otsikko
Etusivu      Talli ja tilat      Oriit      Tammat      Toiminta      Muuta

 

    Cedion Naiad VH11-025-0041

  

  Virallinen nimi   Cedion Naiad   Säkäkorkeus   134 cm
  Lempinimi   Naiad   Syntynyt   13.02.2010, VHKR
  Rotu   Welsh cob -tyypin poni (C)   Sukupuoli   Tamma
  Väri   Tummanruunikko   Kasvattaja   elen
  Omistaja   dani VRL-03561   Painotus   Estepainotus

Koulutustaso: heB, 100 cm
Käyttö: Kisaponi

Saavutukset: VIR MVA Ch, arvonimi myönnetty 14.12.2011.
                    KTK-II, 18 + 17 + 17 + 18 = 70 p. 15.01.2012
                    "Kaunis pää, lyhyt kaula ja lyhyet lavat,
                    ej supistuneet sääret, pitkäselkäinen,
                    hyvä tammaleima."

                    VWY-I, 6,5 + 7 + 9 + 23,5 + 5 = 51p, tilaisuuden paras poni! 25.03.2012
                    ERL-III, 100 - 66,67 - 65 - 86 - 80 - 12 = 78,08% 01.07.2012

4-vuotias 13.06.10

    Taustaa

Naiad on upea poni - A) sillä on mahtava suku B) sillä on kaunis ja allekirjoittaneen suosima ulkonäkö sekä C) se on luonteeltaan aivan ihastuttava! Tulevaisuudessa meikäläinen aikoo taikoa siitä kaikin puolin menestyneen ponin, sillä näillä lähtökohdilla se ei voi millään hävitä - toivottavasti menestyksekkään kilpauran jälkeen on sille tiedossa siitostamman leppoisa jobi.

Naiadin suku on mielenkiintoa herättävä ja ainutlaatuinen - isä Caer Llion on Tessan hoiviin matkannut allekirjoittaneen kasvatti tuntemattomista vanhemmista. Okei, isänemän jillianlaiset vanhemmat ovat ehkä tuttu näky, mutta on turha väittää kuulleensa kovin usein aiemmin isänisänisä Day’s Liquorista. Tämä miksaus on sekoitettu onnistuneesti hieman vanhempiin poneihin, sen emä on white starilainen Cadi, joka polveutuu superhienosta WS Arthwrista. Tämän vanhemmat taas ovat kumpainenkin hienoja white starin tuontiponeja. Emänemä ja tämän vanhemmat ovat silfranilaisia, joita ei myöskään aivan liiaksi C-ponien suvuissa ole, kuin vain muutaman ponin kautta. Kaiken kaikkiaan Naiadin suku on todella hieno, ja sen takia siitä alun perin kiinnostuin - tokihan tamma on osoittautunut painonsa arvoiseksi kultaa ja voikukkia muillakin saroilla!

    Luonnekuvaus

Naiad on ihana, valloittava, eloisa ja positiivinen poni, joka tartuttaa iloisen elämänasenteensa masentuneimpaankin ihmiseen. Tamma on hurmaava suuren, pörröisen vatsansa ja hassun hörinänsä kera, eikä sen koiranpentusilmien edessä voi kuin hymyillä sille takaisin - poni on kullanarvoinen aarre tässä synkeässä nyky-yhteiskunnassamme ja suurten itsemurhalukujen keskellä. Naiad tahtoo aina pitää hauskaa, eikä sillä ole koskaan liikaa kavereita - kaikki ovat tervetulleita sen karsinaan ja kaikkia se kohtelee yhtä tasapuolisesti ja miellyttämisenhaluisesti.

Toisten hevosten seurassa Naiad on se innostaja ja aloitteen tekijä - jos koko lauma villiintyy juoksentelemaan hetkeksi mäkiä ylösalas, voi olla aivan varma, että tämä tyttö oli siellä ensimmäisenä hätyyttelemässä varsoja liikkeelle. Todella ystävällisenä se on myös ensimmäisiä, joihin uusi, muulle konkkaronkalle vieras poniparka tutustuu - Naiad on vähän kaikkien kaveri, vaikkei nokkimisjärjestyksessä kovin korkealla paistattelekaan.
Taluttaessa iloinen poni porhaltaa reippaasti hoitajansa rinnalla, eikä se pällistele maisemia tai muutoin hidastele - oriit se ohittaa nätisti vaikkakin kimakasti hirnuen. Kovin ahneena voi se alkaa nykiä pusikkoihin, mutta napakasti kieltämällä saa sen kuriin - okei, ei ruokataukoja sitten!

Hoitaessa Naiad on aina yhtä positiivinen ja valmiina auttamaan hoitajaansa tarvittaessa - ainoastaan karsinaan sisään pääseminen voi olla ongelmallista, kun tamma patsastelee innosta pinkeänä ovella ja tahtoo kiivetä syliin. Sen kalloon ei tunnu mahtuvan, ettei sen leveän vatsan ohi noin vain kuljetakaan pienestä ovenraosta.. Sitä ei ole tarvetta sitoa, kas kun se ei tekisi pahaa kärpäsellekään, mutta alkuun tamma voi liikuskella vähän liiankin suurella innolla ja vauhdilla puolelta toiselle. Napakka kieltäminen ja ojentaminen ovat tarpeen sen aloilleen saamiseksi ja kun Naiad ymmärtää, mitä sen halutaan tekevän, toimii se nöyrästi ohjeiden mukaan - välillä poni voi olla sen verran intona, että kaikki tuntuu menevän toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos, minkä takia se ei kaikessa kultaisuudessaankaan ole ihan pikkunulikoiden hoidokki.

Itse harjauksesta Naiad pitää kovasti, mutta se on sen verran energinen, ettei se millään voi vain seistä ja nukahtaa - ei, ei! Mitä jos hoitaja vaikka tarvitsee apua, ponin on koko ajan pidettävä silmä tarkkana ja ojennettava ämpäristä ihmiselleen harjoja käteen - tämä jaksaakin hauskuuttaa monia pitkään, tammalla on tapana poimia sangosta päällimmäisiä harjoja ja antaa ne hoitajalle suustaan. Myös esimerkiksi kaviot se tykkää nostaa saman tien hoitajan vain asettuessa koukku kädessä jalkojenpuhdistusasentoon jalan viereen, ja tammaa kuuluu sitten kehua kovasti aina sen toimiessa kuin ajatuksesta - kehut sen tyytyväisenä pitävät! ;) Naiadia saa harjata niin kauan kuin haluaa sen koskaan väsymättä itse toimenpiteeseen ja hoitajan lopulta lähtiessä tulee tamma hirnumaan vielä hellät hyvästit ovensuuhun - vaikka hoitaja palaisikin jo muutaman minuutin päästä takaisin!

Kengittäjän ja lekurin luona Naiad käyttäytyy useimmiten nätisti, joskin se voi olla aavistuksen innostuneempi kuin yleensä. Se on kuitenkin rauhoittunut vuosien ja rutinoitumisen myötä, eikä se oikeastaan tarvitse enää sen vahvempaa kiinnipitelijää tai rauhoittelijaa mukaansa - innostuksen huomaa aktiivisesta päänkääntelystä, viuhuvista korvista ja huiskivasta hännästä. Lekuri saa yleensä työnsä tehtyä vaivatta, mutta Kenkä-Erkki on valittanut tamman pitkästä hännästä - nykyään se saa olla aina solmussa kengitystilanteessa..

Naiad on helppo pestävä, se suorastaan syöksyy pesuboksiin, kääntyy lantin päällä ja seisookin sitten valmiina paikallaan kiinnisidottavaksi. Suihku on sen mielestä todella mukavaa, mutta se ei kuitenkaan pelehdi ja molski vedessä muutamien muiden ponien tapaan - Naiadilla on aivan oma juttunsa, ja se on pään työntäminen suihkun alle. Esimerkiksi uittaessa tamma tykkää myös sukellella paljon, ja tapa lienee siitä siirtynyt myös suihkutilanteeseen.
Varustaessa Naiad käyttäytyy usein suhtkoht asiallisesti, joskin kilisevät soljet ja kiristyvät remmit saavat sen liikehtimään aloillaan hieman tavallista enemmän. Vanhasta tottumuksesta tamma alkaa pelleillä heti kielellään saatuaan kuolaimet suuhun, joten niiden oikea paikka kannattaa tarkastaa vielä kertaalleen ennen karsinasta lähtöä.

Ratsuna Naiad on ennen kaikkea notkea, rehellinen ja reipas - se on myös osaava kuin mikä, rajattoman yhteistyöhalukkuutensa ja oppimiskykynsä ansiosta siitä on tullut äärimmäisyyksiin viritetty ja hiottu menopeli, jonka notkeudesta ja nopeasta lämpiämisestä ei ainakaan ole haittaa!
Vaikka tamma olisi seissyt koko alkupäivän liikkumattomana jossain pihaton katoksen nurkassa, tai matkustanut juuri tuntikaupalla trailerissa, on se heti valmiina työskentelemään täysillä ja virkeänä, eikä sitä tarvitse juuri herätellä. Se on myös hyvin herkkä ja nopea reagoimaan - vaikkei se mikään kouluratsastuksen tähti olekaan, liikkuu se kaltaisekseen palloksi yllättävän hyvin pienimmästäkin hipaisusta ja painonsiirrosta. Sen liikkeet ovat kauniit katsella ja hyvin elastiset, kuten koko poni itsekin hyvässä muodossa kulkiessaan. Se vääntyy ja kääntyy sotkeutumatta jalkoihinsa ja yritteliäisyyttä siltä ei puutu.

Vanhempiensa tapaan tyttö on kuitenkin enemmän este- kuin koulutuuppausheppa ja esteiden yli hyppäämisessä sitä ei kyllä päihitä kukaan eikä mikään! Se kiihtyy nollasta sataan sulavasti ratsastajan vain kumartuessa eteenpäin ja se kääntyy sutjakasti vaikka kolikon päällä. Sen hyppytekniikka on aikaa myöten hioutunut täydellisyyttä hipovaksi, eikä ratsastaja usein joudukaan työskentelemään Naiadin kanssa naama myttyrällä - tämän ponin kanssa työskentely on nautintoa! Vaikka Naiad kaikin puolin täydelliseltä vaikuttaakin, saa sen kanssa esteradalla olla tarkkana teistä. Poni mahtuu oikeasti aivan uskomattomistakin koloista, mutta se ei hyppää mistä tahansa viistosta kulmasta, mikä vaatisi puolipiruetin esteen päällä - tamman tapana ei ole kieltää, mutta se ei ole tyhmä eikä lähde mihinkään uhkarohkeisiin yrityksiin. Hieman huonommalla tiellä Naiadia saa kannustaa reilusti hyppäämään, mikä usein johtaa vähintäänkin kiitettävään hyppyyn ;)

    Suku

 isä VIR MVA Ch Caer Llion Dawn
    VWY-I, ERL-III, YLA2, KTK-I, wC
 ii. Champion's Duldsam
    VWY-II, wC
 iii. Day's Liquor
    wC
 iie. Ch Midnight Shadow
    VWY-III, KTK-III, wC
 ie. VIR MVA Ch J'Fea
    VWY-II, VWY-AB, YLA2, wm
 iei. Blenn Yjei
    wm
 iee. d'Thandra
    YLA2, wm
 emä Ch Cadi WS
     VWY-II, KTK-III, wC
 ei. WS Arthwr
      esiKTK, ERJ-III, YLA3, wC
 eii. Dwysan Bryn Arthur
    KTK-III, wC
 eie. Dwysan Rowena
    wC
 ee. Silfran Efa
    wC
 eei. Jeavons Rhodri
    wC
 eee. Woosencroft Ariana
    wC

Supersuku! Isä allekirjoittaneen kasvattama, draceyn hoivissa superhienosti menestynyt Caer Llion ja emä tosi kivasukuinen white starilainen Cadi.

    Jälkeläiset

Naiad on tarjolla welshponijalostukseen!

21.11.2014 t. Tuiskulan Neidion (i. Hallon Amór) omistaja: felissa

    Valmennukset ja päiväkirjan poikanen

15.01.2012, päiväkirjamerkintä
Ei muuta kuin tuumasta toimeen - tänään oltiin Naiadia kantakirjaamassa! Tallilta startattiin tytsyn ja Paganin kanssa heti aamutuimaan, jotta ehdittäisiin täältä perähikiältä ihmisen aikaan sivistyksen pariin. Matka sujui kumman rauhallisesti, vaikka poneja ulos ottaessa Naiadilla oli sellainen ilme, että ei kiitos tämän herran viereen enää koskaan - kai Pagan oli heittäytynyt sitten hieman liiankin tuttavalliseksi testosteronihöyryissään, mutta auton puolelle ei sellaista kuulunut. Tamma oli pihalla tuttuun tapaan utelias ja vireän oloinen ja vaikutti olevan kaikin puolin edustuskunnossa. Tamma kävi moikkaamassa eläinlääkäriä, ja sitten ei muuta kuin ravia testailemaan, hakemaan liikkeistä sitä terävintä kärkeä ja etsimään veistoksellisinta poseerausta. Naiad oli hyväntuulinen ja arvioitavaksi lähdettiin hyvillä mielin - eikä tyhjin käsin tarvinnut tuomareiden edestä palata! Tytsy kantakirjattiin hienosti toiselle palkinnolle ja se sai erityisesti kehuja tammaleimastaan ja tyylikkyydestään - totta kai, Naiad on yksi maailman kauneimpia tammoja ja niin selkeästi poni, ettei parempaa ole! Kotiin palattiin tyytyväisin mielin ja ensitöikseni päästinkin tamman karsinaansa lihomaan muhkean heinäkasan eteen. Ei nyt ole enää niin tarkkaa..

14.12.2011, päiväkirjamerkintä
Naiad on viimein saanut arvoistaan tunnustusta näyttelykehistä - tamman kanssa on kierrelty kehissä aktiivisesti jo ties kuinka kauan ja irtosertejä on suotu oikein reippaalla kädellä, mutta viimeisen muotovaliosertin metsästäminen on ollut tuskaa. Vihdoin tamma osui sopivaan luokkaan sopuisalla tuomarilla, joten allekirjoittanut ei siinä kauaa aikaillutkaan, kun laitettiin jo muotovalioanomus vetämään. Byrokratian pyörät pyörähtivät tyypilliseen tyyliinsä ruosteisen hitaasti ja vastahakoisesti, mutta odotus palkittiin. Naiad on nyt virallisesti virtuaalinen muotovalio, oikein upea poni siis! Juhlistimme typykkää pienimuotoisesti ruisleipä-porkkanakakulla, mutta ei liikaa makeaa mahan täydeltä tällä kertaa - näin muotovalion siivittämänä olisi kiva suunnata myös kantakirjaan, joten poni ei saa olla liian pulleassa kunnossa..

Yksityinen estevalmennus 21.02.2012, valmentajana Elisa
"Naiad oli alkukäynneissä hieman jäykän oloinen, joten venyttelimme hyvin askelta ja pidimme hieman pidemmän lämmittelyn. Kun käynti alkoi näyttää paremmalta ja askel muuttui rennommaksi, aloitimme ravityöskentelyn. Pyysin teitä tekemään muutamat taivutukset sekä temponlisäykset ja tamma olikin hyvin kuulolla. Se teki nätisti moitteetonta työtä ja haki kuolaimelle hyvin nopeasti. Pian aloitimme hyppäämään pieniä sarjaesteitä. Ensimmäiselle esteelle Naiad tuli hieman vinosti kiemurrellen, se olisi selvästi halunnut vielä jatkaa pääty-ympyrälle, mutta hyppäsi kuitenkin esteen yli korkealla ilmavaralla ja jatkoi siitä hienosti kolmen seuraavan esteen yli. Tätä toistimme muutaman kerran, jonka jälkeen pyysin teitä siirtymään hetkeksi käyntiin. Matelua en tunneillani salli ja sainkin hieman patistella teitä liikkumaan rivakammin käynnissä. Kasattuani pienen 90cm radan, näytin teille radan reitin ja pyysin aloittamaan. Ensimmäiselle esteelle lähestyminen sujui hyvin ja ylititte esteen hienosti. Toinen ja kolmas este sujui kohtalaisesti, tamma tuli esteille ihan hyvässä laukassa, mutta se ei oikein nostanut jalkojaan, jonka takia puomit kolahtelivat, mutta pysyivät kuitenkin juuri ja juuri heiluen paikoillaan. Pari muuta estettä ennen viimeistä estettä sujuivat kuin suoraan ratsastusoppaan mallista, mutta viimeisen esteen ylin puomi kolahti alas tamman lähestyessä estettä liian innokkaasti ja mennen hieman sekaisin askeleissaan. Kokonaisuudessaan tunti kuitenkin sujui erittäin hyvin, vaikka tammalla olikin ajoittain hieman virtaa. Pidätit kuitenkin juuri oikeissa kohdissa ja myötäsit tarpeeksi. Istuntasi on myös hyvä ja pidät pohkeesi hyvin paikoillaan myös hypyissä."

Naiadin kanssa osallistuttiin Hillingtonin järjestämälle kenttäleirille 28.-31.10.2010. Leirillä saatiin kolmen päivän ajan tasokasta valmennusta, sekä kokeiltiin ensimmäisen kerran kenttäkisoja. ;)

28.10.2010 - kouluratsastustunti. Valmentajamme Mookyn kommentit tunnin kulusta:
"Teitte Naiadin kanssa lähes koko kouluvalmennuksen ajan hyvää ja kaunista yhteistyötä väistöistä laukkaharjoituksiin. Laukoilla Naiad lähti pari kertaa revittelemään liian kovaa. Näin reipasta ponia saat pidättää ihan kunnolla, ettei kouluratanne muutu laukkahevosen treeneiksi tuomarin silmissä. Toisaalta Naiad on herkkä hevonen, joka ei selvästikään siedä suussa roikkumista tai pohkeilla kaivelua. Osasitkin käsitellä ponia siten, että Naiad näytti läpi tunnin tyytyväiseltä ja rennolta, vaikka välillä jouduit pidättelemään ponia kovastikin. Asettaessa ja varsinkin taivuttaessa uskalla pyytää Naiadilta enemmän: luota itseesi! Osaat ratsastaa ponia siten, ettet käytä liian kovia apuja, mutta vaadit siltä kuitenkin tarpeeksi."

29.10.2010 - rataestetunti. Palautetta saatiin jälleen Mookylta:
"Naiad on kyvykkäimpiä welshejä, joita olen valmentanut! Se on hyvin taipuisa, nopea ja tiikerin hyppyjä tekevä poni, joka pärjää varmasti isompiakin poneja vastaan estekilpailuissa. Ponin kyvykkyys tuo kuitenkin ratsastajallekin paljon vastuuta, sillä vain hyvä ratsastaja saa hyvän hevosen lahjakkuuden esiin. Vastasit haasteeseen kuitenkin hyvin ja hyppynne näyttivät suurimmaksi osaksi kauniilta ja sulavilta. Kaipaisin kuitenkin enemmän tarkkuutta teihin ja lähestymisiin, sillä tunnut välillä luottavan Naiadiin liikaa. Tuo hevonen aina esteille suoraan äläkä tingi lähestymisistä uusinnoissakaan. Ratsastit hevosta esteillä rohkeasti ja sait sen selvästi tekemään työtä ja nauttimaan työn teosta kanssasi. Jatkakaa harjoittelua siis samaan malliin, mutta muista, että maltti on valttia."

30.10.2010 - maastoesteharjoittelua, tuttuun tapaan jälleen Mookyn valvovan silmän alla:
"Naiad oli hyvin innoissaan maastoon pääsystä ja esteiden välillä menonne näytti jopa pelottavalta ponin painaessa korvat niskaan ja juoksevan niin kovaa kun jaloistaan pääsi. Suosittelen lämpimästi, ettette lähde hyppämään hankalampia maastoesteitä ilman lisäharjoituksia! Perustukit, okserit ja kapean vesiesteen Naiad hyppäsi hyvinkin kiitettävästi, vaikka itse taisit kerran tai pari jäädä pois kyydistä. Pidätä Naiadia enemmän ja tarvittaessa vaihda kuolaimet vähän vahvempiin maastoesteille. Pahimmat höyryt päästeltyään Naiad alkoi kuunnella apujasi ja uskaltauduitte kokeilemaan leveämpää vesiestettä ja pinkkiä rengasestettämme. Naiad hyppäsi rohkeasti, vaikka näytit itse vähän pelokkaalta tamman kyydissä. Jos jatkatte harjoittelua, Naiadista voi tulla vaikka kuinka hyvä maastoesteiden hyppääjä, sillä se on ketterä ja rohkea poni."

31.10.2010 järjestetyissä leirikilpailuissa Naiad pusersi itsensä kunniakkaasti koko kilpailuiden voittoon yhden ainoan kanssakilpailijan ohi.. Alla allekirjoittaneen rustaama voittotarina valmentajan kommentteineen päivineen.
Kenttäleirin viimeinen päivä, hurjaakin hurjempi ja jännittävääkin jännittävämpi kilpailupäivä, alkoi hyvissä merkeissä. Naiad oli positiivisella energialla ladatulla päällä ja olen varma, että se pystyi haistamaan maneesiin koottavan kouluradan ja aistimaan viriävän kisatunnelman pihattoonsa asti tunteja ennen koko koitoksen alkua - tällä tammalla on kuudes aisti ja superherkät tuntosarvet, kun puhutaan psyykkisestä valmentautumisesta! Kaikki sujui vaivatta, mutta silti sopivassa latautuneisuudessa ja odotuksessa - kukaan muista leiriläisistä ei sanonut sanaakaan, kun liityin heidän seuraansa talliin jynssäämään tammaani puhtaaksi. Täydellinen keskittyminen ja psyykkaus keskeytyivät vain siksi pieneksi hetkeksi, kun Mooky toi arvotun lähtölistan nähtäväksemme. Jaahas, se olisi minun ja Naiadin startti ensimmäisenä. Ihan ensimmäisenä. Vatsanpohjassa tuntui sopiva, kannustava kutina. Tänään me näytettäisiin kaikille!

Pilli vihelsi ja kaksi tallityttöä kahisevissa tuulihousuissaan kumartui kiireesti nostamaan yhden valkoisen aidan ylvään ratsuni tieltä. Ei sillä, että minulla olisi ollut mitään kiirettä radalle, vaikka Naiad olikin pelkkää sähköä ja halusi päästä jyräämään koskemattomalle radalle. Kaiken tulisi sujua täydellisesti, sillä rata oli todellakin puhdas kuin ensilumi - Naiadin jäljet olisivat ainoat merkit siinä vielä usean minuutin oman suorituksemme jälkeen, joten tiet tulisi ratsastaa tarkasti. Vain täydellisyys kelpaa, mietin mielessäni ja käänsin tamman ravissa ympyrän puolikkaalle, suoristin sen ja ratsastin suoraan eteen. Tässä se olisi ja vain nyt. Meidän täydellinen suorituksemme. Hetken aikaa minä ja suoraan allani jylisevä Naiad olisimme koko maailma, eikä mikään voisi mennä vikaan.

Vain muutaman kymmenen sekunnin jälkeen maneesin ovi repäistiin auki voimalla. Kukaan tuskin huomasi tuulenvirettä, mutta se pyyhälsi ylitseni ja suoraan lävitseni. Korollisten saappaiden kopina katsomon portaita ylös, Virginia Slims -paketin auki rapistelu ja ensimmäisen sormiin sattuneen savukkeen hypistely. Tietenkin vain muutama päivä takaperin minut katsomosta käsin täydellisesti koulutunnilla lykännyt inhottava Narina oli tullut kauhistuttamaan läsnäolollaan viattomia ja pieniä koulukilpailuitamme. Tuskan hiki valui selkäpiitäni pitkin ja pystyin tuntemaan tallin Cruella De Vilin katseen porautuvan pääni läpi. ”Millä kumiperunalla toi yks oikein ratsastaa?” Narinan halveksuva äänensävy kaikui pääni sisällä.

Kummastunut kumiperuna-Naiad yritti urheasti saada jotain selvää vapisevista käsistäni ja lamaantuneista pohkeistani, mutta tuskastui arvailuun ja nosti laukan - vieläpä VÄÄRÄN LAUKAN - askeleen liian aikaisin. Täydellisyyden illuusio oli menettänyt jo ensimmäisen sirpaleensa, ja koetin hätäisesti pelastaa sitä, aika epätoivoisesti ja turhaan. Tamma kääntyi ravissa tuomaria kohti ja pysähtyi kauniisti, vaikka kuski olikin aivan poissa tolaltaan. Totta puhuen olin kauhusta kankeana turkikseen pukeutuneen ja puoliverisiin hurahtaneen leskirouvan silmien alla ja kykenin hädin tuskin hengittämään. Naiad köpötteli omin nokkinensa ulos radalta ja nykäisi vihaisesti itselleen pidemmät ohjat - sormeni olivat saman aikaisesti niin kankeina ja niin rentoina, että ohjat olivat lentää suoraan sen korvien yli. Huokaisin vain hengityksestä, elämäni piinaavimmat pari minuuttia olivat ohi.

Sihteeri oli lisännyt tuomarin arvostelupaperiin kommentin ”Hermona? ;)”. Oletan, että talli tarjoaa myös vertaistukea Narinan traumatisoimille herkkiksille!

"Tarinasi oli erittäin hauska ja naureskelin ääneen lukiessani kuvaustasi Narinasta - voin todellakin kuvitella äkäisen tädin polttelemassa katsomossa ja arvostelemassa ratsukon jokaista liikettä :D Kilpailu oli kova, mutta nimenomaan Narinan kuvailu oli niin hauska, että tarinasi voitti. - Mooky"

01.06.2010, päiväkirjamerkintä
Nyt ovat käsillä jännät paikat - allekirjoittanut kävi tänään Naiadin selässä kunnolla ensimmäistä kertaa ja voi miten pieneltä ja heiveröiseltä se tuntuikaan ikäisekseen muhkeasta massasta huolimatta! Satulassa on tietenkin monet kerrat jo roikuttu, eikä siitä kompakti typykkä ole sanonut mitään, mutta nyt vähän ihmetytti kun omistaja istuikin selässä eikä enää omat jalat maassa. Naiad töpötteli kummissaan liinan varressa silmiään pyöritellen, mutta vähän ajan päästä se olisi halunnut tempaista jo raville päätään etujalkojen väliin ravistellen - meikäläiselle tuli kiire selästä. Hoopo pieni eläin, mutta kyllä tästä vielä jotain hienoa kehkeytyy!

27.03.2010, päiväkirjamerkintä
Tänään otettiin tytsystä kunnolla mittaa irtohypytyksen merkeissä - välillä Naiad on tuntunut käsitellessä ja varsinkin tarhassa sen touhuilua seuratessa niin lennokkaalta ja innokkaalta, että olen odottanut sen lähtevän millä sekunnilla tahansa lentoon. Sen selkään ei ole vielä mitään asiaa, mutta en malttanut odotella kauempaa tamman hyppylahjojen tarkastamiseen. Sukunsa puolesta typykkähän on jo jotakuinkin valmis maajoukkueeseen, kansainvälisille radoille, Olympialaisiin ja lehtien kansiin, mutta pelataan nyt kuitenkin vaatimattomasti varman päälle. Olimme porukalla rakentaneet radan maneesiin ja Naiad oli alusta lähtien täpinöissään - homman nimi oli aluksi hieman hukassa ja poni tuli auttaa alkuun kujalle, mutta kun peli selvisi, ravasi tamma iloisesti häntä korkealla pienten esteiden yli yhä uudelleen ja uudelleen. Puomeja hieman nostamalla Naiad esitti upeaa, menevää laukkaansa ja oli oikein innoissaan - kaikki hypyt eivät luonnollisestikaan olleet kuin oppikirjasta, mutta typykkä oli todella tyytyväinen ja puhisi innoissaan. Eikä meinannut antaa piru vie kiinni lainkaan, hyppelyä seurasi puolisen tuntia säntäilyä ponin perässä loppuverryttelyksi..

14.02.2010, päiväkirjamerkintä
Maailman suloisin, tumma kumipallo on kotiutunut menestyksekkäästi Paraatiponeihin - tänään lähdettiin kahden ponin menevän trailerin kanssa käymään Elenin luona ja palattiin koppi täynnä. Kyytiin päätyivät hieman reppanan oloinen, rautiaankimo Llestri Ariane sekä tämä toinen tapaus, eloisa, vireä ja puuhaileva pikku-Naiad, joka esitteli innoissaan hyppylahjojaan heti astuttuaan alas rampilta. Tamma pomppi niin virkeänä narun varressa, tepasteli pientä ympyrää ja kuopsutteli innoissaan maata. Naiadista ei energiaa puutu! Nyt typykät saavat kotiutua rauhassa, tuolla ne pörräävät hämmästyneinä tarhassa, Ariane aloillaan silmiään pyöritellen ja Naiad aidanvierusta ravaten ja muille poneille kiljahdellen..

    Kilpailut

Naiadilla kilpaillaan pääpainoisesti estekilpailuissa. Huomaathan, että kalenteriin merkitään vain sijoitukset ja voitot?

Sijoituksia: 56 kpl (50 este, 4 maastoeste, 2 kenttä)

24.09.10, villit estekilpailut, 100 cm : 03/26
23.09.10, villit estekilpailut, 90 cm : 03/27
13.09.10, villit estekilpailut, 100 cm : 02/23
04.09.10, villit estekilpailut, 100 cm : 02/19
31.08.10, villit estekilpailut, 90 cm : 01/19
04.07.10, villit estekilpailut, 100 cm : 04/18
26.05.10, villit estekilpailut, 100 cm : 03/13
21.05.10, villit estekilpailut, 100 cm : 03/16
18.05.10, villit estekilpailut, 90 cm : 02/15
13.05.10, villit estekilpailut, 100 cm : 02/12
12.05.10, villit estekilpailut, 100 cm : 02/12
30.09.10, villit estekilpailut, 90 cm : 02/57
09.07.10, villit estekilpailut, 100 cm : 04/34
19.10.10, villit estekilpailut, 100 cm : 02/40
18.10.10, villit estekilpailut, 100 cm : 04/40
16.10.10, villit estekilpailut, 100 cm : 02/49
22.05.10, villit estekilpailut, 90 cm : 04/26
28.05.10, villit estekilpailut, 100 cm : 03/37
21.05.10, villit estekilpailut, 100 cm : 04/30
20.05.10, villit estekilpailut, 100 cm : 08/114
14.06.10, villit estekilpailut, 90 cm : 01/51
10.05.12, villit estekilpailut, 100 cm : 01/22
10.05.12, villit estekilpailut, 90 cm : 03/21
12.05.12, villit estekilpailut, 100 cm : 02/22
13.05.12, villit estekilpailut, 100 cm : 02/22
15.05.12, villit estekilpailut, 90 cm : 04/21
16.05.12, villit estekilpailut, 100 cm : 01/22
11.06.12, villit estekilpailut, 110 cm : 01/23
28.06.12, villit estekilpailut, 110 cm : 01/30
01.07.12, villit estekilpailut, 110 cm : 03/30
14.06.10, villit estekilpailut, 90 cm : 01/51
17.07.10, villit estekilpailut, 100 cm : 01/27
21.05.10, villit estekilpailut, 90 cm : 05/26
21.05.10, villit estekilpailut, 100 cm : 01/20
22.02.11, villit estekilpailut, 100 cm : 01/09
22.02.11, villit estekilpailut, 110 cm : 01/09
22.02.11, villit estekilpailut, 100 cm : 03/09
22.02.11, villit estekilpailut, 110 cm : 02/07
23.02.11, villit estekilpailut, 110 cm : 01/07
23.02.11, villit estekilpailut, 100 cm : 03/09
23.02.11, villit estekilpailut, 110 cm : 02/07
24.02.11, villit estekilpailut, 110 cm : 01/07
24.02.11, villit estekilpailut, 100 cm : 02/09

09.10.10, ERJ, 110 cm : 01/22
11.01.11, ERJ, 100 cm : 03/30
11.01.11, ERJ, 110 cm : 04/19
12.01.11, ERJ, 100 cm : 03/30
13.01.11, ERJ, 100 cm : 03/30
14.01.11, ERJ, 100 cm : 04/30
14.01.11, ERJ, 110 cm : 03/19
18.07.12, ERJ, 100 cm : 05/40

15.04.12, MEJ, 100 cm : 02/62
21.04.12, MEJ, 100 cm : 03/62
25.04.12, MEJ, 110 cm : 04/47
18.05.12, MEJ, 90 cm : 05/25

06.05.12, KERJ, helppo (heB/re 100 cm/me 95 cm) : 01/50
10.05.12, KERJ, helppo (heB/re 100 cm/me 95 cm) : 03/40

 

Cedion Naiad on virtuaalihevonen.
Kuvat © Popsters
Kaiken muun materiaalin © dani 2015, ellei toisin ole mainittu. Kopiointi kielletty!