Etusivu      Talli      Ponit      Toiminta

  Sleepwalker VH-30039

Lähtenyt 23.09.09 toistaiseksi Englantiin viettämään eläkepäiviään!

  


  Virallinen nimi:   Sleepwalker   Säkäkorkeus:   171 cm
  Lempinimi   Leevi   Syntynyt   14.07.2007, VHKR
  Rotu   FWB   Sukupuoli   Ori
  Väri   Ruunikko   Kasvattaja   weelow
  Omistaja   dani   Painotus   Koulupainotus

Koulutustaso: GP, 100 cm
Käyttö: Siitoshevonen

Saavutukset: KRJ-II (pisteet 51 + 35 = 86 p.), tammikuu 2008
                    YLA2 (pisteet 26 + 32 + 36 + 28 = 122 p.) tammikuu 2008

  Taustaa

Leevi on ensimmäinen koskaan omistamani puoliverinen - Olen siis ollut puoliveribisneksessä mukana päätä huimaavan kauan *naur*
Itse asiassa en muista oriin taustoista paljoa, eikä sen elämään ole kuulunut mitään rajuja käännekohtia. Tarjosin sille viime vuonna kotia shetlanninponini ja welshponini kaveriksi, ja surkeiden kisanäyttöjeni kanssa lupailin laatista; En todellakaan olisi arvannut, mutta weelow pitkän harkinnan jälkeen myi oriin minulle, muistan, että olin sekä häkeltynyt että iloinen. Ja toivon tosiaan, ettei kasvattaja ole joutunut katumaan ainakaan suuresti, että kasvattinsa minulle myi. Olen aina yrittänyt oriin kanssa parhaani, ja voin iloisena todeta nyt näin oriin ollessa jo eläkkeellä ja pelkässä siitoskäytössä, että olen mielestäni onnistunut sen kanssa hyvin. Ottaen huomioon, että viime vuonna en uskonut koskaan omistavani laatispalkittua hevosta - En jaksa välittää siitä, ettei Leevillä ole juuri niitä kirkkaimpia palkintoja - Mutta siitä näkee, että sillä on tehty jotain. Ja paljon sillä onkin tehty, verraten vaikka niihin poneihin, joita käytin kisanäyttöinä: Kilpailin silloin Kappaksella ja Fealla lähinnä villeissä kisoissa; Nykyään nekin ovat toki laatispalkittuja, ja jälkimmäinen on myös virtuaalinen muotovalio. Olen iloinen, etten ole missään vaiheessa luopunut näistä ensimmäisistä kunnon hevosistani - Nyt ne ovat eläviä todisteita siitä, että evm-sukuisten hevosten kanssa villejä kisoja kiertävä voi saada hevosineen aikaan myös jotain "parempaa".

Voi, aloin taas selittää omiani, valitan :'< Mutta Leeviin liittyy sen verran muistoja, että se elää varmasti (hidastetun ikääntymisen turvin, jos ei muuten!) kanssamme vielä pitkään.

  Luonnekuvaus

Leevi on hieman itsestään liikoja luuleva oripoika, jolle kaikki täytyy opettaa kantapään kautta. Se pitää itseään varsin machona varsinkin tammojen suhteen, joita se yrittää alituiseen hurmata juoksemalla kaula kaarella aidan viertä pitkin, hirnuen niille ja laukkaamalla avoa ja sulkua tarhassa. Leevi käy kyllä yleensä tammojen lähellä sen verran ylikierroksilla, että se sotkeutuu omiin jalkoihinsakin. Tällöin se saa muut lähinnä huvittumaan, kuin huokailemaan ihastuksesta. Ratsastaessa ori osaa kuitenkin keskittyä hyvän ratsastajan kanssa. Välillä se (vaikka komea ori onkin) pelkää jotain aivan olematonta mörköä maneesin nurkassa, jota kukaan muu (hevonen eikä ihminen) ei edes huomaa. Ratsastaessa ori on herkkä, varsinkin suustaan. Siksi kokemattomat eivät voi ratsastaa Leevillä, sen kun saa niin helposti pilalle kovalla kädellä ratsastaen. Karsinaolosuhteisssa sopii hyvin kokemattomillekkin, jos ei muuten niin riimu päässä.

Hoitaessa kiltti, varsinkin oriiksi. Kiintyy helposti hoitajiinsa, ja saattaa jopa hermostua yksin jäädessään. Leevi selvästi nauttii siitä, kun sitä hoidetaan ja rapsutellaan. Karsinassa ori seisoo kiltisti paikallaan, ja antaa hoitajalle työrauhan. Kaviot herra on aina nostanut hyvin, eikä pään/korvien harjaaminen tuota ongelmaa. Sienistä ihollaan Leevi ei pidä, mutta on ajan kanssa oppinut niitäkin sietämään.
Käytävällä asia pyörähtää ikään kuin päälaelleen. Leevi steppaa rauhattomasti käytävällä, nuuskii toisiin karsinoihin, ja säpsyilee äkkinäisiä liikkeitä. Tamman karsinan eteen sitä ei voi missään tapauksessa sitoa, silloinkos orhi vasta hepulin saakin. Se sohii kavioillaan myös kaiken mihin osuu muusiksi. Niin ämpärit kuin varpaatkin. Karsinaan palatessa Leevi tuntuu suorastaan katuvan kurittomuuttaan käytävällä. Se osoittaa sen seisomalla pää lerpuksissa ja vilkuillen syyllisesti hoitajaansa.

Ratsastaessa herkkä kuin mikä, ja vaatii kokeneen ratsastajan selkäänsä. Leevi on mukava ratsastaa. Se hakee jo alkukäynneissä itsestään kuolaimelle, sekä kulkee reippaasti eteen, valmiina toteuttamaan ratsastajansa toiveet. Leevi haluaa aina miellyttää ratsastajaansa, vaikka tämä pyytäisi sitä peruuttamaan laukassa. Se ei tietenkään onnistu, mutta ori tekee aina parhaansa, ja pystyy hyvin keskittymään omaan suoritukseensa. Sen ympärillä voi hääriä vaikka kymmenen vihaista oria ja kiimaista tammaa, mutta Leevi pystyy pitämään ajatuksensa tehtävässä.
Leevi on todella herkkä suustaan. Jos sitä ratsastetaan liian kovalla kädellä, se saa hepulin. Se alkaa seilata ihan omia kiemurauriaan säpsähdellen, ja voi heitellä pikkupukkeja. Jos sillä mennään vähänkin aikaa kovahkolla kädellä, se "puollustautuu" heti täysillä.
Kouluratsastuksen puolella Leevin mielitehtäviä ovat piruetit, väistöt ja kokoamiset. Se pitää siitä, kun sen pitää käyttää kunnolla aivojaan, ja todella keskittyä siihen, minne minkäkin jalkansa laittaa.
Leevi ei perusta esteiden hyppäämisestä ollenkaan. Toki se hyppää sataa senttiä, mutta oikeastaan se ei välittäisi hypätä ollenkaan. Se taipuu (kuten omistajansakin) mieluummin koulua, sehän on sillä toki veressä. Maastossa käyttäytyy kuin hieno herrasmies ainakin, tosin se säikkyy ja säpsähtelee olemattomia. Luottaa maastossa (ja muutenkin ratsastaessa) vakiohoitajiinsa sekä -ratsastajiinsa, joilla käyttäytyy asiallisesti. Jos Leevi huomaa ratsastajansa epävarmaksi, mitä moni saattaa olla suuren oriin selässä, pistää ori yleensä ranttaliksi, kunnes se pistetään taas kuriin jonkun kokeneen avustuksella.

  Suku

 isä Brandon Kin
    KRJ II, YLA2
 ii. Ch. Greymask's Brandon
     KTK II, YLA3, ERJ II, KRJ II
 iii. VIR MVA Ch Lanzinger
KTK II
 iie. P's Bacchae
 ie. Delle's Seraphina
     KTK II, YLA1, ERJ II, KRJ III, JPA-B 64p.
 iei. Geheimnis Göttersig
KTK II
 iee RGT BellaTonic
kadonnut
 emä Manhunter Yave
     KRJ II, YLA3
 ei. VIR MVA Ch Aias Yave
      KRJ I
 eii. Ch Ruskan Ikaros
YLA3
 eie. Altaira M
KRJ II
 ee. Bianca CF
      
 eei. Blackjack NR
 eee. KWB Divonne
KTK III


Leevi tulee hienosta, pitkästä koulusuvusta. Isän puolelta tulee palkittua ja kehuttua kouluverta, eikä emänkään puolelta löydy mitään moitittavaa. Leevin suvusta saa kaivettua monta edustavaa persoonaa ja kiinnostavaa nimeä.

Leevin isä Brandon Kin on hieno punarautias fwb-ori. Kouluratsastukseen painottuneena se sijoittui hyvin aina GP-tasollakin. Ori on palkittu myös KRJ II-palkinnolla, 91 pisteellä. Luonteeltaan Brandon on kiltti ja yhteistyöhaluinen. Ori on hyvin esiintymishaluinen, se haluaa aina olla shownkeskipiste. Ja niin se usein onkin, näyttävine liikkeineen ja kaarevine kauloineen. Jälkeläisiä Brandonilta löytyy 11 kappaletta, seitsemän oritta ja neljä tammaa. Brandon on ollut kisaeläkkeellä toukokuusta 2007 asti.

Myös Leevin isänisä on hyvin kiinnostava hevonen, nimittäin jo edesmennyt, Greymask's Brandon nimeä kantava tummanruunikko fwb-ori. Oriilla oli hulppeasti palkintoja. Ori oli kantakirjattu II-palkinnolla. YLAn laatuarvostelusta se toi kotiin YLA3 arvonimen 97 pisteellä. KRJn laatiksessakaan se ei jättänyt tuomareita kylmäksi, ja palasi kotiin KRJ II-palkinnon kanssa, 76 pisteellä. Myös ERJn laatuarvostelusta ori palasi palkinnon kanssa. Tällä kertaa se oli ERJ II, 47 pisteellä. Jälkeläisiä tältä oriilta löytyy seitsemän kappaletta.

Leevin isänemä on jo edesmennyt, hieno oldenburgtamma Delle's Seraphina. Väriltään se oli hieno punaruunikko ja luonteeltaan värikäs persoona. Kiltti mutta leikkisä, joka innostuessaan ei pelännyt heitellä ilopukkeja. Koulussa tamma jaksoi kuitenkin aina keskittyä. Jälkeläisiä tammalta löytyy seitsemän kappaletta, viisi oritta ja kaksi tammaa. Sera on myös palkittu monilla palkinnoilla, listassa on niin YLA1, KTK II, KRJ III, ERJ II sekä jälkeläisluokka B-arvonimeä. Kertakaikkiaan hieno tamma, joka eli hieman yli 19-vuotiaaksi.

Leevin emä Manhunter Yave ei ole sekään mikään turha kopukka. Tamma on kaunis kimo, koulupainotteinen fwb, joka on palkittu KRJ II- sekä YLA3-palkinnoilla, miksi sille sietää nostaa hattua. Jalostuksessakin tammaa on käytetty viiden varsan verran. Luonteeltaan Hunter on pirtsakka ja hyvin taitava hevonen. Tamman parhaimmat puolet saa kuitenkin esiin vain tamman luottamuksen ansainnut, kokenut ja taitava ratsastaja.

Leevin emänisä virtuaalisella muotovalio champion-arvonimellä palkittu, hyvin tunnettu fwb-ori Aias Yave. Ori on palkittu maagisella KRJ I-palkinnolla. Jälkeläisiä oriilta löytyy 12 kappaletta, joista 11 on hienoja suomalaisia puoliverisiä. Jälkeläislistaa koristaa myös yksi ratsuponiori, eli Aias Yavea on käytetty myös ratsuponien jalostukseen. Valitettavasti ori kuoli 02.04.2007, 18-vuotiaana. Sitä ennen ori oli kuitenkin tehnyt hienon uran, ja ori muistetaan hienona kouluratojen valloittajana.

Leevin emänemä on Bianca CF, koulupainotteinen fwb-tamma. Väriltään tamma on ruunikko ja korkeutta siltä löytyy 166 senttiä. Luonteeltaan Bianca on ystävällinen sekä ratsastaessa reipas ja yhteistyökykyinen. Tosin se on Leevin tapaan hyvin herkkä suustaan, eikä kestä ollenkaan suusta repimistä. Täältä asti on siis Leevin herkkyys periytynyt.
Tammalla on kisattu myös reilusti, ja se on myös sijoittunut mukavasti.

  Jälkeläiset

Leevi on tarjolla fwb-jalostukseen pitkäsukuisille puoliveritammoille!

01.01.2008 t. Echata Drab, omistaja: conciërge
21.01.2008 t. Twisted Nails 'hh, omistaja: Sanni S.
26.01.2008 t. Dirty Looks 'hh, omistaja: Hevily
08.01.2008 o. CH Férmin, omistaja: Eeva S.

  Valmennukset

17.11.07 Acapella, valmentaja: femm.
Alkutunnista asti yhteistyönne sujui oikein mukavasti, eikä paljoa mitään huomautettavaa ollut. Vastalaukka nousi kivasti, mutta ympyröillä Leevi ei meinannut jaksaa keskittyä vaan katseli hieman sinne ja tänne. Topakasti kuitenkin yritit saada sen keskittymään ja homma alkoi luonnistua loppua kohden! Lopputunnista Leevi kuitenkin alkoi hermostua ja rupesi hyppimään sinne tänne. Hyvin kuitenkin sait sen hallintaasi vanhasta tottumuksesta. Muistat vielä pitää kantapäät alhaalla, sillä ne meinasivat välillä nousta liioitellunkin ylös. Hienoa työtä!

  Kilpailut

Leevillä kilpaillaan vain KRJn alaisissa kouluratsastuskilpailuissa. Huomaathan, että kalenteriin merkitään vain sijoitukset ja voitot?

Sijoituksia: 44 kpl + 1 KRJ-Cup sijoitus!

28.09.07, KRJ, vaB : 07/70
25.09.07, KRJ-Cup, heC : 15/272
28.09.07, KRJ, heB : 02/40
27.09.07, KRJ, heA : 02/156
06.10.07, KRJ, int II : 04/33
13.10.07, KRJ, vaA : 06/50
15.10.07, KRJ, GP : 06/40
12.10.07, KRJ, vaA : 02/40
13.10.07, KRJ, int I : 06/36
03.10.07, KRJ, heA : 06/50
03.10.07, KRJ, vaB : 02/50
07.10.07, KRJ, int I : 05/27
16.10.07, KRJ, heC : 05/60
18.10.07, KRJ, heC : 03/77
17.10.07, KRJ, int II : 06/94
31.10.07, KRJ, vaA : 02/49
31.10.07, KRJ, GP : 09/81
29.10.07, KRJ, vaB : 04/40
02.11.07, KRJ, int II : 06/50
04.11.07, KRJ, vaB : 05/37
31.10.07, KRJ, vaA : 10/119
01.11.07, KRJ, vaB : 01/30
03.11.07, KRJ, int I Kür : 01/32

15.11.07, KRJ, int : 02/29
17.11.07, KRJ, vaB : 03/20
19.11.07, KRJ, vaA : 01/59
23.11.07, KRJ, vaB Kür : 04/30
23.11.07, KRJ, int I Kür : 05/30
20.11.07, KRJ, GP : 02/43
30.11.07, KRJ, vaA : 04/255
30.11.07, KRJ, vaA : 05/70
27.11.07, KRJ, GP : 02/33
27.11.07, KRJ, Prix St. Georges : 05/30
29.11.07, KRJ, int I : 02/40
29.11.07, KRJ, GP : 02/40
30.11.07, KRJ, GP : 05/50
29.11.07, KRJ, vaB : 08/228
02.12.07, KRJ, int I : 04/36
02.12.07, KRJ, int II : 03/36
01.12.07, KRJ, GP : 05/36
10.12.07, KRJ, int I : 01/30
15.12.07, KRJ, GP : 06/60
16.12.07, KRJ, Prix de Valmue (vaA) : 05/31
17.12.07, KRJ, int I : 07/100
18.12.07, KRJ, GP : 01/77

  

Sleewalker on virtuaalihevonen
Kaiken sivuilla esiintyvän materiaalin © dani 2009 (PAITSI KUVAT Arnd Bronkhorst), kopiointi kielletty!