otsikko
Etusivu      Talli ja tilat      Oriit      Tammat      Toiminta      Muuta

 

    Rashawn VH11-023-0044

  

  Virallinen nimi   Rashawn   Säkäkorkeus   140 cm
  Lempinimi   Rashawn   Syntynyt   10.01.2010, VHKR
  Rotu   WPB (NWR, 72,86%)   Sukupuoli   Ori
  Väri   Voikonkimo   Kasvattaja   Elen
  Omistaja   dani VRL-03561   Painotus   Estepainotus

Koulutustaso: heB, 120 cm
Käyttö: Siitosponi

Saavutukset: KTK-II, 18 + 16 + 19 + 20 = 73 p. 25.10.2011
                    "Tyylikäs, hyvin kevytrakenteinen ori. Hyvä ylälinja, kaunis, kaareva kaula.
                    Etukorkea. Nauha haittaa hieman arvostelua. Korkealle kiinnittynyt häntä.
                    Tj pystyt vuohiset, muuten hyväasentoiset jalat."

                    Champion, arvonimi myönnetty 14.12.2011.
                    VWY-II, 8 + 7 + 5 + 22,5 + 5 = 47,5p. 30.12.2011
                    YLA1, 36 + 46 + 42 + 31 = 155p. 15.08.2013
                    "Tyylikäs ja hyvin valmisteltu ori", AP1 - arvostelun paras!

3-vuotias 10.04.2010

    Taustaa

Rashawn on superupea ori ja toivottu lisä tallini nykyiseen WPB-kantaan - se on tasan kolmipolvisen suvun omaava pieni komistus, joka hyppää paremmin kuin osa puoliverisistäni, vaikka ukon luonne muutoin melko kovapäinen onkin. Pinnallisena poninomistaja voinen kuitenkin vain tuijotella sen kaunista päätä ja runkoa ja esittää hyvillä mielin näyttelyissä suuren poniprosentin omaavaa, mutta silti jaloudellaan loistavaa ukkelia - tästä pojasta tulee vielä suuria! Draceyn kasvattama pikkumies on myös suvullisesti allekirjoittaneen mieleen, sen emä on sympaattinen, nättipärstäinen B-tamma tuntemattomammasta suvusta ja isä aivan mielettömän upea voikko päinvastaisesti hyvin tunnetusta suvusta.

Tulevaisuuden suunnitelmat Rashawta varten ovat selvät - aktiivinen kilpailu toivottavasti hyvin menestyen sekä näyttelyarvonimet silmissä kiiluen kehissä ravaaminen saavat luvan olla ukkelin arkipäivää. Myöhemmällä iällä otuksesta toivottavasti tulee mainio siitosori, omasta takaa meikäläisellä on jo sille Jade-tamma ;) Ja niiden varsa, huhhuh.. Rashawn voikolla värityksellä?! Vaikka tämä tapaus kuinka pahansuinen olisikin, on se varastanut Dani-poloisen sydämen täysin. Ehkä tämä poni potkiikin vain rakkaudesta?

    Luonnekuvaus

Rashawn on ehdottomasti Ori isolla O:lla. Se on erittäin tietoinen asemastaan sinä miehisenä osapuolena, sekä ymmärtää valtavan eronsa ihmiseen massansa suhteen - eikä pirulainen kavahda käyttää voimaotteita tammojen perään sinkoillessaan. Se on aina kiljumassa ja työntämässä uteliasta nokkaansa joka asiaan rasittavuuteen asti ja vaatii käsittelijäänsä johdonmukaisuutta ja pitkää pinnaa - Rashawn tulee nimittäin sille päälle sattuessaan jopa tarhansa vahvistetuista aidoista läpi, tässä - krhm - timantissa on monta puolta! Käsiteltäessä oriin kalloon saa takoa kunnioitusta, ja se on vain yhden ihmisen hevonen - luottamuksen syntyessä poni seuraa ihmistään kuin hai laivaa ja antaa muille kiukkuisena kaviosta.

Vanhemmiltaan ukko on perinyt jatkuvan tarpeen mutustella tai järsiä jotain. Hoitaja saa olla varuillaan, sillä kovanaama Rashawn voi hoitaessa napata hihastakin kiinni, mikäli tarpeeksi kunnioitusta ei ihmistä kohtaan löydy. Koska poni on omaksunut myös äidiltään tavan poimia ja heitellä harjoja pitkin poikin karsinaansa, on sitä alettu hoitaa käytävällä kiinnisidottuna. Kovasti ukko siinä uhoaa ja veuhtoo jaloillaan, mutta hoitajan kovasti komentaessa Rashawn närkästyneenä myöntää seisovansa kiinnisidottuna - ja koska se ei omaa voimaa nykäistä seiniä mukaansa, säästää se ylimääräiset hötkyilyt myöhemmälle.

Harjaamiseen Rashawn ei juuri sanaakaan sano - se on varmasti niin keskittynyt kaikkeen muuhun kuin kylkiensä sukimiseen, että unohtaa ärähtää kainaloiden harjaamisesta ja ryntäiden rapsuttelusta, mikä ei olisi tullut kuuloonkaan oriin ollessa vielä nuorempi ja säpsykkä kuin sähikäinen ihmisten seurassa. Kavioiden nostoon se kuitenkin suhtautuu yhtä kriittisesti kuin aina, se ei pidä laisinkaan siitä, kun hoitaja koettaa horjuttaa sen tasapainoa jalan nostaakseen - ukko painaa vain vastaan mukamas hölmistyneenä. Rashawnin viimein nostaessa kavionsa tulee siitä pitää kunnolla kiinni, tai se on yhdellä nopealla nykäisyllä takaisin maassa.

Kengitettävänä Rashawnilta katoaa se pieninkin halu miellyttää jalkojensa kopeloijaa. Se nostaa aivan eri jalan, kuin mitä Kenkä-Erkki itse koettaa nostaa, veuhtoo aloillaan pää taivaisiin nostettuna ja kiukuttelee muutenkin koko ajan. Kerta kerran jälkeen ori tuntuu olevan harmistuneempi siihen, ettei ole vielä onnistunut keksimään tapaa keplotella vahvan kengittäjämme otteesta - ja hyvä onkin!
Eläinlääkärin luona Rashawn on kuin kiukkuinen kyykäärme, kiemurrellen ja steppaillen kuin viimeistä päivää ja ollen alituiseen valmiina haukkaamaan takista. Taivuttelut tuntuvat ajavan sen hulluksi, sillä mokoma lekuri tahtoo nostaa jalkoja vielä korkeammalle kuin kengittäjä - piikeistä ja lääkekuureista puhumattakaan. Tämä ori on niitä hankalimpia tapauksia saada syömään kuurinsa kiltisti loppuun.

Pesuboksissa on aina Rashawnin mielestä ollut jokseenkin epäilyttävää ja epämiellyttävää, eikä oria ole ainakaan nykypäivänä yhtään helpompi saada houkuteltua pesulle, kun se tietää olevansa niin pirusti käsittelijäänsä vahvempi ja vihaiseksi käydessään jopa vaarallinen. Joskus tiukan treenin jälkeen tukalan hikinen ori astelee vain hieman kulmiaan kohotellen pikaiselle huuhtelutuokiolle, mutta joinain päivinä se vain jumittuu kumipohjan reunalle eikä astu eteenpäin, vaikka traktorilla vedettäisiin. Tallipihalla ori suostuu paremmin suihkuteltavaksi, joskin varmasti kiljuu koko sydämestään.
Varustamisesta ori ei pidä sitten alkuunkaan, se on ehdottoman tarpeellista sitoa kiinni, tai kukaan ei saa sille varusteita niskaan sen huojuessa puolelta toiselle. Satulavyötä kiristäessä ukko kurottelee purrakseen mitä tahansa lähellä olevaa, eikä se pidä kuolaimistakaan - päätä veuhdotaan jokaiseen suuntaan ja kielellä pelleillään viimeiseen asti.

Rashawn ei pidä koulutuuppauksesta yhtään. Se kiemurtelee kuin kiimainen ankerias ratsastajansa jalkojen välissä, eikä jaksaisi keskittyä yhtään. Emänsä tapaan se osaa heittäytyä todella laiskaksi niin halutessaan, ja oriin ulkomuoto hämää sen painon ja voiman suhteen - sitä ei sen kerran pysähdyttyä ja lytättyään takapuolensa maahan saa enää liikkeelle. Kannukset ovat varsin käytännöllinen vaihtoehto oriin ratsastamiseen sileällä, mutta oriin suurensuuri herkkyys tulee ottaa huomioon - niillä kannuksilla ei saa kaivertaa sen silkkikylkiä verille! Ratsastajalta vaaditaan taitoa, kovapäisyyttä ja oveluutta saadakseen Rashawnin liikkumaan nätisti, mutta kaipa vaiva sitten palkitaan - ori osaa kyllä kulkea nätisti hyvässä muodossa ja upeita liikkeitään esitellen, niin kauan kuin juttu on mielenkiintoista.

Esteillä ukko on sitten aivan erilainen, isänsä tapainen iloinen höyryveturi, joka puksuttaa väsymättä esteeltä toiselle - liian kovakouraisiin apuihin se protestoi pukittelemalla vihaisesti, tai liiaksi kierroksia kerätessään voi Rashawn käydä herkäksi loikkimaan pelkkien takajalkojensa varassa. Temperamenttia ja poweria tässä paketissa riittää, ja sen käyttäminen siistin kanavoidusti ja huolella voi olla vaikeaa sen päästellessä tuhatta ja sataa esteiden välissä - hyvin oriin tunteva, hiljainen ja jämpti kuski saa kuitenkin ponin pidettyä lapasessa vähän vaativammallakin radalla. Muutaman ensimmäisen hypyn jälkeen Rashawn yleensä rauhoittuu jokseenkin ja meno muuttuu tasaisemmaksi.
Rashawnin hyppytyyli on erittäin laadukas ja nätiksi hiottu, ja pienehkössä ponissa on ponnistusvoimaa aivan uskomattomiin loikkiin. Kilpailuissa hirmuisen kilpailuvietin omaava ori saattaa kuitenkin langeta höseltämään liiaksi, mikäli kuski ei ole tehnyt peliä sataprosenttisen selväksi. Epähuolelliset hypyt ja vinot tiet eivät ole kenenkään eduksi, ja temppuilevaan ukkoon on hyvä saada rotia jo lämmittelyssä.

    Suku

 isä Silfran Radomir
    VWY-III, WPB 45,72%
 ii. Radical 503
    WPB 32,06%
 iii. Gelehoef NLD
    WPB 37,5%
 iie. Shockhoeve Matilda NLD
    VWY-II, WPB 26,62%
 ie. Daphine WS
    WPB 59,38%
 iei. Saskia Vester
    VWY-II, WPB 62,5%
 iee. Hoeves Petronella
    WPB 56,3%
 emä Princess Sparkle
     VWY-II, VWY-AB, YLA2, wb
 ei. Gramon BLI
      wb
 eii. Whitfield WNN
    wb
 eie. Nicolette WNN
    wb
 ee. Amplen Mild Poison
    wb
 eei. Weaken Jarrel
    wb
 eee. Poisonheart
    wb

Oo, aivan jumalainen isä, vaikkei sen voikkoväritys nyt Rashawnille periytynytkään.. Menestynyt ja tunnettu isänpuoli suvusta, emän puoli on vähemmän tunnettua B-ponien laumaa, emä Princess on supersympaattinen ja nätti! Tasan kolmepolvinen suku, hyvin jännä ja uniikki miksaus.

    Jälkeläiset

Rashawn on tarjolla welshponijalostukseen!

01.04.2012 t. Ruby Lion ANW (e. Aelwen Gepard), omistaja: rio
08.06.2012 t. Lothíriel Dawn (e. Lindórië), omistaja: Siiri K, Ruskamäki
15.11.2012 o. Eton Roswell (e. HT Wendy), omistaja: shonna
14.02.2013 t. Poniniemen Eilwen (e. Eirwen Tywyll), omistaja: Chiara, Venice
01.03.2013 o. Rust (e. Saskia Sofie), omistaja: Paraatiponit
25.03.2014 t. Fabienne (e. Aubergine Farley), omistaja: Disa

    Valmennukset ja päiväkirjan poikanen

14.12.2011, päiväkirjamerkintä
Taisin joskus aikoinani uhota, etten tule luovuttamaan Rashawnin näyttelyttämisen suhteen. En luovuttanut koskaan, mutta täytyy sanoa, että monesti oli pyyhkeen kehään heittäminen hilkulla ja eteenpäin päästiin lähinnä pakkomielteisen apinanraivon avulla. En ymmärrä, mikseivät NJ-tuomarit tykästyneet ihanaan Rashawniin samalla lailla kuin minä. Kantakirjastakin se sai vastikään hyvät pisteet ja oikein hienosti kakkospalkinnon, mutta NJ:n tapahtumissa vain jatkettiin nokan nyrpistelyä ja serteiltä tiputtamista. Nyt siihen saatiin vihdoin loppu. Kolmen sertinsä turvin oriille myönnettiin vihdoin se kauan himoittu champion-arvonimi, joka sinetöi sen näyttelyuran. Muotovalion osalta aion luovuttaa, vaikka poitsulla yksi BIS-sija onkin plakkarissa, sillä en jaksa enää vääntää kättä mielipideasioista lafkan tuomareiden kanssa. Champion riittää. Champion on hyvä suoritus. Rashawn on champion! Seuraavaksi poitsu saanee suunnata sitten VWY:n laatuarvosteluun, minkä jälkeen olisi korkea aika korkata siitosura. Orijälkeläinen on pakko saada kulkemaan samoja latuja pappansa perässä!

23.11.2011, päiväkirjamerkintä
Luulitteko, että Rashawnille riittäisi pelkkä menestyksekäs kilpaura korkeilla esteillä? Ei tietenkään riitä. Vaikka näyttelykehistä ei ole toivotun lailla sadellut ruusuja ja ylistystä, on ori napannut nimiinsä kantakirjaustilaisuuteen vaadittavan yhden muotovaliosertin ja tänään saimme kuulla tuloksia ponikantakirjan viimeisimmästä oriiden tilaisuudesta. Tuomarit tykkäsivät, ja 73 pisteen turvin allekirjoittaneen silkinpehmeä moottoriturpa on nyt kantakirjattu kakkospalkinnolla! Erityistä tyytyväisyyttä lisää se, että tuomarit ovat kehuneet Rashawnin tyylikkyyttä - ja sitä tässä oriissa tosiaan on, se esiintyikin hyvin arvokkaasti ja aristokraattisesti, poseeraten kuten antiikin patsas pyhän temppelin ulkopuolella. Olen kaikin puolin tyytyväinen tulokseen ja aivan superylpeä! Suvun asettama rima on ylitetty leikiten, joka poika ei olekaan kantakirjattu. Nyt keskitytään sitten metsästämään kuumeisesti viimeistä sertiä NJ:n kehistä näyttelyarvonimeä varten.

Yksityinen kouluvalmennus Zikin valvonnassa 09.09.2010
"Saavuin tallille aikaisin aamulla hieman kärttyisenä - eihän sitä pommiin nukkumisen vuoksi ollut ehtinyt edes aamukahveja juoda! Ilmeisesti Dani kuitenkin ymmärsi yskän, ja tarjosi minulle kahvikupillisen ennen valmennuksen alkua - ehkä vain ajatellen omaa parastaan, nimittäin kärttyinen Ziki ei ole kaikkein mukavin valmentaja... Takaisin kuitenkin itse aiheeseen. Sain kuulla, että Rashawn ei ole juuri näitä perinteisiä koulutuuppareita, vaan suuntautuu pikemminkin vauhdikkaampaan lajiin esteiden pariin. Vauhtia kuulemma löytyy eikä keskittymistä juurikaan - täydellistä! Eihän nyt valmennus liian helposti saa mennä, vaan hieman täytyy löytyä tätä haastettakin!

Aloitimme perinteiseen tapaan alkulämmittelyillä, jolloin seurasin hieman ratsukon työskentelyä. Rashawn oli selvästi yksi näistä kukkoilevista, ikuisesti nuoruusvuosiaan elävistä oripojista. Tämä kääntyi aina vähän väliä huutelemaan tammoille, jotka tarhailivat pihan toisella päällä ja näkyivät vain kerran tietystä kulmasta kentän laidan yli kurkottaessa. Ravissa orin keskittyminen suuntautui jo hieman enemmän ratsastajaan, joskin oria olisi voinut verrata matoon tämän tallustellessa uraa pitkin. Ryhdikkyys ja ylväys puuttuivat kokonaan, ja sain monesti kehottamaan antamaan enemmän pohjetta ja kantamaan kättä, jotta myös Rashawn nousisi laahaamasta kenttää pitkin. Teimme tänään vain perusasioita, joista ensimmäinen oli voltti. Tämähän kuulostaa helpolta ja yksinkertaiselta asialta - mutta vain jos osaa hoitaa homman kotiin. Ja yhteisymmärrystä ei ollut selvästikään havaittavissa tämän ratsukon kohdalla...

Rashawn ei näyttänyt lainkaan kuuntelevan ratsastajaa, vaikka tämä miten päin olisi istunut satulassa tai räjäyttänyt ydinpommin vierestä. Rauhallinen löntystely näytti olevan ainut, jota ori osasi - aina välillä toki tehden jokin soikio muodostelma kentällä muutamalla ristiaskeleella ja kulkemalla suorana kuin puupökkelö. Tiukka ohjasote, pohkeet lähelle kylkiä ja tiivis istunta, joka ei kuitenkaan estä oria liikkumasta sulavasti - näillä ohjeilla pyrimme koko valmennuksen ajan saamaan oria kuuntelemaan ja liikkumaan hieman taipuneena, mutta etenkin laukka näytti saavan orin innostustason huolestuttavan korkealle. Työskentelystä ei siis tuntunut tulevan mitään, ennen kuin Dani jotenkin löysi istunnan, joka muutti orin käytöksen. Vaihtoehtoisesti ori kyllästyi pelleilyyn ja päätti luovuttaa, mutta pian ori jo hieman taipui volteilla, eivätkä nämä muutenkaan olleet aivan mahdottomia soikioita. Ori oli hyvin kuulolla, eikä yrittänyt livistää pohkeiden välistä. Alun ongelmien jälkeen ori vihdoin siis päätti luovuttaa, ja kun Dani sai orin pysymään myös laukassa hallinnassa, annoin luvan aloittaa loppujäähdyttelyt."

03.09.2010, estevalmennus
Tämänpäiväisessä valmennuksessa esteet maistuivat taas kuin hullulle puuro ja Rashawn oli kovin säpäkkänä heti alusta lähtien. Tunnin aiheena olivat tiukat tiet sekä teknisesti haastava ratsastus, joita ajatellen sen luonnollinen terävyys ja päivän herkkyysaste olivat aivan omiaan - alkuverryttelyssä ori tapansa mukaan vielä hieman juputti vastaan, mutta kunhan sen sai ensimmäisissä hypyissä ja laukoissa käynnistymään, oli se silkkaa liekkiä ja kipinää satulan alla! Se oli oikein mainiosti avuilla ja esitti jälleen itsestään aivan uutta puolta - lantin päällä kääntyvää sähikäistä, joka korskuu valkoista vaahtoa tuimana lohikäärmeenä loikatessaan mitä kummallisimmasta vinkkelistä täydellisen hypyn valtavan okserin yli. Allekirjoittanut vain nautti selässä kyydistä, ohjeisti ja pakahtui ylpeydestä. On Rashawn vaan niin hieno poni, niin hieno, täydellinen kilpaponi ja pegasosmainen ilmojen läpi kiitäjä!

17.07.2010, estevalmennus
Tänään oli jälleen Rashawnille vuorossa estevalmennus, joka valitettavasti koko kesän kestäneestä menestyksekkäästä kilpaurasta ja monista hyvistä treeneistä huolimatta meni hieman penkin alle. Ori oli kovin väsyneen oloinen, eikä oikein jaksanut keskittyä - en saanut sitä motivoitua kunnolla sileällä alkuverkassa, joten itse hypätessä se sitten huiteli miten sattui avuistani juurikaan välittämättä. Kurinpalautus sai sen närkästymään ja pukittelemaan protestiksi, eikä meno juurikaan sen jälkeen parantunut. Jotenkin koko valmennuksen ajan allekirjoittaneella oli ratsastajana negatiiviset vibat, joten lopputunnista oli pakko viitata kintaalla valmentajan yksityiskohtaisille ja täydellisyyttä tavoitteleville tehtäville ja päästellä vain reippaasti menemään aivot narikassa. Rashawnkin jaksoi hieman piristyä.

12.05.2010, estevalmennus
Parin päivän takaisesta nöyryytyksestä sisuuntuneina suuntasimme tänään estevalmennukseen. Pistin Rashawnin heti alkuun rautanyrkin ja nahkasaappaitteni väliin, josta sillä ei ollut mitään asiaa pokkuroida ulos tai pistää vastaan. Alkulämmittely suoritettiin hyvin paljon pelkästään sileällä, sillä halusin pelata varman päälle - tiesin, että tulisimme lopputunnista hyppäämään rataa, josta Rashawnilla ei liikaa kokemusta ole, enkä halunnut suinkaan, että se flippaisi jossain vaiheessa ja huitelisi sitten hermostuneena aivan omiaan. Verryttely sujui onneksi hyvin tasaisesti ja pääsimme jo melko pian itse hyppyihin, jotka ori suoritti innokkaasti ja virkeästi - ja voi miten hyvältä se tuntui, herkältä ja vastaanottavaiselta, juuri sellaiselta, joka rakastaa sitä, mitä se tekee. Tällä nuorella herralla kasvaa nälkä hyppyihin syödessä, eikä se nälkä tunnu tyrehtyvän edes miljoonan loikan jälkeen. Lopputunnin rata sujui mainiosti, joten kisaura voidaan aloittaa luottavaisin mielin.

10.05.2010, kouluvalmennus
Eräs etappi nuoren ponin elämässä on jälleen saavutettu - kilpailu-ura pitäisi aloittaa piakkoin, kun omaan talliin on suunniteltu aktiivista kisakesää, mutta eipähän sitä omasta maneesista minnekään uskalleta ilman kannustavaa ja positiivista palautetta ammattilaisista! Siispä Rashawnia tuli tänään kaitsemaan ulkopuolinen valmentaja, joka valitettavasti joutui kestämään nuorta sählääjää ja tämän hermoraunion partaalla taistelevaa ratsastajaa superratsukon sijaan. Pikku-ukko ei ollut oikein vireessä, kävi jokseenkin ylikierroksilla ja kyttäili jopa tutussa maneesissa itseään peileistä. Se tuntui jännittävän valmentajan mikin rätinää ja äänen kiertämistä rakennuksessa, mikä sai sen yliherkäksi avuille ja hyvin sekoamisherkäksi. Minä sitten selässä kärsivällisyyden mallioppilaana heitin marttyyrimaisesti hanskat tiskiin aikani taisteltuani. Onneksi valmentaja oli pitkäpinnaisuuden perikuva ja sain paljon hyviä vinkkejä Rashawnin ratsastamiseen. Lopputunnista poitsu väläytteli kykyjään, kunhan sain sen hieman rennommaksi ja luottamaan minuun, mutta parhain terä jäi puuttuman.

10.04.2010, päiväkirjamerkintä
Rashawn on nyt virallisesti aikuistunut - se kääntyy tänään kolmevuotiaaksi, ja se onneksi näkyy myös sen ulkonäössä. Kevään mittaan ori on komistunut huomattavasti ja sen suorastaan veistoksellinen kauneus selvine piirteineen on päässyt hyvin esiin varsamaisen pehmeyden ja pyöreiden alta. Se on kerännyt lihaksia pihatossa riehuessaan ja onpa se päässyt maneesiinkin muutamaan otteeseen juoksemaan vapaasti ja hyppäämään kavereidensa kanssa, mutta lihasten lisääntyminen ei ole poistanut sen olemuksesta sitä tiettyä joutsenmaista keveyttä. Rashawn on ulkonäöltään täydellinen - jalo, mutta ponimaisen vaatimaton, kevyt, muttei liian pirpana. En varmaan koskaan kyllästy ihailemaan tätä neitseellistä olentoa, josta sopisi maalata miljoonittain barokkityylisiä tauluja! Nyt, kun poitsu on saavuttanut tämän taianomaisen kolmen vuoden iän, on myös aika suunnata näyttelykehiin - ja pettyä en aio. Vaikka saisin ravata kissanristiäisissä loppuikäni.

30.03.2010, päiväkirjamerkintä
Danin verta turvastaan kaivavalle kultapojalle kuuluu oikein hyvää - tänään se pääsi ensi kerran toteuttamaan itseään tulevassa painotuslajissaan, kun päätimme joukolla testata nuorien ponien kykyjä esteillä irtohypytyksen muodossa. Rashawnille on sen suvun puolesta jo asetettu melko korkeat vaatimukset, jotka se onneksi kyllä tämän päivän perusteella tulee hienosti saavuttamaan. Suuriin saappaisiin astuminen ei tämän kaverin itseluottamuksella, egolla ja uholla ole mikään ongelma! Eipä sillä, että nuorikot olisivat mitään olympiatason esteitä pomppineet, mutta tekniikan tämä poika näyttää handlaavan aikalailla luonnostaan ja se veti innokkaasti kujalla eteenpäin. Vauhti yltyikin poitsun innostuessa sellaiseksi, että se sai melko lyhyeen väliin tungettua pari ilopukkiakin, joiden jälkeen matka jatkui aivan yhtä rohkeasti ja luottavaisesti, vaikka seuraava hyppy lähtikin aivan liian läheltä puomia.. Tämä timantti kaipaa vain pientä pintahiomista ja pölyjen pyyhkimistä päältään, niin saadaan aikaan kenttien kovin ratakettu!

28.02.2010, päiväkirjamerkintä
Pikku-Rashawn kasvaa kohisten ja on viime aikoina entistä kummallisemman näköiseksi muuttumisen ohella lähinnä opetellut talon tavoille - mikä onkin osoittautunut tälle kapinalliselle kovin vaivalloiseksi! Sitä mukaan, kun siltä on lähtenyt varsakarvaa, on se menettänyt myös söpön halinallen piirteitään ja tilalle on tullut reilulla kädellä tulta ja tappuraa. Rashawn ei ilmeisesti aio päästää meikäläistä helpolla, siinä määrin se loikkii kahdella jalalla niskaan, mupeltaa vaatteiden reunoja ja steppailee aloillaan kumisualla pyöritellessä. Saas nähdä, alkavatko tytsyt kiinnostaa jo tänä keväänä, soisin sen kyllä jäävän myöhemmäksi, mutta tämä poika tuntuu olevan kehityksen kärjessä.. Toivottavasti joku uskaltaa pihatossa laittaa tälle kaverille jauhot suuhun, jotta se voisi tuossa uhossaan välillä palata maan pinnalle!

18.01.2010, päiväkirjamerkintä
Uusin silmäteräni, palvontani kohde Rashawn on saapunut kotiin! Matkaan se suhtautui turhan energisesti, eikä olisi malttanut nätisti olla aloillaan lastauksessa ja kopissa, mutta ainakaan se ei arastellut tai pelännyt, vaan jaksoi pörhistellä uteliaana. Poitsu on kasvanut lyhyessä ajassa supernopeasti ja vaikka se muistuttaakin tällä hetkellä hieman flamingon ja kamelin risteytystä, tiedän, että sen epätasaisen ja takkuisen rastakarvan alla on aikamme upein ilmestys, joka vain ruman ankanpoikasen lailla odottaa pääsyä täyteen kukoistukseensa. Harmikseni huomasin tosin, että Rashawn on alkanut jostain geenien oikusta kimoutua - sen piirto leviää uhkaavasti otsalle ja silmien päälle, ja sen runko on hyvin epätasaisen sävyinen ja valkoisen värittämä. Noh, voikko kuitenkin säilyy sillä geeneissä, joten peliä ei ole totaalisesti menetetty.

15.01.2010, päiväkirjamerkintä
Oijoijoijoi - juuri kun allekirjoittanut teki lupauksen vähentää poniostoksia ja pitää part bredeihin kohdistuvat mielihalunsa aisoissa, pölähti paikalle Tessa kaupittelemaan toinen toistaan upeampia varsojaan! Kauan sain laitettua vastaan, mutta kun keskustelu kääntyi upean voikon Silfran Radomirin sekä supersöpön B-tamman Sessin viimeisimpään varsaan, alkoi ote pettää ja juna luisua raiteilta. Päädyin sitten ihan Tessan tallille katsomaan tätä pientä, suuriprosenttista ilmestystä, jossa jo nuorella iällä yhdistyivät isänsä jalous sekä emänsä täysi ponimaisuus. Pieni ja ihana paketti, josta ei tosiaan jämptiyttä ja ponileimaa puuttunut - orivarsa oli kaikenlisäksi iki-ihana voikko isukkinsa tapaan ja polveutui kuolettavan upeasta suvusta, joten pakkohan se oli jälleen alistua kaivamaan sukanvarresta viimeisiä säästöjä. Tämä ori olisi saatava! Tulevaisuuden part bred -kasvatukseni riippuu tästä yksilöstä! Kunhan pojalle keksitään nimi ja se kasvaa tarpeeksi vanhaksi, muuttaa se luokseni Paraatiponeihin.

    Kilpailut

Rashawnilla kilpaillaan pääpainoisesti esteratsastuskilpailuissa. Huomaathan, että kalenteriin merkitään vain sijoitukset ja voitot?

Sijoituksia: 51 kpl

16.05.10, villit estekilpailut, 120 cm : 01/13
21.05.10, villit estekilpailut, 120 cm : 03/14
30.05.10, villit estekilpailut, 110 cm : 03/40
21.05.10, villit estekilpailut, 110 cm : 02/19
22.05.10, villit estekilpailut, 120 cm : 02/16
23.05.10, villit estekilpailut, 110 cm : 04/20
23.05.10, villit estekilpailut, 120 cm : 03/16
27.05.10, villit estekilpailut, 120 cm : 02/15
28.05.10, villit estekilpailut, 120 cm : 04/16
28.05.10, villit estekilpailut, 120 cm : 01/15
02.06.10, villit estekilpailut, 110 cm : 04/16
09.06.10, villit estekilpailut, 120 cm : 02/12
10.06.10, villit estekilpailut, 120 cm : 01/13
13.06.10, villit estekilpailut, 120 cm : 01/12
14.06.10, villit estekilpailut, 120 cm : 03/12
16.06.10, villit estekilpailut, 120 cm : 03/12
18.06.10, villit estekilpailut, 120 cm : 01/12
19.06.10, villit estekilpailut, 110 cm : 03/26
20.06.10, villit estekilpailut, 110 cm : 01/26
07.05.12, villit estekilpailut, 110 cm : 04/53
09.05.12, villit estekilpailut, 110 cm : 04/53
10.05.12, villit estekilpailut, 110 cm : 01/53
29.06.12, villit estekilpailut, 100 cm : 05/30
10.06.10, villit estekilpailut, 110 cm : 05/64
21.06.10, villit estekilpailut, 120 cm : 01/31
28.06.10, villit estekilpailut, 110 cm : 02/22
27.06.10, villit estekilpailut, 120 cm : 04/24
27.06.10, villit estekilpailut, 120 cm : 04/18
29.06.10, villit estekilpailut, 120 cm : 04/18
30.06.10, villit estekilpailut, 120 cm : 04/18
03.07.10, villit estekilpailut, 100 cm : 06/36
23.06.10, villit estekilpailut, 110 cm : 03/68
23.06.10, villit estekilpailut, 120 cm : 07/64
10.07.10, villit estekilpailut, 120 cm : 02/23
03.07.10, villit estekilpailut, 120 cm : 03/28
04.07.10, villit estekilpailut, 120 cm : 01/28
31.07.10, villit estekilpailut, 100 cm : 04/42
19.07.10, villit estekilpailut, 120 cm : 01/17
19.08.10, villit estekilpailut, 120 cm : 03/29
03.09.10, villit estekilpailut, 120 cm : 01/16
05.09.10, villit estekilpailut, 120 cm : 01/16
06.09.10, villit estekilpailut, 120 cm : 01/16

21.09.10, ERJ, 120 cm : 04/30
20.09.10, ERJ, 120 cm : 03/30
16.07.12, ERJ, 100 cm : 05/40
16.07.12, ERJ, 100 cm : 02/40
17.07.12, ERJ, 100 cm : 02/40
17.07.12, ERJ, 100 cm : 05/40

08.05.12, KERJ, helppo (heB/re 100 cm/me 95 cm) : 04/40
11.05.12, KERJ, helppo (heB/re 100 cm/me 95 cm) : 01/40

22.04.12, MEJ, 110 cm : 02/48

 

Rashawn on virtuaalihevonen.
Kuva © CR
Kaiken muun materiaalin © dani 2016, ellei toisin ole mainittu. Kopiointi kielletty!