Etusivu      Talli      Ponit      Toiminta

  Dragoncorpse Drab VH04-011-1015

Lähtenyt 23.09.09 toistaiseksi Englantiin viettämään eläkepäiviään!

  


  Virallinen nimi:   Dragoncorpse Drab   Säkäkorkeus:   167 cm
  Lempinimi   Korppu   Syntynyt   01.03.2008, VHKR
  Rotu   Hannover   Sukupuoli   Tamma
  Väri   Ruunikko   Kasvattaja   Heidi, Koulukonit
  Omistaja   dani   Painotus   Koulupainotus

Koulutustaso: Grand Prix, 90 cm
Käyttö: Siitoshevonen

Saavutukset: KRJ-II (85p.), elokuu 2008

  Taustaa ja nimestä

Muistan hyvin, kuinka Korppu päätyi omistukseeni, vaikka tapahtuneesta on jo melko kauan. Emme olisi varmaan törmänneet mesessä maanantaina kymmeneltä aamulla, ellen minä olisi ollut kuumeessa ja Heidi hiihtolomalla: Ja aloimme tietenkin heti hieromaan hevoskauppoja muun turhanpäiväisen höpötyksen lomassa. Matkaani lähti saman tien Heidin tuontihevosista polveutuvat kaksi söpöä hannovertammaa; En muista kunnolla, olivatko nekin jotain ylijäämiä, joita eivät olleet menneet kaupaksi vanhempien vähäisen kisakokemuksen takia, vai ruinasinko itse niitä, mutta joka tapauksessa Korpusta on sen jälkeen muotoutunut minulle ehkä vähän liiankin tärkeä hevonen, yksi pitkäaikaisimmista silmäteristäni: Siitä saavat varsoja vain harvat ja valitut, enkä missään tapauksessa voisi luopua siitä.

Korpun virallinen nimi Dragoncorpse on melko usein aiheuttanut kysymyksiä ja ihmettelyjä; Miksi kukaan antaisi tammansa nimeksi Lohikäärmeruumis? No, kuten jo kerroin, samalla kertaa luokseni matkasi kaksi hannovertammaa; Ja koska Heidin kanssa aina suunnittelemme nimiä keksiessämme samalla myös persoonallisuuden, oli tammoista määrä tulla sydänystäviä, joten niille piti keksiä samanlaiset nimet. Ehdottelimme Omenaa ja Päärynää, Paitaa ja Peppua, Perunaa ja Kaalia, mutta mikään ei oikein iskenyt, eikä juttua ainakaan helpottanut se, että Korpun silloinen isänomistaja Kati halusi, että varsan nimeen sisältyisi isän mukaan sana Dragon.
En muista kumpi sen meistä lopulta keksi, mutta Ruumis (Corpse) ja Raato (Cadaver, en tosin omista häntä enää .___.) synkkaisivat helposti yhdessä, nehän ovat tapauksesta riippuen jopa sama asia! Sitten vain päätimme, kummasta tulisi kumpi, ja koska Dragoncadaver ei kuullostanut kivalta, sai Korppu nimekseen Dragoncorpse - Kati olisi tyytyväinen Dragon-etuliitteestä, me olisimme tyytyväisiä nimen sopivuudesta Cadaver-nimen kanssa. Korpun nimellä ei siis ole yleisen harhaluulon tapaan mitään tekemistä allekirjoittaneen Cannibal Corpse-ihkutuksen kanssa.

  Luonnekuvaus

Korppu saapui toisen Heidin kasvattini Cadaverin kanssa Outsidereihin 25.2.08. Heti ensimmäisestä päivästä lähtien vintiöt ovat aiheuttaneet omistajalleen hiustenlähtöä ("Saatana taasko ne tuli aidoista läpi, revin kohta hiukseni niiden perkeleiden kanssa!"), eikä talli ole koskaan toipunut näiden kahden täystuhon saapumisesta. Korppu ja Cadaver ovat toisilleen kuin rakastavaiset (krhm, vaikka tammoja molemmat ovatkin), ja juuri ne yhdessä onnistuvat varmasti jonakin päivänä vielä räjäyttämään koko maapallon ja vähintään omistajansa pään.
Korppu ei kuitenkaan ole yhtä sekopäinen ja raisu kuin rakastettunsa Cadaver. Korpun tyyliin kuuluu lähinnä uhkailu ja ruma ilmeily, mutta mikäli Cadaver ei ole sitä yllyttämässä, tamma palaa useimmiten suuremmitta taisteluitta takaisin ruotuun ja taipuu ihmisen tahtoon sen kummempia protestoimatta.

Hoitotilanteissa Korppu käyttäytyy useimmiten hyvin. Se ei oikeastaan hirveästi pidä harjauksesta, eikä sitä juuri turhaan puunaillakaan; perusharjauksen, jossa tamma tulee nyt noin ratsastusta ajatellen puhtaaksi, jälkeen tamma saattaa ajaa hoitajansa karsinastaan näyttäen hyvinkin ilkeää naamaa. Muutoin se kyllä kestää normaaliharjauksen, onhan se kuitenkin jokapäiväinen rutiini johon on milteipä pakko vaan totuttautua, tai saisi huutia ainakin tästä tallista! Kaviot tamma nostaa kiltisti. Niin, sellainen tamma on useimmiten, mutta auta armias kun Korpulla on kiima! Kaikenlainen toimiminen sen kanssa on yhtä helvettiä, sillä se yrittää alituisesti potkia itseään karsinansa seinästä läpi, jotta pääsisi flirttailemaan ah-niin-ihanille miehille. Kiima-aikoina Korpun saakin sitoa kunnolla kahdeksalla ketjulla seinään ja pistää sille (tyhjän) kaurasäkin päähän, jotta se edes hieman rauhoittuisi. Käytävälle Korppua ei yleensäkään kannata tuoda, sillä silloin joutuvat korjaamolle kaikki tallin irtaimisto; minkä tamma tavalla jos toisella onnistuu tuhoamaan sätkiessään kavioillaan.

Ratsastaessa Korppu on melko herkkä ja kuuliainen, siis täydellinen elämänsä rakkauden, Cadaverin, vastakohta. Aina Korppukaan ei kuitenkaan jaksa olla sataprosenttisesti mukana jokaisessa tehtävässä, mutta kukapa jaksaisi? Yleisesti ottaen tamma kuitenkin yrittää aina parhaansa, ja pitkäjänteisellä treenillä ja tutun ratsastajan kanssa edetään pitkälle; mikä heijastuu tamman kilpailutuloksista. Tammalla on kivat, elastiset ja ehdottoman puhtaat liikkeet, joita sen on helppo koota ja lisätä; ja viedä sivulle. Pohkeenväistö onkin yksi tamman bravuuriliikkeistä, se astuu sopivan syvälle ristiin ja sillä on vahva sivulle poljenta. Laukkatyöskentely on ollut aina tammalle jotenkin vierasta; sillä oli pitkään hyvin raaka laukka, jota saatiinkin hioa parin vuoden päivät. Laukanvaihdot eivät suju vielä tammalla joka askeleella, mutta osaavalla, jämptillä ja tasaisella ratsastajalla, joka saa Korpunkin tasaiseksi, vaihdot sujuvat parhaimmillaan joka kolmannella askeleella.
Korppu pitää myös hyvin paljon maastoilusta, mutta esteille siitä ei ole.

  Suku

 isä Dragonskin
    hann
 ii. Dragonfly
     evm, hann
 iii. Fly with Dragon I
evm, hann
 iie. Charlotte
evm, hann
 ie. Spytime
evm, hann
 iei. Spyenvy
evm, hann
 iee. Timetoclap
evm, hann
 emä Pineapple
     hann
 ei. Rock'n Roll
      evm, hann
 eii. WNB-Rolling Stones
evm, hann
 eie. Cins Marie
evm, hann
 ee. Strawberry
evm, hann
 eei. Morrison
evm, hann
 eee. Berry
evm, hann


Korppu omaa hyvin mielenkiintoiset sukujuuret. Molemmat sen vanhemmista ovat tuonteja Saksasta (tai isästä en tiedä mutta olettaisin täydellisen hannoversukunsa takia..) hyvällä kapasiteetilla varustettuina.

Korpun isä on komea, väritykseltään ruunikko ori Dragonskin. Kun Korppua tehtiin ja kun sitä myytiin, Dragonskin oli vielä maahantuojansa Katin omistuksessa, jonka kanssa ori keräsi ensimmäiset 37 sijoitustaan kouluradoilta ja rakensi jalustaansa haluttuna siitosoriina. (kyllä meidänkin tammat kuolasi sen perään kisoissa, mutta suvut ei oikeen käyny yksiin) Tätä kirjoittaessani huomasin ensi kerran, ettei ori ollutkaan enää Katin omistuksessa. Jossain välissä hän oli luopunut hienosta oriistaan ja kaupannut sen Skurvashiin abyssin iloksi, jonka kilpailtavana Dragonskinin kilpailusijoitukset olivat nousseet viiteenkymmeneenviiteen. Jälkeläisiäkin oli syntynyt yksitoista kipaletta Korpun lisäksi.
Luonteeltaan Dragonskin on tosi äijä - sillä on aina flirtti päällä, se ei välitä ihmisistä ja ratsastaessakin se liikkuu jos on liikkuakseen. Vaikuttaa siltä että se on mieltänyt itsensä tallin kaikkeen kykeneväksi kuninkaaksi ja, kuten ihmisistä sanotaan, sillä on noussut hieman kusi päähän. Koulusijoitusten määrän nostamisen ja hienojen jälkeläisten tuottamisen lisäksi oriin tulevaisuuteen kuuluu KRJ:n laatuarvostelu.

Dragonskin taas polveutuu punarautiaasta "tosiäijästä" sekä punaruunikosta Muumimamman saksalaisesta vastineesta. Dragonskinin isä Dragonfly on sekin kovapäinen miekkonen, jota hoitajat saavat hyysätä ja palvoa äärimmäisyyksiin asti: vastineeksi ori seisoo ehkä kavioidenpuhdistuksen ajan temppuilematta. Kaikki varmaan tuntevat nykypäivänä käsitteen "fruittari"? Dragonfly:ta voisi verrata tälläiseen: sen varusteet pitää pestä ja rasvata ja kiillottaa joka päivä, ja mikäli nahka ei ole pehmeää kuin vauvan pylly, ori vaatii uudet varusteet ostettaviksi. Varsinkin kilpailuihin oria saa kiillottaa ja puunata lähemmäs neljä tuntia.
Ratsastaessa ori osaa kyllä käyttäytyä, ja sillä on todella komeat ja näyttävät askellajit, joita sen on helppo työstää: tosin ratsastaja saattaa ratsastuksen jälkeen löytää perseestään muutaman mustelman.

Dragonskinin emä on todella kiltti ja hyväkäytöksinen tamma Spytime, jonka ei tiedetä koskaan edes huiskauttaneen kiukkuisesti häntäänsä. Grand Prix-tason kilpahevoseksi se oli oikea pullatamma, kotitallillaan työskentelevän tallityöntekijän neljävuotiaan tyttären suosikkihevonen. Tytön ja Spytimen voi päästää aivan rauhassa kahdestaan metsään kävelylle, sillä vaikka tyttö kuinka saisi hepulin tai eksyisi, tamma toisi hänet silti vahingoittumattomana kotiin. Ratsastaessa Spytime on myös hyvin nöyrä ja yrittää aina parhaansa. Kilpailuissa se keskittyy omaan suoritukseensa sataprosenttisesti, ja jatkaa radan (tamma opettelee aina kouluohjelmansa ulkoa) loppuun vaikka maa repeäisi alta.

Korpun emä on Heidin omistama (tosin hän aivan pari päivää sitten pakkokauppasi tamman minulle.. Tamma kuitenkin asuu vielä Heidin luona pari kuukautta jotta ehdin rakentaa sille karsinan) rautias Pineapple. Suomalaisen lempinimen Pinja omaava tammanryökäle on hyvin kiltti ja rauhallinen.. hieman liiankin rauhallinen välillä. Tammalla on alituiseen ruoka mielessä, ja sitä saa vetää ja työntää jotta se ottaisi edes yhden askeleen ulos karsinastaan. Ratsastaessakaan Pinja ei useimmiten keskity aivan sataprosenttisesti - se oikoo tilaisuuden tullen ja jättää vastaamatta apuihin. Kilpaillessa tamma käyttytyy huomattavasti paremmin; tosin eihän sekään ole mikään yliluonnollinen kone, joka ei pelkää mekastavaa yleisöä, mutta rentoutuessaan se on oikein näppärä paketti. Koulusijoituksia tamma on kerennyt napata kymmenen kipaletta, ja Korppu on toistaiseksi sen ainoa varsa.

Pinjan isä on komeaakin komeampi, menestyvääkin menestyvämpi ja superperiyttäjääkin superperiyttävämpi ori Rock'n Roll. Musta ori on myös käytökseltään oikea herrasmies, ja vaikka se viettääkin jo rattoisia eläkepäiviä, se muistaa aina tervehtiä kumealla hörinällä kaikkia sen näköpiiriin eksyneitä, eikä se koskaan jätä neitoa pulaan. Ratsastaminen tällä kaverilla oli unelmaa - se toteutti ratsastajan kummallisimmatkin pyynnöt mukisematta ja täysin virheittä; oikeastaan se toteutti vain kilpailijansa Heinrich S:n toiveet, sillä ori toimi täydellisesti vain silloin kun ratsastaja toimi täydellisesti. Toisilleen siis ilmeisen täydellinen pari kiersi Saksan kisakenttiä ja nousi yhdeksi tunnetuimmista ratsukoista. Myös näyttelypuolella pari sai menestystä (Rock’n Roll sai kiitosta upeasta rakenteestaan, Heinrich oriinkäsittelytaidoista). Menestyviä jälkeläisiä oriilla on ympäri maailmaa, tosin Korpun emä Pinja lienee ainut Suomessa.

Pinjan emä, siis Korpun toinen mummo, on jo edesmennyt, hyvin "persoonallisen" nimen omaava rautias tamma Strawberry. (olenko ainoa, jolle tulee pelkästä nimestä mieleen pullea shetlanninponi, joka syö mansikoita?) Dragonflyn emän tapaan myös Strawberry oli todella kiltti, muumimammamainen tapaus. Vaikka tamma kuolikin hyvin nuorena, pari kuukautta jälkeen kymmenenvuotissyntymäpäivänsä, se ehti menestyä todella kadehdittavasti koulukentillä; tämän tamman tapauksessa oli vain hyvä asia, että se opetettiin ratsuksi jo kaksivuotiaana. Kahdeksan "ratsuvuotensa" aikana tamma kuitenkin ylsi moneen - kolminkertainen Saksan mestari (viimeisellä kerralla tamma voitti kys. kilpailun vain puolenvuoden jälkeen varsansa syntymästä!), mutta myös kotisiittolallaan hieno ja haluttu opetushevonen. Strawberry rakasti pikkulapsia, ja “tuntihevosen” ura sopi sille mainiosti samalla kun se joka viikonloppu kävi voittamassa jonkun suuren arvokilpailun. Tammaa ikävöidään kovin varsinkin kotitilallaan, ja sen hauta on lähes jatkuvasti kukitettuna.

  Jälkeläiset

Korppu on tarjolla rajoitetusti hannoverjalostukseen yksipolvisille hannoveroreille!

28.04.2008 t. Corpsehuntress 'hh (i. Demons Inside DO), omistaja: Chu
02.09.2008 t. Abracadaver Dusk (i. Sinistrad PB), omistaja: dani
08.08.2009 t. Dragon Again (i. Balstern), omistaja: sir-re
01.03.2012 t. Corpseflower Dusk (i. Stay Solo HA), omistaja: rio

  Valmennukset

30.6.08 Näkymätön, valmentaja: tallinpitäjä?
Kommentit: Sulkutaivutukset onnistuivat tammalta täysin ongelmitta ja kaikinpuolin hyvin. Korppu kuunteli lähes koko valmennuksen ajan hienosti ja teki työtä käskettyä. Laukanvaihdot olivat ainoa, missä tamma ei onnistunut niinkään hyvin. Välillä laukka sekosi hieman ja tamma laukkasi ristilaukkaa ilman vaihtoja, mutta sait sen kuitenkin korjattua ihan kivasti maltilla.

  Arvostelut

Heidi K. 28.6.08 tykkäsi Korpusta seuraavaa:
"Dragoncorpse Drab on kaunis ja sopusuhtainen tamma, johon on selvästi panostettu: luonnekuvaus on persoonallinen ja kertoo kaiken tarpeellisen ja sijoituksia löytyy paljon. Ensimmäinen jälkeläinen on varsin lupaava, liekö johtuen hienoista sukujuurista, jotka on selvitetty tekstin muodossa varsin hyvin."

  Kilpailut

Korpulla kilpaillaan vain KRJn alaisissa kouluratsastuskilpailuissa. Huomaathan, että kalenteriin merkitään vain sijoitukset ja voitot?

Sijoituksia: 50 kpl

17.03.08, KRJ, vaB : 09/100
28.03.08, KRJ, GP : 03/30
28.03.08, KRJ, heA : 02/30
28.03.08, KRJ, heA : 04/30
28.03.08, KRJ, vaA : 02/30
17.03.08, KRJ, int II : 09/254
28.03.08, KRJ, vaB : 06/113
31.03.08, KRJ, heA : 02/50
06.04.08, KRJ, GP : 03/38
11.04.08, KRJ, int II : 01/65
12.04.08, KRJ, vaB : 02/51
14.04.08, KRJ, GP : 04/60
14.04.08, KRJ, vaB : 06/152
14.04.08, KRJ, vaA : 01/35
16.04.08, KRJ, int I : 05/59
19.04.08, KRJ, int I : 05/49
30.04.08, KRJ, vaB : 06/100
20.04.08, KRJ, vaB Kür : 05/30
20.04.08, KRJ, vaA : 01/30
20.04.08, KRJ, vaB Kür : 05/30
10.05.08, KRJ, vaB : 06/142
12.05.08, KRJ, int I : 04/40
12.05.08, KRJ, vaA : 04/40
31.05.08, KRJ, int I : 02/40
31.05.08, KRJ, int I : 02/40

19.03.08, KRJ, vaB : 02/100
19.03.08, KRJ, heA : 03/100
19.03.08, KRJ, vaA : 04/100
17.03.08, KRJ, vaB Kür : 01/100
17.03.08, KRJ, vaA : 03/100
23.03.08, KRJ, GP : 01/178
28.03.08, KRJ, vaA : 01/60
31.03.08, KRJ, int II : 01/30
20.04.08, KRJ, vaB Kür : 03/30
20.04.08, KRJ, vaB Kür : 05/30
20.04.08, KRJ, vaB Kür : 04/30
20.04.08, KRJ, vaA : 02/30
27.04.08, KRJ, vaA : 03/50
29.04.08, KRJ, int I&II : 01/59
30.04.08, KRJ, int II : 04/100
05.05.08, KRJ, int II : 05/40
05.05.08, KRJ, int II : 05/40
06.05.08, KRJ, Prix de Aweia : 02/45
06.05.08, KRJ, Prix de Aweia : 01/45
06.05.08, KRJ, int II : 05/45
10.06.08, KRJ, GP : 02/50
12.06.08, KRJ, int I : 02/50
12.06.08, KRJ, GP : 02/50
12.06.08, KRJ, int I : 06/52
02.06.08, KRJ, GP : 03/40

  

Dragoncorpse Drab on virtuaalihevonen
Kaiken sivuilla esiintyvän materiaalin dani 2012, (PAITSI KUVISTA kiitos Thomas Ehls!) kopiointi kielletty!