otsikko
Etusivu      Talli ja tilat      Oriit      Tammat      Toiminta      Muuta

 

    Moana's Osiris VH15-022-0046

kuva

  Virallinen nimi   Moana's Osiris   Säkäkorkeus   128 cm
  Lempinimi   Osiris   Syntynyt   01.02.2015, VHKR*
  Rotu   Welshponi (sektio B)   Sukupuoli   Ruuna
  Väri   Mustankimo   Kasvattaja   Moana Part Breds
  Omistaja   dani VRL-03561   Painotus   Estepainotus

Koulutustaso: heB, 90 cm
Käyttö: Kisa- ja siitosponi

Saavutukset:
    VWY-II, 5 + 6,5 + 5,5 + 20 + 5 = 42p. 02.02.2020

*3-vuotias 01.05.2015

    Luonnekuvaus

Iloinen Osiris on todellinen unelmien täyttymys. Se on pyöreällä selällä varustettu valkea satuponi, jonka turpa on pehmeää silkkiä ja jonka risukasaan paistaa aina aurinko. Sillä on tasaisen varmat askeleet, joiden kyydissä viihtyy niin kentällä kuin metsässäkin samoilemassa. Tarvittaessa Osiriksesta löytyy myös terävästi lähtevä pehmeä hyppy, ja se onkin tutustuttanut monet pienet kuskit esteratsastuksen maailmaan.

Arki on Osiriksen kanssa helppoa ja mutkatonta. Ruuna on seurallinen ja utelias, ja tulee mielellään pitemmältäkin matkalta vastaan moikkaamaan tarhasta hakijaa. Optimisti odottaa tietysti saavansa rapsutusten lisäksi aina jotain hyvää, ja niinhän se aina saakin. Kukapa ei haluaisi palkita herkuilla tällaista nappisilmää silkasta olemassaolosta. Osiris pitää ihmisten seuran lisäksi paljon myös muiden ponien kanssa hengailusta. Se oli pitkään ori ja sillä on useampia varsojakin, mutta oriina se joutui viettämään paljon aikaa yksikseen, eikä se ollut mukavaa tällaiselle laumasielulle. Ruunana se pääsee kirmaamaan vapaasti tammojen kanssa, ja kaikki leidit ovatkin täysin hurmaantuneet siitä. Myös toisten oriiden kanssa sopuisa Osiris tulee hyvin toimeen, mutta tammojen kanssa se saa olla kuningas.

Ratsuna Osiris on yhtä mukava kuin muutenkin, sellainen kaikki käy -tyyppi. Sen selässä saa matkustaa tai yhtä hyvin saapi myös treenata. Toki jos hienompaa menoa haluaa siitä irti, pitää satulassa jotain osata tehdäkin. Varsinkin näin vanhemmalla iällä ja ruunauksen jälkeen Osiris ei jaksa eikä viitsi enää ihan hulluna höyrytä ja kipittää pikajunan tavoin, sille sopii hyvin rötväily ja aidan ylittäminen sieltä, mistä se on matalin. Maisemien ihailu on mukavaa, ja joskus poni unohtuu niitä katselemaan sellaisella ihastuksella, että kuskin avut unohtuvat. Mutta kun sen kikat oppii tuntemaan, saa siitä kyllä helposti kaivettua myös kivan työmyyrän esiin. Ajat kilpaponina eivät ole vielä tyystin unohtuneet.

Esteitä hypätessä Osiris aina virkistyy ja hyvän urankin se on niiden parissa suorittanut. Ponnua tarvittaessa löytyy ja poni kipittää oikein iloisena ja tarmokkaana esteeltä esteelle. Toinen sen sydäntä lähellä oleva asia ovat peltolaukat. Ei ole parempaa, kuin käydä Osiriksen kanssa salaa valoisana kesäyönä täysikuun aikaan pienellä kuutamolaukkailulla. Siinä tuntee paatuneinkin pakana universumin läsnäolon.

    Suku

 isä Nomad
    km, 129 cm, wb
 ii. Nwyrr
    wb, evm
 iii. Llannar Nodd
    wb, evm
 iie. Nwyff
    wb, evm
 ie. Penlley Cora
    wb, evm
 iei. Penlley Momo
    wb, evm
 iee. Whimsical
    wb, evm
 emä Odyssys
     ERJ-II, KTK-III, VWY-B, m sab, 127 cm, wb
 ei. Synonymous
      rn sab, 126 cm, wb, evm
 eii. Nike's Polla
    mrn, 128 cm, wb, evm
 eie. Beature
    prt sab, 125 cm, wb, evm
 ee. Kombers Mine
    m, 126 cm, wb, evm
 eei. Thank Parched
    vrt sab, 129 cm, wb, evm
 eee. Carriage Malibu
    trn, 124 cm, wb, evm

    Jälkeläiset

02.03.2016 t. Prima Ballerina Dawn (e. Pencalow Prima), omistaja: Ally
16.06.2016 t. Dduwies Marwolaeth Ion (e. Tegwen BER), omistaja: Ionic
14.03.2018 o. Anfarwol Chorwynt Bach (e. Anfarwol Chwyrlïwch), omistaja: indy
16.03.2018 o. Dawn Sirius (e. Nira Neala), omistaja: Paraatiponit

    Valmennukset ja päiväkirja

-- 19.06.2019:
Osiris on viime vuosina vieraillut ahkerasti tammojen tykönä ja hienoja varsoja on syntynyt. Ponin kohdalla on tullut aika laittaa jalostushommista pillit pussiin ja tänään iloinen valkoinen ruunattiin. Herrasmiesponi tykkää niin tammojen seurasta, ja nyt sen voi huoletta päästää kirmailemaan kesälaitumille niiden kanssa. Osiriksesta tulee varmasti myös hyvä leikkisetä nuorten ponien ja varsojen pihattoon.

-- 16.03.2018:
Osiriksen varsat ovat olleet sen verran kivoja, että oli aika käyttää sitä jälleen jollekin omalle tammalle, josko saataisiin kiva varsa kotona pidettäväksi. Osiriksen ensimmäinen varsa, se meillä syntynyt tamma, nimittäin myytiin vähän aktiivisempaan kotiin. Emäksi valikoitui mountaintamma Nira Neala, sillä en jaksa paljoa piitata mistään "sektioiden puhtaudesta" enää näin monen kasvatusvuoden jälkeen. Tänään syntyikin tästä yhdistelmästä terve orivarsa. Oriille olinkin jo miettinyt nimeä valmiiksi, ja varsasta tulee nimeltään Sirius.

-- 14.03.2018:
Osirikselle syntyi tänään kolmas varsa ja ensimmäinen orivarsa. Varsa syntyi Anfarwoliin. Varsa on väriltään mielenkiintoinen ruunikonpäistärikkö, kuten emänsäkin, mutta sukkaa ja läsiä on sen verran, että riski kimoutumiseen isän tapaan taitaa olla melko suuri. Varsalle on ilmeisesti sovittu jo koti, joka sijaitsee indyn luona. Mukavaa, että Osiriksen varsat ovat päätyneet tähän asti ja ilmeisesti jatkossakin niin hyviin koteihin!

-- 16.06.2016:
Osiriksen hyvin startannut kasvatusura jatkuu, kun tänään sille syntyi toinen varsa. Osiris kävi tuossa hyvä tovi sitten vierailulla Ionicissa, jossa se treffasi yhden tamman. Nyt kyseinen leidi sitten jakaantui treffien seurauksena kahteen osaan. Tämäkin varsa on tamma ja jää ilmeisesti Ioniciin asustelemaan. Toivotamme onnea kasvattajalle!

-- 02.03.2016:
Viime kuulumisista onkin jo vierähtänyt jonkin verran aikaa. Nyt olisi kuitenkin taas raportoitavaa, sillä Osiriksen ensimmäinen varsa syntyi tänään! Kyseessä on reipas tammavarsa, jonka emä on täältä meidän omalta tallilta Kidan kasvattama Prima. Varsasta voisi tulevaisuudessa odottaa mukavaa jokapaikan höylää. Katsotaan, jääkö se tänne meille vai päätyykö myyntiin.

-- 01.05.2015:
Tänään vieteltiin Osiriksen 3-vuotissynttäreitä. Poitsusta on kasvanut jo oikein komea söpöliini, vaikka vielä tietysti kolmevuotiaalle saa massaa kertyä ja jokunen senttikin varmasti vielä kasvettua. Ratsukoulutuksella tai muullakaan ei edelleenkään ole mitään kiirettä, kimoutuminenkin on vielä vähän kesken ja väri sen verran outo, ettei ponia viitsi näyttelyihinkään nyt viedä. Kohta alkaa poneilla laidunkausi ja Osiris pääsee ensi kertaa kokemaan villin ja vapaan kesäloman.

-- 23.03.2015:
Osiris on kotiutunut tänne meille mallikkaasti ja on osoittautunut oikein mukavaksi kaveriksi. Luonteeltaan se on rento ja utelias, aina valmiina osallistumaan mihin tahansa. Koiramainen tapaus suorastaan! Olen enemmän kuin iloinen tällaisesta luonteesta, sekopäitä ja aikapommeja on nimittäin kertynyt talliin jo vähän turhan paljon. Poitsu saa kuitenkin vielä kasvaa pihatossa, ennen kuin aletaan sen kummempia ratsastuksia tai muitakaan suunnittelemaan.

-- 15.03.2015:
Viimeaikaisia kuulumisia: varsalle valikoitui nimeksi Osiris ja paljastui myös, että se on isänsä tapaan kimo. Mustassa varsassa ei ole juurikaan enää mustaa jäljellä, mutta erisävyisiä harmaita on sitten senkin edestä. Tänään koitti Osirikselle muuttopäivä ja lentokoneen pitäisi olla jo laskeutunut tänne oikeaan osoitteeseen. Kentältä poni lastataan hepparekkaan ja tämän päivän puolella sen pitäisi olla jo täällä meillä. Sitten näen vihdoin ostokseni livenä ensimmäistä kertaa.

-- 01.02.2015:
Tänäänpä Nintsu soitteli mukavilla asioilla: valitsemastani yhdistelmästä oli syntynyt musta orivarsa! Varsominen oli sujunut hyvin ja varsalla vaikuttaisi olevan kaikki kunnossa. Normaalisti ajaisin renkaat soikeina katsomaan uutta poniani, mutta kas kun Nintsun talli sijaitsee Uudessa-Seelannissa, niin tällä kertaa on tyytyminen puhelinräpsyihin. Kyllä minulla on sitten loppuikä aikaa ihastella uutta ponia. Nyt pitäisi päättää vaan varsalle nimi ja alkaa jo buukkaamaan logistiikkaa muuttoa varten.

-- 05.01.2015:
Sitä on taas tullut tehtyä sillä lailla tyhmästi, että Nintsun kanssa on sovittu mittatilausvarsoja ostettavaksi. Nintsu väläytteli mahdollisuutta astuttaa söpö tukkajumalatar Odyssys valitsemallani oriilla ja pakkohan siihen oli taas tarttua. Tuli sieltä sitten mitä tahansa, olen lupautunut ostamaan. Ainakin tamman yksi aiempi varsa, jonka Nintsu on pitänyt itsellään, vaikuttaa mukavalta tapaukselta, joten toivottavasti sama linja jatkuu uuden varsan kohdalla. Nyt kuitenkin sormet ristiin, että saadaan edes jotain.

    Kilpailut

Osiriksella kilpaillaan porrastetuissa esteratsastuskilpailuissa.

Ominaisuuspisteet
Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 458.73 p.
Nopeus ja kestävyys: 41.59 p.
Kuuliaisuus ja luonne: 639.41 p.
Tahti ja irtonaisuus: 105.31 p.
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00 p.

ERJ esteratsastuksessa 1098.14p. (vaikeustaso 3)
KRJ kouluratsastuksessa 744.72p. (vaikeustaso 2)
VVJ valjakkoajossa 639.41p. (vaikeustaso 2)

Katso tarkemmat tiedot VRL:n profiilista.

 

Moana's Osiris on virtuaalihevonen.
Kuva © Nefydd Stud
Kaiken muun materiaalin © dani 2020, ellei toisin ole mainittu. Kopiointi kielletty!