otsikko
Etusivu      Talli ja tilat      Oriit      Tammat      Toiminta      Muuta

 

    Anfarwol Chymwedda VH11-025-0035

Peetu viettelee eläkepäiviä sateisessa Skotlannissa.

  

  Virallinen nimi   Anfarwol Chymwedda   Säkäkorkeus   134 cm
  Lempinimi   Peetu   Syntynyt, ikääntyminen   10.11.2003, oma
  Rotu   Welsh cob -tyypin poni (C)   Sukupuoli   Ori
  Väri   Tummanrautias   Kasvattaja   Anfarwol
  Omistaja   dani VRL-03561   Painotus   Yleispainotus

Koulutustaso: heB, 90 cm
Käyttö: Kisa- ja siitosponi

Saavutukset: Champion, myönnetty 26.10.2010
                      VWY-II, 7 + 5,5 + 6,5 + 21 + 5 = 45 p. 17.08.2011
                      KTK-II, 18 + 19 + 19 + 16 = 72 p. 23.12.2012
                      "Rotu- ja orileima erinomaiset, pää tyypillinen,
                      kaula kaareva ja orimainen, vahva takaosa
                      ej aavistuksen kokkapolviset, painunut selkä"

                      YLA2, 35 + 40 + 28 + 28 = 131p. 28.11.2012

3-vuotias 10.02.04

    Taustaa

Peetu on oikea löytö allekirjoittaneen matalan majan kruununjalokiveksi - ensi hetkestä lähtien ori on osannut säväyttää ulkonäöllään, suurella persoonallaan sekä aivan mielettömällä sukutaulullaan, joka on miksaus ikivanhoja mountainponeja vielä vanhempiin cobeihin. Jokainen allekirjoittanutta vähääkään tunteva tietää hänen olevan hulluna juuri tällaisiin sukuihin, joissa on unohtuneita ja tuntemattomampia poneja miksattuina tunnettuihin ja mahdollisesti paljon arvostettuihin (tässä tapauksessa mm. Lollypop) poneihin - tällaisia jalostusoriita ei voi tallista liikaa löytyä!
Edellisessä kodissaan ukko oli myös päässyt isäksi jo kertaalleen, eikä sen virtuaalisen muotovalion arvonimellä palkittu kakara ole ainakaan vähäpätöinen tai huono jälkeläisnäyttö, päinvastoin!

Allekirjoittanut odottelee tällä hetkellä oriiltaan suuria, josko näyttelytuomarit tykkäisivät siitä yhtä paljon kuin meikäläinen. Sen jalostuskäytön kohdalla tulen olemaan varmasti tarkkana, vaikka mieli tekisikin jo risteyttää sitä melko monen tamman kanssa - ehei, Peetun suku pyritään pitämään tavoittelun arvoisena, niin hieno se nimittäin on oria itseään unohtamatta.

    Luonnekuvaus

Peetu on hauska hevonen - rennon cool, oman asemansa hyvin tiedostava hurmuripoika, jolla riittää uteliaisuutta, huumorintajua sekä pirteyttä vaikka koko maailmalle jakaa. Se on erittäin seurallinen ja tulee toimeen hyvin monenlaisten ihmisten kanssa - tosin osaa Peetukin aiheuttaa ylimääräisiä sydämentykytyksiä tehden välillä jotain uhkarohkeaa tai typerää, silti aina pilke silmäkulmassaan muistuttaessaan käsittelijöilleen olevansa mahtipontinen ori. Ukko tuntuukin välistä olevan oikea teatterialan ammattilainen, se esittää välillä oikein tuimaa ja hurjaa, koska tahtoo muistuttaa olevansa jotain muuta kuin riepoteltavissa oleva räsynukke. Ihmisten sitten kauhistuessa heittäytyy se omaksi lungiksi itsekseen ja kiehnää sitten kainalossa kuin rakastunut kissa - hei, emmä mitään pahaa oikeesti tarkottanut!

Varsinkin talutettuna kulkeminen on Peetun mielestä hauskaa - se ei varsinaisesti tarkoita olla paha, mutta kulkee usein aivan liioitellun korkealla ja pitkällä askeleella välistä hieman tanssahdellen ja esiintyen tallipihan väelle sekä tallin nurkalla sijaitsevan pihaton tammoille. Käsittelijältä vie usein useita kertoja tottua kulkemaan oriin kanssa pitkällä narulla ja hieman normaalia reippaammin kaukana sivussa, mutta tämän ukon kanssa ei ole ryöstäytymisestä vaaraa - kun taas kukaan ei halua sen kavioita ja niiden naulakenkiä alaselkäänsä.

Talliin päästessä ori pienentää liikkuma-alaansa, sillä eihän tallissa nyt mahdu aivan holtittomasti riekkumaan. Se on aina matkalla päätä pahkaa suoraan karsinaansa, vaikka tietää hyvin tulevansa aina hoidetuksi käytävällä kiinnisidottuna - kun ukko sitten viedään käytävän päähän kääntymään, nappaa se joka ikinen kerta siellä lajiteltavina olevista heinäpaaleista suupalan. Tapaa on koetettu kitkeä pois, mutta voimakkuudessa Peetu kyllä voittaa käsittelijälle usein yllättävänä tulevan liikkeensä turvin.
Käytävällä lopulta kiinnisidottuna seistessään ukkeli pysyy rauhallisena, joskin se on koko ajan valppaana ja valmiina tömistelemään jalkojaan epämiellyttävän kaverin kulkiessa ohi tai kirkumaan vastaukseksi tammojen huutoihin. Hoitajaansa se ei kuitenkaan tahallisesti satuta, vaikka varpaat voivatkin hötäkässä liiskaantua.

Harjaus on Peetusta mukavaa, vaikkei se usein aivan rennon lötköksi heittäydykään kaiken mielenkiintoisen kärpäsen surinan ja viereisessä karsinassa heiniään rouskuttavan ponin pitäessä sen mielen kiireisenä. Mikäli miekkonen tuntuu olevan liiaksi omassa maailmassaan, on hyvä tapa sen huomion saamiseksi yksinkertaisesti jutella sille mukavia. Peetu rakastaa tarinoiden kuuntelemista, vaikka se tuskin niistä mitään ymmärtääkään - se on kuitenkin oppinut tarkkaavaisena hevosena, että miten millaistakin tunnetta sopii kommentoida, vihaiseen painotukseen se vastaa kuopaisemalla jalallaan, surullisuus saa sen huiskimaan hiljalleen hännällään lohduttavasti. Tällä jos millä ori sulattaa sydämet!

Peetu ei ole kosketusarka hevonen ja kaikenlainen arkinen käsittely sujuu siltä hyvin. Jalat se nostaa nätisti pyynnöstä, vaikka hoitaja saakin olla melko tarkka oriin kovasti liikkuvien jalkojen kanssa. Kengittäjän ja eläinlääkärin luona pienellä muurahaisia pöksyissään omaavalla Peetulla voi olla vaikeuksia seistä aloillaan kaiken sen hyörinnän keskellä, muttei sen rauhoittaminen mahdoton tehtävä ole. Huumorintajuton Kenkä-Erkki on usein närkästynyt oriin heilumisesta, joten Peetulle on hyvä tuupata heti alkuun kottarillinen heinää nassun eteen.
Vesiboksiin ori rakastaa tulla suihkutettavaksi, se ei tiedä mitään uimista eikä vedessä telmimistä parempaa ja jaksaisi vain huojua letkun alla tuntikausia puolelta toiselle. Usein ukkeli myös huitoo jaloillaan lätäköitä ja heiluttaa päätään, joten hoitajalla ei ole mitään mahdollisuutta pysyä itse kuivana.. ;)

Mitä Peetun liikuttamiseen tulee, on se siinä suhteessa ikipirteä ja loputtomasti positiivista energiaa omaava pieni veturi! Jo tallissa satulan ja suitset nähdessään se tuntuu virittyvän siihen oikeaan työmoodiin, vaikkei se juuri varustamisesta välitäkään - remmejä saa hoitaja etsiä oriin leukojen välistä sekä korvien takaa, mutta ukkelin lopulta ollessa ratsastuskunnossa ei sitä pidättele mikään! Kuskin vielä kiristäessä viimeisiä reikiä satulavyöstä on Peetu jo täydessä tohinassa uralla esittelemässä pitkää ja hyvällä työnnöllä tulevaa käyntiään.
Välistä ori on liiankin menevä ja sitä saa pidätellä melko paljon, mutta se ei koskaan heittäydy liian mahdottomaksi, kovasuiseksi tai avuille kuuroksi - se on koulutettu huolella ja sillä on suuren suuri työmoraali ja halu miellyttää ihmistä, mutta toisaalta sen on aina aloitettava tunti päästelemällä ylimääräisiä höyryjä..

Peetua on hyvä jumpata paljon alkuverryttelyssä ja varsinkin sen ratsastaessa kehnoimmassa askellajissa ravissa. Ori vertyy nopeasti, mutta sen kanssa ei voi koskaan painottaa tarpeeksi kavalettijumpan ja tasapainon tärkeyttä - se kulkee luonnostaan takaa eteen, mutta sortuu välistä unohtamaan liikuttaa myös etujalkojaan sopivalla tempolla. Se on kuitenkin mahdottoman yritteliäs ja oikein verryteltynä kehkeytyy siitä erehtymätön puurtaja ja sinnikäs suorittaja - avuille se ei liian herkkä ole, mutta oikeassa moodissa tuntuu kulkevan jopa ajatuksen voimalla.

Vahva takapää saa Peetusta myös maan mainion hyppääjän, joka ei rohkeuttaan varmasti koskaan kiellä. Se on hypätessä itselleen tyypillisesti hyvin menevä ja kevyesti esteeltä esteelle liikkuva, mutta esimerkiksi kaarteisiin ei sillä voi liian lujaa ratsastaa tai lähteä yhtäkkiä oikaisemaan vaikkapa jostain esteen välistä - kuskin tulee suunnitella radat huolellisesti etukäteen ja ratsastaa Peetua reippain ja selvin avuin. Tällöin oriista saadaan se paras terä esille, eikä sen menoa voi kuin ihailla. Myös maastoesteet onnistuvat leijonanrohkealta oriilta kuin vettä vaan ja itse asiassa metsässä se tuntuu puhkeavan kukkaansa - jotain vaihtelua pöllyävän kentän ja kumipohjaisen maneesin meininkiin!

    Suku

 isä Anfarwol Rhudd Ddraig
    wm
 ii. Bronley Arbuckle
    wm
 iii. tuntematon
    wm, evm
 iie. tuntematon
    wm, evm
 ie. Dunhill Avegan
    wm
 iei. tuntematon
    wm, evm
 iee. tuntematon
    wm, evm
 emä Go Go Benign Sandy-Sweet
     wD
 ei. Lollypop's Asterix
      wD
 eii. VIR MVA Ch Langara's Obelix
    KTK-III, wD
 eie. Lollypop
    wD
 ee. Last And Only Demi
    wC
 eei. If U Could Hear My Demon
    wC, evm
 eee. At Least Something
    wC, evm

Peetun isä on lempeäluontoinen, Anfarwol Rhudd Ddraig -niminen welsh mountainponiori, joka syntyi 14.12.2002 Anfarwolin kasvattamana. Vanhempiensa jalanjäljissä se kiersi jonkin verran näyttelykehiä saaden suosituksia jalostukseen. Ilmeisesti Peetu on oriin ainoa jälkeläinen, eikä itse oriistakaan valitettavasti muuta tietoa löydy.

Isänisä Bronley Arbuckle on sen sijaan jo hieman tunnetumpi nimi, sillä eläessään se kierteli jokseenkin näyttelyissä. Valitettavasti ulkomailta maahantuotu ori ei kuitenkaan vetänyt ihan vertoja aikansa huippuoreille, kuten Hackamore's Donquijotélle, mutta eivät muutamat JS-sekä kunniamaininnatkaan mitään ihan turhia ole. Arbucklella ilmeisesti ei ollut Rhudd Ddraigin lisäksi muita jälkeläisiä.

Isänemä Dunhill Avegan on myös ulkomailta Anfarwoliin maahantuotu welsh mountainponi, joka kiersi jonkin verran näyttelykehissä. Joskus Avegan jäi maininnatta, mutta se napsi myös suositteluja jalostukseen näyttelytuomareilta. Arbucklen tapaan Aveganilta ei löydy merkintää muista jälkeläisistä Rhudd Ddraigin lisäksi.

Sekä Arbucklen että Aveganin vanhemmat ovat ulkomaisia welsh mountainponeja, jotka eivät ole virtuaalimaailmassa. Myös niiden nimet ovat valitettavasti vuosien aikana hukkuneet.

Peetun emä Go Go Benign Sandy-Sweet on 144 senttimetriä korkea cob-tamma, joka syntyi 3.4.2003 Rikkinäinen Unelma -nimisessä tallissa Lauran omistukseen. Se hyppäsi erinomaisesti 120 sentin rataesteitä samalla koulua helppo A -tasolla taitaen. Muuta tietoa tammasta itsestään ei oikein löydy, mutta sillä oli Peetun lisäksi myös toinen varsinkin näyttelyissä menestynyt orijälkeläinen nimeltä Anfarwol Dramor Lleng, joka eli aikansa hooriyan omistuksessa Ceridwynissä saaden itsekin varsin hyvin menestyviä jälkeläisiä, näistä esimerkkinä viehättävä tamma Ceridwyn Trinity.

Emänisä Lollypop's Asterix on 145-senttinen rautias cob-orii, joka syntyi 3.12.2001. Luonteeltaan Attena tunnettu ori on luonteikas ja varsin värikäs persoona, joka kuitenkin satulan alla keskittyy tarkkaavaisesti ja on valpas ratsu - ja se kyllä näkyy, ori vääntää koulua helppo A -tasolla ja on ylittänyt jopa 120-senttiä korkeita esteitä yksittäisinä hyppyinä.

Emänisänisä Langara?s Obelix oli todella komea musta cob-ori, joka palkittiin menestyksekkään näyttelyuran seurauksena virtuaalisen muotovalion tittelillä sekä kantakirjattiin kolmannelle palkinnolle sen samalla hypätessä 125-senttisiä esteitä ja taitaen vaativa A -tasolla koulua. Luonteeltaan todella rakastettava ja suloinen Obelix syntyi alun perin Ruotsissa, josta se sittemmin tuotiin uudelle omistajalleen Star Lagooniin. Obelixin tunnetuimpiin jälkeläisiin lukeutuu mm. Adoro's Flamer , jonka jälkeläinen esimerkiksi Nectar's Flaming Magician on.

Emänisänemä on varsin tunnettu tamma Lollypop, joka oli 142-senttinen cob-tamma, joka oli luonteeltaan todella kiltti ja positiivinen, eikä sillä tuntunut olevan huonoja päivä juuri ollenkaan. Valitettavasti se kuoli jo 14-vuotiaana, mutta sitä ennen se ehti kilpailla aikansa virtuaalihevoseksi hyvin ja saada paljon hyvin menestyneitä jälkeläisiä, joista tunnetuimpana mainittakoon Old House Nimrod, joka on yltänyt virtuaalisen muotovalio championin arvonimeen sekä kantakirjan kolmospalkintoon.

Emänemä Last And Only Demi on melkoisen tuntematon nimi welshponien suvuissa - eläessään tamma oli 132 senttimetriä korkea welsh C -tamma, joka oli tuotu parivuotiaana Englannista uudelle omistajalleen. Lyhyemmin Deminä tunnettu tamma hyppäsi sujuvasti rataesteitä aina metriä ja kulki kouluakin vaativa B -tasolla ollen samalla myös koulutettu valjakkoajolle - tämä ei tosin liene mikään ihme tamman ollessa niin hyväluontoinen, varma ja herkkä työskennellessä, vaikka tallissa se välillä äityikin ylireagoimaan herkästi.

Emänemänisä If U Could Hear My Demon sekä emänemänemä At Least Something ovat englantilaisia hyväluontoisia hyppyponeja. If U Could Hear My Demon polveutuu Stronger Than You -nimisestä oriista sekä Uppon a Stariksi nimetystä tammasta, kun taas At Least Somethingin isä on nimeltään Sorrow and Fear sekä emätamma Beyond Fresh.

    Jälkeläiset

Peetu ei ole tarjolla welshponijalostukseen!

27.03.2004 t. VIR MVA Ch PL Chocolate Moment (e. Ceridwyn Sioned) omistaja: Moniet Welsh Ponies, kuollut
04.10.2010 o. Crwymwn Dawn (e. Annwyl Rhiannon Dawn) omistaja: Paraatiponit
29.02.2012 t. Iachwen Dawn (e. Cedion Ionawr) omistaja: Paraatiponit
15.03.2012 t. Llygedyn Celyn (e. Cadi WS) omistaja: elen
21.07.2013 t. Lai'e Llydaen (e. Rhyawdd Llydia) omistaja: Kiiskinen

    Valmennukset ja päiväkirjan poikanen

21.07.2011, päiväkirjamerkintä
Eilinen oli hauska päivä. Juli oletti pääsevänsä rennolle maastoretkelle maastojemme synkkiin sysimetsiin, mutta minä ajattelin hänen olevan halukas testaamaan vähän energiaa kerännyttä oria esteillä! Aina ei voi ymmärrys kohdata edes samaa kieltä ja samaa rotua kasvattavilla ihmisillä, ainakin meikäläisellä on hirveiden helteiden jälkeen olleet aivot sen verran narikassa, että ehkä tosiaan höpötin Julille jostain rennoista retkistä ja viisi sekuntia keskustelun jälkeen luulin sopineeni jostain aivan muusta. Juli pysyi kuitenkin hienosti mukana myös äkkiä vaihtuneessa suunnitelmassa ja Peetu näytti oikeasti nauttivan vaihtelusta kuskin osalla ja extemporena tulleesta estehyppelystä. Ori oikein puhkui energiaa ja varsinkin alkutunnista näytti viipottavan innoissaan oikein etukenossa meikäläisen rakennellessa esteitä. Ehkä se pysyy nyt tyytyväisenä vähän aikaa päästyään irrottelemaan!

20.07.2011, Juli Peetun ja Paraatiponien vieraana - tarina oriin liikuttamisesta
"Saavuin Paraatiponeihin aamupäivällä, kun dani oli pyytänyt liikutusapua poniensa kanssa. Dani vinkkasi minulle tarhasta tummanrautiasta oria, jonka hain ja varustin välittömästi. Ori oli oikein ihmisystävällinen ja kiltti, joten uskoin, että tästä tulee oikein mukava reissu. Tarkoituksena oli humputella menemään ihan vain perusjuttuja, näin tutustumisen kannalta. Dani kuitenkin pystytti meidän molempien yllätykseksi pari hassua estettä kentälle ja komensi minut ratsastamaan Peetun sinne. Lämmittelimme kunnolla, mutta jännitystä en saanut karistettua mielestäni. Ori oli aivan intoa piukassa, eikä energiaa jäänyt todellakaan uupumaan menostamme. Hyppäsimme muutaman kerran pienen harjoitusesteen, mutta dani nosti estettä aina vain 90 cm asti. Viimeisimpinä kertoina Peetu lähti hieman lapasesta minun keskittättömyyden takia, mutta eipä siitäkään seurannut sen vakavampaa kuin yksi kieltäytyminen ja kaulalle lentäminen. Peetu oli kuitenkin aivan mahtava pieni poni, ja todella kiva ratsastettava!"

17.07.2011, päiväkirjamerkintä
Sydäntä särkee katsella laitumella pitkässä ja rehevässä ruohossa nököttävää ja itsestään palloa mupeltavaa oria, kun tietää sen sisimmässään tahtovan mielekkäämpää tekemistä. Peetu on saanut vahtia nuorikoita ja laiduntaa itse asiassa parin vanhemman, kantavan tammankin kanssa ja se on näyttänyt niin onnelliselta, mutta nyt sille pitäisi vaihteeksi taas keksiä muuta puuhaa. Aina ei ole pelkkää onnea tämä monen ponin omistaminen - silloin kun niitä kovapäisimpiä pitää koulia antaumuksella ja koulutettavia, kokemattomia, nuoria ja muita luupäitä on liikutettavaksi ja käsiteltäväksi kasakaupalla, on se aina joltain muulta ponilta pois. Olen kuitenkin keksinyt asiaan väliaikaisen ratkaisun - sain lobattua ystäväni ja kasvattajakollegani Julin tulemaan auttelemaan minua ponien liikutuksessa parin päivän päästä. Parasta pistää naikkonen ratsastamaan aktiviteettia kaipaavasta oriista löysät pois. ;)

Estevalmennus Minor Pinessa helmikuussa 2011
"Orilla on vahvat takajalat ja se ponnistaa korkealle. Metrinkin esteitä voisi kokeilla. Orin hyppy kuitenkin tulee alas hieman töksähtäen. Pidemmällä ajanjaksolla sen selkä saattaa alkaa oireilemaan joten korjailu kannataa aloittaa mahdollisimman aikaisin. Potentiaalia kisakentille siltä kuitenkin löytyy. Orilla oli korvat koko ajan hörössä ja välillä tanssahtelikin iloisesti."

Kouluvalmennus marraskuussa 2010, valmentajana weem
"Saapuessani maneesille olivat Peetu ja ratsastaja jo verryttelemässä. Neuvoin ratsukkoa tekemään jo verryttelyssä paljon siirtymisiä ja tempon muutoksia, sillä ne olisivat tämän päivän valmennuksen aiheena. Ensimmäisenä harjoituksena olivat tempon muutokset käynnissä, ravissa ja laukassa. Harjoituksessa ratsukko kiersi keskiympyrää, alkuun käynnissä aina neljäsosa tavallista käyntiä, neljäsosa lisättyä käyntiä, neljäsosa tavallista käyntiä. Ja sitten ravissa ja laukassa sama juttu. Käynnissä lisääminen sujui hyvin, ravissa keskiraviin siityminen olisi saanut olla terävämpi ja laukassa taas keskikäynnistä palaaminen harjoituslaukkaan tuotti ongelmia. Loppuun ratsukko sai harjoitella vielä pysäytys-peruutus-ravi-siirtymisiä, jotka sujuivat kiitettävän tarkasti ja terävästi."

Estevalmennus marraskuussa 2010, valmentajana weem
"Ennen valmennuksen alkua olin rakentanut maneesiin pienen radan, jonka suorittaminen olisi tänään Peetun estevalmennuksen teema. Alkuverryttelyssä Peetun hypyt olivat hyviä, mutta sillä näytti olevan aika paljon virtaa. Radalla ratsukolla tuli muutamia kinkkisiä tilanteita, kun lähestyminen ei ollutkaan kunnossa, vaan Peetu oli ihan eri linjalla kuin este ja ratsastaja. Suoritukset kuitenkin paranivat loppua kohden, Peetukin tuntui tulevan koko ajan enemmän ja paremmin kuulolle. Lopulta 90cm korkuinen rata sujui tarpeeksi hyvin, jotta pystyimme lopettamaan ja ratsukko sai vielä jäädä loppuverryttelemään rauhassa."

Kouluvalmennus marraskuussa 2010, valmentajana Annu
"Ori ravaili kentällä, kun tuntia aloitettiin. Alusta asti se oli avuilla ja melko hyvin alla. Menimme ravissa vain ympyröitä ja haimme rentoutta. Eteen-alas linjalla saatiin ori rennoksi ja askel oli pontevaa. Vähän enemmän elastisuutta raviin ja työntöä. Etujalat "vetivät" vähän, joten enemmin painoa taakse.
Laukassa jatkoimme samoja ympyröitä ja ori saatiin nopeasti rennoksi ja pyöriväksi. Selvempi liitovaihe. Oikea laukka oli hieman tahmeaa kun taas vasen oli todella energistä. Pienen pieniä pidätteitä, ettet jää vetokilpailuun. Koeta saada pyrkimystä eteen ilman turhaa vauhtia."

26.10.2010, päiväkirjamerkintä
Kilpailunsa kesällä kilpailtuaan pääsi Peetu kiertämään näyttelykehiä ja nyt on siltäkin saralta saatu tyydyttäviä tuloksia - tänään poitsulle myönnettiin champion-arvonimi sen keräämien sertien turvin ja minusta tuntuu, että tähän on sen kanssa hyvä tyytyä. Totta kai se minun mielestäni on komeutensa ja suloisuutensa puolesta vähintäänkin sen muotovalioarvonimen veroinen ja mieluiten myös kantakirjaan ykköspalkittu, mutta kyllähän siitä ikä ja kilpailu-uran hyytyminen näkyy. Ei sillä, että champion olisi mikään huono arvonimi, johon tyytyvät vain luuserit, jos eivät parempaa saa. Ei todellakaan, olen hyvin ylpeä Peetusta. Sen saavutukset tekevät siitä vain entistä tärkeämmän meikäläiselle. Milloinkohan maailma tajuaa Peetun erinomaisuuden?

28.08.2010, päiväkirjamerkintä
Peetu on tehnyt tässä kuluneen kesän aikana ihan mielettömän kilpailu-uran - kunnolla kotiuduttuaan oli se heti valmis kunnon treeneihin ja tahtoi päästä esittelemään kauan piileksineitä taitojaan ratsastuskilpailuissa. Se on rehkinyt aivan mielettömällä tarmolla, palautuen supernopeasti ja ollen aina valmis uusiin koitoksiin. Se on laihtunut, mutta kasvattanut samalla kunnolla lihaksia ja komistunut mielettömästi. Peetu on osoittanut selkeästi, ettei se ole mikään pihankoriste tai sunnuntairatsu maastokävelyille, vaikka alistuu kyllä sellaisenakin kohtaloonsa nöyränä poikana - omimmillaan se on työskennellessä, ja nimenomaan työskennellessä. Sen kanssa tulee olla tavoitteellinen!
Sen kilpailut alkavat olla jo takanapäin, mutta tänään tehdyllä maastolenkillä ei silti keskitytty vain ihailemaan maisemia, vaan ori sai kavuta kunnolla mäkiä, varo askeltaan juurikossa ja kahlata ojastakin. Kyllä se on monipuolisuus, mikä kilpahevosenkin saa tyytyväisenä pysymään!

15.04.2010, ratsastelua ja tutustumista selästä käsin kotitallilla
Peetu pääsi tänään ensi kertaa tutustumaan pienempään ruohopohjaiseen ratsastuskenttäämme, joka juuri eilen sai uudet valkoiset aidat ympärilleen talkoovoimin ja jota juuri ja juuri voi jo alkaa taas käyttää liikutukseen. Alkuun ori kyttäili hieman ympäröiviä kahisevia puita ja pensaita, ja rappeutuneesta kivimuuristakin olisi sen mielestä ollut mukavaa napata sammalta mutusteltavaksi. Huomaa kyllä, että Peetu on ollut pitemmän ajan vähemmällä liikutuksella jossain dunkkaisessa maneesissa, vaikka se liikkuikin pirteästi ja työskenteli nöyrästi - pystyin kuitenkin miltei näkemään sen laiskanpulskean olemuksen, vaikkei ulkokentällä mitään peilejä olekaan. Se pysyi nätisti pohkeen ja ohjan välissä ja taipui ja asettui mukisematta. Tätä ostosta tulen tuskin koskaan katumaan!

04.04.2010, päiväkirjamerkintä
Tänään tallille hommattiin kaksi uutta, aivan mahtavan upeaa jalostusoria - Anfarwol Chymwedda alias Peetu sekä B-sektion ori Anfarwol Rhewffwr Auraidd. Molemmat ovat comebackin tehneen Anfarwolin hienoja kasvatteja, jotka on kaivettu naftaliinista rikastuttamaan nykysukuja supervanhoilla ja harvinaisemmilla linjoilla. Tykkään varsinkin Peetusta, sillä noita nimiä ei juuri C-sektion ponien suvuissa näy, enkä jaksa odottaa, että pääsen teettämään sille jälkeläisiä - laadusta tinkimättä, tietenkään! Ennestään sillä onkin jo yksi, joskin jo edesmennyt kakara, joka eläessään palkittiin ihan muotovalio-championinkin arvonimellä. Että ei mikään tyhmempi tapaus ollenkaan. Nyt Peetu saa alkuun startata kilpailuissa niin ratsuna kuin näyttelyissäkin, ja sitten katsotaan, mitä tulevaisuus tuo mukanaan!

    Kilpailut

Peetulla kilpaillaan pääpainoisesti VRLn jaosten alaisissa kilpailuissa. Huomaathan, että kalenteriin merkitään vain sijoitukset ja voitot?

Sijoituksia: 45 kpl (20 este, 25 koulu)

12.05.10, villit estekilpailut, 90 cm : 02/15
22.05.10, villit estekilpailut, 90 cm : 01/20
20.05.10, villit estekilpailut, 90 cm : 04/33
22.05.10, villit estekilpailut, 90 cm : 02/26
27.05.10, villit estekilpailut, 90 cm : 02/15
28.05.10, villit estekilpailut, 90 cm : 03/15
11.06.10, villit estekilpailut, 80 cm : 03/17
12.06.10, villit estekilpailut, 90 cm : 01/17
18.06.10, villit estekilpailut, 90 cm : 03/17
20.06.10, villit estekilpailut, 80 cm : 05/39
15.06.10, villit estekilpailut, 90 cm : 02/57
22.06.10, villit estekilpailut, 90 cm : 05/50
28.06.10, villit estekilpailut, 80 cm : 05/39
27.06.10, villit estekilpailut, 80 cm : 03/39
06.07.10, villit estekilpailut, 90 cm : 02/30
08.07.10, villit estekilpailut, 90 cm : 01/30
09.07.10, villit estekilpailut, 90 cm : 06/40
10.07.10, villit estekilpailut, 90 cm : 03/40
06.07.10, villit estekilpailut, 60 cm : 01/05
20.08.10, villit estekilpailut, 90 cm : 06/50

06.09.10, KRJ, heC : 01/50
07.09.10, KRJ, heC : 02/50
08.09.10, KRJ, heC : 02/50
29.08.10, KRJ, heB : 07/100
13.05.10, villit koulukilpailut, heB : 02/18
16.05.10, villit koulukilpailut, heB : 03/18
20.05.10, villit koulukilpailut, heB : 01/56
28.05.10, villit koulukilpailut, heB : 04/18
03.06.10, villit koulukilpailut, heB : 01/18
30.05.10, villit koulukilpailut, heC : 03/25
29.05.10, villit koulukilpailut, heB : 01/15
26.06.10, villit koulukilpailut, heC : 01/20
03.07.10, villit koulukilpailut, heC : 01/22
03.07.10, villit koulukilpailut, heB : 04/22
04.07.10, villit koulukilpailut, heC : 03/22
04.07.10, villit koulukilpailut, heB : 04/22
04.07.10, villit koulukilpailut, heB : 01/34
05.07.10, villit koulukilpailut, heB : 05/34
26.08.10, villit koulukilpailut, heC : 02/26
26.08.10, villit koulukilpailut, heB : 05/29
13.05.12, villit koulukilpailut, heC : 03/21
14.05.12, villit koulukilpailut, heC : 02/21
16.05.12, villit koulukilpailut, heC : 01/21
16.05.12, villit koulukilpailut, heC : 01/21
17.05.12, villit koulukilpailut, heC : 04/21

 

Anfarwol Chymwedda on virtuaalihevonen.
Kuvat © Popsters Stud
Kaiken muun materiaalin © dani 2013, ellei toisin ole mainittu. Kopiointi kielletty!