osaa painella oikeista napeista ja on tottunut oriin mielenmaisemaan, saa Pendragonista irti oikeastaan mitä vaan. Ori tietää olevansa näyttävä ilmestys ja se varsin energisesti haluaa esitellä osaamistaan. Ottaen huomioon että kyseessä on kuitenkin varsin raskasrakenteinen ylisuuri poni, on Pendragonin liikkeessä yllättävää sulavuutta ja pehmeyttä. Oriilta löytyy swingiä ja swungia niin ettei se paljoa puoliveristen rinnalla kalpene. Pendragon osaa myös varsin sujuvasti töpöttää piaffia, erityisesti silloin kun se käy sen verran kierroksilla, ettei se pysy enää paikallaan, mutta kun energialeveli ei kuitenkaan ole vielä ihan sillä tasolla että ori lähtisi lentoon maata kiertävälle radalle. Koulutöpsöttelyn lisäksi Pendragon tykkää maastoilla, mutta kovin miellyttävä ratsu se ei kyllä maastossa ole. Poni pääsee ehkä rentoutumaan, mutta kuski ei. Lennokkuutta löytyy vähän liikaa, Pendragon kulkee intopiukeana jo valmiiksi kuin tulisilla hiilillä, on valmis lähtemään kiitolaukkaan jokaisen suoran päässä ja jos pensaassa vähänkin rasahtaa, ei oriista jää jäljelle kun kaukaisuuteen katoava pölypilvi.

    Suku

 isä Paddington
    m, 145 cm, wD
 ii. Lliam Padraig
    m, 151 cm, wD, evm
 iii. Cromwell St. Patrick
    rnvkk, 150 cm, wD, evm
 iie. Ystrad Llian Lowri
    m, 144 cm, wD, evm
 ie. Brydeinig Little Lady
    m, 139 cm, wD, evm
 iei. Llanddewi Brefi
    prn, 150 cm, wD, evm
 iee. Brydeinig Sweet Lily
    m, 132 cm, wC, evm
 emä Ynyshir Dafina
     vrt, 143 cm, wD
 ei. Chepstow King's Commander
      rt, 145 cm, wD, evm
 eii. Wychwhite Rambler
    tprt, 146 cm, wD, evm
 eie. Rhys Rhiain
    vrt, 143 cm, wD, evm
 ee. Ynyshir Dilys
    m, 141 cm, wD, evm
 eei. Ynyshir Flint
    rt, 144 cm, wD, evm
 eee. Brickell Yseult
    m, 140 cm, wD, evm

    Jälkeläiset

Pendragon on tarjolla welshponijalostukseen!

07.07.2019 t. Dawn Annapurna (e. Dawn Andromedae), omistaja: Paraatiponit

    Valmennukset ja päiväkirja

-- 17.02.2022, päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Disa
Paraatiponeihin viikoksi apukädeksi lähteneen Hettien kaikki ratsastustaidot laitettiin heti toisena päivänä koetukselle, kun ratsastettavaksi iskettiin upea Pendragon. Vaikka Hettiekin oli ratsastanut ties mitä huvipuistolaitteita, tämä ori oli jotain omaa luokkaansa niin osaamisensa kuin ratsastettavuutensa puolesta. Ohjeena oli vain vähän kevennellä, mutta se oli helpommin sanottu kuin tehty. Heti, kun Hettie sai jalustimet jalkaan, kävi ilmi, että Pendragon olisi halunnut mennä kovaa ja korkealta. Hetken siinä pokkuroituaan kaksikko löysi yhteistä taajuutta. Kun Hettie pyrki parhaansa mukaan istumaan jäntevästi liikkeen mukana ja vaikuttamaan hevoseen mahdollisimman vähäeleisesti, orista alkoi löytyä uusia vaihteita yksi toisensa perään. Pendragon vilautteli sellaista liikkumista, että ratsastaja sai valtavasti uusia ahaa-elämyksiä siitä, miltä hyvän vaativan tason kouluhevosen tulisi tuntua satulaan.

Danikin oli tullut kentän vierustalle seuraamaan hetkeksi kaksikon työskentelyä. Hettie pelkäsi tehneensä liikaa kisoista eläköityneellä orilla, mutta ilmeisesti sen kevyt hölkkä oli vähän eri kaliiberia kuin vaikka eilisellä Onoralla. Omistaja vaikutti ihan tyytyväiseltä menoon ja näytti peukkua.

-- 13.12.2018, päiväkirjamerkintä
Kantakirjan ykköspalkinto antoi mukavasti motivaatiota kierrellä näyttelyissä Pendragonin kanssa, mutta kuten niin usein, hyvän motivaation ja suunnitelman eteen tulevat arjen kiireet ja haasteet.. Hyvin alkanut näyttelytahti hieman lopahti, ja sitten Pendragon alkoikin kiertää kouluratsastuskilpailuja, kun pitäisihän hyvässä nuoressa iässä olevan hepan kiertää kisakenttiäkin, että saisi jotain konkreettisia tuloksia tasosta. Ja sen jälkeen pitkin taas keskittyä toiseen asiaan, ja kolmanteen, ja sataanviitenkymmeneen muuhun. No, tänä syksynä päätin sitten taas ottaa spurtin ja ilmoitin Pendragonin kaikkiin mahdollisiin näyttelyihin, mitä vaan kalenterista löytyi. Taktiikka oli kannattava, sillä yhden syksyn aikana ori sai kerättyä puuttuvat sertit champion-arvonimeen, joka sille sitten tänään myönnettiinkin. Muotovaliota en jaksa lähteä tavoittelemaan, kun on tässä tallissa pari muutakin ponia, joiden uraa pitäisi edistää. Seuraava askel Pendragonille ovat varsat. Eli sporttiset tammat, ottakee yhteyttä.

-- 28.11.2017, päiväkirjamerkintä
Pendragonin näyttelyura on lähtenyt mukavasti liikenteeseen. Se nappasi heti ensimmäisistä näyttelyistään irtosertin, jonka avulla sain oriin ilmoitettua seuraavaan kantakirjatilaisuuteen. Kyseinen tilaisuus oli tänään, ja lopputulos on parempi kuin olisin voinut edes kuvitella. Ehdottomasti yleisin palkinto tämän tallin poneilla on perusvarma kolmonen, kun yleensä valmistelut ja harjoittelut jäävät vähän vähemmälle ja ponit muistuttavat mammutteja kehässä, mutta Pendragon meni ja täräytti koko potin nappaamalla kantakirjan ykköspalkinnon! Ja aika huimilla pisteillä vieläpä, jos en nyt aivan silmät ristissä tuloslistaa katsonut, niin Pendragon oli koko tilaisuuden top-vitosessa pisteillään. Tämä tulos antoi kyllä hyvän boostin Pendragonin näyttelyuralle, ja ehdottomasti aion jatkaa sen kanssa näyttelyissä kiertämistä siihen asti, että sille voi anoa jonkun arvonimen.

-- 03.04.2017, päiväkirjamerkintä
Tänään Pendragon vietti kolmevuotissynttäreitään, joten on aika antaa tilannepäivitys, osuiko allekirjoittaneen ennustus oikeaan. Elättelin siis toiveita, että Pendragonista tulisi samanlainen rauhallinen mammanmussukka kuin sen isästä, mutta pieleen meni se arvaus. Nimi oli ilmeisesti enne, sillä oriista on kasvanut varsinainen tulta syöksevä lohikäärme, joka ei kyllä tallin väkeä päästä helpolla. Nyt on tietenkin myös aika paha nuoren oriin uhma päällä, eli toivottavasti osa temperamentista on iän myötä poistuvaa epävarmuutta ja nokkimisjärjestyksen selvittelyä. Onneksi Pendragonin hieman haastavampaa luonnetta kompensoi sen varsin lupaavan näköinen ulkonäkö. Nuoresta iästään huolimatta mittasuhteet alkavat näyttää siltä miltä pitää ja oriiseen näköjään tarttuu muskeli ajatuksen voimalla. Kunhan kasvu tasaantuu ja se saa vielä hieman massaa lisää, on se varmaan aika hieno ilmestys ja sitten suuntaamme ehdottomasti näyttelyihin.

-- 03.01.2017, päiväkirjamerkintä
Olen toiveikkaasti odottanut kiltin ruunanrupsukkamme Paddingtonin esikoisen syntymistä, ja tänään vihdoin Dafina-tamma pyöräytti varsan päivänvaloon. Toivoin kovasti mustaa oria, ja ilokseni sellaisen tästä yhdistelmästä sainkin! Nimeäkin on mietitty kuumeisesti etukäteen. Halusin varsalle isän nimeen sointuvan nimen, mutta tuntui, että suurin osa P-alkuisista sopivista nimistä on jo käytetty, kun on noita varsoja tässä vuosien varrella muutama syntynyt. Ei ole kauaakaan, kun jouduin yhden P-alkuisen nimen tarvitsevan ponin nimeään joksikin Walesin versioksi Pielavedestä tms. Peredur, Pengadarn, Pendefigion.. Kaikki alkaa olla jo käytetty. En voinut uskoa, kun ystäväni huomautti, että mites Pendragon, eikös tuo nimi ole pyörinyt jo pitkään listalla, mutta ei ole päässyt vielä käyttöön. Miten olen voinut unohtaa näin yksinkertaisen ja tunnetun welshnimen?? Luultavasti olen kaikki nämä vuodet elänyt siinä uskossa, että olen jo käyttänyt tämän nimen, vaikken ole. Niinpä varsan nimi lyötiin lukkoon, ja siitä tuli Pendragon. Nimessä on tiettyä uhmakkuutta, joten saapi nähdä, miten se tälle varsalle sopii. Vanhempien perusteella en odota siitä kovin uhmakasta tapausta, mutta se selviää tietenkin vasta myöhemmin.. Olen valitettavasti ollut luonne-ennustuksissani aiemminkin väärässä.

    Kilpailut

Pendragonilla kilpaillaan KRJ:n alaisissa porrastetuissa kilpailuissa.

Ominaisuuspisteet
Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0.00 p.
Nopeus ja kestävyys: 0.00 p.
Kuuliaisuus ja luonne: 1052.25 p.
Tahti ja irtonaisuus: 1462.98 p.
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00 p.


Kouluratsastuksessa 2515.23 p. (vaikeustaso 6)

Tarkemmat tiedot VRL:n profiilissa.

 

Dawn Pendragon on virtuaalihevonen.
Kuva © M. Peel
Kaiken muun materiaalin © dani 2022, ellei toisin ole mainittu. Kopiointi kielletty!