otsikko
Etusivu      Talli ja tilat      Oriit      Tammat      Toiminta      Muuta

 

    Nira Neala VH15-024-0029        

  Virallinen nimi   Nira Neala   Säkäkorkeus   119 cm
  Lempinimi   Neala   Syntynyt   01.10.2014, VHKR
  Rotu   Welsh mountainponi   Sukupuoli   Tamma
  Väri   Punarautias sabino   Kasvattaja   Nidavellir
  Omistaja   dani VRL-03561   Painotus   Yleispainotus

Koulutustaso: heB, 70 cm, ponilaukat
Käyttö: Kisa- ja siitosponi

Saavutukset:
    KTK-III, 17 + 18 + 17 + 17 = 69p. Ponikantakirjaustilaisuus 20.01.2016
    VWY-II, 4 + 6 + 5 + 21 + 5 = 41p. 02.02.2020
    Champion, myönnetty 11.5.2020

4-vuotias 01.02.2015

    Luonnekuvaus

Nealasta ymmärtää hyvin, miksi Walesin lipussa on lohikäärme. Tulisieluinen ja kipakka tamma on valitettavasti vain syntynyt hieman liian pieneen ruumiiseen. Isona cobidiivana se olisi jonkin verran uskottavampi, mutta mitenpä tamma tässä vaiheessa enää töpöjaloistaan eroon pääsisi. Näillä mennään, mitä on saatu. Ja Nealakin on vanhettuaan ymmärtänyt, ettei tällaisen pienen pirpanan kannata liikaa haastaa riitaa. Kun sellainen iso cobi sitten provosoinnin seurauksena tulee päälle, niin kakkoseksihan tämä piskuinen blondi siinä rytäkässä jää. Ihmisillekään se ei jaksa enää turhia venkoilla, kun ei ne mokomat muuta kuin naura turhanpäiväiselle kiukuttelulle ja tuuliviirin lailla vaihteleville mielialoille.

Hoidokkina Neala on kuitenkin ihan kiva ja osaahan se jo tähän ikään tultuaan käyttäytyä siivosti. Sen yleisilme on yleensä aika nyrpeä, mutta siihen se sitten jääkin. Karsinan tai hoitopaikan ohi käveleville poneille se irvistelee, mutta nekin ovat siihen jo tottuneita. Jos Neala on jotenkin oikein villillä päällä, niin rentouttava taputtelu ja kehuminen heinätarjoilun kera saavat sen kyllä rauhoittumaan. Make love not war.

Nealahan on siinä mielessä vähän poikkeuksellinen tässä tallissa, että se tulee laukkasuvusta. Nuorempana siinä riitti myös virtaa sen verran, että kasvattajan rohkaisusta sen kanssa kokeiltiin uraakin risuestelaukoissa! Joitakin voittoja se rämäpäisenä tyttelinä onnistui nappaamaan ja muutaman tonninkin se siinä tienasi. Mutta useammin Neala kyllä veti porukassa herneen nenään ja jäi tuloslistan häntäpäähän. Ottaahan se nyt aivoon, kun haluaisi itse päästellä baanalla tuhatta ja sataa ja sitten oikealta ja vasemmalta tullaan törkeästi ohi. Pitäisi sen nyt olla kaikille selvää, että Neala menee ensimmäisenä! Kun vieraat ponit porukassa tuntuivat ahdistavan, päätettiin se laukkaura jättää vain yhteen kauteen. Ja ihan oikea päätös oli, enhän minäkään noista laukoista tajua mitään. Eikä nyt onneksi tarvitse edes opetella, kun se ainoa laukkaponi eläköityi heti.

Sittemmin Neala on päätynyt myös ihan normiratsun hommiin. Vauhtia siinä riittää edelleen eikä tamma vieläkään nauti ratsastelusta ruuhkaisella kentällä, maastossa jonon häntäpäässä tai kisoissa hirveässä hälinässä vieraiden ratsukoiden ympäröimänä. Se on myös aika herkkis edelleen, herne vierähtää nokkaan helposti, jos satulassa ollaan epäselviä. Yleensä se sitten viestittääkin pikkuisella pukkauksella että perkele, yritä nyt ees. Ja jos yritystä todella on, saa Nealankin kulkemaan siivosti. Ja se riittää oikein hyvin meille.

    Suku

 isä Brenin Bach
    prt, 121 cm, wm
 ii. Brenin Quilrring
    wm, evm
 iii. Masvem Dir
    wm, evm
 iie. Mundr Jiltn
    wm, evm
 ie. Brenin Lydem
    wm, evm
 iei. Snelld Chirray
    wm, evm
 iee. Brenin Triz
    wm, evm
 emä Nefdlan
     KTK-III, rnkm, 120 cm, wm
 ei. Probart Adam
      wm, evm
 eii. tuntematon
    wm, evm
 eie. tuntematon
    wm, evm
 ee. Angawdd Abertha
    wm, evm
 eei. tuntematon
    wm, evm
 eee. tuntematon
    wm, evm

    Jälkeläiset

Neala on tarjolla welshponijalostukseen!

16.03.2018 o. Dawn Sirius (i. Moana's Osiris), omistaja: Paraatiponit

    Päiväkirja

-- 13.01.2020:
Hulluttelu jatkuu! Viime aikoina tallissa on elelty hieman hiljaiseloa ja ponit ovat päässeet tyystin villiintymään. Kuitenkin menin mielenhäiriöissäni ilmoittamaan Nealan seuraavaan VWY:n laatistilaisuuteen! Nyt on sitten pyyhittävä pölyt varustelaatikoista ja traikusta ja alettava vimmalla harjoittelemaan esiintymistä. Neala on varmaan klipattava, jotta tuomarit saavat edes jotain selvää siitä, että tämä karvakasa on todella welshponi ja oikeutettu osallistumaan.

-- 16.03.2018:
Tänään sitten syntyi Nealan ensimmäinen varsa! Neala sai terveen ja reippaan orivarsan, joka luultavasti jää meille kotiin kasvamaan ja ilahduttamaan arkea. Väriltään varsa on musta, mutta saattaa kimoutua kuten isänsä. Emän sabinovärityksestä ei ole merkkejä piirtoa ja muutamaa sukkaa lukuun ottamatta.

-- 15.01.2018:
Nealan kuulumisten päivittely on vähän jäänyt, mutta tänään onkin taas raportoitavaa pitkästä aikaa. Neala meinataan nimittäin varsottaa lähiaikoina! Isäksi valikoitui meikäläisen oma B-poni Osiris, ja varsastakin siis rekisteröimme B-sektion edustajan. Hieman etukäteen aina huolettaa tällaiset yhdistelmät, jossa oriin ajatellaan olevan tammaa hirveästi isompi, ettei varsasta vaan tule hirveän iso. Mutta loppupeleissä Osiris on sieltä B-ponien matalammasta päästä ja Nealaa vain kymmenisen senttiä korkeampi, joten varsasta tuskin tulee mitään goljattia. Nyt vaan sormet ristiin, että homma saadaan aluille.

-- 16.06.2016:
Neala saikin elbailla vähän aiottua pidempään laitsakauden jälkeen, kun tuttuun tapaan tuli taas "vähän muuta", kuten tuo ktk-keissi. Näin vuoden rokuloinnin jälkeen on Nealankin aika siirtyä kunnollisen ratsun koulutukseen. Esimakua on jo vähän saatu, vuoden aikana poni ei ole tyystin unohtanut, mitä satula ja suitset tarkoittavat, mutta meno on vielä aika villiä laukka-aikojen jälkeen. Eiköhän se tuosta kuitenkin saada kuriin ja sitten toivottavasti voimme suunnata kilpailuihin!

-- 20.01.2016:
Ponikantakirjatilaisuus oli tänään ja ilokseni ilmoitan, että Neala palkittiin siellä kolmannella palkinnolla! Poni käyttäytyi suhteellisen siivosti kehässä, vaikka ravia esiteltäessä tamma sinkosikin sivulle ja ryhtyi pukittelemaan. Noh, tuomari oli nähnyt pahempaakin ja saimme esitellä ravia uudelleen. Pienen kurinpalautuksen jälkeen Neala tepsuttikin nätisti rinnalla ravissa. Summa summarum, hyvin sujui!

-- 15.01.2016:
Nealan kanssa ei ole vielä laitettu tikkua ristiin ratsukoulutuksen suhteen, mutta nyt on keksitty sen varalle uusi hullutus. Kävi nimittäin niin onnellisesti, että pyörähdimme jonkun puusilmän arvioitavana näyttelyissä ja Nealalle suotiin irtoserti, jonka turvin ilmoitinkin sen kantakirjatilaisuuteen! Tilaisuus on piakkoin ja nyt täytyykin pika pikaa harjoitella kehäkäyttäytymistä. Nealalta siisti poseeraus ei niin suju, kun se on laukkaponina saanut rellestää ja nyt sitten uran jälkeen riekkua pihatossa? Nyt hihat heilumaan, että Neala sitten tepsuttaa kiltisti vierellä kantakirjatilaisuudessa.

-- 30.07.2015:
Eiköhän tämä laukkakokeilu jäänyt nyt yhteen kauteen meidän osalta. Neala kisasi yhteensä yhdeksässä kisassa ja oli suurin piirtein jokaisessa viimeinen tai toiseksi viimeinen. Viimeinen kilpailu käytiin 28.7, ja siellä Neala otti yllättäen kautensa toisen voiton (kisasta, jossa oli jälleen mukana vain kolme ponia). Parempi lopettaa huipulla eikä jäädä hiipuvaksi tähdeksi. Nyt Neala saa lepäillä ainakin laidunkauden loppuun ja syksymmällä suunnataan sitten perinteisen englantilaisen ratsastuksen pariin.

-- -- 12.07.2015:
Ensimmäinen voitto Nealalle tänään! Mainittavan arvoista on kuitenkin, että kisassa oli mukana vain kolme ponia.. Mutta, voitto mikä voitto, ja Neala kuittasi tililleen kokonaiset 2000 euroa. Tuossa kun olisi vielä yksi nolla perässä, voisi laukkauran lopettaa hyvillä mielin.

-- 10.07.2015:
Nealan kanssa ollaan päästy starttailemaan laukkauraa risuesteillä. Näin ensikertalaiseksi on mennyt ihan hyvin, kun kumpikaan, ei poni eikä kuski, ole vielä kuollut eikä törmäillyt muutenkaan pahemmin esteisiin radalla. Pidän sitä ensisijaisena tavoitteenamme Nealan uralle. Mitään uskomattomia palkintoja ei ole napsahtanut vielä ponin tilille, kun se on ollut jokaisessa kisassa suurinpiirtein toisiksi viimeinen. Mutta katsotaan nyt vielä, miten sesonki etenee.

-- 15.01.2015:
Mitäs sitä taas on tultu hulluteltua. Talliin on ostettu ensimmäistä kertaa ehta laukkaponiini, mountainvarsa Nira Neala. Entuudestaan meillä onkin jo yksi laukkasukuinen kaveri, Nintsulta ostettu Chigeon Sin, mutta se oli jo laukkansa laukkaillut ennen meille tuloa. Tämän uuden tulokkaan kanssa taas olisi tarkoitus suunnata itse laukkaradalle! Kääk! Kasvattaja vinkkasi, että Nealan kanssa kannattaisi suunnata risuesteille, joten kiirettä ei onneksi vielä ole, koska varsa on vasta muutaman vuoden ikäinen ja risuesteille kaiketi on jonkinlainen ikäraja. Sitä siis odotellessa.

    Kilpailut

Nealalla kilpaillaan porrastetuissa este- ja kouluratsastuskilpailuissa.

Ominaisuuspisteet
Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 265.90 p.
Nopeus ja kestävyys: 0.00 p.
Kuuliaisuus ja luonne: 767.82 p.
Tahti ja irtonaisuus: 823.98 p.
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00 p.

ERJ esteratsastuksessa 1033.72p. (vaikeustaso 3)
KRJ kouluratsastuksessa 1591.8p. (vaikeustaso 4)
VVJ valjakkoajossa 767.82p. (vaikeustaso 2)

Katso tarkemmat tiedot VRL:n profiilista.


Laukkatuloksia
Kaikki kilpailut juostu PLJ:n alaisissa ristuestelähdöissä.

Statistiikka: 9:2-1-2-2
Voittoprosentti: 22%
Sijoitusprosentti: 78%
Voittosumma: 11600v€

05.07.2015 Anfarwol Acres, maiden 3F: 5/7
07.07.2015 Nidavellir, maiden 600m: 4/7, 400v€
10.07.2015 Anfarwol Acres, maiden 3F: 3/4, 400v€
12.07.2015 Anfarwol Acres, maiden 3F: 1/3, 2000v€
14.07.2015 Nidavellir, allowance 700m: 2/4, 2400v€
21.07.2015 Nidavellir, allowance 700m: 3/8, 1600v€
24.07.2015 Anfarwol Acres, allowance 3F: 8/8
26.07.2015 Anfarwol Acres, allowance 3F: 4/4, 800v€
28.07.2015 Nidavellir, allowance 700m: 1/3, 4000v€

 

Nira Neala on virtuaalihevonen.
Kuvat © http://ransu.kuvat.fi/
Kaiken muun materiaalin © dani 2020, ellei toisin ole mainittu. Kopiointi kielletty!