otsikko
Etusivu      Talli ja tilat      Oriit      Tammat      Toiminta      Muuta

 

    Calembel VH13-023-0173     

  Virallinen nimi   Calembel   Säkäkorkeus   145 cm
  Lempinimi   Calle   Syntynyt   10.08.2013, VHKR*
  Rotu   WPB (NWR 50%)   Sukupuoli   Ori
  Väri   Punaruunikko   Kasvattaja   Paraatiponit
  Omistaja   dani VRL-03561   Painotus   Koulupainotus

Koulutustaso: vaB, 80 cm
Käyttö: Kisaponi

Saavutukset:
    KTK-III, 16 + 19 + 17 + 17 = 69 p. 30.06.2015
    Champion, myönnetty 07.04.2018
    KRJ-III, 6 + 40 + 22 + 0 + 15 = 83p. 15.05.2020
    VWY-II, 5 + 7 + 4,5 + 23 + 5 = 44,5p. 22.11.2020

*3-vuotias 10.10.2013, 8-vuotias 10.03.2014

    Luonnekuvaus

Calle (kyllä, Kalle mutta kansainvälisesti C:llä, true mr. worldwide) on kiltti poni, mutta vähän sellainen tohelo hätähousu. Se ei tarkoita ikinä pahaa ja tykkää kovasti ihmisistä, mutta tolloilun takia oriin käsittelijä saa olla tarkkana. Calle esimerkiksi haluaa olla aina joka paikassa ensimmäisenä! Esimerkiksi taluttaessa siis Callen on pakko kiihdyttää niin, että se on taluttajaa aina askeleen edellä. Jos narusta nypitään hidastamisen merkiksi, alkaa ori steppaamaan ravissa jotain itse keksimäänsä avotaivutusta eli kääntää vain päätään taluttajan suuntaan samalla kun kroppa tepsuttaa kaukana edellä. Myös oviaukoista ori koittaa rynniä aina ensimmäisenä, mikäli vaan saa mahdollisuuden. Usein ennen oviaukkoja Callen kanssa joudutaan pysähtymään ja tekemään peruutusharjoituksia niin kauan, että se uskoo, että ihminen menee ensimmäisenä. Toisaalta oriin kiiruhtamisesta on se hyöty, että esimerkiksi traileriin se kapuaa aina pää kolmantena jalkana ja pärskii siellä sitten tyytyväisenä, kun ehti ekana.

Hoitaessa Calle on mukava, kunhan muistaa siivota sen lähettyviltä pois kaiken ylimääräisen irtaimiston. Tämä poni nimittäin onnistuu tallomaan aivan kaiken. Käytäviltä se mielellään vetelee loimia ja muita varusteita mukaansa ohi kulkiessaan. Hoitaminen on parasta hoitaa joko kiinni sidottuna käytävällä tai karsinassa - mutta tällöin karsinan oven on syytä pysyä kunnolla kiinni! Calle nimittäin käy mielellään kokeilemassa, josko ovea saisi vähän raotettua ja sitten ei montaa sekuntia kulu, kun poni on luikahtanut ulos ja kiitää pitkin tallikäytävää mupeltamassa muiden loimiin reikiä. Calle on onneksi todella perso herkuille ja pienenkin rapinan kuullessaan se tekee täyden u-käännöksen ja antaa helposti kiinni.

Calle on tosi näppärä ja reipas ratsu, jolta ei vauhtia puutu. Harmillisesti keskittymisen kanssa on usein vähän niin ja näin. Calle ei jaksa keskittyä kovin kauaa samaan tehtävään ja turtuu helposti, jos ei ymmärrä, mitä siltä pyydetään. Sen jälkeen voikin sanoa hei hei kunnon treenisessiolle ja siirtyä suoraan loppujäähdyttelyihin. Oriin treenit onkin syytä pitää ripeätempoisina ja intensiivisinä. Sopivan kuskin alla Calle on todella oivallinen koulupeli ja on kilpaillut jopa vaativissa luokissa. Menoa ja meininkiä ei puutu ja kokoavissakin liikkeissä on hyvä draivi eteenpäin. Alku- ja loppuverkat kannattaa aina mahdollisuuksien mukaan tehdä maastossa, jotta Callelle on riittävästi erilaisia ärsykkeitä. Juoksuttaminen on vihoviimeinen vaihtoehto varsinkin alkulämpäksi, siinä ori tylsistyy parissa minuutissa.

Kuten sanottua, maastoilu on hyvä vaihtoehto Callen liikutukseen ja ori tykkää siitä hirmuisesti. Kuitenkin, kuten aina, oriin on saatava olla ensimmäinen ja sen kanssa on helpointa maastoilla yksin. Isossa porukassa Calle kyttäilee muita ja kiihdyttelee aina mahdollisuuden koittaessa. Tämä on ollut myös kisoissa haaste, kun Callen mielestä jo verryttely on yksi kilpailu, jossa sen täytyy ohittaa kaikki muut ratsukot. Silmälappuja sillä ei ole sentään vielä käytetty, mutta oriin kanssa kannattaa käyttää pelisilmää eikä tunkea verkkaan ruuhka-aikaan, mikäli sen vaan voi välttää. Lyhyempikin lämppä usein riittää Callelle eikä radaltakaan puutu vauhtia miniverkan jälkeen.

    Suku

 isä Pencalow Thingol
    KTK-III, KRJ-III, YLA3, VWY-II, rn, 140 cm, WPB 50%
 ii. VIR MVA Ch Tadeusz ox+/
    KTK-II, km, 145 cm, PPA
 iii. Rashad ox
    PPA, evm
 iie. Destyna ox
    PPA, evm
 ie. VIR MVA Ch Milkshake Miserable
    KTK-I, km, 135 cm, wB
 iei. Denver
    wB, evm
 iee. Majestique
    wB, evm
 emä Calandria Venice
     rnvkk, 147 cm, WPB (NWR) 50%
 ei. Creme de la Creme
      KTK-II, vkk, 149 cm, WPB 50%
 eii. Irish Cream xx
    vkk, 162 cm, xx, evm
 eie. Ailis Aibreann
    m, 135 cm, wB, evm
 ee. Letizia
    rn, 148 cm, WPB (NWR) 50%
 eei. Lambretto
    WPB 50%, evm
 eee. Kalimera
    WPB 50%, evm

Lambretto: wB x ox
Kalimera: wB x xx

    Jälkeläiset

Calle on tarjolla welshponijalostukseen!

00.00.0000 o/t. Varsa (e. Emä), omistaja: Omistaja

    Calembelin päiväkirja

-- 20.03.2014, päiväkirjamerkintä:
Gallen-Kallelan kanssa on kierrelty viime aikoina siihen malliin kisoja, että kisaura alkaa varmaan kohta olemaan paketissa! Tänä talvena järjestettiin tosi paljon kisoja, jotka olivat suht lähellä ja joihin tuli sen takia helposti lähdettyä. Calle myös tuntuu olevan superpalautuja, jolle useat peräkkäiset kisat eivät tuntuneet missään. Tällä oriilla riittää energiaa niin, että sen ehtymisestä ei ole tarvinnut kantaa huolta.. Nyt kisojen ollessa paketissa saa Calle siirtyä viettämään rauhallista oloneuvoksen elämää. Ihan hunningolle sitä ei voida päästää, sillä luulen, että vaikka meillä onkin valtavat tarhat ja pihatot hepoille, tarvitsee energinen Calle silti lisäliikutusta ja se varmaankin jätetään säännölliseen viikottaiseen jumpparinkiin mukaan. Vielä ovat näyttelytkin uudemman kerran korkkaamatta, joten olisi niidenkin kannalta hyvä, jos ihan kaikki lihat eivät sulaisi oloneuvoksen elämää vietellessä. Niitä katsotaan kuitenkin kesämmällä uudelleen.

-- 20.02.2014, päiväkirjamerkintä:
Kisakausi on hyvässä vauhdissa, mutta kisojen välistä löytyy aikaa perustreenillekin. Tänään Calle pääsi osallistumaan vierailevan valmentajan kouluvalmennukseen. Toiveena oli saada hyviä vinkkejä loppukisakaudelle, jotta saataisiin vielä vähän parempia prossia puristettua tuomareista irti.. Jo treenin alussa kuitenkin Calle tuntui vähän siltä, että tänään ei ole ihan paras päivä. Ori kaahaili menemään ja kurinpalautuksen jälkeen jaksoi keskittyä kuskin kuunteluun noin minuutin, ennen kuin alkoi taas lipsua. Yritin sepustaa valkulle että tällä lailla ori aina pelleilee, mutta valkku tietenkin käski vain katsomaan peiliin. Kai Calle lusmuilee ja karkaa avuilta kun kuski antaa sen niin tehdä. Callelle pitää koko ajan tarjota jotain pientä puuhaa ja sain noottia myös siitä, että kehun liian harvoin. Ei kai tällainen kananaivo kuin Calle jaksa jäädä vääntämään, jos palkintoa ei tule heti. Kun kuski alkoi tosissaan keskittyä hevosen aktivointiin ja siihen, miten treenistä saisi mahdollisimman mielenkiintoisen hevoselle, alkoi selkeää muutosta tapahtua. Lisäksi oma turhautunut heiluminen pitää lopettaa ja keskittyä vain siihen, miten viestin saa kaikista rauhallisimmin välitettyä hevoselle. Esim. istumalla hiljaa ja ei nyppimällä ohjista? Miksi pitääkin olla näin tyhmä, että pitää maksaa satasia siitä, että joku tulee kertomaan itsestään selviä asioita? Pääharjoituksena tänään oli laukanvaihdot ja niissä tapahtui huimaa kehitystä, kun alkutunnin kenguruloikista tuli tasaisia ja hallittuja vaihtoja loppua kohden. Hyviin suorituksiin lopetettiin ja loppukäynnit lähdin Callen kanssa kävelemään maastoon.

-- 01.02.2014, päiväkirjamerkintä:
Gallen-Kallela on viime aikoina päässyt starttailemaan jo kisauraansa! Sitten viime kirjoittelun on poitsusta kehkeytynyt oikein taitava kouluponi, ainakin sille päälle sattuessaan. Vauhtia tuntuu välillä olevan vähän liikaa, joten sitä täytyy vielä opetella kanavoimaan hedelmällisempään touhuun kuin tuulen mukana sinkoiluun. Kehitystä on kuitenkin tapahtunut ja paljon sitten ratsukoulutuksen aloituksen ja nykyään Calle handlaa jopa vaativien luokkien asioita. Niinpä oli luonnollista suunnata kilparadoille eikä nyhjätä enää kotimaneesin suojissa. Callen ensimmäinen kisakausi on lähtenyt mallikkaasti käyntiin ja sille on jo kertynyt sijoituksia ja pari voittoakin! Tuntuu, että talvinen hallikausi sopii Callelle paremmin, niin radalla ollessa on vähemmän härdelliä, mihin sen keskittyminen voisi itse tekemisestä herpaantua. Nyt tavoitteena onkin paukuttaa läpi niin paljon kisoja kun talvisaikaan vaan ehtii ja rauhoittaa tahtia sitten kesäksi, jotta Calle pääsee muiden ponien kanssa kesälaitumille loman viettoon.

-- 10.10.2013, päiväkirjamerkintä:
Tänään vieteltiin Callen kolmevuotissynttäreitä. Poitsu on kasvanut viime aikoina mukavasti ja alkaa päivä päivältä muistuttaa enemmän hevosta. Vielä se on toki melko kevyt koikkelehtija, mutta nyt kun pikkuhiljaa sen kanssa aletaan enempi työskennellä, niin eiköhän lihasta ala tarttua ja ulkomuoto muuttuu sen myötä sopusuhtaisemmaksi. Koska Callen isä on kantakirjaori, ajattelin, että Callenkin kanssa voisi starttailla näyttelyuraa. Kävimme itse asiassa jokin aika sitten yksissä näyttelyissä, mutta kyseisen kilpailun tuomari ei selvästikään tykännyt Callesta. Ehkä Callen silloinen kehitysvaihe oli melko aika huono, mutta kisasta jäi silti hieman outo jälkimaku. Noh, kokeilemme näyttelyitä uudestaan sitten, kun Callella on kehonrakentajan lihaksisto, niin eiköhän ala sertejä tippumaan.

-- 10.08.2013, päiväkirjamerkintä:
Tallin uutta wpb-varsaa on jo odoteltu innolla syntyväksi ja tänään pitkä odotus vihdoin päättyi. Kaunis tamma Calandria varsoi pirtsakan ruunikon orivarsan Kidan omistamasta komea oriista Thingolista. Varsominen sujui mallikkaasti ja pieni pirteä oli ennätysajassa jaloillaan. Jo ensimmäisen päivänsä aikana orivarsa esitteli karsinassa sen luokan loikkimista ja koikkimista, että tästä varsasta tulee taatusti energinen isona! Tamma ja varsa saavat aloittaa ulkoilun kyllä saman tien sillä tuon varsan täytyy päästä purkamaan energiaa isommalle alueelle kuin pelkkä karsina.. Varsalle oli etukäteen jo makusteltu myös mahdollisia nimiä ja Calembel tuntuu tällä hetkellä vahvalta vaihtoehdolta nimeksi. Siitä saisi näpsäkästi lempinimeksi Callen. Nyt vain odotellaan varsan kasvua ja katsotaan, mihin suuntaan se lähtee kehittymään.

    Kilpailut

Callella kilpaillaan pääpainoisesti kouluratsastuskilpailuissa. Huomaathan, että kalenteriin merkitään vain sijoitukset ja voitot?

Sijoituksia: 51 kpl

15.01.14, KRJ, vaB : 03/40
23.01.14, KRJ, vaB : 06/40
21.01.14, KRJ, vaB : 01/30
31.01.14, KRJ, vaB : 05/100
22.01.14, KRJ, vaB : 04/40
29.01.14, KRJ, vaB : 01/40
29.01.14, KRJ, heA : 04/50
31.01.14, KRJ, heA : 04/50
01.02.14, KRJ, heA : 04/50
02.02.14, KRJ, heA : 01/50
02.02.14, KRJ, heA : 05/50
07.02.14, KRJ, vaB : 04/30
09.02.14, KRJ, vaB : 03/30
11.02.14, KRJ, vaB : 03/30
12.02.14, KRJ, vaB : 05/30
13.02.14, KRJ, vaB : 03/30
07.02.14, KRJ, vaB : 04/40
09.02.14, KRJ, vaB : 03/40
02.02.14, KRJ, vaB : 01/50
08.02.14, KRJ, vaB : 04/50
10.02.14, KRJ, vaB : 02/50
11.02.14, KRJ, vaB : 07/50
12.02.14, KRJ, vaB : 07/50
18.02.14, KRJ, vaB : 05/40
05.02.14, KRJ, vaB : 02/30
13.02.14, KRJ, vaB : 02/30
26.02.14, KRJ, vaB : 04/30
23.02.14, KRJ, vaB : 05/40
25.02.14, KRJ, vaB : 05/40
25.02.14, KRJ, vaB : 01/40
09.03.14, KRJ, vaB : 05/50
10.03.14, KRJ, vaB : 03/50
28.02.14, KRJ, vaB : 06/40
01.03.14, KRJ, vaB : 04/40
02.03.14, KRJ, vaB : 03/40
03.03.14, KRJ, vaB : 02/40
03.03.14, KRJ, heA : 04/40
04.03.14, KRJ, heA : 05/40
08.03.14, KRJ, heA : 01/40
09.03.14, KRJ, heA : 02/40
14.03.14, KRJ, heA : 02/40
19.03.14, KRJ, heA : 06/40
07.03.14, KRJ, vaB : 04/40
07.03.14, KRJ, vaB : 03/40
10.03.14, KRJ, vaB : 03/40
11.03.14, KRJ, vaB : 01/40
12.03.14, KRJ, vaB : 05/40
07.03.14, KRJ, vaB : 01/40
05.03.14, KRJ, vaB : 02/40
12.03.14, KRJ, vaB : 01/40
13.03.14, KRJ, vaB : 03/40

 

Calembel on virtuaalihevonen.
Kaiken materiaalin © dani 2020, ellei toisin ole mainittu. Kopiointi kielletty!