otsikko
Etusivu      Talli ja tilat      Oriit      Tammat      Toiminta      Muuta

 

    Mustakuonon Goldfinger, saksanpaimenkoirauros *03.01.2010


isä Glaubenhof's Freddie - emä Groomer's Good Luck

Mustakuonon Goldfinger syntyi kesken talven kovimpien pakkasten Pihlajamäen tallilla. Se kasvoi pennusta lähtien hieman muita nopeammin ja aina hieman muita kookkaammaksi, aivan suurehkon isänsä tavoin - Goldfinger ei kuitenkaan koskaan ollut samanlainen pelehtijä tai räyhääjä kuin muut ikäisensä pennut edes rajuimmissa riehuleikeissä, ja siitä se saikin useat lempinimensä Hissukka, Rimpula ja Ressukka, joilla ukkoa kutsutaan vielä tänäkin päivänä. Koira, jonka otsaa koristaa suuri sydän, ei voi olla kovin hurja, eihän?

Ensi kertaa allekirjoittanut tutustui tulevaisuuden koiraansa sen ollessa vielä pieni kakara, hyytävänä tammikuisena päivänä sen kasvattajan luona. Paraatiponeihin oli jo pitkään kaipailtu jotain aivan uutta ja piristävää, eikä usean sadan ponin paimennus yksin ollut kovin helppoa - koira, paimenen vaiston omaava sellainen, olisi siis mitä parhain kaveri meille talliin raikkaaseen ulkoilmaan ravaamaan. Emästä Good Luckista syntyneet pennut olivat toinen toistaan suloisempia, ja alun perin allekirjoittanut iski silmänsä Rimpulan sisareen Secret Serviceen. Sydänotsaisen, kuin lakritsikastikkeen roiskeilla, jotka olivat sitten lähteneet valumaan, koristellun Rimpulan nähdessään hän oli kuitenkin myyty. Ostakoot joku muu Secret Servicen, me tahdotaan tuo!

Kotitallissa kaikki olivat innostuneita, kun vihdoin tammikuun kymmenes päivä koitti, ja Dani kurvasi moottoripyörällään uutta perheenjäsentä hakemaan. Rimpula tottui kaikenmaailman melskeeseen kasvaessaan keskellä tallia, ja hyvästä luonnostaan huolimatta koetti se tyhmiäkin temppuja ja sai osakseen silloin tällöin nuhteita - pojassa oli enemmänkin metsästäjän kuin paimenen vikaa sen taiteillessa itsensä ponien tarhojen alimman lankun alta ja aiheuttaen hevosille äkkipyrähdyksiä hyppimällä niiden hännissä. Saatuaan kerran kunnolla kaviosta oppi Rimpula pysymään aitojen ulkopuolella. Ja näin on parempi.

Vaihdettuaan keväällä pörröisen pentukarvansa, ja tiputettuaan sen talvisen turkiksen päältään, osoittautui Rimpula aikaisempaa komeammaksi yksilöksi - lisäksi lakritsiroiskeet vaalenivat nopeasti tummansuklaan värisiksi, mikä sai otuksesta oikeastaan vielä suloisemman. Talli oli myös saanut aivan omanlaisensa persoonan omaavan pysyvän asukin, josta allekirjoittanut tosin ei koskaan saanut ponien paimennusapua - vaan perässä uskollisesti kulkevan ja kottikärryissä mielellään torkkuvan yhden ylimääräisen suun ruokittavaksi!

 

Mustakuonon Goldfinger on virtuaalikoira.
Kaiken muun materiaalin © dani 2015, ellei toisin ole mainittu. Kopiointi kielletty!