Etusivu      Talli      Ponit      Toiminta

  Dragonlady VH-50278

  


  Virallinen nimi:   Dragonlady   Säkäkorkeus:   131 cm
  Lempinimi   Draco   Syntynyt   20.05.2008, VHKR
  Rotu   Welsh Cob tyypin poni (C)   Sukupuoli   Tamma
  Väri   Musta   Kasvattaja   Bill McScott
  Omistaja   dani   Painotus   Koulupainotus

Koulutustaso: heA, 80 cm, vaativa ponivaljakko
Käyttö: Kisaponi

Saavutukset: ---

4-vuotias 20.09.08

  Taustaa

Draco on ensimmäisiä Walesin reissultani mukaani päätyneitä poneja - Vaikkei tamma polveutunutkaan maailman upeimmasta voittajasuvusta sen vanhempien ollessa vasta melko nuoria, löytyy hiukan pitemmältä senkin suvusta melko kivoja nimiä. Tamma teki myös minulle ensitapaamisestamme asti selväksi, että se aikoisi koetella vielä hermojani ja että tamma olisi kruunaamaton pimeyden prinsessa ja minä sen orja - Kotisiittolansa nuorten hevosten laumassa tamma oli vienyt hetkessä johtajan paikan ja pomotti kärkkäästi itseään vanhempiaankin hevosia.

Miksi sitten ostin Dracon? Sen syvä, täydellinen musta väritys ilman ainoatakaan vaaleaa karvaa (Okei, on tammalla pienet sukat mutta ne peittyvät kyllä mutaan, lumeen tai pitkään ruohoon ja ovat näkymättömissä..) hurmasi minut kertaheitolla - Tamman väri oli yksi syvimmistä mustista mitä olin koskaan nähnyt, eikä sen rakenteessakaan ollut paljoa moitittavaa. Kouluratsastuksessa se oli jo osoittanut kotimaneesissa kyntensä ja esitti varsin mukavia liikkeitä - Vaikken sitä päässytkään itse selästä käsin kokeilemaan, vakuutuin tammasta siinä määrin, että halusin sen meille kotiin - Tavoiteltu väritys toi sen lopulliseen myyntisummaan pari tonnia lisää, mutta kun tuo musta unelma sitten seisoi kotipihassa ylväänä, korvat hörössä ja silmät leiskuen, unohdin moiset rahasummat nopeasti.

  Luonnekuvaus

Draco on temperamenttinen, kovapäinen ja suoraan sanottuna melkoinen äkäpussi - Tiedäthän, niitä poneja, joiden karsinanovea ei tee mieli avata välähtävien hampaiden pelossa. Pyöreä ja suhteellisen pieni poni on vienyt hetkessä paikkansa yhtenä tallin hallitsijattarista, ja siitä on kehkeytynyt hoitotilanteissa melko pelottava ponityranni, jolle pienet hoitajatyttelit eivät uskalla sanoa vastaan.
Ratsastaessa Draco taas on aika haka - Suitset päässä ja satula selässä se vihdoin vetää niskaan painetut korvansa rennosti sivuille ja työskentelee mielellään. Mikäli tamma osaisi puhua, se varmasti kertoisi päiviensä koostuvan melko lokoisista asioista - Liikunnasta, syömisestä, tarhailusta sekä pienistä jekuista.

Hoitaessa Draco kaipaa osaavan, määrätietoisen, kokeneen ja rohkean hoitajan - Ensimmäisestä luimistelusta ei missään tapauksessa saa luikkia häntä koipien välissä karkuun, sillä siitä tamma saa vain lisää vettä myllyynsä. Päinvastoin, tämän ponin karsinaan saa ihminen suorastaan jyrätä ja uhota sille niin paljon kuin haluaa takaisin. Riimu suutaan aukovalle ponille päähän ja seinään kiinni - Allekirjoittanut voi kokemuksella kertoa, että tässä hommassa hoitajan refleksit kyllä aikaa myöten kehittyvät todella nopeiksi! Mikään pikkulasten hoidokki karsinansa pimeimpiin varjoihin hyvin maastoutuva Draco ei ole, ja kokeneempienkin suosittelen lämpimästi tuovan tamman käytävälle harjattavaksi. Molemmilta puolilta kiinnisidottuna tamma sitten seisoo melko kiltisti paikoillaan, vaikka voikin varsinkin aluksi rumasti irvistellen stepata, nostella jalkojaan korkealle ja tömistellä sitten, sekä potkia kaikki kavioihinsa osuvat ämpärit tuusan nuuskaksi.

Itse harjaus sujuu useimmiten ongelmitta, vaikka tietyille ruumiinsa alueille harjan osuessakin muistaa Draco vääntää turvalleen oikein ikävän ilmeen. Toisin kuin luulla saattaisi, tamma on melko kosketusherkkä varsinkin ohuessa kesäkarvassaan, ja sille sopivat paljon paremmin pitempiharjaksiset ja pehmeämmät harjat. Kumisualla saa toki kovaa, kuivunutta mutaa rapsuttaa, mutta tamman jalkoja on syytä varoa.
Kaulan, selkäpuolen ja takapuolen päällisen harjaus sujuu ongelmitta, mutta mahanalunen, pää, ryntäät, kainalot ja kaulanalunen tuottavat varmasti ongelmia. Joko tamma vetää kiukkuisesti päänsä kiinni ryntäisiin ja napsii ilmaa, tai huiskii hännällään ja tömistelee varoittavasti. Hoitajan on syytä toimia määrätietoisesti mutta varovaisesti, ja sopiihan tamman toiveita tietenkin hieman kunnioittaa - Jos itse olisit ponit, haluaisitko, että karstalla raavittaisiin sinultakaan kainaloita paljaiksi? Etukaviot Draco nostaa yleensä melko kiltisti, mutta takajalkoja nostaessa se voi äkkiä nykäistä jalkansa vapaaksi ja lyödä sen kiukkuisesti maahan. Satulointi sujuu melko hyvin, kunhan vyö kiristetään hiljaa eikä yhdellä suurella nykäisyllä. Suutaan Draco ei varmasti ongelmitta avaa kuolaimille, mutta sitkeä hoitaja palkitaan tässäkin asiassa.

Ratsastaessa Draco muuttuu täysin, ja siitä muuttuu yhteistyöhaluinen, nöyrä ja oikein osaava ja taitojaan mieluusti esittelevä ratsu - Sinäkin olet varmasti kuullut puhuttavan sellaisista kilpahevosista, jotka höyryävät kiukkuaan karsinassa, mutta ratsastaessa toimivat kuin Herran enkelit?
Draco ei kuitenkaan kaikessa hienoudessaan ole mikään helppo hevonen, vaan vaatii osaavan ja tasaisen ratsastajan selkäänsä, joka ei varmastikaan tee yhtä ainoaa ylimääräistä liikettä tamman selässä. Alkuverryttelystä alkaen tamma kuuntelee herkeämättä ratsastajansa jokaista apua, niin hyvässä kuin huonossakin - Esimerkiksi vauhdissa jalustimien pidentäminen voi saada tamman hiukan ymmälleen ratsastajan painon siirtyessä niin voimakkaasti sivulle. Herkkänä ponina Draco on helppo saada alkutunnista lähtien hyvään työskentelymuotoon, ja tamma hakeekin mieluusti ja hyvin rehellisesti peräänantoon. Se ei myöskään tarvitse paljoa ohjaa löytääkseen mukavan asetuksen ja taipumisen - Mikäli kunnon kuolaintuki vain on, se tottelee oikein herkästi paino- ja pohjeapuja, ja käyttää pieneksi poniksi esimerkillisesti takajalkojaan, joihin ratsastajan ei tarvitse juuri puuttua.

Dracolla on mukavat askellajit - Tasaiset, irtonaiset ja puhtaat liikkeet, joita se esittelee mieluusti. Keskikäynti tai -ravi eivät tuota sille ongelmia, ja se pitkälle ja ehdottoman hyvin koulutettuna tammana taitaa myös laukkatyöskentelyn. Vastalaukat eivät ole sille mikään ongelma, ja siirtymiset se tekee ratsastajan avuista riippuen joko todella puhtaasti tai ratsastuskoulumaisen puhtaasti. Pohkeenväistö on ehkä yksi tamman ongelmakohdista, sillä varsinkin ravissa se tahtoo vain jumpsuttaa samaa raviaan ja päästä tehtävästä mahdollisimman nopeasti. Ratsastaja saa muutaman kerran pyytää nopeampia takajalkoja ja tahdikkaampaa ravia, ja johan matka alkaa taas sujua moitteetta!

  Suku

 isä Dragonmoon
    wC, evm
 ii. Dragon I
     wC, evm
 iii. Dragoess
wC, evm
 iie. Pefredd
wC, evm
 ie. Spotlight
wC, evm
 iei. Marcous
wC, evm
 iee. Llifolau
wC, evm
 emä Lady Shine
     wC, evm
 ei. Lightside
      wC, evm
 eii. Ysgafn
wC, evm
 eie. Islaw
wC, evm
 ee. Nâd Udain
wC, evm
 eei. Hydref
wC, evm
 eee. Enillwr
wC, evm


kiva suku

  Jälkeläiset

Draco on tarjolla jalostukseen!

10.03.09 o. Paganaidd Dawn (i. Wolfcult), omistaja: Dani

  Valmennukset

--

  Kilpailut

Dracolla kilpaillaan vain KRJ:n sekä VVJ:n alaisissa kilpailuissa. Huomaathan, että kalenteriin merkitään vain sijoitukset ja voitot?


Sijoituksia: 15 kpl

16.10.2008 Falgun Ponies, KRJ KN Special: 1/15
20.02.2009 Paraatiponit, KRJ helppo A: 1/30
15.03.2009 Onnen Suomenhevoset, KRJ helppo A: 3/46
21.08.2009 Acantha Farm, KRJ helppo B: 1/100
04.11.2008 Trublik Fjords, KRJ helppo A: 2/50
07.11.2008 Cecilie Riders, KRJ helppo B: 5/27
08.11.2008 Cecilie Riders, KRJ helppo A: 4/34
19.01.2009 Fiktio, KRJ kür helppo A: 6/100
06.11.2008 Feige, KRJ helppo C: 6/166
23.10.2008 RockWell's Stallions, KRJ helppo A: 4/20
01.11.2008 Horor Warmbloods, KRJ helppo B: 1/478
02.11.2008 Horor Warmbloods, KRJ helppo B: 1/478
09.11.2008 Avuton, KRJ helppo A: 10/172
26.10.2009 Naturael, KRJ helppo A: 10/100
27.10.2009 Naturael, KRJ helppo A: 3/100

  

Dragonlady on virtuaalihevonen
Kaiken sivuilla esiintyvän materiaalin © dani 2008 (PAITSI KUVAT Abercippyn Stud), kopiointi kielletty!