Etusivu      Talli      Ponit      Toiminta

  Kouluvalmennuksia Heidille Paraatiponeissa 7.2.09!

Taso ratsukon mukaan. Heidiparas saa valmennuksia kun pyytää <3

Ratsukko nmro 1
Heidi & British Fashion
"Ensimmäinen ajatukseni Heidin ratsastaessa Fasulla maneesiin oli suuri hämmennys - Olin tottunut nauramaan ja lopulta itkemään, kun Heidi-turboratsastaja taisteli vaikeitten pirulautojensa kanssa lentäen lopulta selästä maneesin seinään. En suinkaan itkenyt Heidin kivun takia hänen paiskautuessaan seinää vasten, vaan sen takia, että Heidi sai aina lopulta heppansa menemään suorastaan jumalaisesti, samalla kun itse köpöttelin jollain ruunanrupukalla ojassa.

Fasu sen sijaan tepasteli maneesiin GP-tason prinsessan elkein ja ratsukko oli selkeästi täydellisessä mielten välisessä harmoniassa. Valmennukseni taisi olla melko turha, sillä Heidi ja Fasu suorittivat kaikki tehtävät kuin oppikirjasta eikä minun oikeastaan tarvinnut korjata mitään - Onneksi sain avata ääneni kuitenkin alkutunnista karjumalla, kun Heidi antoi ratsunsa madella uralla korvat lurpallaan. Hioimme Fasun muotoa ja yleistä raamia kohti täydellisyyttä, ja välillä sain muistuttaa Heidiä perseensä liimaamisesta tamman selkäänsä kun se liiteli näyttävissä askellajeissaan (takapää jäi välillä jälkeen etupäästä, mutta kepin hipaisulla ja reippaammalla ratsastuksella saatiin siitäkin täydellistä, mainiota työtä heidi-rautapohje!) ja ratsastajaparka pomppi ylösalas selässä. Muutoin istuntasi oli kyllä tosi makea, voisin itsekin alkaa ottaa siitä mallia. "

Ratsukko nmro 2
Heidi & Jack Ketch PB
"Jack, jolle annoin valmennuksen ajaksi uuden lempinimen Jaakkimo, sai epätasaisuudellaan ratsastajansa repimään hiuksiaan, jolloin tehtävät menivät päin häränpyllyä. Aluksi minua valmentajana hieman huvitutti Heidin äkkipikaisuus sinne tänne loikkivan hevosensa selässä, mutta pian paljastui allekirjoittaneellekin karmea totuus: Jaakkimo ei ollut lainkaan yhteistyöhaluisella tuulella, eikä pelleily ollutkaan mitään väliaikaista piristettä.

Päätimme panostaa alkuverryttelyyn ihan 110-prosenttisesti, jolloin Jaakkimolle ei jäisi lainkaan aikaa hermostua tai seota. Alkuun ori kiivaan väitti sotkeutuvansa omiin jalkoihinsa ja puri kuolainta hampaittensa välissä, mutta tiiviillä työskentelyllä heidi sai oriinsa rauhoittumaan ja hakemaan parempaa työskentelymuotoa. Välillä sortui naisparka kyllä ratsunsa herkkien kylkien paukuttamiseen, mutta kun tästä raivon merkistä luovuttiin, alkoi heidinkin istunta muistuttaa ihmisruumiin riemusoittoa täydellisessä liikkumattomuudessaan ja rauhallisuudessaan.

Vaikka Jaakkimo liikkuikin jo loppuvaiheessa tuntia rennon letkeästi, mutta silti reippaasti ja kuuliaisesti, emme ottaneet enää missioksemme täydellisiä piruetteja tai sarjavaihtoja. Tuttu ja turvallinen pohkeenväistö sujui sitä vastoin paremmin kuin hyvin, eikä Jaakkimolla ollut enää halua kapinoida. Vaikkei valmennuksessa ehkä tullutkaan tälle ratsukolle mitään uutta, saatiin ori kunnolla ruotuun ja työskentelyn makuun."

Ratsukko nmro 3
Heidi & Appletiti SIN
"Omppupomppu oli tänään todellinen pomppu - Pikkuneiti sinkoili varsinkin alkutunnista joka suuntaan, ja ratsastajattaremme Heidi tuohtui otukseensa todella. Jaakkimon tapauksesta kuitenkin hän muisti, ilman että minun tarvitsi edes mainita, ettei sekopäisenkään otuksen kylkiä sopinut kaivaa verille asti. Kun Heidi jaksoi laskea perseensä tiiviisti satulaan ja jätti muun heilumisen vähemmälle, Omenakin terästäytyi pienemmille avuille ilman vähäisintäkään aihetta seota.

Aiheenamme olivat eteenajot - Kihisin mielessäni kippurassa naurusta, sillä halusin nähdä mihin Heidin ruikkutamma pystyisi. Alku olikin lupaavaa kaltaiselleni vahingoniloiselle mukaosaavalle-valmentajalle, kun Omena heittäytyi kilometrin pituiseksi makkaraksi ensimmäisillä kerroilla. Kun paketti saatiin sitten viimein kasaan ja myös takapää aktiiviseksi, päätti tamma heittää turpansa kohti taivasta jättäen mukavan ja rehdin muotonsa, jossa se oli mukavasti liikkunut. Heidi sai kuitenkin tamman nopeasti kasaan ja seuraavat suoritukset olivatkin kuin oppikirjasta Omenan venyessä sopivan näyttävästi.

Loppuverryttelyn ajaksi lähdimme randomilla maastoon, mistä Omppelispomppelis innostui valtavasti. Vaikka pihalla puksutellut traktorinrämä saikin sen sydämen lyömään satamiljoonaa kertaa nopeammin kuin normaalisti, sai Heidi pidettyä tamman luottamuksen ja se pysyi rauhallisesti ratsastajan alla: Vaikka silmät pyörivätkin päässä kuin aaveen nähneellä. Olipas hauska valmennus tämä helmikuinen hankivääntö :)"

  

Paraatiponit & Paraatipuoliveriset on virtuaalitalli
Kaiken sivuilla esiintyvän materiaalin © dani 2008, kopiointi kielletty!