otsikko
Etusivu      Talli ja tilat      Oriit      Tammat      Toiminta      Muuta

 

    Charnalite PB VH11-011-0185

     

  Virallinen nimi   Charnalite PB   Säkäkorkeus   161 cm
  Lempinimi   Kurre   Syntynyt   17.07.2010, VHKR
  Rotu   Hannover   Sukupuoli   Tamma
  Väri   Ruunikonkimo   Kasvattaja   Skurvash
  Omistaja   dani VRL-03561   Painotus   Estepainotus

Koulutustaso: heA, 150 cm
Käyttö: Siitosponi

Saavutukset: --

    Taustaa

Kurr kurr, Kurre <3

    Luonnekuvaus

Pirteä, virkeä ja miellyttämisenhaluinen Kurre on joka tytön unelmahevonen - tamma on aivan mahdottoman ystävällinen ja hienokäytöksinen muiden kiukkuilevien ja stressaantuneiden kilpahevosten joukossa ja onnistuu iloisella elämänasenteellaan ja hassulla hörinällään piristämään ankeimmankin päivän. Sillä on suuri sydän, eikä se koskaan tarkoita kenellekään mitään pahaa - Kurre on myös isänsä tapaan hyvin viisas ja rauhallinen, joka osaa ajatella sydämensä lisäksi myös järjellä.

Laitumella Kurre tykkää sosialisoida ja pitää kontaktia muihin laumanjäseniin ja läheisimpiin ystäviinsä - näyttäen tätä kautta myös oivaa esimerkkiä hyvin laumassa käyttäytyvästä hevosesta myös varsoilleen. Kurre sietää odotella jonkin aikaa yksin ystäviään, mutta tuntikausia se ei viihdy omissa oloissaan - tällöin alkaa kiihkeä aidanvierellä tepastelu, hirnuminen ja anova silmienpyörittely jokaiselle aidan ohi kulkevalle ihmiselle.
Taluttaessa Kurre seuraa useimmiten kiltisti ja se onkin suuren itseensä kohdistuvan luottamuksen kautta oppinut vaatimaan itselleen pitkän ja löysän narun - se tepastelee rennosti pää alhaalla, katselee uteliaana ympärilleen ja taluttajan seisahtuessa pidemmäksi aikaa kiirehtii se tienpenkalle syömään. Säikähtänyt se ei ole koskaan, eikä säpsynyt vuosiin.

Kurre hoidetaan käytännönsyistä aina käytävällä kummaltakin puolelta kiinnitettynä ja se on saanut nöyrästä tammasta kurinalaisen. Se rakastaa harjaamista ja muuta käsittelyä, esimerkiksi hierontaa, muttei osoita kesken hoitamisen minkäänlaisia ihailun merkkejä hoitajaansa kohtaan esimerkiksi hörisemällä tai haluamalla rapsuttaa takaisin. Kurre nauttii koko 700-kiloisesta sielustaan hoidosta sen ajan, ja kiittää hoitajaansa myöhemmin karsinassa hörisemällä hassusti ja työntämällä suurta turpaansa syliin - käytävällä on osattava käyttäytyä, mutta omassa karsinassa saa olla hassu ja leikitellä.
Tamma ei ole lainkaan kosketusherkkä hevonen, eikä se aristele klippauskoneen surinaa, saksien naksumista eikä pesuboksiin menoa ja vesiletkulla räntläämistä. Kaviot se nostaa nätisti pyynnöstä, eikä laita vastaan pitemmällekään kolmella jalalla seisomiselle.

Siitä syystä Kurre saakin usein positiivista palautetta tallin kengittäjältä. Se seisoo koko toimenpiteen ajan kiltisti aloillaan ja nostaa jalkojaan, peruuttaa tai väistää nätisti pyynnöstä. Se on myös omiaan pitämään seuraa vaikkapa läheisestä karsinasta käsin hieman hermona olevalle hevoselle, tamma kun on erittäin puhelias ja rauhoittaa hörinämuotoisella jutustelullaan muita hevosia.
Eläinlääkärin luona tamma käyttäytyy yhtä nätisti kuin kengittäjänkin. Se ei pidä mitenkään erityisesti varsinkaan taivutuskokeista, mutta kestää tosinaisen lailla pienet epämiellyttävyydetkin.

Kurre on myös suhteellisen helppo lastata, vaikkakin se kieltämättä on yleensä etukäteen hieman huolissaan pimeästä trailerista - se tykkää useimmiten kurkistella sisään rampin vierestä, haistella ja ottaa rennosti oviaukon suulla. Kun hoitaja sitten lähtee reippaasti vain ramppia ylös, seuraa Kurre kyllä perässä - mikäli valoa ei saada kunnolla koppiin, voi se hieman jarrutella, mutta suostuu kyllä lopulta sisään. Matkustajana se on rauhallinen, mikäli sillä on tekemistä - mikäli syötävä loppuu kesken, ei Kurre katso kovin hyvällä silmällä.
Tamma on myös helppo varustaa sen seistessä käytävällä, se ei pidä satulavyön kiristämisestä, muttei laita kyllä apinanraivolla vastaankaan. Kuolaimille se avaa suunsa kiltisti pyynnöstä, eikä pelleile kielellään tai jyystä kuolaimia urille.

Ratsuna Kurre on oivallinen - erittäin kevyt, herkkä ja halukas liikkumaan pyöreänä ja peräänannossa. Se on notkea kuin pantteri ja ketterä ja varma kuin.. puusta puuhun hyppivä orava, eikä tarvitse tuomiopäivän pasuunoita korvansa juureen herätäkseen pitkänkään tallissa seisoskelun jälkeen. Se on hyvin virkeä ja reagoi jokaiseen apuun - siksi tamma ei olekaan aivan aloittelijoiden ratsu, mutta kokeneemmille kuskeille se on takuuvarmasti erittäin miellyttävä työskentelijä ja puurtaja satulan alle. Kurre ei ole mikään koulukenttien kuningatar, mutta perusjutut sujuvat siltä hienosti - sillä on kolme puhdasta askellajia, elastisuutta ja iloista asennetta tehtävien suorittamiseen!

Hyppääminen on aina sujunut Kurrelta luonnostaan, rennosti ja letkeästi - oli este kuinka iso tahansa, tamma ylittää sen korvat hörössä coolisti, täysin paineetta. Se on aina valmis antamaan kaikkensa ja kohtaamaan minkä tahansa muurin, ilman, että sen rennon hyväntuulinen asenne pettää - se tiputtaa mieluummin inhimillisesti ja omantunnon kolausta saamatta, kuin lähtee kurottelemaan hampaat irvessä kohti niin uskomatonta supermegaloikkaa, että sellaista ei ole edes olemassa. Kurre rakastaa hyppäämistä koko kultaisen sydämensä pohjasta, ja mieluisena koko homma koetetaankin sen kannalta pitää. Aina ei voida voittaa, mutta aina voidaan tehdä hyvä rata ja saada hyvä mieli. Siihen Kurrella kun on oikean ratsastajan kanssa täydet mahdollisuudet suuren hyppykapasiteettinsa, ponnistusvoimansa ja halukkuutensa ansiosta!

    Suku

 isä Cassini SWA
    hann
 ii. Casseus Impera
    hann
 iii. Kräftig
    hann
 iie. R.M. Suprelle
    hann
 ie. R Volizzani
    hann
 iei. F Vollständig
    hann
 iee. E Carizzani
    hann
 emä Ravahna Kira
     hann
 ei. Abendrot BT
      hann
 eii. A Dream Is A Wish
    hann
 eie. ZMs Wintersonne LPZ
    hann
 ee. Radeken GN
    hann
 eei. GNs Interceptor SP
    hann
 eee. Evening Moonrise RHN
    hann

Kurren suku on melkoinen valttikortti - tällaiseen ei nimittäin ihan joka päivä törmääkään, tamma kun polveutuu isänemän kautta täysin jenkkiläisistä linjoista, ja koko emänpuoli on alunperin saksalaista perua. Sen suvussa esiintyy Donnerhall kahteen kertaan, mutta nämä Donnerhallit ovat kaksi eri hevosta - toinen jenkkilästä, toinen Saksasta. Emän puolelta Kurrella on parhaillaan sukua kahdeksan polvea, mutta isänpuolelta jäädään lyhyeen, eli kolmanteen polveen - tämä ei kuitenkaan missään nimessä haittaa tamman siitoskäyttöä, yli kolmenpolven sukutaulussa se näyttää kuitenkin hyvältä. ;) Ehkä tästä saadaan vihdoin uutta ja erilaisempaa suuntausta allekirjoittaneen pieneen hannoverpopulaatioon!
Katso koko suvun kattava sukupuu tästä linkistä!

    Jälkeläiset

Kurre on tarjolla jalostukseen!

06.06.2012 t. Carmilla Dusk (i. Nigellus PB) omistaja: Ionic

    Valmennukset ja päiväkirjan poikanen

Kurre osallistui 19.09.2011 Aikavääristymässä järjestettyyn estevalmennukseen. Valmentajana toimi Anni.
"Päivän ensimmäinen ryhmä piti huolta, ettei valmentajalla ollut aikaa laiskotteluun! Energiset ratsut takasivat reippaan menon, ja yleisin ongelma olikin liiallinen kaahottaminen. Kaikki saatiin kuitenkin lopulta kontrolliin, ja ratsastajien satunnaiset istuntaongelmat kuriin. Erikoiesteeksi valitsin tälle päivälle aaltolankku ja pysty vesimattoineen, niistäkin selvittiin hengissä.

Kurre oli alusta lähtien varsin virkeä, ja sait tamman mukavalle tuntumalle aloittaessamme verryttelyn. Kurre näytti innostuvan innarista, mutta kun pääsitte sitä kokeilemaan, puomit vain kolisivat tamman pomppiessa. Eikun vain heti uudelleen, ja tamma hereille ennen innaria. Kun pääsit myötäämään ensimmäiselle kavaletille, Kurrekin malttoi ja asetteli koipensa jo huomattavasti paremmin! Vielä kerran toiseen suuntaan, ja onnistumiseen olikin hyvä lopettaa.
Sarjoilla Kurrelle tulikin lisää ongelmia jalkojensa kanssa, puomit vain kolisivat ensimmäisen yrityksen jälkeen ja aloit vaikuttaa itsekin hieman turhautuneelta. Nostin esteet kahdeksaankymppiin ja totesin, että "nyt on vain ratsastettava" . Pienen suuttumuksen vallassa aloitkin tosissaan ratsastaa tammaa eteenpäin ja toit sen hienosti sarjan a-osalle, joka ylittyi puhtaasti. Kurre hyppäsi kuitenkin b-osan kauempaa kuin odotit, ja jäit hieman jälkeen. Pysyit kuitenkin sinnikkäästi selässä, joten kehotin tulemaan sarjan vielä kerran, jolloin suoritus näytti paljon paremmalta.

Rataanne kuului 75cm okseri, aiemmin hypätty 80cm sarja, verkassa ollut innari 50cm korkeudessa mieltä piristämään, 90cm aaltolankku ja 95cm pysty, jonka alle hinasin pelokkeeksi vesimaton. Toit Kurren ensimmäiselle esteelle hivenen liian hitaasti, ja tamma pudotti puomin heti alkuunsa. Heti esteen jälkeen otit kuitenkin tilanteen haltuun, ja sarja ylittyi varsin tempperamenttisesti. Sait Kurren keskittymään hienosti myös innarilla, mutta tamma kyttäsi hieman aaltolankkua ja hyppäsi esteen yli sellaisella loikalla, ettet ehtinyt mukaan mitenkään päin. Kokosit kuitenkin itsesi hienosti esteen jälkeen ja toit tamman päättäväisesti viimeiselle esteelle, ja pääsit hyvin mukaan ilmavaan loikkaan. Loppuverkka sujui rennosti, löysit hyvän tuntuman ja sait Kurren rentoutumaan. Valmennus sujui hyvin, vaikka Kurre meinasikin välillä löysäillä ja jäit siksi itsekin nukkumaan. Mutta heti, kun aloit ratsastaa, tamma toimi oikein näppärästi ja näytitte oikein hyviltä!"

    Kilpailut

Kurrella kilpaillaan pääpainoisesti esteratsastuskilpailuissa. Huomaathan, että kalenteriin merkitään vain sijoitukset ja voitot?

Sijoituksia: 62 kpl

18.01.11, ERJ, 150 cm : 01/30
19.01.11, ERJ, 150 cm : 03/30
12.02.11, ERJ, 150 cm : 04/30
13.02.11, ERJ, 150 cm : 03/30
11.02.11, ERJ, 150 cm : 04/50
12.03.11, ERJ, 150 cm : 04/30
02.03.11, ERJ, 150 cm : 02/50
28.02.11, ERJ, 150 cm : 05/60
01.03.11, ERJ, 150 cm : 07/60
04.03.11, ERJ, 140 cm : 05/52
05.03.11, ERJ, 150 cm : 04/31
12.03.11, ERJ, 130 cm : 05/50
15.03.11, ERJ, 150 cm : 05/30
17.03.11, ERJ, 150 cm : 03/30
19.02.11, ERJ, 140 cm : 05/40
19.02.11, ERJ, 150 cm : 02/40
28.04.11, ERJ, 150 cm : 05/30
30.04.11, ERJ, 150 cm : 04/30
25.04.11, ERJ, 150 cm : 01/30
25.04.11, ERJ, 140 cm : 03/40
26.04.11, ERJ, 140 cm : 02/40
08.05.11, ERJ, 150 cm : 02/30
26.05.11, ERJ, 150 cm : 04/30
21.07.11, ERJ, 150 cm : 05/50
27.07.11, ERJ, 140 cm : 03/30
17.07.11, ERJ, 130 cm : 01/30
26.07.11, ERJ, 140 cm : 06/50
08.09.11, ERJ, 150 cm : 05/30
12.09.11, ERJ, 150 cm : 02/30
12.09.11, ERJ, 150 cm : 05/30
22.08.11, ERJ, 140 cm : 02/50
22.08.11, ERJ, 150 cm : 02/50
25.08.11, ERJ, 150 cm : 03/50
04.09.11, ERJ, 150 cm : 03/30
06.09.11, ERJ, 150 cm : 05/30
09.09.11, ERJ, 150 cm : 01/30
10.09.11, ERJ, 150 cm : 02/30
20.09.11, ERJ, 150 cm : 04/30
20.09.11, ERJ, 150 cm : 04/30
22.09.11, ERJ, 150 cm : 01/30
22.09.11, ERJ, 150 cm : 03/30
09.09.11, ERJ, 140 cm : 02/100
29.08.11, ERJ, 150 cm : 01/30
30.08.11, ERJ, 150 cm : 04/30
29.09.11, ERJ, 150 cm : 05/30
16.09.11, ERJ, 150 cm : 04/50
19.09.11, ERJ, 150 cm : 05/50
15.09.11, ERJ, 150 cm : 04/40
20.09.11, ERJ, 150 cm : 02/40
20.09.11, ERJ, 150 cm : 04/40
21.09.11, ERJ, 150 cm : 02/30
22.09.11, ERJ, 150 cm : 04/30
25.09.11, ERJ, 150 cm : 04/30
26.09.11, ERJ, 150 cm : 05/30
08.09.11, ERJ, 140 cm : 03/58
11.09.11, ERJ, 150 cm : 06/80
10.09.11, ERJ, 150 cm : 03/50
26.09.11, ERJ, 140 cm : 02/40
23.09.11, ERJ, 150 cm : 02/30
01.10.11, ERJ, 150 cm : 03/30
05.10.11, ERJ, 150 cm : 01/30
29.09.11, ERJ, 150 cm : 03/26

 

Charnalite PB on virtuaalihevonen.
Kaiken materiaalin © dani 2012, ellei toisin ole mainittu. Kopiointi kielletty!