otsikko
Etusivu      Talli ja tilat      Oriit      Tammat      Toiminta      Muuta

 

    Ivy VH15-023-0032

kuva

kuva

  Virallinen nimi   Ivy   Säkäkorkeus   136 cm
  Lempinimi   Ivy   Syntynyt   02.11.2014, VHKR*
  Rotu   WPB (75%)   Sukupuoli   Tamma
  Väri   Voikko   Kasvattaja   Paraatiponit
  Omistaja   dani VRL-03561   Painotus   Estepainotus

Koulutustaso: heB, 100 cm
Käyttö: Kisa- ja siitosponi

Saavutukset: ERJ-I, 7 + 40 + 22 + 20 + 15 = 104 p. 31.03.2017
                    VWY-II, 6,5 + 6 + 5 + 21 + 5 = 43,5p. 31.05.2017

*4-vuotias 02.03.2015
8-vuotias 02.07.2015

    Luonnekuvaus

Ivy on pieni ja sievä poni, joka on tottunut siihen, että sitä käsitellään aina silkkihansikkain. Tämä pieni söpöläinen onkin varmasti yksi tallimme hemmotelluimpia asukkeja ja siinä missä suurin osa poneistamme ei omista ainuttakaan omaa loimea, löytyy Ivylta kaiken maailman härpäkkeitä kaikissa vaaleanpunaisen eri sävyissä aina huovista, pinteleistä ja kumilenksuista alkaen.. Vaikka pientä opittua hienohelman vikaa tammassa siis on, ei tuo oikeastaan kerro muuta kuin siitä, että sen perusluonne on pohjimmiltaan hyvin kiltti. Ja kilttiä ja hyvää poniahan voi myös pitää vähän lepsummin, hehe. Jos Ivy olisi nimittäin tullut emäänsä, olisi se jo käyttänyt ihmisten hyväntahtoisuutta häikäilemättömästi hyväkseen ja siitä olisi kasvanut varmaan pesunkestävä pomottelija ja tyranni.

Käsiteltäessä Ivy on mukava. Tarhasta se antaa kiltisti kiinni ja vähänkin huonommalla säällä (tuulista, sadetta, koleaa, loskaa, räntää, lunta, viimaa, liukasta..) se on kyllä jo tikkana portilla odottamassa ja kipittää kiireen vilkkaa talliin. Kaikenlaiset hoitotoimenpiteet sujuvat yleensä vaivatta, mutta liiasta hälinästä Ivy ei piittaa ja se selvästi hieman ahdistuu, jos se joutuu seisoskelemaan ruuhkan keskellä muutamaakin minuuttia kauemmin. Se ei pidä kovista äänistä, eikä liian läheltä ohi kiitävistä poneista. Prinsessa Ivy vaatii rauhallisen ympäristön, esimerkiksi syrjäisen karsinan, rentoutuakseen ja mieluiten myös hoitajansa jakamattoman huomion.. Että eipäs roikuta facebookissa eikä ht.netissä, tai anneta Ivyn karsinasta viereisen ponin karsinaan heinää, tai tamma voi mielenosoituksellisesti polkaista etujalallaan. Onneksi poni leppyy nopeasti ja unohtaa kaiken, kun sitä alkaa harjailla ja hoitaa.

Ratsastaessa Ivy on samanlainen herkkis kuin muutoinkin. Huonolla säällä se kulkee jännittyneesti ja kireänä kaikkialla muualla paitsi maneesissa, ja joskus tuulisella tai sateisella säällä maneesikin on sille vähän turhan kolkko paikka.. Se vaatii selkäänsä hyvin hiljaisen ja pehmeäotteisen kuskin, joka ei ainakaan aiheuta Ivylle lisää sydämentykytyksiä tai jännitettä paukuttelemalla pohkeilla tai kuolaimessa roikkumalla. Kun tamman saa rentoutumaan ja luottamaan ratsastajaansa, on se todella kiva ratsu. Ei mikään maailman osaavin, mutta todella pehmeä ja yritteliäs, ja sen kanssa pääsee todellakin treenaamaan huomaamattomilla avuilla ja “ajatuksen voimalla” ratsastamista. Ivy nimittäin paljastaa armottomasti, jos jokin avuista tulee hieman töksähtäen tai huonosti valmisteltuna.

Ivy on aika tyttö hyppäämään esteitä ja se on oivallinen opetusratsu sellaiselle hätähousulle, kuin allekirjoittanut. Pehmeyden ja rauhallisuuden täytyy jatkua myös hypätessä, tai tamma ahdistuu ja esittelee sulavien hyppyjen sijaan lähinnä jännittyneitä pukkeja.. Ivyn hyppytekniikka on varsin ketterä ja radalla se liikkuu parhaimmillaan pehmeästi kuin jokin ylevä kissaeläin. Hypätä se kyllä osaa, ja haasteena onkin ollut saada ehjä ja hyvä rata myös muualla, kuin kotimaneesissa.. Kilpailuissa tamma kun on aina poikkeuksetta paljon stressaantuneempi kuin kotona ja sen inhoamaa mekkalaa, vieraita poneja ja pelottavia uusia asioita riittää enemmän kuin laki sallii. Ivy vaatiikiin pitkät, mutta hyvin kevyet verryttelyt, korvatulpat ja punaisen rusetin, jotta se osataan kiertää kaukaa. Kun tähtien asennot ovat oikein, pystyy Ivy keskittymään täysillä kuskiinsa ja radat ovat sen mukaisia - lähes aina sekä puhtaita että nopeita.

    Suku

 isä Ch Volkan Bilbo
    KTK-II, km, 135 cm, wb
 ii. Lucky Jones
    135 cm, wb, evm
 iii. Ike's Spectacular
    wb, evm
 iie. Kahlua Jewel
    wb, evm
 ie. Tiffany Time
    133 cm, wb, evm
 iei. Gallant Pepper
    wb, evm
 iee. Sugar Chaos
    wb, evm
 emä Blackwoods Iavas
     VWY-II, ERJ-I, rnvkk, 139 cm, wpb 50%
 ei. Dynamite Jack xx
      167 cm, xx, evm
 eii. Goldwood's Frozen Motion xx
    164 cm, xx, evm
 eie. Goldwood's Choo Choo
    160 cm, xx, evm
 ee. Blackwoods Earello
    135 cm, wb, evm
 eei. Maddoc Othello
    136 cm, wb, evm
 eee. Rheinallt Myf Llew
    135 cm, wb, evm

    Jälkeläiset

Ivy on tarjolla welshponijalostukseen!

05.08.2015 t. Roanoake Ivory (i. Pencalow Alfred), omistaja: Roanoake Stud

    Valmennukset ja päiväkirjan poikanen

-- 10.04.2017, päiväkirjamerkintä
Ivy kävi pyörähtämässä viimeisimmässä ERJ:n laatuarvostelutilaisuudessa ja nappasi sieltä ensimmäisen palkinnon! Tilaisuutta varten treenattiinkin kyllä kovasti, mutta silti ykköspalkinto tuli iloisena yllätyksenä. Nyt tamma saa suunnata jälkilämmöillä myös VWY:n laatuarvosteluun. Josko sen jälkeen saataisiin aikaiseksi katsoa siitä se meille jäävä varsa.. Pitää alkaa kierrellä orimarkkinoita.

-- 01.09.2015, päiväkirjamerkintä
Tänään Ivy saapui vihdoin ja viimein takaisin Paraatiponeihin! Tamma oli toki uupunut pitkästä matkasta, mutta heti laskeuduttuaan trailerista ja tunnistettuaan olevansa tutun tallin pihassa, poni pörhistyi kuin silmissä ja alkoi heti kuikuilla tuttujen tarhoissa olevien ponien ja ennen kaikkea porkkanavaraston suuntaan.. Nyt Ivy saa rauhassa kotiutua matkasta, ja sitten sillä aloitetaan taas kevyt treenaaminen ja suunnitellaan hieman tulevaisuutta. Tarttisi jo meidänkin saada siitä oma varsa..

-- 05.08.2015, päiväkirjamerkintä
Olin mikrottamassa aamupuuroani, kun puhelimeni alkoi yhtäkkiä piippailla hullun lailla. Rue Roanokesta pisteli viestejä lähes infernaaliseen tahtiin. Mietin jo, onko Ivy katkaissut jalkansa, mutta kyse oli onneksi iloisesta uutisesta - tamman esikoinen oli vihdoin syntynyt! Ja mitä, Ivy oli tehnyt itsestään täydellisen kopion, läsipäisen pienen voikon tammavarsan! Kuvien ja videoiden perusteella varsa näytti täysin samalta, kuin Ivy reippaat 8 vuotta takaperin! Tosin tämänkin varsan isä on kimo, mutta ilmeisesti tässä tammalinjassa tuo kimoutuminen ei ole niin vahvaa, että ehkä mini-Ivykin jää voikoksi. Toivottavasti! Varsominen oli kuulemma sujunut hyvin ja eläinlääkärikin oli jo käynyt paikan päällä tutkimassa tamman ja varsan, sekä todennut molemmat terveiksi ja hyvinvoiviksi. Mahtavaa, eipä voisi päivä paremmin alkaa.

-- 15.07.2015, päiväkirjamerkintä
Ivy on ollut nyt jo jonkin aikaa Briteissä ja vaikka Roanoken talli onkin nyt joka somekanavalla seurannassa, ovat tamman kuulumiset jääneet varsin vähäisiksi. Tiedän sen olevan astutettu hienolla pencalowilaisella oriilla, mutta siinäpä se. Siksi olinkin erittäin iloinen, kun tänään puhelimeni piippasi ja sain Ruelta henkilökohtaisesti kuulla tamman tarkempia kuulumisia, ihan kuvien ja videoiden kera! Ivyn sopeutuminen uuteen talliin on kuulemma mennyt hyvin, vaikka Brittien kolea ja sateinen ilmasto onkin aiheuttanut hieman harmaita hiuksia, kun palelevainen tamma on saatu kääriä jotakuinkin päästä varpaisiin merinovillaan ja erilaisiin toppauksiin. Tiineys on myös sujunut hyvin ja varsaa odotellaan jo innoissaan syntyväksi. Puhuimme myös jo hieman tamman kotiinpaluusta, ja Ivy palaa meille tämän yhden varsan jälkeen. Hyvä, alkaahan tässä jo hieman ikävä painaa!

-- 23.06.2015, päiväkirjamerkintä
Sain tänään yllättävää postia brittiläiseltä Roanoken ponisiittolalta. Tallin omistaja Rue oli törmännyt muutamasti Ivyn kanssa samoihin kisoihin ja hän oli kovasti tykästynyt näkemäänsä. Talliin oli kuulemma jo jonkin aikaa etsitty sopivaa pienikokoista wpb-tammaa, joka osaisi hypätä, eikä tällaista tuntunut löytyvän mistään. No, tuo tieto ei nyt varsinaisesti tullut minulle yllätyksenä, miksi muuten itse koettaisin kasvattaa itselleni kivoja poneja, jos sellaisia olisi valmiina jo joka oksalla.. Todellinen pommi olikin se, että Ivy haluttaisiin joko ostaa tai liisata Britteihin! Myyminen nyt ei tulisi kuuloonkaan, mutta hieman tallin muun henkilökunnan kanssa palaveerattuani tulin siihen tulokseen, että Ivy kyllä voisi lähteä pienelle maailman matkalle! Tammahan on vielä nuori ja kisaura on paketissa. Niinpä sovimme Ivyn liisaamisesta ja tamman on määrä aloittaa matkansa kohti Roanoken tallia tässä parin viikon sisällä. Jännää!

-- 02.03.2015, päiväkirjamerkintä
Tänään vietettiin Ivyn nelivuotissyntymäpäivää. Ratsukoulutus on pikkuhiljaa aloitettu, ja nyt sitä jatketaan entistä ahkerammalla otteella. Ivy on omaksunut ratsun hommat varsin mutkattomasti, mutta vielä riittää töitä esimerkiksi tasapainon, voiman ja notkeuden suhteen. Vaan kyllä tästä vielä kisaradoillekin ennen pitkää päästään!

-- 02.02.2015, päiväkirjamerkintä
3-vuotias Ivy on kasvanut viime aikoina paljon ja sen väri on edelleen tasaisen vaalea voikko! Kimoutumiselle voidaan siis vihdoin tässä vaiheessa heittää hyvästit. Aah, ihanaa <3 Pieni vaalea blondi on kasvanut todelliseksi sydäntensulattajaksi ja se onkin nuoresta iästään huolimatta tällä hetkellä yksi tallimme henkilökunnan suosikkiponeja. Ivy on luonteeltaan hyvin kiltti ja sen kanssa on ollut mukava puuhastella ja opetella uusia asioita. Ja koska tähtäimessä on kuitenkin tehdä tästä palleroisesta jossain vaiheessa estekenttien kruunaamaton kuningatar emänsä tapaan, oli sillä tänään ohjelmassa irtohypytystä. Kaikki sujui yhtä sulavasti, kuin Ivyn kanssa yleensäkin. Alkuun sitä sai vain hieman hätistellä ihmisten luota, jotta se tajusi, että herkkuhanat ovat nyt kiinni siihen asti, että on hieman käyty kujalla hyppäämässä. Hyppytekniikka Ivylla on luontaisesti varsin hyvä ja joka kerralla, kun sitä hyppyytetään, tuntuu se kehittyvän paremmaksi. En malta odottaa, että pääsen tamman satulaan.

-- 28.11.2014, päiväkirjamerkintä
Javan varsalle olikin jo nimi valmiiksi mietittynä ja pikkutamma sai nimekseen Ivy. Viime aikoina olen mielenkiinnolla seurannut Ivyn kasvua ja mahdollista kimoutumista, josta kuitenkaan ainakaan toistaiseksi ei ole näkynyt mitään merkkejä. Tamma on niin kovin vaalean voikko, että toivoisin sen kyllä säilyvän tuon värisenä! Sen kumpikin vanhempi on kuitenkin varsin merkitön (no, isä on tätä nykyä kokovalkoinen, joten asiaa on vaikea tietenkään objektiivisesti arvioida), kun Javallakin on vain joku pieni surkea tähti otsassaan ja pikkusukat, mutta Ivylla on ihan hyvän kokoinen läsi ja yksi varsin pitkä sukka. Olen koettanut analysoida, ovatko nämä merkkejä sen tulevasta kimoutumisesta, mutta toistaiseksi valkeaa karvaa tai harmautta ei näy eikä kuulu. Ja toivottavasti tämä linja jatkuu!

-- 02.11.2014, päiväkirjamerkintä
Alkuun olin varsin skeptinen sen suhteen, mahtaako wpb-tammani Java sittenkään sopia luonteensa puolesta siitostammaksi. Tiineyden edetessä se muuttui vain entistä kiukkuisemmaksi ja kipakammaksi ja ehdin jo pelätä, ehtiikö varsa edes syntyä, ennen kuin emä raivopäissään tulee tallin seinien läpi. Onneksi nyt voin vihdoin antaa kaiken vihoittelun tammalle anteeksi ja lopettaa liiallisen huolehtimisen varsan turvallisuudesta! Aamutalliin saapuessani odotteli Javan karsinassa pieni voikko tammavarsa! Olen erittäin iloinen sekä varsan väristä että sukupuolesta - uudelle tammalle meillä onkin tallissa tarvetta ja salaisesti itse myös toivoin tammaa, joten tämä kaveri tulee ehdottomasti jäämään kotiin. Värikin on ihana voikko, joskin se tietysti voi vielä kimoutua isänsä tapaan. Mutta käy mulle valkoinenkin satuponi!

-- 10.10.2014, päiväkirjamerkintä
Sain tuossa jokin aika sitten tietooni, että elen oli ostanut itselleen uuden B-sektion oriin. Olen jo jonkin aikaa etsiskellyt varsin pippuriselle wpb-tammalleni Javalle sopivaa sulhasta, enkä aikonut jättää kiveäkään kääntämättä löytääkseni sille sopivan oriin. Niinpä päätinkin saman tien lähteä katsastamaan elenin uuden ostoksen, josko siinä olisi tähän virkaan tarvittavaa potentiaalia. Bilbo-niminen poni osoittautui todella lupsakaksi kaveriksi. Sain tutustua tähän herrasmieheen myös selästä käsin, ja ori tuntui ihanan tasaiselta ja rauhalliselta verrattuna räjähdysherkkään Javaan. Oriin ulkonäkö oli myös mukavan muhkea. Lyhyellä matikallakin sain laskettua 1+1, tässä oli Javalle etsimäni ori! Komea, tasainen ja kiltti, ja lisäksi 100% poni! Varasin saman tien astutuksen ja mielessäni alkoivat jo pyöriä nimiehdotukset tulevalle varsalle.. Kunhan se vaan ensin saataisiin aluille ja tähän maailmaan!

    Kilpailut

Ivylla kilpaillaan pääpainoisesti porrastetuissa esteratsastuskilpailuissa.

Ominaisuuspisteet
Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 791.23 p.
Nopeus ja kestävyys: 46.95 p.
Kuuliaisuus ja luonne: 1120.11 p.
Tahti ja irtonaisuus: 11.98 p.
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00 p.


ERJ esteratsastuksessa 1911.34p. (vaikeustaso 5)

Tarkasta ajankohtaiset ja tarkemmat tiedot VRL:n profiilista.

 

Ivy on virtuaalihevonen.
Kuvat © Ballanbrae Stud
Kaiken muun materiaalin © dani 2017, ellei toisin ole mainittu. Kopiointi kielletty!