otsikko
Etusivu      Talli ja tilat      Oriit      Tammat      Toiminta      Muuta

 

    Merrywood's Cassidy VH11-025-0042  Virallinen nimi   Merrywood's Cassidy   Säkäkorkeus   133 cm
  Lempinimi   Cassidy   Syntynyt   12.11.2002*
  Rotu   Welsh cob -tyypin poni   Sukupuoli   Tamma
  Väri   Musta   Kasvattaja   elen
  Omistaja   dani VRL-03561   Painotus   Estepainotus

Koulutustaso: heB, 110 cm
Käyttö: Kisaponi

Saavutukset: VWY-II, 7 + 6,5 + 7 + 20 + 5 = 45,5p. 25.10.2015

4-vuotias 02.03.2003, *oma ikääntyminen

    Taustaa

Cassidy on todellinen kultakimpale tähän talliin - kun sen kasvattaja Tessa tarjosi sitä allekirjoittaneelle ostettavaksi, ei vastausvaihtoehtona ollut kieltäytymistä ollenkaan. Tamma polveutuu aivan mahtavasta suvusta ja sen oletetaan olevan isälinjansa ainoa hengissä oleva jatkaja - no, Cassidy on tamma, mutta kuitenkin! Myyntihetkellä poni oli varsin pulskassa kunnossa pitkän ajan lojumisen jäljiltä, mutta kasvattaja oli varma, että oikealla treenillä siitä kehkeytyisi jotain - ja varmasti vielä kehkeytyykin, tamman kanssa on aherrettu ahkerasti ja nyt vain odotellaan kilpailukauden alkua.. Myöhemmin Cassidylle nakki napsahtaa varmana siitostammana!

    Luonnekuvaus

Cassidy on vilkas ja vekkuli poni, jolla riittää energiaa vaikka jaettavaksikin asti. Se on myös ollut aina hyvin leikkisä ja lapsenmielinen, mikä on aina hauskuuttanut tallin työntekijöitä ja pitänyt tamman oman elämänasenteen positiivisena ja avoimena. Toki liiallisessa häseltämisessä ja välillä jopa julkiseksi pelleksi äityvässä Cassidyssa on myös varjopuolensa ja esimerkiksi selkäänsä se vaatii hyvin jämptin ratsastajan. Kaiken loksahtaessa kohdalleen on tamma kuitenkin iloinen ja miellyttämisenhaluinen ponikaveri kelle tahansa.

Cassidya on useimmiten miellyttävä käsitellä - se tahtoo aina olla mieliksi, vaikkei aina tiedäkään, miten ihmistä tulisi kulloinkin kohdella. Esimerkiksi laitumelta haettaessa tamma voi joskus leikillään lähteä iloisesti höristen juoksemaan karkuun, mikä tietenkään ei yleensä sovi lainkaan hoitajalle. Taluttaessa tammalla on muutenkin tapana hypähdellä ja seilata puolelta toiselle varsin ylienergisen oloisena, mutta hoitajansa päälle se ei ole koskaan loikannut. Mikäli tamma joutuu narunvarressa seisoskelemaan, se useimmiten vetää itsensä lähimmälle nurmikolle tai heinäkasalle - iih, seisoskelu on tylsää!

Tallissa Cassidy on aina seuraamassa vilkkaasti tapahtumia omasta karsinastaan kurkistellen. Se on aina ollut myös hyvin äänekäs ja on varmasti aina mukana keskusteluissa hirnumalla ja hörisemällä, sekä tömistelemällä karsinansa ovea vasten. Karsina on sen oma pieni leikkikenttä, ja siksi se onkin hyvä hoitaa aina käytävällä kiinnisidottuna.
Aina ei tamma käytävälläkään jaksaisi seisoskella, mutta heti kun esimerkiksi harjaaminen alkaa, unohtaa poni ainaisen tarpeensa steppailla ja keskittyy nautiskeluun. Cassidy pitää harjauksesta aivan jumalattomasti ja sitä saisikin harjata vaikka tuntikausia sen vain taivuttaessa nautinnollisesti kaulaansa ja höristen tyytyväisyyttään. Se ei ole lainkaan kosketusherkkä ja rakastaa esimerkiksi otsansa rapsuttelua kumisualla. Kaviot se nostaa nätisti pyynnöstä, mutta hoitaja saa useimmiten pitää kiirettä putsaamisen kanssa - Cassidy ei nimittäin kauaa jaksa jalkaansa ylhäällä pitää!

Myös kengittäminen, lekurin tutkittavana oleminen, pesuboksiin meneminen ja varustaminen sujuvat ongelmitta tamman seistessä käytävällä. Kengittäessä se ei kyllä millään jaksaisi koko aikaa seistä aloillaan, ja useimmiten sille on keksittävä jotain tekemistä - kaltereihin sidottava kauralla täytetty muovipullo tai heinää turvan eteen.. Lekurin käydessä on Cassidy heti innoissaan kertomassa kuulumisia, hörisemässä ja häseltämässä ympäriinsä - tamma on kovin kiintynyt eläinlääkäriimme, en tosin tiedä miksi. Pesuboksissa tamma tykkää länträtä vedellä, mutta toisaalta se yleensä myös rauhoittuu pestäväksi, mikäli kyseessä on varsinainen pesu esimerkiksi jalkojen huuhtelun sijaan. Varustaessa on Cassidyn kanssa toimittava reippaasti, tai se keksii esimerkiksi napata kiinnittämättömiä remmejä suuhunsa tai pullistella vatsaansa.

Ratsuna Cassidy on vireä ja erittäin kevyt, mutta sen kompastuskiveksi muodostuu varsinkin sileällä ratsastaessa työmoraali ja oikea, välillä ihan tosissaankin otettava suorittaminen. Se on erittäin miellyttävä ratsu muuten, notkea ja pehmeä, hyväliikkeinen elukka, mutta siltä saa tosiaankin vaatia jo alkutunnista esimerkiksi reipastempoista ja hyvätahtista liikettä takapäästä. Alkuun saa kuski tehdä kymmenkertaisesti töitä siihen nähden, mitä tamma itse on valmis tekemään, mutta kunhan ratsastaja osoittaa olevansa vaativa ja osoittaa tammalle itselleen, että se on kykeneväinen sille asetettuihin vaatimuksiin, kehkeytyy siitä oivallinen ja hyvässä muodossa kulkeva ratsu.

Esteillä Cassidy on valmis yrittämään ja antamaan itsestään paljon enemmän. Tamma rakastaa hyppäämistä ja onkin varsinainen epeli ylittäessään esteitä kevyesti ja erittäin varovaisesti - Cassidy pudottaa tai kolauttaa jalkansa puomeihin todella harvoin, mikäli se on epävarma hypystä, se useimmiten kieltää tai ohittaa. Siksi ratsastaja saakin huolehtia hyvin ratsastetuista ja huolellisista teistä, sillä tamma ei hyppää ihan joka vinkkelistä tai ole valmis ”uhrautumaan” ratsastajansa vuoksi. Kuskin osatessa asiansa on Cassidy todella rohkea ja varma hyppääjä, joka liikkuu hirmuisessa vauhdissakin varmasti ja avuille herkkänä - tosin vain huolellisen alkuverryttelyn jälkeen. ;)

    Suku

 isä Fiin High Hopes
    131 cm, wC
 ii. Dock
    prt, 137 cm, wC
 iii. Dust
    wC, evm
 iie. Apricot
    wC, evm
 ie. Famlin
    rt, 135 cm, wC
 iei. Castlett
    wC, evm
 iee. Knapweed
    wC, evm
 emä Merrywood's Lilwen
     VWY-II, trn, 136 cm, wC
 ei. AT Can U Hear It
      m, 132 cm, wC
 eii. Rhythm
    hkko, 133 cm, wC
 eie. Milkyway's Flower
    m, wC
 ee. Fiin Lilque
    135 cm, wC
 eei. VIR MVA Ch Fiin Regent *
    KTK-III, prt, 135 cm, wC
 eee. Monique
    KTK-III, rtkm, 135 cm, wC

* Fiin Regent
eeii. Black Luck Love wC
eeie. Lucky Love wC

Cassidylla on aivan upea suku! Se on isälinjansa oletetusti viimeinen edustaja, eli aivan todellinen helmi ja jalostuksellinen aarrearkku! Emänpuolelta sukuun saadaan mukaan tunnetumpia ja arvostettuja nimiä, kuten Rhythm, AT Can You Hear It, Milkyway's Flower, Fiin Regent ja tämän kautta Black Luck Love ja Lucky Love, jotka eivät ehkä ole mitään maailmanmestaruuksia saavuttaneita yksilöitä, mutta kulttimaineensa veroisia. Cassidy tulee aivan varmasti olemaan hieno jalostuseläin, sillä ainakin sukunsa puolesta sillä on siihen kaikki edellytykset.

    Jälkeläiset

Cassidy on tarjolla welshponijalostukseen!

02.03.2003 o. Rhoscfflach Lleithan Ddu (i. H.T. Dunharg) omistaja: Virtuaalitalli Khand
16.11.2011 o. Colwen Dawn (i. Joyhofs Arthur), omistaja: NuuNuu

    Valmennukset ja päiväkirjan poikanen

16.11.2011, päiväkirjamerkintä
Cassidyn toinen varsa, ja ensimmäinen meillä syntynyt sellainen, näki tänään päivänvalon! Ja mikäpäs muukaan se olisi voinut olla, kuin pikimusta piipertäjä! Kas kun ei syntynyt vielä myrskyisenä yönä, haha. Myrskyisää ei nyt marraskuussa kyllä ollut, mutta pimeää kyllä. Hyvä, kun meinasin itse edes huomata koko varsaa aamutallia tehdessäni, siellä se niin oli piilossa pimeässä, varjoisassa karsinassa mustan emänsä takana. Varsa osoittautui oriiksi lähemmän tarkastelun perusteella ja sekös varmasti ilahduttaisi NuuNuuta! Saman tien pistin puhelimella kuvaviestiä, että hänen uusin poninsa oli syntynyt. Itsekin olen varsaan erittäin tyytyväinen, mutta mitäpä muutakaan olisi Cassidylta voinut odottaa. Näin hieno emä niin hienosta suvusta! Kyllä kelpaa tehdä lisääkin mini-Cassidyja tähän maailmaan.

20.10.2011, päiväkirjamerkintä
Cwmnantcolin NuuNuu otti minuun vähän aikaa sitten yhteyttä, josko meiltä löytyisi hänen tallilleen uusi estehirmu ja siitosponi. No tokihan löytyy, ei muuta kuin valitsemaan mieluista myytävää varsaa tai katselemaan vanhempia tulevan varsan varalle! NuuNuu iski silmänsä, kuten kuka tahansa muukin olisi, kahteen upeaan mustaan - Joyhof’s Arthuriin ja Cassidyyn. Olin itsekin kaavaillut varsaa kyseisestä yhdistelmästä. Siinä yhdistyisivät uusi ja erittäin vanha suku, joka varmasti kelpaisi toisen kasvattajan talliin. Lisäksi molemmat vanhemmat ovat kunnostautuneet estekilpailuissa, ja komea isä varmasti antaisi hieman lisää lihomaan taipuvaisen emän keskivartalopyöreydelle. Lisäksi väriksi tulisi aika varmasti upea musta! Sovittiin sitten, että tuosta yhdistelmästä lähtee NuuNuulle uusi kisahirmu, kunhan se syntyy. Kyseessä olisi myös Cassidyn ensimmäinen meillä syntynyt varsa, joten on kiva tietää sen pääsevän erittäin hyvään kotiin. Nyt voi turvallisin mielin pistää varsan tulille!

20.05.2011, päiväkirjamerkintä
Cassidy sai tänään tehdä uuden aluevaltauksen menestyksekkään kilpauransa loputtua. Kesä alkaa olla korvilla ja maastot siinä määrin kuivat ja muutenkin kuoseissa, että tamma pääsi korkkaamaan meidän pienen maastoesteradan! Cassidy ei ole siellä koskaan aiemmin käynyt eikä tietystikään osannut odottaa, mikä uuden polun päästä löytyisi. Oli itselleni jopa hieman outoa ratsastella tällaisella vanhalla konkarilla, joka ei innostunut maastoesteradasta etukäteen! Yleensä ponit tuntuvat lähtevän käsistä jo polun päässä, hahaha. Kun Cassidy sitten pääsi pomppaamaan noita polvenkorkuisia pikkuesteitä, se innostui aivan suunnattomasti! Se kiisi innokkaana ja uteliaana, vaikka välillä hieman jäikin tuijottelemaan osaa esteistä, ovathan ne aika outoja ja kiinteitä ja siksi pelottavia. Kun hyppäsimme rataa uudemman kerran ja tamma tiesi mitä odottaa, tuntui ainakin satulassa siltä, että nyt tehdään uutta huippuaikaa! Cassidysta ei kyllä virta lopu, vaikka mikä olisi!

12.09.2010, päiväkirjamerkintä
Cassidy starttasi tänään taas metrin luokassa täällä kotitallilla, ja tällä kertaa se nappasi luokasta helpon voiton! Siinä jäivät liitokavioiset part breditkin taakse, kun tämä musta tykinkuula kiisi radalla. Yhtäkään puomia se ei ottanut alas, vaikka välillä miltei kuulin jo korvissani kolahduksen. Hieman riskillä mentiin, mutta se selvästi kannatti! Cassidyn kilpaura on kyllä alkanut todella hienosti ja se on varmasti juuri aiemman kokemuksensa takia aloittanut niin vahvasti. Sitä ei ole tarvinnut kouluttaa puomeista alkaen, vaan on voinut suoraan alkaa hypätä, kun yhteistyö on tuntunut sujuvan sileällä. Ja kyllähän kasvattaja Tessakin mainosti, että tästä aika kelpo pelin saisi pienellä vaivalla - ei kai hän sitä muuten olisi edellisestä kodista pelastanut ja pistänyt tällaisen kisahirmun talliin! Cassidy selvästi lunastaa kasvattajansa lupauksen ja hyvä niin. Tällä on ilo ratsastella!

10.09.2010, päiväkirjamerkintä
Tänään Cassidy starttasi ensimmäisissä kilpailuissaan täällä kotitallilla. Estekorkeus oli metri ja rata sellainen kiva poneille sopiva kruisailu. Meidän kaikki kisathan ovat oikeastaan vain welshponeille avoimia, niin ratamestari osaa tehdä oikein kivoja ponit kunnolla koetukselle laittavia ratoja.. Cassidy oli jo aamusta oikein täpinöissään, kun tallille virtasi uusia poneja ja ilmassa oli pienimuotoisen urheilujuhlan tuntua. Lämmittelyissä se kipitti kuin viimeistä päivää ja päätin tehdä sen kanssa verryttelyn lähimaastossa, jossa oli hieman rauhallisempaa ja tamma malttoi keskittyä kaahaamisesta oikeaan tekemiseen. Radalla se viipotti innoissaan ja hyppäsikin oikein pontevasti! Vauhti vähän kuumotteli kuskia välillä, mutta Cassidylla tuntui olevan homma siinä määrin hanskassa, että uskalsin sen antaa mennä. Lähinnä keskityin lähestymisiin, kun tamma olisi mielellään pompannut kaikki esteet moneen otteeseen kaikista suunnista! Tämä osoittautui hyväksi taktiikaksi, koska hienosti sujunut rata toi kolmannen sijan 23:n ratsukon luokassa! Jee, hyvä Cassidy!

08.09.2010, päiväkirjamerkintä
Cassidy pääsee kohta kilpailemaan täällä meidän omalla tallillamme järjestettävissä kisakarnevaaleissa, joten tänään oli pienen viimeistelytreenin aika. Alkulämmittelyt kävimme vetämässä maastossa ja Cassidy pääsi kiipeämään pari mäkeäkin. Sen jälkeen saavuimme kotimaneesille ja treenasimme vielä hieman hyppyjä. Estekorkeus oli maltillinen ja päätin petrata erityisesti hankalampia lähestymisiä, joten muutama este sijoitettiin niin, että järkevien teiden ratsastamisesta niille pääsemiseksi oli todella kinkkistä. Siinä sitten väännettiin, etsittiin yhteistä säveltä ja otettiin hyviä, varmoja hyppyjä matalilla esteillä. Samalla Cassidy sai hyvää jumppaa kaarevilla urilla ja välissä suoristeluilla. Treeni tuntui hyvältä ja kisoihin lähdemme luottavaisin mielin!

15.08.2010, päiväkirjamerkintä
Viime päivinä olen päässyt hyppäämäänkin vähän Cassidyn kanssa ja tänään oli ensimmäinen kunnon estetreeni syksyn kilpailukautta ajatellen. Cassidyhan on siis oikein pitkällekin koulutettu ja hyvä ratsu, mutta sen pohjakunnossa on ollut vähän parantamisen varaa ja kyllähän siitä tuntee, ettei sen pitkään aikaan ole tarvinnut tehdä muuta, kuin rakettina viilettää jossain hiekkateillä. Aiemmat hyppelyt ovat sujuneet pienestä sähellyksestä huolimatta hyvin ja tänään tamma pääsi tulikokeeseen. Otimme tuntumaa ihan kunnon tekniseen kisaratojen kaltaiseen rataan ja seassa oli pari vähän korkeampaakin estettä - ettei nyt ihan pelkkiä ristikoita kuitenkaan. Cassidy suoriutui tehtävistä helposti, se kurvaili radalla ja ylitti esteitä innokkaasti ja pehmeästi, mutta vauhtia se tuppasi kerryttämään välillä liikaa. Keskinäistä suhdetta pitää vielä hieman hioa, ettei tamma lähde viilettämään omin päin, vaan malttaa odottaa kuskin ohjeita. Tästä on hyvä jatkaa!

01.08.2010, päiväkirjamerkintä
Cassidy on sopeutunut uuteen kotiinsa mainiosti ja osoittautunut oikein leikkisäksi ja henkilökuntaa mielellään hauskuuttavaksi tapaukseksi. En lainkaan ihmettele, miksi se oli päätynyt lasten ponikaveriksi! Välillä tamma osaa kyllä olla niinkin vauhdikas, että tosissaan toivon, että niillä sen aiemmin omistaneilla muksuilla oli joku valvova silmä katsomassa tekemisiä. Cassidy kun on niin liukas liikkeissään, että sen pallomahan ja seinän väliin puristuu helposti, jos omat refleksit eivät ole kohdallaan eikä tajua pompata alta pois, kun poni päättää iloisesti puskea päällesi. Mahaa tällä leidillä nimittäin riittää! Monen vuoden tekemättömyyden seurauksena sillä on iso heinämaha ja lihaksia ei juuri nimeksikään. Karvakin on paikoin vähän takkuista, mutta eiköhän pieni lisäys öljyjä ja vitamiineja sen ruokavalioon auta korjaamaan asian. Olen erittäin innoissani tästä ponista, enkä malta odottaa, että pääsemme kunnolla treenaamaan. Nyt ratsastelu on ollut vielä vähän tutustumista ja yhteisen sävelen löytämistä, mutta kyllä se tästä!

05.07.2010, päiväkirjamerkintä
Tänään pääsin sitten näkemään Cassidyn livenä silmästä silmään, kun kävin hakemassa sen kotiin. Tessan tallin pihaan kurvatessa lähimmässä tarhassa aidan viertä ravaili oikein korkealla askeleella sellainen musta pallosalama, että arvasin sen heti olevan Cassidy. Kuulemma Tessa oli tamman aamulla jo puunannut puhtaaksi, mutta tamma oli ollut niin täpinöissään karsinassa, että hänen oli ollut pakko päästää se ulos jaloittelemaan - ja eikös koko poni ollut jo aivan pölyssä ja takussa! Vauhdikas tapaus on kyseessä! Cassidy oli oikein iloisen eläväinen ja tuli uteliaana tarhan ovelle moikkaamaan uutta omistajaansa. Se antoi nätisti kiinni, vähän nyt innoissaan pörräsi ympärillä, mutta selvästi jo vanhempana konkarina malttoi rauhoittua lastaamisen ajaksi ja kipitti kiltisti koppiin. Eihän tämä leidi mikään varsa enää ole! Ei muuta kuin kädenpuristus Tessan kanssa vielä ja kotia kohti kruisaamaan. Tästä alkaa oikein hieno taival uuden ponin kanssa!

03.07.2010, päiväkirjamerkintä
Olenko koskaan kertonut, kuinka rakastan iloisia yllätyksiä? Ja paras yllätys tietenkin kaltaiselleni ponihamstraajalle on uusi, ihana poni. Kuinkas muutenkaan? Tuossa pari päivää sitten Tessa otti minuun yhteyttä ja pamautti parhaan pommin vähään aikaan. Hän oli törmännyt vanhaan, kuolleeksi luultuun kasvattiinsa sattumalta ja poiminut sen talteen pikkulasten leluna seisoskelemasta ja nyt hän kysyi, olisinko kiinnostunut ottamaan hoiviini tämän Merrywood’s Lilwenin kauan kadoksissa olleen varsan? Varsan, jonka isä näin by the way, no big deal on Fiin High Hopes? Ai siis sä sanot mitä?! Huudahdin kyllä ja allekirjoitin kauppapaperit, ennen kuin edes olin nähnyt koko ponia vilaukselta. Tessa sitten laitteli hieman kuvia uutukaisesta tammastani ja vau mikä söpöläinen se on! Musta, kaunis läsipää! Kiitos Tessalle tästä ylläristä! <3

    Kilpailut

Cassidylla kilpaillaan pääpainoisesti esteratsastuskilpailuissa. Huomaathan, että kalenteriin merkitään vain sijoitukset ja voitot?

Sijoituksia: 43 kpl

21.12.10, villit estekilpailut, 110 cm : 01/09
20.12.10, villit estekilpailut, 110 cm : 03/10
16.12.10, villit estekilpailut, 110 cm : 01/10
07.12.10, villit estekilpailut, 110 cm : 04/21
06.12.10, villit estekilpailut, 110 cm : 02/21
01.12.10, villit estekilpailut, 110 cm : 01/21
25.11.10, villit estekilpailut, 110 cm : 02/18
23.11.10, villit estekilpailut, 110 cm : 02/18
17.11.10, villit estekilpailut, 110 cm : 03/15
29.09.10, villit estekilpailut, 100 cm : 01/26
28.09.10, villit estekilpailut, 110 cm : 03/27
27.09.10, villit estekilpailut, 100 cm : 04/26
22.09.10, villit estekilpailut, 110 cm : 04/27
15.09.10, villit estekilpailut, 90 cm : 02/23
12.09.10, villit estekilpailut, 100 cm : 01/23
10.09.10, villit estekilpailut, 100 cm : 03/23
20.10.10, villit estekilpailut, 110 cm : 04/27
18.10.10, villit estekilpailut, 100 cm : 03/40
17.10.10, villit estekilpailut, 90 cm : 03/37
16.02.11, villit estekilpailut, 100 cm : 02/09
16.02.11, villit estekilpailut, 110 cm : 01/07
16.02.11, villit estekilpailut, 100 cm : 01/09
16.02.11, villit estekilpailut, 110 cm : 01/07
18.02.11, villit estekilpailut, 100 cm : 01/09
21.02.11, villit estekilpailut, 110 cm : 02/07
21.02.11, villit estekilpailut, 110 cm : 01/07
24.02.11, villit estekilpailut, 110 cm : 02/07
25.02.11, villit estekilpailut, 100 cm : 03/09

28.02.11, ERJ, 100 cm : 06/50
03.03.11, ERJ, 100 cm : 05/50
03.03.11, ERJ, 110 cm : 06/50
04.03.11, ERJ, 100 cm : 01/40
04.03.11, ERJ, 110 cm : 01/40
06.03.11, ERJ, 100 cm : 05/40
04.03.11, ERJ, 100 cm : 04/40
03.03.11, ERJ, 100 cm : 02/60
06.03.11, ERJ, 100 cm : 02/60
05.03.11, ERJ, 100 cm : 02/24
01.03.11, ERJ, 110 cm : 02/29
21.02.11, ERJ, 100 cm : 03/40
01.05.11, ERJ, 110 cm : 05/30
05.05.11, ERJ, 110 cm : 05/40
10.05.11, ERJ, 110 cm : 07/50

 

Merrywood's Cassidy on virtuaalihevonen.
Kuvat © Bluehaven Stud
Kaiken muun materiaalin © dani 2015, ellei toisin ole mainittu. Kopiointi kielletty!