otsikko
Etusivu      Talli ja tilat      Oriit      Tammat      Toiminta      Muuta

 

    Merrick VH11-023-0043

        

  Virallinen nimi   Merrick   Säkäkorkeus   140 cm
  Lempinimi   Merrick   Syntynyt   01.06.2009, VHKR
  Rotu   WPB (61,72%)   Sukupuoli   Ori
  Väri   Ruunikonkimo   Kasvattaja   Elen
  Omistaja   dani VRL-03561   Painotus   Yleis/estepainotus

Koulutustaso: heA, 110 cm
Käyttö: Kisa- ja siitosponi

Saavutukset: VWY-II, 8 + 7 + 7 + 20 + 5 = 47p. 25.08.2013
                      YLA2, 22 + 43 + 24 + 29 = 118p, 30.10.2013

    Taustaa

Merrick on once in a lifetime -tapaus, johon allekirjoittanut rakastui ensisilmäyksellä. Jo hieman vanhempi, ikää, kokemusta ja mainetta yhden jälkeläisen kautta kerännyt ori oli jäänyt hunningolle viettämään villiponin elämää hylätyn Areksen raunioihin, kunnes kasvattaja huomasi sen, korjasi kasvattinsa talteen ja laittoi sen uudelleen myytäväksi. Pahaonninen Dani sattui juuri tuolloin selailemaan tylsyyteensä myynti-ilmoituksia, eikä tuosta tarjouksesta voinut kieltäytyä. Pienehkö ja iloinen Merrick saapui Paraatiponeihin miljoonan muun Tessan kasvatin seuraksi, mutta tästä oli odotettavissa jotain entistä suurempaa, siitä oli allekirjoittaneella vahva fiilis!

Eikä menestystutkani erehtynyt tälläkään kertaa. Sen kilpailu-ura on ollut hyvin menestyksekäs ja perinteisten este- ja koulukilpailuiden lisäksi Merrick on niittänyt muutaman sijoituksen myös kenttäkilpailuista - mikään ei ole tälle kaverille ongelma, eivät ainakaan uudet haasteet! Myös sen esikoisesta on kasvanut todella hieno ja voittoisa yksilö, joten jalostusrintamallakaan rima ei ole alimmilla kannattimilla. Tämä poni tulee vielä järisyttämään ainakin allekirjoittaneen maailmaa.

    Luonnekuvaus

Merrick on yksinkertaisesti yksi maailman hurmaavimpia poneja suuren egonsa, särmikkyytensä sekä uskomattoman itseluottamuksensa ansiosta. Se on olemukseltaan samanaikaisesti synnynnäinen voittaja ja piskuinen ponikuningas, joten arvata saattaa, ettei nöyristely tai auktoriteettien liika kumartaminen kuulu sen lempipuuhiin. Se ei silti ole mikään huvikseen kiukuttelija eikä missään tapauksessa pahansuopa - se vain yksinkertaisesti tietää olevansa paras ja on ylpeä siitä. Ja koska maailman parhaana ponina on mukava olla eikä sillä ole mitään hävettävää tai kaunoja hampaankolossaan, on se myös mukava kaikille ja suorastaan loistaa iloista asennetta. Valkoinen, pimeissä syysilloissa mudan keskeltä erottuva väri on loppusilaus tälle päivänpaisteelle.

Tätä oria käsiteltäessä on aina hauskaa. Vaikka se seisoisi polviaan myöten kuralammikossa ja olisi panssaroinut itsensä viiden sentin mutakilven alle ja sitä saisi pestä seuraavat kolme tuntia, muuttuu uurastaminen jossain vaiheessa ihan mukavaksi hommaksi. Kiroaminen päättyy yleensä jo siinä vaiheessa, kun ori tepsuttaa reippaasti tarhan portille hoitajaansa vastaan, katsellen tätä silmät lautasiksi levitettyinä ja räpytellen hämmästyneenä silmiään ikään kuin huudahtaen, että sehän olet taas sinä!
Merrickin kiinniotto sujuu rauhallisissa merkeissä ja taluttaessakin se tanssahtelee tyytyväisesti vierellä - ottaen muutaman hillityn raviaskeleen, kaartaen samanaikaisesti kaulaansa ja esitellen itseään kaikille vastaantulijoille, pysyen kuitenkin kontrollissa. Kiivaasta tammoille hörisemisestä huolimatta ori seuraa aina kiltisti hoitajaansa, mentiin sitten maastolenkille tai talliin.

Harjatessa Merrick on hyvä sitoa kiinni, sillä muuten se voi intoutua pyörimään liiaksi ympäri karsinaansa - puremis- tai potkimisvaaraa ei tietenkään tämän kaverin kohdalla ole. Se pitää kovasti harjaamisesta ja jutustelee hoitajansa kanssa mieluusti kovaan ääneen pörisemällä ja hörisemällä - se on niin varma omasta komeudestaan ja siitä, että se vain komistuu sekunti sekunnilta jokaisen harjanvedon myötä, että sen loistavia silmiä ja innosta hytkyviä korvia ja otsatukkaa ei voi katsoa tuimalla naamalla. Kumisualla hieroessa Merrick intoutuu oikein hamuamaan huulellaan kaurakuppinsa reunaa, mikäli hoitajan olkapäätä ei ole saatavilla liian tiukan kiinnisitomisen takia. Kaviot ori nostaa niin putsatessa kuin kengitystilanteessa nätisti pyynnöstä, vaikka voikin joskus alkuun näyttää siltä, kuin se lähtisi steppaamaan tai yrittämään piaffea karsinassaan. Muutaman hypähdyksen jälkeen se kuitenkin asettuu aloilleen ja nostaa omatoimisesti pyydetyn jalan ylös.

Varustaminenkaan ei ole mikään ongelma. Liikutus on Merrickin mielestä huisin hauskaa ja sehän on tietenkin tallin paras ratsu, joten mitä sitä turhia kenkkuilemaan hoitajalle, joka selvästi haluaa vain jälleen kerran päästä näkemään oriin huippuunsa hiottuja taitoja? Myös pesuboksi on tuttua huttua, eikä arjen tilanteista helposti keksi mitään, mikä Merrickille aiheuttaisi ylitsepääsemättömiä vaikeuksia tai hoitajalle harmaita hiuksia. Se on hyvin sosiaalinen kaveri ja painelee mieluusti vaikka pihattoon paimentamaan nuoria poikia huolellisen kuurauksen, kengityksen, varustamisen ja liikuttamisen jälkeen. Tästä veijarista ei veto lopu!

Merrickin suuret luulot ja uskot itseensä eivät ole täysin tuulesta temmattuja. Se on upea tapaus, mitä liikutukseen tulee. Se on todella itsevarma, tasainen ja yhteistyöhaluinen kaveri, joka on syntynyt esittelemään liikkeitään kaikille katsomoon eksyneille sekä tietenkin kuskilleen. Se ei koskaan kyllästy yllättämään positiivisesti tai vetämään vielä yhtä ässää hihastaan, kun ratsastaja jo luulee, ettei paremmin voisi mennä.
Taitavuudestaan ja itsevarmuudestaan huolimatta Merrick ei ole sellainen poni, joka heittelee tuosta vaan kaiken maailman sirkustemppuja etu- ja takaperin, kun vähän narusta nykäisee. Selässä olijalta vaaditaan tasaisuutta sekä määrätietoisuutta - oriille tulee kertoa selvästi, mitä täytyy tehdä ja milloinkin, sillä muuten se sekoaa valinnanvapaudesta ja mahdollisuuksien määrästä. Siinä sekoittuvat sitten helposti sekä este- että koulutreenit samaksi puuroksi.

Kun kuski pitää oriin ajan tasalla siitä, mitä tapahtuu, loistaa se kaikessa. Aina. Se on mahdottoman elastinen kaveri, joka vertyy nopeasti ja myötää mielellään niskastaan ja selästään - koulukiemurat eivät ole sille minkäänlainen ongelma, ja samasta vikkelyydestä ja tarkkuudesta on hyötyä myös silloin, kun pitää kääntyä tiukasti kolikon päällä esteiden välissä ja samanaikaisesti valmistua uuteen hyppyyn. Merrickissä kaikki on kohdallaan ja varsinkin ponnua löytyy mieletön määrä. Lisäykset ja takapäästä liikkuminen sujuvat sekä esteet ylittyvät vaivattomasti. Lisäksi ukkelilla on tapana jättää mukava ilmavara puomin ja koipiensa väliin pönkittämään egoaan.

Merrick on henkeen ja vereen esiintyjä, siksi kilpailut kuuluvatkin sen vahvimpaan repertuaariin. Se on naurettavan helppo matkustaja, kipittää kiltisti ja suurella vauhdilla traileriin, mutustelee matkan aikana tyytyväisenä heiniään ja hirnuu välillä iloisesti kuin kysyen, josko sitä oltaisiin jo perillä. Kisapaikalla se syttyy saman tien, kun pääsee peruuttamaan ulos kopista - Merrick on yksinkertaisesti tulta, hehkuvaa tulikiveä suoraan kiukaalta, ruostumatonta terästä? Kilpailuviettiä, voitontahtoa ja suomalaista sisua löytyy vaikka muille jaettavaksi ja tuomareiden eteen astuttaessa ori päästää täyden charminsa loistoon.
Epäonnistuminen ei ole vaihtoehto.

    Suku

 isä Missway's Cefin
    KRJ-I, VWY-II, YLA2, wm
 ii. VIR MVA Ch Genims Micklee
    KTK-II, VWY-III, YLA3, wm
 iii. Hot Pocket
    wm, evm
 iie. Genims Princess Adelaine
    wm, evm
 ie. VIR MVA Ch Tyford Brilliant
    VRL:n rekisterissä, KTK-II, wm
 iei. Coody Maurice
    wm, evm
 iee. Tyford Judy
    wm, evm
 emä Magnolia
     KTK-III, WPB 24%
 ei. Maitland York xx
      KTK-II, xx
 eii. Hey Mister xx
    xx, evm
 eie. Maitland Fancy xx
    xx, evm
 ee. Morian
    VWY-II, WPB 46,87%
 eei. Sandogan
    WPB
(WPB (xx x wb) x WPB (WPB (wb x xx) x wb), evm
 eee. Marilie
    WPB
(WPB (xx x wm) x WPB (wb x xx)), evm

Merrickillä on sangen mukava kaksipolvinen suku. Huomaa sukulaisuussuhteet Lindorieen (Maitland York), Try Or Die (Missway's Cefin), Aubergine Frederique (Morian).

    Jälkeläiset

Merrick on tarjolla welshponijalostukseen!

04.03.2010 o. Ehrenfred, (e. Esmée) omistaja: Juli
26.12.2011 t. Beaujolie, (e. Vanessa Dawn) omistaja: Disa
14.04.2013 t. Olympia, (e. Dahabu Olena) omistaja: Paraatiponit
19.02.2014 t. N.W. Sky's Merivale, (e. Moana's Mushroom) omistaja: Heini

    Valmennukset ja päiväkirjan poikanen

20.06.2012, estevalmennus, valmentajana Cery
"Ori näytti ja liikkui rennosti, mutta energisesti ratsastajan löysän ohjastuntuman alla. Kun ohjaa lyhennettiin tarkoituksena aloittaa varsinainen lämmittely, Merrick terävöityi silminnähden. Se kaarsi kaulansa ja kuunteli ratsastajansa apuja herkeämättä. Ratsastaja selvästi nautti tilanteesta ja kuulosteli ponia itsekin ja osasi selvästi tulkita tätä. Ratsukon pitkän yhteisen kilpahistorian huomasi. Puomit ylittyivät mukavalla ilmavaralla ja Merrickillä taisi olla mukana hieman myös näyttämisen halua. Jotta saisimme ratsukon jokaisen lihassopukan töihin (no, ehkä lähinnä Merrickin), lämmittelyn jälkeen lähdettiin jumppasarjoille ja myös ratsastajaa säästämättä sarjaesteille. Ratsukon yhteisymmärryksestä oli hyötyä ja ori hyppäsi kieli keskellä suuta tuoden esiin hienon hyppytekniikkansa."

19.06.2012, estetunti, valmentajana Miia
"Söpö valkoinen poniori mutusteli innoissaan kuolainta selittäessäni danille esterataa. Rata oli varsin matala Merrickin tasoon verrattuna, sillä danin kehuttua ponin vikkelyyttä ja ketteryyttä varttitunnin ajan uteliaisuuteni heräsi ja halusin päästä näkemään olisiko poni tosiaan niin upea tiukissa käännöksissä. Ratsukko kertasi vielä radan laukassa ennen hyppäämistä. Ensimmäisten esteiden rauhallinen ja varovainen hyppytyyli vaihtui tarkaksi ja nopeaksi suoritukseksi Merrickin päästyä tunnelmaan. Tein ratsukolle vielä hieman vaativamman uusintaradan. Uusintakaan ei väsyttänyt innokasta ponia, vaan ori olisi mielellään jatkanut pidempäänkin. Vaikutelma tyylikkäästä kilpaponista kärsi hieman lopussa orin heittäessä ihan pienenpienet ilopukit. Varsinainen ilopilleriponi."

26.12.2011, päiväkirjamerkintä
Merrick astui jokin aika sitten Disan omistukseen siirtyneen kasvattini Vanessan, joka tänään pyöräytti iki-ihanan, rautiaan tammavarsan joulun välipäivien kunniaksi! Kyseessä on toinen varsa Merrickille, ja ensimmäinen tammavarsa. Esikoispoika Ehrenfred onkin jo hyvää uraa sekä esteillä että koulussa tehnyt konkari, joten odotukset tälle tammavarsallekaan eivät ole hääppöiset. Merrick on ehdottomasti hyvä periyttäjä ja sen ominaispiirteet ovat ehdottomasti periyttämisen arvoisia. Pitäisi vaan saada sen siitosoriin ura kunnolla käyntiin ja keksiä sopivia tammoja viemään sen geenejä eteenpäin. Oman tammatilanteeni ollessa suhteellisen heikko on Merrickin saanut lähinnä ottaa kaukaista kontaktia neitokaisiin huutelemalla tarhastaan. No, kyllä vielä joku päivä!

29.09.2011, estevalmennus
Ei tullut kenellekään yllätyksenä, että Merrick loisti kirkkaimpana tähtenä tämänpäiväisessä estevalmennuksessa. Jo alkulämmittelystä lähtien ori oli hyvässä vireessä ja hakeutui nätisti itse sopivalle työtuntumalle. Se reagoi herkästi ja rehellisesti apuihin, ja vaikka kentälle rakentuvat esteet sitä selkeästi houkuttelivatkin ja saivat sen hieman nopeuttamaan askeltaan, se ei kerännyt kierroksia eikä pompannut esimerkiksi kuolaimen päälle, kuten eräs toinen, helposti kuumuva poni valmennuksessa teki. Verryttelyn taivutteluilla ja laukkatyöskentelyillä Merrick saatiin hyvin takaosansa päälle ja verryttelyhypyt päästivät siitä sopivasti liikoja intoja pois. Varsinaisella työosuudella tunnista ori oli rennon letkeä ja hypyissä terhakka - terävä pomppu löytyi helposti ilman apupuomeja ja lopputunnista pääsimme hyppäämään samoja esteitä valmennuksen puoliveriratsukoiden kanssa! Reissu oli kaikin puolin onnistunut ja antoisa - ehkä ennemmin allekirjoittaneella, kuin hommansa jo täydellisesti handlaavalle Merrickille!

02.03.2011, päiväkirjamerkintä
Kilpailuita on näin kevätkaudella Merrickille todella tiuhaan, mutta poitsu tuntuu vain yltyvän siitä, mitä useammissa kilpailuissa kierrämme ja mitä kiihkeämmäksi tahti yltyy. Tänään ori kuitenkin osasi rauhoittua täydelliseen, nirvanamaiseen tilaan pienten valkoisten kouluaitojen sisäpuolella, ja otti itselleen ensimmäisen sijoituksensa virallisista koulukilpailuista! Luokka oli suhteellisen helppo, helpompaa B-tasoa, mutta kun oriin pääpaino kuitenkin on esteillä, ei kakkoslajissa tarvitsekaan yrittää mitään olympiatasoja. Rata sujui hienosti ja tuomareilta saimme erinomaiset arvostelut ja prosentit. Voitto jäi puuttumaan yksinkertaisesti sen takia, että myös vastakilpailijat olivat todella kovatasoisia ja että kaikki eivät voi voittaa. Monen prosentin heittoa sijoittuneilla ei kuitenkaan ollut. Merrick tuntuu tyytyväiseltä uuteen aluevaltaukseensa kilpailuiden saralla ja tuntui kuin nauravan ilosta palkintojenjaossa. Pieni valkoinen prinssiponi hirnui kimakasti rusettia saadessaan ja kirmasi kunniakierroksella kaikista vikkelimmin - kyllä esteponista lähtee!

27.02.2011, päiväkirjamerkintä
Merrick on selkeästi emänsä tapaan enemmän hyppääjä, mutta sillä on lahjoja myös koulukentille isänsä tapaan. Ajattelin alkuun kilpailevani poitsulla vain esteillä, mutta kotimaneesissa se väläyttelee niin ryhdikästä ja rentoa muotoa, ja esittelee milloin poniksi upeaa ravilisäystä, avoja ja sulkuja tai todella täsmällisiä laukanvaihtoja, että olisi hullua jättää näiden temppujen näkeminen vain oman tallin porukan silmille. Merrick on parhaissa koulutreeneissämme todellinen satuponi, joka liitokavioineen tuntuu tanssivan ilmassa eikä maneesin pohjan päällä. Olen tullut siihen päätökseen, että Merrick saa kuluvan kevään aikana startata myös koulukisoissa, sillä olen aivan liian utelias näkemään, miten se pärjää!

14.02.2011, päiväkirjamerkintä
Tämänpäiväisissä kilpailuissa ilmentyi heti alkuun pientä hässäkkää, ja oman sekoiluni vuoksi päädyimme Merrickin kanssa starttaamaan 80-sentin luokassa. Tarkoitukseni oli ilmoittaa meidät metriin, mutta mikä lie ajatuskatkos tuli taas ilmoittautumislomakkeita täyttäessä häiritsemään.. No, rata oli hieman oletettua matalampi, mutta se ei menoa haitannut, oikeastaan päinvastoin. Ensimmäisissä yhteisissä kisoissamme Merrick otti itselleen rennosti ja huolettomalla asenteella helpon sijoituksen, kun olimme loppujen lopuksi 50 ratsukon luokassa viidensiä! Homma oli selkeästi poitsulle tuttua kauraa, olin yllättänyt, miten innokkaasti se oli menossa traileriin ja oli kilpailupaikallakin kuin kotonaan. Ensikerralla nostetaan korkeutta oriille hieman sopivammalle tasolle ja vaihdetaan keltainen rusetti sinivalkoiseen!

13.02.2011, päiväkirjamerkintä
Mitä sitä valmiin kilpaponin kanssa aikailemaan? Sen pienen hetken ajan, mitä Merrick on meillä asunut, on se tuntunut upealta ratsastaa, eikä uusi ympäristö uusine kuskeineen ja maneeseineen ole horjuttanut sen itseluottamusta. Se on hyvin menevä ratsu, joka ei lakkaa yllättämästä positiivisesti, kun sen energian saa kanavoitua oikeisiin harjoituksiin ratsastuksen aikana. Hyvien vibojen takia menin sitten ilmoittamaan poitsun muiden mukana ensimmäisiin yhteisiin estekisoihimme, joihin tänään valmistauduttiin ottamalla hieman suurempia ja useampia hyppyjä, ihan verryttelyksi ja muisteluksi. Merrick oli kovin innoissaan ja hyppäsi hyvin terävästi ja tarkasti. Pomppua ei puuttunut ja vikkelästä menosta huolimatta ori pysyi hyvin hanskassa. Huomisiin kisoihin voimme siis suunnata hyvillä mielin!

10.02.2011, päiväkirjamerkintä
Jos saapuessaan Merrick jakoi vielä jonkin verran tunteita talliporukan kesken, on se jo tähän päivään mennessä ehtinyt valloittaa kaikkien sydämet! Alkuun yltiöpositiivinen ja liian itsevarmalta vaikuttava poni tuntui vain naruttavan iloisella hörinällään ja pirteällä pörinällään henkilökuntaa, mutta Merrick on kuin onkin vain oikeasti niin vilpitön ja rehellisen energinen elukka! Paraatiponeissa on totuttu sellaiseen kieroiluun ja oman edun tavoitteluun röyhkeiden ponien parissa, että Merrickin olemuksen hehku tuntui väkisinkin väärältä ja väärennetyltä. Mutta ei! Merrick on ehdottomasti yksi lempiponejani tässä tallissa, se ei vain ole upea persoona, vaan myös todella taitava ratsu ja mukava hoidettava, ainakin narunvarressa. Jokainen päivä tuntuu oriille olevan uusi seikkailu, ja tällaista otetta elämään ei voi kuin ihailla. Pitääkin keskittyä lähimetsissä seikkailemiseen kevään kilpakauden jälkeen, sillä niissä riittää oriille tutkimista ja valloitettavaa pitkäksi aikaa.

03.02.2011, päiväkirjamerkintä
Paraatiponeihin on jälleen muuttanut uusi asukas - iki-ihana Merrick! Kyseessä on (yllätys, yllätys) Tessalta hankittu hieman vanhempi kasvatti, joka todellakin hurmasi elämää jo hieman nähneellä charmillaan ja egollaan. On mukava tehdä välillä bisneksiä aikuisista poneista, sillä niissä on ehdottomasti nuorikoita enemmän särmää - varsapalleroiset ovat suloisia, mutta persoonattomia Merrickin kaltaisiin, jo identiteettinsä rakentaneisiin itsevarmoihin poneihin verrattuna. Saa nähdä, miten tämä hurmuri sopeutuu suursiittolan elämään - poitsu kun asui ennen Areksessa, meikäläisen imperiumiin nähden huomattavasti pienemmissä ja rauhallisemmissa oloissa. Ainakin Nathin kanssa aloitettu estekilpaura ja siitosoriin hommat jatkuvat!

    Kilpailut

Merrickillä kilpaillaan pääpainoisesti villeissä kilpailuissa. Huomaathan, että kalenteriin merkitään vain sijoitukset ja voitot?

Sijoituksia: 47 kpl (32 este, 13 koulu, 2 kenttä)

16.08.09, ERJ, 90 cm : 06/50
16.08.09, ERJ, 100 cm : 05/50
18.08.09, ERJ, 110 cm : 02/50
18.08.09, ERJ, 80 cm : 04/50
14.02.11, ERJ, 80 cm : 05/50
04.03.11, ERJ, 100 cm : 01/24
06.03.11, ERJ, 100 cm : 01/24

02.03.11, KRJ, heB : 05/30
03.03.11, KRJ, heB : 05/30
04.03.11, KRJ, heB : 01/30
05.03.11, KRJ, heB : 02/30
03.05.11, KRJ, heA : 05/50
04.05.11, KRJ, heA : 03/50
13.05.11, KRJ, heA : 07/50
25.04.11, KRJ, heA : 03/50
26.04.11, KRJ, heA : 03/50
26.05.11, KRJ, heB : 06/50
04.05.11, KRJ, heA : 03/79
04.05.11, KRJ, heA : 03/55
14.05.11, KRJ, heA : 04/100

30.05.11, KERJ, CCI/CIC1 : 05/30
31.05.11, KERJ, CCI/CIC1 : 05/30
18.02.11, villit estekilpailut, 90 cm : 03/09
18.02.11, villit estekilpailut, 90 cm : 03/09
19.02.11, villit estekilpailut, 90 cm : 03/09
20.02.11, villit estekilpailut, 90 cm : 01/09
22.02.11, villit estekilpailut, 90 cm : 02/09
23.02.11, villit estekilpailut, 90 cm : 03/09
24.02.11, villit estekilpailut, 90 cm : 02/09
25.02.11, villit estekilpailut, 90 cm : 01/09
18.04.11, villit estekilpailut, 110 cm : 06/40
19.04.11, villit estekilpailut, 110 cm : 06/40
23.04.11, villit estekilpailut, 90 cm : 01/22
25.04.11, villit estekilpailut, 90 cm : 04/22
27.04.11, villit estekilpailut, 70 cm : 04/21
28.04.11, villit estekilpailut, 90 cm : 03/21
30.04.11, villit estekilpailut, 100 cm : 01/20
22.04.11, villit estekilpailut, 100 cm : 01/09
23.04.11, villit estekilpailut, 100 cm : 03/09
24.04.11, villit estekilpailut, 90 cm : 01/10
25.04.11, villit estekilpailut, 70 cm : 03/09
26.04.11, villit estekilpailut, 100 cm : 02/09
27.04.11, villit estekilpailut, 70 cm : 02/09
28.04.11, villit estekilpailut, 70 cm : 01/09
29.04.11, villit estekilpailut, 90 cm : 02/09
30.04.11, villit estekilpailut, 90 cm : 03/09
26.06.11, villit estekilpailut, 100 cm : 01/23

 

Merrick on virtuaalihevonen.
Kuvien ottaja ei halua nimeään mainittavan
Kaiken muun materiaalin © dani 2014, ellei toisin ole mainittu. Kopiointi kielletty!