otsikko
Etusivu      Talli ja tilat      Oriit      Tammat      Toiminta      Muuta

 

    Dirwyn Rafiki VH15-023-0066  Virallinen nimi   Dirwyn Rafiki   Säkäkorkeus   138 cm
  Lempinimi   Rafiki   Syntynyt   12.01.2014, VHKR*
  Rotu   WPB (84,375%)   Sukupuoli   Ori
  Väri   Rautias   Kasvattaja   Danielle M. VRL-05706
  Omistaja   dani VRL-03561   Painotus   Estepainotus

Koulutustaso: heB, 100 cm
Käyttö: Kisa- ja siitosponi

Saavutukset:
    KTK-I, 20 + 21 + 19 + 20 = 80p. Elokuun kantakirjaustilaisuus 20.08.2015
    Champion, myönnetty 07.03.2017.
    VWY-II, 8 + 6 + 5 + 22 + 4 = 45p. 02.02.2020

*3-vuotias 12.04.2015

    Luonnekuvaus

Rafiki elämäniloinen ja pirteä, rennolla "ihan sama kaikki käy" -asenteella varustettu pieni ponipoika. Sillä on aina pieni pilke silmäkulmassa ja se on aina valmiina uusiin seikkailuihin - sellaisiin, jotka sopivat hoitajallekin, eli esimerkiksi yhdessä uusien asioiden opetteluun tai hurjiin maastovaelluksiin läheisillä kalloilla tai jopa joessa kahlaten! Ilkikurisia metkuja Rafiki ei juuri harrasta, vaikka onkin nokkelana ponina opetellut avaamaan solmuja, ovia ja harjaämpärin kannen. Onneksi hömppää on helppo hämätä pitämällä se kiireisenä esimerkiksi heinän syönnin parissa, eikä se oikeastaan ole koskaan edes karsinastaan lähtenyt, muutamia askelia ottanut vain ja sitten palannut, vaikka ovi onkin ollut auki. Siinä se lähinnä ylpeänä pörisee ja ihmettelee, että jee, mä tein sen! Taas! Että voikin olla lungi ja mukava kaveri! Rafikissa tosiaan yhdistyvät hevosten ja ponien parhaat puolet - se on ponimaisen rento ja mukava, täysin vailla turhaa tiukkapipoista pingottamista, mutta se on kuitenkin hevosmaisen fiksu ja siltä puuttuvat täysin ponien itsepäisyys ja uppiniskaisuus!

Sukupuolestaan huolimatta Rafiki on erittäin mutkaton ja lungi hoidokki. Yleensä kaikki hoitotoimenpiteet sujuvat kuin vettä vaan, sutjakkaasti ja ongelmitta. Rafiki ei vaadi mitään ihmeellisiä varotoimenpiteitä, rauhoittamista tai täydellistä seiniin köyttämistä, se vaan kököttää kiltisti paikoillaan ja antaa hoitajan tehdä työnsä rauhassa. Välillä se tykkää kaivella harjaämpäriä, tai tutkia karsinan ovella odottavia varusteita, mutta onneksi se ei ole mitenkään satuloiden tai loimien makuun mieltynyt. Enimmäkseen se vain kilisyttelee solkia. Myös lastaaminen on helppoa, rohkeana poikana Rafiki harppoo kyytiin kuin vanha tekijä, vaikka kyseessä olisi stressaavan kisapäivän jälkeinen lähtö kotiin. Kilpailupaikoilla se käyttäytyy moitteetta, mitä nyt yleensä hirnuu innostuneesti tiedottaen kaikille olevansa paikalla. Korvatulpat on siis syytä varata lähinnä hoitajalle, poni ei niitä mihinkään tarvitse, vaan pysyy tyynenä myös härdellin keskellä.

Ratsuna Rafiki on vauhdikas! Vaikka vauhti onkin huima sen kanssa, sillä pysyy järki päässä, eikä se kuumu mahdottomasti taikka räjähdä käsiin. Rafiki vain tykkää olla nopea - ensimmäisenä kaikkialla, ensimmäisenä esteen edessä, päällä ja toisella puolella, ensimmäisenä maalissa, ensimmäisenä palkintojenjaossa. Vaikkei se pöllöilyä harrastakaan, eivät ihan kaikki ratsastajat tule sen kanssa toimeen ja selkään vaaditaankin hyvin vauhtia kestävä ja jarrutteluun tottunut, mutta sen hienovaraisesti tekevä kuski. Ei Rafiki selästään heitä rystyset valkoisena harjaa puristavaa aloittelijaakaan, mutta selvää on, että tällaisessa tilanteessa minkäänlaisesta ohjauksesta ei ole tietoakaan ja ori luultavasti laukkailee iloisena sinne minne nenä näyttää.

Jotta tästä iloisesta vipeltäjästä saisi vähän enemmän irti, tulee kuskin osata patistaa sitä sopivasti keskittyneempään ja hallitumpaan menoon. Ei Rafiki silti mitään piaffea taida, mutta ihan kelpo kouluponi siitä sopivan kuskin alla saadaan. Kunhan vauhdista huolimatta ei kokoamisissa ja pidätyksissä jää junnaamaan käsijarru päälle, pysyy poni tyytyväisenä. Esteillä se on kuitenkin omassa elementissään ja sen silmiin syttyy iloinen loiste, kun päästään radalle. Rafiki on ketterä, taitava ja rohkea hyppääjä, joka kaipaa kuskilta hienosäätöä ja kontrollia optimaaliseen suoritukseen. Muutenhan poni pomppisi esteitä kuin pieni kimpoileva kumipallo! Kilpailuissa Rafiki on oma itsensä, ja jos ratsukon tulos ei jostain syystä olekaan tuplanollat, on tämä poni silti taatusti luokkansa nopein!

    Suku

 isä Kijfhoek Contiki
    mksrt, 143 cm, WPB 68.75% (NWR)
 ii. Broekland Campari
    mksrt, 144 cm, WPB 50%, evm
 iii. Maskerado xx
    xx, evm
 iie. Rhosneigr Ynyra
    wb, evm
 ie. Slijkplaat Windsong
    rnkm, 141 cm, WPB 87.5%, evm
 iei. Darthuizen Inferno*
    WPB 75%, evm
 iee. Llanfarian Teifi
    wb, evm
 emä Dyffyrs Yvilanie
     rt, 130 cm, wb
 ei. Dyffyrs Berwyn
      rn, 135 cm, wb, evm
 eii. Dyffyrs Empress
    wb, evm
 eie. Sraelig Bywlaire
    wb, evm
 ee. Caeshawll Yvenita
    prt, 129 cm, wb, evm
 eei. Dyffyrs Yes
    wb, evm
 eee. Caeshawll La Tarantella
    wb, evm

*Darthuizen Inferno 75%:
i. Mariekerk Icarus, WPB 50 % (wb x ox)
e. Narberth Arianell, wm

    Jälkeläiset

Rafiki on tarjolla jalostukseen!

20.07.2016 t. Dramatique (e. Mannequin), omistaja: miivi

    Valmennukset ja päiväkirja

-- 23.12.2017
Iloisesta Rafikista on tullut viime aikoina tallityttöjen ykköslemmikki. Näin eläkkeellä oltuaan on Rafikista tullut myös hieman rauhallisempi kuin aiemmin, kun ei ole selvää treenirytmiä eikä kilpailuita pitämässä jännitystä yllä. Tänään Rafiki kävi tallityttöjen kanssa joulumaastossa. En yleensä uskalla päästää hoitajia yksin maastoilemaan, mutta Rafikiin voi luottaa kuin kallioon, ja muutkin retkelle lähtevät ponit olivat rauhallisia, niin otin tämän kerran riskin. Maasto sujui hyvin, kuten optimisti olisi voinut odottaakin. Mietin tässä, pitäisikö Rafiki esimerkiksi ruunata, kun siitä tulisi silloin niin loistava lastenponi. Oriina olo kuitenkin aina vähän kummittelee, vaikkei Rafiki ole ikinä mitään aiheuttanut. Pistetään mietintään.

-- 07.03.2017
Rafikin kanssa on viime aikoina kierrelty näyttelyitä, ja irtosertejä on napsahdellut mukavaan tahtiin. Nyt sertejä on kasassa siinä määrin, että tänään oriille myönnettiin championin titteli. Minusta on tullut laiska näyttelyiden kiertäjä, joten tämä riittää meille ja Rafiki saa nyt jäädä näyttelykehistä viettämään lokoisia eläkepäiviä. Josko vaikka keksittäisiin sille muutama tamma vieraaksi jossain kohtaa.

-- 20.08.2015
Tänään Rafiki osallistui ponikantakirjatilaisuuteen ja olin erittäin positiivisesti yllättynyt, kun se sai sieltä ykköspalkinnon. Meidän tallissa ei hirveästi ykkösiä olekaan ja tällainen lämmittää aina kyynistä ja kylmää sydäntäni. Rafiki esiintyi toisaalta loistavasti ja nyt tämän kesän se on ollut todella hyvässä kunnossa, joten ihan ansaittu palkinto tuli. Näyttelyura varmaan vielä jatkuu näyttelyiden puolella, mutta nyt ktk-hommat on hoidettu alta pois.

-- 20.07.2015
Huomaa kyllä, miten kuulumisten raportointi on ollut hieman retuperällä, sillä unohdin tänne kirjoittaa siitä, kun Rafiki pääsi treffaamaan ensimmäisen tammansa. Tutulla ja turvallisella on hyvä aloittaa ja koko homma hoidettiin ihan täällä kotitallilla. Tammana toimi luotettava monitoimiratsu Mannequin. Tänään syntyi sitten tästä yhdistelmästä varsa, reipas ja pirteä tammavarsa! Mannequinista meillä on jo yksi tammavarsa kotosalla, joten tälle varsalle koitetaan varmaan etsiä mukava koti jostain muualta.

-- 16.07.2015
Rafiki on viime aikoina saanut viettää hiljaiseloa, mutta tänään se pääsi pyörähtämään näyttelyissä. Poni alkaa olla treenin ja kesän vihreän ruohon syömisen seurauksena ihan hyvässä lihassa ja mietin, että näyttelymenestystä voisi tulla. Aiemminhan Rafiki on ollut vähän rimpula ja ainakaan itse en tuomarina sitä siinä kunnossa olisi arvottanut kovin korkealle. Nyt kuitenkin ori on silmään paremman näköinen, ja se saikin tuomarilta irtosertin! Lippu ponikantakirjaan on siis lunastettu ja sinne aion ehdottomasti Rafikin kiikuttaa, kunhan tilaisuus koittaa.

-- 12.02.2014
Rafiki saapui tänään meille Paraatiponeihin. Matka sujui hyvin ja vaikka poni oli selvästi väsynyt ja hämmentynyt matkustuksesta, jaksoi se silti uteliaana ihmetellä uutta ympäristöään. Rafiki saa nyt ensi alkuun kotiutua kunnolla ja sen jälkeen aloitamme pikkuhiljaa käsittelyharjoitukset. Näyttelyihin tai muuallekaan ei ainakaan tällä hetkellä ole minkäänlaista kiirettä.

-- 22.01.2014
Tänään kävin tutustumassa tarkemmin orivarsaan ja hyvältähän se vaikutti kaikin puolin. Väriltään varsa on vähän tylsän tavallinen rautias, mutta vanhempiensa tapaan sentään läsipäinen sukkajalka. Varsan suku vaikutti hyvältä ja pidin näkemästäni, kun daivive esitteli varsan liikkeitä kentällä. Poni oli reipas ja iloinen, joten eiköhän siitä tulisi vielä hyvä esteponi meille tulevaisuudessa! Sovimme varsan nimeksi Rafiki (niin kuin se apina leijonakuninkaasta) ja muuttopäiväkin lyötiin lukkoon.

-- 20.01.2014
Viime aikoina tallin wpb-valikoima on tarvinnut hieman vahvistusta, ja tänään törmäsinkin daiviven myynti-ilmoitukseen, jossa hän kauppasi rautiaista reipasta orivarsaa uuteen kotiin. Varsan vanhemmat olivat itselleni entuudestaan melko tuntemattomat, ja emä oli puhdas B-sektion poni. Itse pidän arvossa suurta welshprosenttia ja täysverisistä vanhemmista annan aina plussaa. Sovimme, että menen tutustumaan varsaan tarkemmin tässä lähiaikoina. Toivottavasti tässä olisi tuleva vahvistuksemme talliin!

    Kilpailut

Rafikilla kilpaillaan porrastetuissa esteratsastuskilpailuissa.

Ominaisuuspisteet
Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 862.18 p.
Nopeus ja kestävyys: 0.00 p.
Kuuliaisuus ja luonne: 1121.15 p.
Tahti ja irtonaisuus: 0.00 p.
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00 p.


ERJ esteratsastuksessa 1983.33p. (vaikeustaso 5)

Tarkasta ajankohtaiset ja tarkemmat tiedot VRL:n profiilista.

 

Dirwyn Rafiki on virtuaalihevonen.
Kuvat © scirlin
Kaiken muun materiaalin © dani 2020, ellei toisin ole mainittu. Kopiointi kielletty!