Etusivu      Talli      Oriit      Tammat      Toiminta

  Lustig xx VH-000000

        


  Virallinen nimi:   Lustig xx   Säkäkorkeus:   166 cm
  Lempinimi   Lustig   Syntynyt   01.11.2009, VHKR
  Rotu   Englantilainen täysiverinen   Sukupuoli   Ori
  Väri   Ruunikko   Kasvattaja   Dakota
  Omistaja   dani VRL-03561   Painotus   Estepainotus

Koulutustaso: heC, 160 cm
Käyttö: Hyppyheppa

Saavutukset: --

  Taustaa

Chao onnistui huijaamaan minulle taas yhden uuden hevosen. Estepainotteisen. Täysiverioriin. Nyt kun sitä ajattelee, taisin rakastua varsaan jo ennen kuin Chaoparka ehti sitä minulle edes vilauttaa. Sen kovapäisyys teki siitä maailman haastavimman koulutettavan ja käsiteltävän, mutta kaikki työ on ollut aiheellista ja maksettu takaisin - tosin se kaikki työ taisi jäädä puolitiehen, eikä ori tunnu tuntevan käytöstapojen alkeitakaan, mutta mutta.. Hyppäämiseen rakastui pikku-Lustig jo varsana, ja oli selvää, ettei siitä tulisi edes alkeellisimpien kouluratojen taitajaa toisin kuin vanhemmistaan. Lustigista tuli Lustig. Ja joskus kadun sitä.

Nyt kun tästä massojen kavahtamasta hylkiövarsasta on tullut 160 senttimetrin ratoja ylittävä estepeto, on maailman aika kumartaa sitä, ainakin oriin omasta mielestä. Kisaura ei sen osalta ole vielä alkanutkaan, mutta suoritukset kotona ovat vastanneet.. Maailmancup-ratsujen päiväunia, vaikka Lustig tekeekin kaiken vain omilla säännöillään ja pelaa ratsastajan ulos pelistä juuri ennen suurimman okserin ylitystä. Toivottavasti menestyksekkään kilpauransa jälkeen ukko jää sitten siitoskäyttöön, mutta varovaisina saadaan pysyä - ei kukaan tahdo Lustigin kaltaista varsaa.

  Luonnekuvaus

Lustig on pilalle lellitty oriinrupukka, joka tietää kuuluvansa allekirjoittaneen kultapojuihin sekä ykkösmiehistöön suurissa kansainvälisissä kilpailuissa. Sattuupa ukko olemaan vielä pirun komea ja hyväliikkeinen, ja sen se tietää valitettavasti itsekin äärimmäisen hyvin - varsasta asti se on tottunut olemaan parrasvaloissa ja kaiken keskellä, eikä ole enää pienintäkään saumaa saada sitä luopumaan asemastaan. Vain koska allekirjoittanut on aivan megarakastunut temperamenttisiin miehiin, on Lustigkin saanut pitää miehiset vehkeensä tallella eikä ole menettänyt häntäkarvaakaan kuin vain siistimistarkoituksissa - tallin muu poni- ja hoitajakunta luo vihaisen kateellisia katseita tämän oriin perään sen tyytyväisesti toteuttaessa kaikki omistajansa toiveet kusi korvista tippuen.

Käsiteltäessä Lustigin ego tuntuu pursuavan ulos sen pienestä ruumiista, ja sen karsinaan saa kirjaimellisesti ahtautua - oven vähänkin raottuessa tunkee ori suuren päänsä siitä ulos koettaen vapautua ahtaasta vankilastaan, eikä se siirry oviaukosta edes haulikolla uhattuna. Karsinaan pääsy on siis lähes mahdotonta oriin siellä itse ollessa, joten helpointa on pujottaa riimu sen päähän ja tuoda se ristikiinnitykseen käytävälle seisomaan.

Vaan ei ukko käytävälläkään osaa aina aloillaan seistä, se kun on tottunut silkkihansikkain käsittelyyn ja saamaan pienestä pitäen tahtonsa läpi. Sinnikkäästi oriinryökäle kilisyttää ketjuja ja kaivaa rautakavioillaan tallin betonilattiaa hoitajan samalla huutaessa vieressä kurkku suorana ja makkaratehtaalla uhaten. Harjauksesta ei meinaa tulla yhtäkään mitään, ellei hoitaja omaa supermäärätietoisen diktaattorin manipulaatiotaitoja - Lustig kun vielä on niin herkkähipiäinen, että se valittaa suureen ääneen kainaloiden, mahan alusen ja päänharjaamisesta.

Kaviot Lustig nostaa usein varsin vaihtelevalla menestyksellä - jos sitä on tarpeeksi paapottu, se nostaa jalkansa ylimielisen säälivästi, että saat sinä minun mutaista kavionpohjaani katsoa. Ei se kyllä jalkaansa itse jaksa ylhäällä pitää, se kyllästyy hetkessä kolmella jalalla seisomiseen ja alkaa riuhtoa ruskeaa ruumistaan jokaiseen ilmansuuntaan, kunhan hoitaja vain päästäisi irti sen koivesta.
Kengittäjän luona Lustig on suurin piirtein yhtä vaativa, vaikkakin reilun satakiloisen, todellisen tynnyrin muotoisen Kenkä-Erkin on helpompi hallita suuri ori kuin hoitaja-paran - Äijällä on tapana vain ärjäistä ja läimäyttää avokämmenellä Lustigpoloista vatsaan niin kauan, että se seisoo lopulta aloillaan. Ilmassa voi aistia oriin puolelta lievää pelonsekaista kunnioitusta suurta miestä kohtaan. Eläinlääkärin luona ori taas ei tahtoisi millään asettua aloilleen, ja se venkoilee yhtenään - ai luulet sinä koskevasi minun kuninkaallisiin jänteisiini, vai?

Pesulle Lustig tulee silmät lautasina pyörien ja jalkojaan liioitellusti nostelevana. Vesi on siitä oikeastaan todella mukava elementti, varsinkin silloin, kun sitä voi läikyttää muiden päälle kastumatta itse - ja tällaista peliä ukko sitten leikkiikin jatkuvasti. Mikäli se ei viittaisi jonkinlaiseen eläinten kaltoin kohteluun, allekirjoittanut sitoisi Lustigin mielellään niin tiukalle riimustaan molemmin puolin, että se hädin tuskin pystyisi liikuttamaan päätään. Ja se olisi varmasti kaikista hyödyllisintä pesun etenemisen kannalta.

Varustaessa Lustig on oma itseriittoinen itsensä, se on pakko sitoa tai sen ego karkaa hevosparan nahoista. Sitä tulee jälleen kerran kohdella hammasta purren mahdollisimman hyvin, sillä sen herkkyyden takia remmejä ei voi kiskoa vihaisesti ensimmäisellä nykäisyllä viimeiseen reikään tai jättää ennen satulavyötä tarkastamatta, onko sen kainaloiden iho rypyssä vai sileänä. Kuolaimet ori sylkee varmasti ulos tuhannesti, ennen kuin ne saadaan kunnolla siellä pysymään, suojien loputtomasta väistelystä nyt puhumattakaan.

Ratsuna Lustig on yksi tallin vaativampia, mutta toisaalta sekin osaa huippu-urheilijan tapaan täydellisesti tekemänsä asiat. Alkutunnista lähtien ratsastaja joutuu usein vääntämään rajustikin kättä ukkelin kanssa siitä, kuka käskee ja kuka tottelee, ja usein se kaksijalkainen osapuoli on luovuttamassa aikansa taisteltuaan - tämä otus kun vaan nimenomaan kaipaa sitä mielipuolista jääräpäisyyttä, järjestelmällisyyttä, diktatuuria, jonka alle myöntyä lopulta.

Kun valtataistelusta on toivuttu, kehkeytyy Lustigista paljon kivempi ratsu - tosin se vaatii vieläkin aina ratsastajaltaan hitusen enemmän, kuin mitä se itse on valmis tekemään, mutta suotakoon se anteeksi hyvien kilpailutulosten jälkeen. Ori on aina ollut luonnostaan supernotkea ja kuuma moottoristaan, eikä se jaksa keskittyä alkuunkaan, jos alkutunnista väännetään jotain pientä ympyrää ja haetaan täydellistä peräänantoa. Lustig loikkii sivusuuntaan uralla protestiksi kaikkea tylsää vastaan, ja se lienee suurin syy siihen, ettei siitä koskaan tullut kouluratsua. Sen pienet aivot eivät vain käsitä niitä kaikkia outoja sivuaskelia ja monikaarisia hilavitkuttimia.

Esteillä Lustig on superherkkä.. Ja superkuuma! Se lukee ratsastajansa ajatukset viisi minuuttia ennen kuin ihminen ehtii edes ajatella, ja reagoi pienimpäänkin ratsastajan horjahdukseen kuin nurinmenemiseen - voi niitä syyttävän vihaisia ilmeitä, joita ori sitten jaksaa pitkävihaisena syytää ihmistensä niskaan. Tällä oriilla ratsastaminen vaatii vuosikymmenten ammattitaidon, ja silti otus tuppaa yllättämään ja pudottamaan ratsastajan selästään aika ajoin - Lustig on yksinkertaisesti ihanan mahdoton.
Oriin hyppytyyli on maailman mahtavin - se on ehdottoman varma ja itsetietoinen kaikesta, omasta kropastaan, koordinaatioistaan, askelpituuksistaan. Se ei pidä lainkaan siitä, että ratsastaja säätää jotain omiaan siellä selässä, ori on suonut hänelle tehtäväksi lähinnä ohjaamisen ja pidätteistä huolehtimisen. Lustig on superrohkea hyppääjä, eikä varmasti pelkää mitään - pudotukset ovat aina ja absoluuttisesti ratsastajan säätämisen vika.

  Suku

 isä Crows Fly Black xx
    xx
 ii. Scourger xx
     xx, evm
 iii. Zachary xx
xx, evm
 iie. Marcelle xx
xx, evm
 ie. False Culture xx
xx, evm
 iei. Voyage xx
xx, evm
 iee. Musica xx
xx, evm
 emä Extreme xx
     xx
 ei. Weird-o xx
      xx, evm
 eii. Wellington xx
xx, evm
 eie. Mount Me xx
xx, evm
 ee. Violet xx
xx, evm
 eei. I'm Losing it xx
xx, evm
 eee. Wild Winona xx
xx, evm


Yksipolvinen xx-suku, tulee täysin isäänsä <3

  Jälkeläiset

Lustig ei ole tarjolla jalostukseen!

10.08.2010 o. Lucas Dawn (e. Hanifa Serana Dawn), omistaja: Laura M.

  Valmennukset

Lustikki on liian hyvä valmennuksiin. No ei vaiskaan

  Kilpailut

Lustig kilpailee aktiivisesti ERJ:n alaisissa kilpailuissa. Huomaathan, että kalenteriin merkitään vain sijoitukset ja voitot?

Sijoituksia: ei kilpaillut

kisa
kisa
kisa
kisa

kisa
kisa
kisa
kisa

  

Lustig xx on virtuaalihevonen
Kaiken sivuilla esiintyvän materiaalin © dani 2009 (paitsi kuvista kiitos Jacques Toffi!), kopiointi kielletty!