otsikko
Etusivu      Talli ja tilat      Oriit      Tammat      Toiminta      Muuta

 

    Aubergine Frederique VH03-023-0150

  

  Virallinen nimi   Aubergine Frederique   Säkäkorkeus   143 cm
  Lempinimi   Femma   Syntynyt   28.06.2007, VHKR
  Rotu   WPB (NWR, 63,5%)   Sukupuoli   Tamma
  Väri   Ruunikko   Kasvattaja   Tessa J.
  Omistaja   dani   Painotus   Yleispainotus

Koulutustaso: heA, 100 cm
Käyttö: Siitosponi

Saavutukset: VWY-II, 2,5 + 7 + 8 + 20 + 5 = 42,5p 22.01.2010
                     YLA2, 31 (18+13) - 21 (17+4) - 17 - 15 - 4 = 88p. 30.11.2016

4-vuotias 28.10.2007

    Taustaa

Tiedäthän, kuinka joskus vain silmittömästi rakastuu johonkin eteen osuvaan asiaan? Minä rakastuin Femmaan ensisilmäyksellä. Varomattomasti aivan pienessä hetkessä. Lähemmän tutkailun jälkeen tamma sitten osoittautui myös oikein kivasukuiseksi otukseksi, jolla riittäisi lahjoja pitkälle kilpakentillä ja jopa useammassa kuin yhdessä lajissa. Kun tamma osoittautui vielä luonteeltaan kultaiseksi, allekirjoittanut huomasi näkevänsä ponissa pelkkiä positiivisia piirteitä ja rustasi tarjouksen topikkiin, missä Femman kasvattaja sitä kaupitteli.

Ja onneksemme kasvattaja päätti antaa Femman allekirjoittaneen matkaan - poni saapui talliin sopivasti kilpailuikäisenä, joten sen kanssa päästiin pian starttaamaan niin esteillä kuin koulussa. Tamma täytti hitaasti, mutta varmasti oletuksia sitä kohtaan varten kehitellyt suuret saappaat menestyen kummassakin sitä varten suunnitellussa lajissa. Nyttemmin toivon Femmasta oivaa siitosponia, en vain sen mainion suvun, vaan myös sen ihailtavien kilpailunäyttöjen ja toivottavan periyttämisen takia.

    Luonnekuvaus

Luonteeltaan Frederique eli Femma on yleisesti ottaen oikein viehättävä ponineiti, joka tosin välistä mieltää itsensä selkeästi tallin kauneimmaksi prinsessaksi ja ajattelee muutenkin välillä poneille varsin tyypillisesti melko itsekeskeisesti - minä olen kaunis, minä saan enemmän ruokaa kuin muut, jos minä en saakaan niin paljoa ruokaa kuin haluan, minä saatan hiukan suutahtaa, minä kuljen nyt tästä, vaikka hoitajani on tiellä, minä…

Onneksi tammamaista tuittuilua ei esiinny kovin suurina aaltoina mitenkään erityisen usein, ja jokaiselle naisellehan on suotava muutama känkkäränkkäpäivä sopivin väliajoin! Miellyttämishalunsa puhjetessa kukkaan tummanruskea tamma on todella mukava kumppani tutuille hoitajilleen ja se osoittaakin kiintymyksensä mielellään. Satula selässään Femma on siroudessaan ja melko näyttävine liikkeineen hurmaava ratsu, ja sopii moninaisten ominaisuuksiensa, ketteryytensä avulla esteille ja pehmeytensä ansiosta kouluun, hyvin erilaisiin ratsastustehtäviin!

Hoitaessa Femma on useimmiten perusystävällinen hoitajiaan kohtaan, vaikka saattaakin varsinkin hormonien jyllätessä katsella hiukan turvanvarttaan pitkin ihmisiä pieni halveksunta silmäkulmassaan pilkistäen - phyh, minähän olen kuningatar enkä viihdy rahvaan seurassa!
Tavallisella ystävällisellä tuulella ollessaan se kuitenkin tulee pirteänä tervehtimään korvat hörössä karsinaansa astujaa, ja nuuskii tulijan kädet ja mahdollisuuksien mukaan myös taskut huolella. Kun tulija on todettu turvalliseksi Femma tutkii myös harjasangon tai alkaa mukamas tylsistyneenä hamuilla heinänkorsia alusien seasta - come on, ei tässä ole koko päivää aikaa seistä pimeässä karsinassa harjattavana!
Auringon hymyillessä ja muutoinkin luontoäidin ollessa suopea kannattaa Femma mahdollisuuksien mukaan harjata ulkona puomeilla, hoitohetki on tammalle huomattavasti mukavempi raittiissa ulkoilmassa kaukana tallin ilmassa leijuvasta pölystä tallipihalla tapahtumia tarkkailemassa.

Femma on hiukan herkkähipiäinen otus, ja sen sietokyky brutaalille kumisualla raastolle ja juuriharjalla raapimiselle on melko olematon - myös loimitus voi saada tamman liikuskelemaan hivenen hermostuneena paikoillaan, mistä johtuen sillä käytetäänkin melko epämääräisiä loimiviritelmiä ylimääräisen, lisää hysteriaa aiheuttavan, kahinan välttämiseksi.

Tamma pitää paljon enemmän pehmeistä harjoista, joilla sen karvaa saakin puunata niin paljon kuin sielu sietää - useimmiten harjaussessio vain venyy ja venyy Femman mutristellessa turpaansa aina kun hoitaja-polo koettaa saada työnsä valmiiksi. Kaviot tamma nostaa kiltisti ja herkästi opetetusta painalluksesta jalkaan. Satuloitaessa Femma tuijottelee aluksi muka-kauhistuneena silmät pyörien satulaa, mutta kun reippaasti vain laittaa sen tamman selkään, poni lopettaa moisen pelleilyn. Suunsa se avaa melko kiltisti lämmitetyille kuolaimille, talvisin sen suu pysyy muurautuneena kiinni jääkylmille rautapaloille.

Ratsastaessa Femma on herkkä ja mukavan tasainen ratsu, ja se esitteleekin mielellään taitojaan millaiselle tahansa yleisölle. Poni vaatii tosin selkäänsä melko osaavan ratsastajan päästäkseen kunnolla oikeuksiinsa, se ei kuuliaisena ratsuna siedä liian monia ylimääräisiä liikkeitä ratsastajaltaan tämän istuessa tamman satulassa, ja apuja on syytä käyttää säästeliäästi - kannuksilla ei suinkaan ole tarkoitus raadella verille Femman herkkiä kylkiä, sillä tamma tottelee kuuliaisesti pieniäkin apuja.

Alkuverryttelystä lähtien tamma kulkee mukavan irtonaisena ja rentona, ja se on helppo asettaa ja taivuttaa. Tamman ravi on pontevaa ja tahdikasta, ja sitä on helppo lisätä ja koota kunhan tamma ollaan saatu ratsastettua ennen kaikkea tiiviillä istunnalla hyvään työskentelymuotoon peräänantoon. Femma on kevyt poni ratsastaa, joten ratsastajan ei tarvitse nähdä painajaisia kirjaimellisesta koulutuuppauksesta - alkutunnista kun sitä muutaman kerran takajaloille muistuttaa niiden paikasta ja oikeasta temmosta, ponin ryhti paranee ja meno on mukavaa niin ratsastajasta, ponista kuin sivustakatselijastakin.
Laukkatyöskentelyssä Femma voi aluksi koettaa hiukan kiirehtiä, eikä ratsastajan sovi missään tapauksessa pelästyä ja jäädä suuhun kiinni - Päinvastoin tammaa voi ajaa jopa hieman eteen ja tuoda se vaikka sitten esimerkiksi suurelle ympyrälle, jotta mahdollinen kadonnut muoto löydetään taas.

Kouluratsastuksen liikkeet sujuvat Femmalta helposti, ja se on oikein näppärä peli suorittaa aina helpon A:n ratoja. Pohkeenväistöt sujuvat tammalta hienosti ja se asettuu oikein fiinisti mikäli ratsastajalla on tasainen ohjastuki. Vastalaukat tamma nostaa myös oikein hienosti, mutta ratsastajan tulee kiinnittää huomiota erityisesti siihen, ettei tamma asetu liikaa nostossa. Kilpailuissa Femma liikkuu yhtä rennosti ja luontevasti kuin kotosallakin, mutta ratsastajan jännitys voi tarttua siihen, mikäli tämän käytös poikkeaa kovasti kotitreenien käytöksestä - hui, tultiinkohan sitä sittenkin joukkoteurastukseen, kun ratsastaja tuolla tavalla tutisee!

Myös esteillä Femma on oiva ja ketterä ratsu - se innostuu jonkin verran esteistä, ja voi esittää upeita hyppyjä suorastaan huikeilla ilmavaroilla aivan pientenkin esteiden yli helposti. Tamman ei saa kuitenkaan antaa hämätä, pienillä esteillä se on suorastaan voittamaton peli myös kokemattomammille ohjautuessaan nätisti ja helposti esteeltä esteelle tahdin kärsimättä esteiden välissä. Suurempiin luokkiin noustessa tamma muuttuu tosin aina hiukan haastavemmaksi - se ei varsinaisesti kuumu, mutta voi puskea varsinkin kaarteissa pohjetta vasten haluten siirtyä hieman kovempaan vauhtiin. Ratsastajan tulee pitää tamma tasaisesti pohkeiden välissä jotta kaikki sujuisi hyvin. Korkeimmilla esteillä Femma tarvitsee hypyissä hieman enemmän ohjaa, eikä se kestä suusta vetämistä ollenkaan.

    Suku

 isä Beaufort
    WPB 52%
 ii. Wicked Charmer
    VWY-II, WPB 54,68%
 iii. Saskia Vester
    VWY-II, WPB 62,5%
 iie. Morian
    VWY-II, WPB 46,87%
 ie. Ashway Evelyn
    VWY-II, WPB 50,52%
 iei. Fajnaard Damien
    WPB ~ 68,75%
 iee. Ashway Primrose
    WPB 50%
 emä DHB Featherix
     VWY-II, WPB 75%
 ei. Frondon Fidafix
      WPB 50%
 eii. VIR MVA Ch Paithan ox
    KTK-I, ox
 eie. Frondon Feather
    wb
 ee. In The End SP
    wb
 eei. Ch Brigadier Krumelur
    KTK-III, wm
 eee. Even You
    KTK-III, wb

Femman kasvattajaa itseään lainaten "Hieno monipolvinen suku jossa yhdistyvät vanhat ja uudet WPB-kasvatuksen linjat."

    Jälkeläiset

Femma on tarjolla welshponijalostukseen!

31.12.2011 o. Mithrim Dawn (i. Maldwyn Ion) omistaja: Ionic
25.10.2013 o. Eldarion (i. Elessar Dawn) omistaja: Meow

    Valmennukset ja päiväkirjan poikanen

25.10.08, päiväkirjamerkintä
Jokin aika sitten talliin saapunut Femma-poni on keijukaismaisuudellaan jakanut tallityöntekijöiden mielipiteitä - onko siinä nyt laitaa, että allekirjoittanut puhuu ja puhuu haluavansa suuren poniveriprosentin omaavia part bredejä talliinsa, mutta ostaa kuitenkin kuin pientä lasiprinsessaa muistuttavan elikon, jolla ei kaikenlisäksi tunnu olevan yhtään suhteellisuuden tajua mikäli vertaillaan sen ja tallityöntekijöiden päätösvaltaa. Närää on myös aiheuttanut se, ettei tamma tunnu kunnioittavan vielä ketään ja se, että se nyrpistelee koko ajan kaikelle. Mutta hei, minkäs minä sille voin, että poni on herkkähipiäinen ja se pitää viedä tarhaan ulkoilemaan, siitä huolimatta, että ulkona sataa räntää vaakatasossa kolmen metrin sekuntivauhdilla! Ei se liene kenenkään syy, ettei Femma pidä kylmästä, tuulesta, sateesta, lumesta, rännästä, eikä loimista, mutta asian kanssa tulee vain osata diilata kunnolla - allekirjoittanut on koettanut muistuttaa alaisiaan miljoonaan kertaan siitä, että viime viikon ensimmäiset kisat ponin kanssa sujuivat todella hyvin, mutta huoh.. Palkolliset. Kyllä Femma heidän sydämensä vielä voittaa!

17.12.08, päiväkirjamerkintä
Kuten sanoin, kaikki paha kyllä kääntyy vielä hyväksi - sää on vieläkin kamala, räntä on vain vaihtunut suuriin, maahan sataviin lumihiutaleisiin, jotka sulavat harmillisen nopeasti ja saavat kaiken mutavelliksi. Hienohelma-Femma ei pidä vieläkään loimistaan eikä suojistaan, mutta ei kuitenkaan suostu lähtemään tallista tarhaan ilman niitä - mikään ihme se nyt tuskin on, tammalla on yksi ohuimmista karvapeitteistä koko tallissa ja ulkona on kieltämättä turkasen kylmä.
Mutta tallityöntekijät ovat alkaneet antaa armoa herkälle ja kuuliaiselle Femmalle, kun he ovat nähneet sen tositoimissa satula selässä. Tammaa on kuvailtu niin pantteriksi kuin joutseneksikin, ja olen aivan varma, että ne olivat positiivisia ilmaisuja - eikä siinä vielä kaikki, ponin kilpaura on alkanut ihastuttavan hyvin. Sillä on muutamia kymmeniä sijoituksia varmistamassa sen selustaa, mutta se saa luvan jatkaa kilpailua vielä säiden seljettyä, että täältä kukaan uskaltaa ylipäätään lähteä ajamaan peltipurkilla kohti kaupunkia ja kilpailuita. Ja kun Femma toivottavasti kesän jälkeen pyöristyy.. Ai että, millainen näyttelyponi siitä tulisi!

03.03.09, päiväkirjamerkintä
Femma on tätä nykyä noin puolet pirteämpää ja iloisempaa ponia, kun aurinko on alkanut paistaa pitkästä aikaa vähän enemmän ja lumi sulaa - eikä poni tarvitse niin paksuja takkeja kuin vielä jokin aika sitten! En jaksa edes odottaa, että tyttö pääsee oikein lämpimillä keleillä puhkeamaan täyteen kukkaansa, se on tässä ainakin tullut puolen vuoden aikana selville, ettei mokoma pidä kylmyydestä eikä talvesta yhtään!
Femma on myös kartuttanut kilpailumeriittiensä listaa tasaisesti ja varmasti, eikä se itse asiassa haittaa yhtään, vaikka tamma muita poneja hieman hitaampi onkin - mieluummin näin, kuin niin, ettei se sijoittuisi ollenkaan. Viime aikoina tamman ratsastus on ollut vähän löysempää, maneesista ovat valot olleet sököinä jo jonkin aikaa, ja kas kun en tajunnut sitä rakennuttaessani ottaa tällaista tapaturmaa huomioon, pääsee sinne sisälle hyvin rajallisesti valoa. Ja arvaa vaan, tahtooko Femma mennä yksin pimeässä ja viileässä maneesissa..? Oikein arvattu, ei.

06.03.09, päiväkirjamerkintä
Piru vie, mikä ihmeen koettelemuksien kevät tämä oikein on?! Vielä muutama päivä takaperin koko maailma hymyili leveää Teletappimaan aurinko -hymyään, mutta nyt kaikki on taas nurinkurin ja päälaelleen. Eilisellä lähdin Femman kanssa varovasti maastoon kävelemään, siis ihan totta vie, lähdin vain kävelemään pitkin ohjan vain nähdäkseni, missä kunnossa maastot jo olivat. Matka sujuu rauhallisesti, ja auringon paistaessa tammanikin tuntuu nauttivan kovasti - Femma kävelee yllättävän rauhallisesti ja tasaisesti, kunnes PÄDÄM, kukkulan takaa ilmestyy näköpiiriin varmaan seudun kookkain hirvimiekkonen kahden metrin sarvivälillä! Femma kieltämättä meni viritetyksi kuin viulunkieli siinä vaiheessa, mutta hirvet ovat kyllä yleisiä täälläpäin - ohi vaan reippahasti, hummani hei. Mutta Femma löi jarrut pohjaan, ja hoputuksestani se sekosi täysin, hyppäsi pois tieltä säikäyttäen sen about 30 metrin päässä patsastelevan hirvenkin. Poni oli sydänkohtauksen partaalla, loikki tietöntä alamäkeä sulavassa lumessa, meni ympäri ja nilkutti koko matkan kotiin ilman minua.

Myöhemmin rämmittyäni paniikissa tallille mutavellin ja sulaneen lumen läpi, on Femma syömässä turvallisesti ladossa, mutta sen toisessa takajalassa on jonkin sortin venähdys. Voi miten ihanaa, ei sitten kilpaillakaan pariin kuukauteen. Poni on nyt rauhoittavalla hermo- ja lepolomalla, jonka aikana sitä voi nyt jonkin ajan verran vain kävelyttää kevyesti. Ei hirviä, ei maastoja. Kiitos

02.07.09, päiväkirjamerkintä
Femman jalka on ollut nyt jo hyvän aikaa varsin positiivisen oloinen, joten sitä lienee varmaan aika aloittaa taas kilpaileminen näin kesäkauden lämpimissä ulkokilpailuissa. Kotona ollaan jo muutama kerta treenattu ihan kunnolla, mutta lienee ehkä paikallaan ottaa tähän kilpailutauon ajalle muutama ihan ulkopuolisenkin järjestämä valmennus - nyt kaivataan kovaa kritiikkiä timanttiakin kovemmalle ratsukolle!
Tänäänkin esimerkiksi ponin päivittäinen liikutus suoritettiin ihan kunnolla kouluratsastusta ja tarkkuutta treenaamalla, mutta koko juttu hoidettiin vain maneesissa, jossa ponilta vaadittaisiin vielä vähän enemmän yritystä ja keskittymistä - täytyy vielä tokaista, että sen maaliskuisen välikohtauksen jälkeen Femma ei vähään aikaan kulkenut hirmu rentona maastossa.. Tämänpäiväinen harjoitus sujui kuitenkin näppärästi, ja loppuun otettiin vielä laukkairrotteluja pellon reunaa myöten - ensi kerralla lähdetään kyllä kokeilemaan maastoesteitä, sitähän kyllästyy ainaiseen kouluvääntöön ja rataesteisiin!

Kouluratsastusvalmennus Louvréssa 05.07.09, Laura W:n valvovan silmän alla
Kommentit työskentelystä: "Ensi hetkestä alkaen tämä tamma teki minuun vaikutuksen. Hieman hermostuneesti liikahteleva Femma näytti kuitenkin siltä, että tätä se rakastaa ja tähän se haluaa panostaa. Alkuverryttelyissä jouduimme hieman muistuttamaan tyttöä kunnon muodosta ja jalkojen asennoista ja muutaman huomautuksen jälkeen Femma taipui uskomattomasti ja kuunteli pienintäkin apua. Aloitimme harjoittelemaan Helpon C:n ohjelmiston mukaista harjoituslaukkaa ja käskin sinua nostamaan hallitun laukan. Femma lähti ehkä hieman liian vauhdikkaasti liikkeelle, mutta sait parin voltin jälkeen koottua tytön kunnon muotoon. Oikea laukka oli hieman hakusessa, mutta muutaman noston jälkeen saimme senkin vian korjattua. Kun aloitimme harjoittelemaan temponlisäyksiä ravissa, tamman alkutunnin energia olikin jo sopivasti kadonnut ja nyt se teki tarmokkaasti töitä. Nopeatempoinen ravi ei ollut oikein tämän tytön juttu, mutta hidastempoinen taasen sai Femman parhaat puolet loistamaan. Valmennus sujui teidän osaltanne hyvin ja opitte pieniä, mutta merkittäviä vinkkejä"

Esteratsastusvalmennus 03.07.09, cirithin yksityisopetuksessa
Valmentajan palaute: "Femmaa taisi aluksi jännittää valmennustilanne, sillä se liikkui jännittyneesti, säikkyi kentän kulmia ja yritti jatkuvasti vilkuilla ympärilleen. Hyvin sait sen kuitenkin rentoutumaan, jolloin työskentelynne oli mukavaa katsottavaa. Aloitimme valmennuksen pienemmistä esteistä, joista suoriuduitte kunnialla, mutta korjasimme hieman kevyttä istuntaasi. Varsinaisen valmennuksen aiheena olivat tänään erikoisesteet. Femma hyppäsi ne yhtä hyvin kuin tavallisetkin, mutta vauhtia oli välillä liikaa ja Femma painoi sisäpohjettasi vasten. Tämän takia tiet eivät aina olleet parhaasta päästä, ja varsinkin kapealla portilla se oli välillä ongelma. Yritä itse olla selässä mahdollisimman rauhallinen, voisit myös tiivistää istuntaasi enemmän kun lähestytte estettä. Kotona voisitte harjoitella paljon siirtymisiä. Muuten olette hyvä parivaljakko ja Femma hyppää kauniisti."

Kouluvalmennus 04.07.09, Brenn Poniesin tiloissa, malleyn valmentamana
Kommentit tunnin kulusta: "Femma käveli sisään kentälle nätin näköisenä, mutta kun yritit selkään, alkoi se luimia ja tanssahdella paikoillaan. Sinulla oli kuitenkin sen verran napakka ohjastuntuma, että pääsit Femman selkään. Käskin sinut kuitenkin alas selästä, että voisit nousta sinne uudelleen, jotta Femma varmasti ymmärtäisi, kuka on pomo. Tällä kertaa neiti pysyi hyvin paikoillaan, ja lähdittekin kävelemään rauhallisesti eteenpäin. Ehkä jopa liiankin rauhallisesti, joka kostautui harjoitusraviin lähtiessä - sinun piti käskeä sitä hyvinkin napaksasti. Tämän jälkeen kaikki sujui kuitenkin oikein hyvin, ja annetut tehtävän saatiin hyvälle mallille. Tosin etuosakäännöksen jälkeen suoraan laukkaan lähtö tuotti ensin Femmalle vaukeuksia, tätä kannattaa treenata kotonakin. Valmennus meni teidän osaltannne mukavasti."

10.08.09, päiväkirjamerkintä
Jes, vihdoin saatiin Femma-tyttö rehdisti kilpailueläkkeelle! Vaikka sen kilpailusuoritukset ovatkin aina olleet tasaisia, täytyy kyllä sanoa, ettei tämän ponin kilpailuttaminen ollut aina helpoimmasta päästä - milloin se ei suostunut menemään pimeään traileriin, milloin se hösellyksellään meinasi suistaa auton tieltä, milloin se vain nyrpisteli kylmässä ilmassa ja vieri kuperkeikoin mäkeä alas ja hirveä karkuun.. Ensimmäinen vuosi Femman kanssa on ollut kaikkea muuta kuin tylsä, ja tästä tamman on hyvä aloittaa sen tuleva siitosponin ura. Koska se ei päässyt nyt kesällä juuri lihomaan, kun jouduimme treenaamaan kilpailuita varten, niin ehkä ensimmäinen varsa vetää sen vatsaa vähän alaspäin? Sillä ainakin mikäli minulta kysytään, antaisin paremmat pisteet mieluummin pyöreän ponimaiselle ponille kuin Femman kaltaiselle pienelle luikulle. Nojaa, en tiedä mikä sillä on, kun se ei ota lihoakseen, vaikka terve onkin. Pitäisiköhän ne näyttelyhaaveet vain haudata?

02.09.09, päiväkirjamerkintä
Noniin, tänään pääsen viimein Femman kanssa sille joskus muinoin lupaamalleni maastoesteradalle kesän loppumisen kunniaksi! Puut ovat vielä vihreitä, korkeintaan kellertäviä, joten maisematkaan eivät ole tylsät, vaan tästä saadaan vielä oikein kunnon seikkailu!
Lähdimme maastopolulle aivan normaalia reittiä, ja keräsin tammaa vähän paremmin pakettiin vakkari kouluvääntöpellollame. Tammaparka luuli ilmeisesti tiedossa olevan kouluvääntöä, kun se heittäytyi vain sellaiseksi pitkän rennoksi makkaraksi, vaikka se takapäästään toki liikkuikin, mutta se ei halunnut ryhdistäytyä ollenkaan - kummallinen löysistelijä. Femma ryhdistäytyi uudelleen vasta, kun ohjasinkin sen vähemmän käytetylle polulle, joka ei viitannut millään lailla uuteen kouluvääntöön tai kotiin palaamiseen - hei poni, vaihtelu virkistää!

Maastoesteet, kaadetut pienet tukit, kasatut oksat, puupölkyt, nähdessään Femma innostui täysin! Se muuttui rennosta lötköstä innosta täriseväksi terrieriksi, joka vain odotti käskyä hyökätä kiinnijääneen rotan kimppuun. Tamma liikkui todella nätisti, vaikka aluksi epätasainen maasto veikin melko paljon sen huomiosta eikä se nostanutkaan odottamallani tavalla tempoa. Muutaman rundin ja yksittäisen suuremman hypyn jälkeen tuntuma alkoi muodostua, ja Femma oikein tyylitteli loikissaan - esteet olivat ehkä jotain noin 60 sentin korkeusluokkaa, mutta se oli aivan sopiva tällä kertaa. Kotiin palatessa tamma oli vieläkin ihan intona - tuonne täytyy kyllä palata, kun ponista täytyy kaivaa lisää energiaa!

    Kilpailut

Femmalla kilpaillaan pääpainoisesti VRLn jaosten alaisissa kilpailuissa. Huomaathan, että kalenteriin merkitään vain sijoitukset ja voitot?

Sijoituksia: 76 kpl (48 krj, 28 erj)

19.10.08, KRJ, heC : 05/24
24.10.08, KRJ, heA : 01/20
24.10.08, KRJ, heB : 01/52
24.10.08, KRJ, heA : 02/38
25.10.08, KRJ, heB : 02/47
05.11.08, KRJ, heC : 10/100
03.11.08, KRJ, heA : 05/40
03.11.08, KRJ, heA : 03/40
03.11.08, KRJ, heA : 05/40
03.11.08, KRJ, heA : 01/40
02.11.08, KRJ, heA : 03/30
01.11.08, KRJ, heB : 04/50
01.11.08, KRJ, heA : 06/50
01.11.08, KRJ, heB : 01/50
01.11.08, KRJ, heA : 04/50
01.11.08, KRJ, heA : 07/50
29.10.08, KRJ, heC : 06/40
03.11.08, KRJ, heB : 04/27
30.10.08, KRJ, KNS : 03/50
15.01.09, KRJ, heB : 07/52
15.01.09, KRJ, heC : 03/52
25.01.09, KRJ, heC : 03/100 92.178%
26.01.09, KRJ, heC : 02/100 92.892%
26.01.09, KRJ, heB : 06/100 90.765%

15.11.08, ERJ, 100 cm : 06/90
13.11.08, ERJ, 80 cm : 04/86
03.11.08, ERJ, 100 cm : 06/50
04.11.08, ERJ, 90 cm : 03/69
04.11.08, ERJ, 100 cm : 06/69
02.11.08, ERJ, 100 cm : 04/52
09.11.08, ERJ, 100 cm : 01/50
09.11.08, ERJ, 100 cm : 04/50
07.11.08, ERJ, 90 cm : 01/30
24.10.08, ERJ, 100 cm : 05/50
25.10.08, ERJ, 90 cm : 05/43
26.10.08, ERJ, 90 cm : 05/77
18.01.09, ERJ, 80 cm : 01/40
10.01.09, ERJ, 80 cm : 07/60
26.01.09, KRJ, heA Kür : 03/100 93.476%
27.01.09, KRJ, heA : 09/100 88.764%
28.01.09, KRJ, heA Kür : 05/100 90.427%
08.02.09, KRJ, heB : 02/40 96.536%
09.02.09, KRJ, heB : 05/42 87.775%
10.02.09, KRJ, heC : 04/60
10.02.09, KRJ, heB : 07/60
12.02.09, KRJ, heA : 04/80 82.513%
14.02.09, KRJ, heA : 06/80 83.365%
18.02.09, KRJ, heB : 03/80 84.595%
19.02.09, KRJ, heB : 05/80 84.365%
19.02.09, KRJ, heC : 02/30
28.02.09, KRJ, heC : 04/50
20.02.09, KRJ, heC : 02/60
16.02.09, KRJ, heC : 07/50
07.07.09, KRJ, heB : 04/60
07.07.09, KRJ, heB : 05/60
16.07.09, KRJ, heA : 04/30
17.07.09, KRJ, heA : 01/30
17.07.09, KRJ, heA : 02/30
18.07.09, KRJ, heB : 01/30
19.07.09, KRJ, heA : 05/30
20.07.09, KRJ, heA : 07/100 77.074%
28.07.09, KRJ, KNS : 08/100 87.557%

21.01.09, ERJ, 80 cm : 01/36
06.02.09, ERJ, 80 cm : 01/40
14.02.09, ERJ, 90 cm : 06/50
15.02.09, ERJ, 80 cm : 09/93
19.07.09, ERJ, 80 cm : 01/40
21.07.09, ERJ, 90 cm : 05/100
24.07.09, ERJ, 90 cm : 04/100
30.07.09, ERJ, 90 cm : 07/100
30.07.09, ERJ, 90 cm : 05/100
01.08.09, ERJ, 80 cm : 07/100
01.08.09, ERJ, 80 cm : 06/100
02.08.09, ERJ, 80 cm : 08/100
07.08.09, ERJ, 80 cm : 08/100
07.08.09, ERJ, 80 cm : 10/100

 

Aubergine Frederique on virtuaalihevonen.
Kuvat © kisko sekä Kinn.
Kaiken muun materiaalin © dani 2016, ellei toisin ole mainittu. Kopiointi kielletty!