otsikko
Etusivu      Talli ja tilat      Oriit      Tammat      Toiminta      Muuta

 

    Easconn Dawn VH12-026-0080

kuva

kuva   kuva   kuva   kuva

  Virallinen nimi   Easconn Dawn   Säkäkorkeus   145 cm
  Lempinimi   Konna   Syntynyt   13.01.2012, VHKR
  Rotu   Welsh cob (sektio D)   Sukupuoli   Ori
  Väri   Ruunivoikko   Kasvattaja   Paraatiponit
  Omistaja   dani VRL-03561   Painotus   Yleispainotus

Koulutustaso: heA, 90 cm
Käyttö: Kisaponi

Saavutukset: VWY-II, 7,5 + 7,5 + 7 + 20 + 5 = 47p. 20.03.2015

    Luonnekuvaus

Konna on omalaatuinen tapaus - se on erittäin asiallinen, suorastaan sotilaallinen ori, joka vaalii kuria, järjestystä ja auktoriteettien kunnioittamista. Jo pienestä pitäen tämä poika on ollut vähän erilainen, varsanakin se oli sellainen pikkuvanha, joka ei sortunut muiden ikäistensä hölmöilyihin ja katseli murrosikäisiä kapinoitsijoita pahalla silmällä, totellen aina itse mielestään jämpteintä ihmistä ja uskoutuen täysin tämän vallan alle. Toki Konna itsekin aikoinaan koetteli heikompitahtoisiksi rankkaamiensa käsittelijöiden sietokykyä ja rajojaan, mutta totesi sen vanhetessaan turhaksi ihmisten keksiessä typeryyksistä rangaistuksia, kuten karsinassa seisoskelua, kun taas tottelemisesta ja esimerkillisyydestä heltisi kehuja, porkkanoita, vapautta ja hauskaa puuhaa. Fiksuhan tämä poika on aina ollut.

Ja järkeään Konna käyttää tänäkin päivänä loistaakseen käytöksellään. Mikäli käsky käy seisoa aloillaan, niin Konnahan seisoo, vaikka seinät kaatuisivat päälle. Mutta vain mikäli nimenomaan käsky käy - sotilaallisella nöyryydellä käsittelijäänsä palveleva Konna ei ymmärrä minkään lepertelyn tai hempeilyn päälle. Mikäli sen kanssa toimitaan muuten kuin erittäin määrätietoisesti ja jämptisti, selkeillä ja yksioikoisilla käskyillä, katselee Konna hoitajaansa kuin hullua, että mitä tuokin tuossa nyt piipittää. Esimerkiksi harjatessa ori ei piittaa mistään ylimääräisestä tihrustelusta, vaan olettaa käsittelijän suorittavan tarvittavat toimenpiteet rivakasti, minkä jälkeen poni saa taas jäädä omaan jylhään yksinäisyyteensä odottamaan seuraavaa missiota. Liika ympärillä pyöriminen esimerkiksi karsinassa tuntuukin lähinnä ärsyttävän Konnaa, mutta ihmisille se ei uhittele, ei varsinkaan niille, jotka ovat sen kunnioituksen ja luottamuksen vuosien mittaan ansainneet. Nämä saavat vääntää oriin vaikka solmuun, eikä se kyseenalaista tai pullikoi vastaan. Konna on ehdottomasti yksi erikoisimpia hevospersoonia, mutta ainakin arki sujuu sen kanssa mutkattomasti, aina kavioiden putsaamisesta lastaamiseen.

Ratsastaessa Konna on yhtä asiallinen kuin muutenkin - joskin se tuppaa usein raavaana ja suurena oriina menemään hieman kovaa. Kunhan selästä vain ladellaan selkeitä, jämptejä ja tarpeeksi voimakkaita ohjeita, suorittaa Konna parhaansa mukaan. Mikään maailman herkin ratsu se ei ole, eikä siksi ymmärrä liian hiuksenhienoja tai epäselviksi jääviä apuja, mutta miksikäs tällainen möllikkä menisi hieman jämerämmistäkään pohjeavuista? Vaikka vauhti voi olla melkoinen, ei Konnan selässä saa alkaa aristelemaan tai heittäytyä itse epävarmasti ja sitä kautta epäselväksi, tai ori voi repiä totaalisesti pelihousunsa - se yrittää parhaansa mukaan miellyttää johtoa, jossa sitten ei voida nöyrän solttupojan työpanosta arvostaa senkään vertaa, että suunniteltaisiin, mihin ollaan menossa ja missä askellajissa! Jos kuski vain toimii siististi, toimii myös Konna niin, eikä tätä oria tosiaan pidättele mikään. Se ei ole maailman osaavin ratsu, mutta ehdottomasti kurinalainen sellainen, joka yrittää kyllä parhaansa ja hyppää vaikka liekehtivän renkaan läpi. Esteradalla ori voi helposti olla kovassa vauhdissa liian romuluinen ja suuriaskelinen tiukimpiin käännöksiin, tai koulupuolella turhan suurpiirteinen, mutta ei Konnankaan kanssa tule kaikkea saada ilmaiseksi. Huolellinen ratsastus palkitaan.

Kilpailutilanteita Konna rakastaa - se on todellinen showeläin, joka tahtoo tiiminä tehdä kunniaa komppanialleen, oriille itselleen sekä tämän arvostetulle, selässä istuvalle kuskille. Radalla ori kasvaa korkeutta ja ryhtiä, ja sen olemuksesta huokuu selvästi sen asema koko valtakunnan fiksuimpana ja filmaattisimpana, rehdeimpänä ja reippaimpana, rehellisenä työntekijänä. Kuski on vain hyvä ja ottaa rennosti, muistaa ohjauksen, selkeyden ja tarkkuuden - innoissaan Konna voi painella hieman tavallista reippaammin, mutta muuten sen ratsastettavuudessa ei ole eroa kotimaneesiin, oltiin sitten koulukilpailuissa, esteradalla tai vaikka ennestään tuntemattomassa maastossa!

    Suku

 isä Apocolipto
    rnvkk, 135 cm, wD
 ii. Angel
    wD, evm
 iii. Astor
    wD, evm
 iie. Lea
    wD, evm
 ie. Flaja
    wD, evm
 iei. Scott
    wD, evm
 iee. Fiona II
    wD, evm
 emä Eileanor
     rn, 147 cm, wD
 ei. Rhaeadr Tewdwr
      m, 154 cm, wD, evm
 eii. Rhaeadr Trystan
    m, 153 cm, wD, evm
 eie. Dyfed Lilwen
    rt, 152 cm, wD, evm
 ee. Eibhleann
    prn, 143 cm, wD, evm
 eei. Gwynedd Hergest
    prt, 148 cm, wD, evm
 eee. Eirianwen
    prn, 144 cm, wD, evm

Suvullisesti Konna on aivan omaa luokkaansa. Sen emä on allekirjoittaneen supersöpö ja sympaattinen, alkujaan brittisyntyinen tuonti Eileanor, joka on osoittautunut showajoluokkien nousevaksi tähdeksi tässä tallissa ja jolla on ennestään jo yksi varsin kiva jälkeläinen osoituksena periyttämislahjoista - Konnakin toivottavasti seuraa menestyksen tiellä mammansa kavionjälkiä. Isänä toimii taas supermielenkiintoinen, täysin saksalainen ori Apocolipto, jolta Konna peri iki-ihanan ruunivoikon värityksensä sekä toivottavasti myös roppakaupalla kyvykkyyttä mihin tahansa - Apocolipto on lapsirakas ja huomionkipeä kaveri, joka on kuin kala vedessä niin esteillä kuin koulussakin. Kilpaura on sillä Konnan emän tapaan vielä kesken, mutta alla sillä on jo muutama kelpo tulos sekä suomalaisessa virtuaalimaailmassa tuntemattomia palkintorahojakin muutaman kympin verran!

    Jälkeläiset

Konna on tarjolla welshponijalostukseen!

10.06.2012 o. Eochaidh Dawn (e. Criallt Daere) omistaja: Paraatiponit
18.03.2013 t. Welsh Glamour Dawn (e. Lady Luxury Dawn) omistaja: Tea, Glass Horse Stables
23.10.2013 t. Gwenith Eiriol Dawn (e. Lai'e Gwen Einrí) omistaja: Meow

    Valmennukset ja päiväkirjan poikanen

23.10.2013, päiväkirjamerkintä
Tänään syntyikin sitten Konnan kolmas varsa ja täysin suunnitelmieni mukaan ihanan värikäs sellainen! Voikon ja ruunivoikon yhdistäminen tuotti meille iki-ihanan perlinon tammavarsan, joka löytyi köllöttelemästä emänsä viereltä tänä aamuna aamutallia tehdessä. Ehdin sen verran mainostaa yhdistelmääni etukäteen, että varsalle löytyi jo etukäteen ottaja ystävästäni Meowsta. Saapa nähdä, miten hän riemastuu, kun kuulee ilouutisen tästä vaalean kerman värisestä pallerosta! Ja hänen hoivissaan Konniaisen jälkikasvu pääsee taatusti loistamaan! Sitä odotellessa, jospa sitten vaikka kehtaisi joskus ilmoittaa ukkelin johonkin arvosteluun jälkikasvunsakin puolesta..

20.09.2013, päiväkirjamerkintä
Olen jo kauan ollut kiinnostunut erikoisvärisistä poneista ja niiden aseman pönkittämisestä, sillä kuka nyt aina jaksaa kuralätäkköön sulautuvia perus rautiaita ja ruunikoita? Toki on niissäkin väreissä hienoja poneja, mutta kun genetiikka mahdollistaa muutakin, niin miksei tarttua mahdollisuuteen. Tämä mielessäni lähdin jokin aika sitten etsimään Konnalle uutta seuralaista. Jälleen sopiva löytyi oman tallin riveistä - miksi lähteä merta edemmäs kalaan.. Nyt ei tarvitse muuta, kuin tutustuttaa Konniainen ja Gwen Einri toisiinsa ja pistää rullat pyörimään! Toivottavasti lopputuloksena syntyy todellinen väriläiskä tähän pimeään ja ankeaan syksyyn.

18.03.2013, päiväkirjamerkintä
Vihdoinkin siunaantui myös Konnankoukulle lisää jälkikasvua! Oma tammani Lady Luxury pyöräytti tänä aamuna oikein soman voikon pikkuprinsessan. On kyllä sanottava, että Konnan omaa varsa-aikaa muistellessa ja sen ensimmäiseen poikaan verratessa on tämä tammavarsa kyllä aivan säälittävä rääpäle. Mutta niinhän sen kuuluu ollakin, tai olisi syytä alkaa epäillä jotain sikiöaikaista hormonihäiriötä.. Hyvä vaan, että Konnasta saa myös sopusuhtaisia ja tammamaisia neitejä! Varsan tulevaisuus on vielä auki, mutta ainakin alkuun se saa nyt kasvaa täällä meillä. Jos se yhtään isäänsä tulee, niin miksenpä sitä voisi itsellänikin pitää..

13.12.2012, päiväkirjamerkintä
Konnikalle kuuluu tätä nykyä oikein hyvää. Se on sopeutunut paremmin kuin hyvin elämäänsä nuorena eläkeläisenä. Ratsastelua on edelleen säännöllisesti, sillä Konna vaikuttaa olevan hieman lihomiseen taipuvainen. Eikä näin komeaa ukkelia raaskisi millään päästää rupsahtamaan! Olen aina mieltänyt sen todelliseksi lihaskimpuksi, joten lihaksiston eteen olen valmis tekemään työtä, vaikka treeni ei olekaan enää niin tavoitteellista.
Konnan ensimmäinen poika jäikin meille kotiin ja se on kasvanut oikein paljon isäänsä muistuttavaksi nuoreksi herraksi. Kelpaa kyllä tätä ukkelia esitellä nyt muillekin tammoille, kunhan vain osaisin valita sille sopivat tammat kaikkien mahdollisten vaihtoehtojen joukosta..

17.08.2012, päiväkirjamerkintä
Konna on kilpaillut aktiivisesti koko kesän ja kilpailukaappi alkaa jo täyttyä jos jonkinmoisista pysteistä ja ruseteista. Kauaa ei tarvitse enää oriin kilpauraa jatkaa, niin menestyksekäs se on ollut. Konna päässee sopivasti eläkkeelle syksyksi, kasvattamaan kunnon talvivillaa pihattoon ilman, että tarvitsee klipata karvan karvaa! Vaan sen aika ei ole vielä. Tänään Konna osallistui vielä yksiin koulukilpailuihin, luokkaan helppo A. Oriin kehittyminen on ollut huimaa, vastahan me taisteltiin helpossa C:ssä.. Kolmenkymmenen osallistujan joukosta Konna päätyi lopulta viidenneksi, mikä on erinomainen suoritus tämän kokoiselta kaverilta! Ihan kuin ratsukon sisäiset kemiat alkaisivat vihdoin löytyä.

10.06.2012, päiväkirjamerkintä
Konna alkaa olla mies parhaassa iässään, joten oli korkea aika suunnitella sille jälkikasvua. Minulta löytyi tallista sille täydellisesti sopiva tamma, Crialltista hommaamani Daere, jonka kanssa ukkeli sai lyödä hynttyynsä yhteen jokin aika sitten. Kaksikko tuli hyvin toimeen keskenään ja ne jakoivat saman laitumen aika pitkään, niin hauskaa niillä vaikutti yhdessä olevan. Molemmat ovat todellisia kiitureita, joten sielläpä ne sitten viilettivät, alkuun toinen edellä ja toinen perässä ja välillä rooleja vaihtaen.. Eipä pieni poni voi paljoa enempää elämältään pyytää! Tuli kuitenkin aika, jolloin Daeren maha kävi niin suureksi, että ne piti turvallisuuden vuoksi erottaa. Sittenpä Daere päätti, että jo riittää. Ja niin ihana pieni orivarsa, Konnan ensimmäinen jälkeläinen, näki päivänvalon! Hyvin on isänsä oloinen poitsu, vaikka vielä pieni onkin. Odotan innolla, millaiseksi se vielä kasvaa!

20.05.2012, päiväkirjamerkintä
Nuorella Konnikkaisella riittää virtaa, joten tänään se pääsi näyttämään kyntensä maastoestekilpailuissa. Ai kuka muka enää kilpailee niissä? No, me ainakin.. Estekilpailuissa Konna on vielä hieman liian huolimaton ja vaatii aika paljon verryttelyssä, jotta liika energia saadaan purettua, eikä se koulukisoissakaan jaksa aina keskittyä, joten kokeillaanpa nyt sitten tätä! Pääsipä poika ainakin juoksemaan metsässä ja mikäs sen hauskempaa! Starttasimme 80 sentin luokassa 19 muun ratsukon kanssa. Ja kivaa oli! Rata oli mainiosti suunniteltu, ei liian hankala, muttei mikään pelkästään läpi juostava kuitenkaan. Toukokuinen sää sopi täydellisesti tähän viiletykseen metsässä. Ja se näkyi kyllä tuloksissakin - Konnikkainen sijoittui lopulta toiseksi koko luokassa! Siitä on ennen kaikkea kiitos sen jättiläismäisen laukan, jossa yksi askel on ainakin sata metriä pitkä. Sen kun saisi vielä jotenkin sovitettua rataesteluokkiin, niin olisin enemmän kuin iloinen...

23.03.2012, päiväkirjamerkintä
Meidän vuoden ensimmäinen vauva on jo kasvanut isoksi, vaikkei siitä loppupeleissä niin korkeaa hongankolistajaa tullutkaan. Vaan eipä sillä ollut sellaiseen geenejäkään, vaikka isona syntyikin. Jäänee luultavasti emänsä mittaiseksi, ellei jopa hieman pienemmäksi piskuisen isänsä takia. Mutta muuten tämä poitsu on kyllä iso! Todellinen leveä kuljetus, kun sitä viedään pitkin tallin käytävää tallista ulos tai sisään. Jos ponista voi näin sanoa, niin onpahan harteikas kaveri ikäisekseen. Ja ainiin, nimenkin on tämä tynnyri saanut! Eikä se ole Kaappi. Vaan Konna. Easconn virallisemmin, emäänsä jäljitellen. Hieno poika tästä vielä tulee! Komea ainakin.

13.01.2012, päiväkirjamerkintä
Eileanor hautoi varsaansa kyllä pitkään ja hartaasti sisällään ja pullistui aivan muotopuoleksi. Meinasin jo huolestua, että ehtiikö tamma haljeta ennen kuin varsa kerkeää ulos. Jos päivääkään olisi mennyt pidemmäksi, olisin alkanut kiskoa imukupilla. Onneksi ei tarvinnut. Tänään aamulla talliin tullessani oli Eileanor nimittäin saanut seuraa karsinaansa pienestä poitsusta! Ja minkä kokoisesta, todella suurena ja romuluisena syntyi kyllä tämä poitsu! Eileanorkin oli aivan kuivuneessa hiessä ja kiisi niin innokkaasti rapsuttelemaan kutiavaa päätään allekirjoittaneeseen (Raapimapuu on toinen nimeni), että varsa meinasi jäädä alle. Oikein pirteältä ja hyvinvoivalta vaikuttaa kyllä tämä ruunivoikko veikkonen! Nyt ei tarvitse keksiä muuta, kuin sopivan turvallinen tarha sille temmellettäväksi. Helppoa näin tammikuussa.

08.01.2012, päiväkirjamerkintä
Olen tehnyt löytöjen löydön. Tunnen taas sen hyvin harvinaisen tunteen, jota olen pitkään kaivannut - aivan kuin tekisin jotain uutta, jotain ennen näkemätöntä, jotain uniikkia, jotain villiä. Viimeisin matkani ei suuntautunutkaan tuttuun tapaan Britteihin, vaan palasin juurilleni Euroopan mantereelle ihmettelemään loppuvuoden joulumarkkinoita. Ja ehtihän sitä glühweinin lipittämiseltä kiertää parilla tallillakin. Ja löysin oriin! Uuden oriin! Lupsakan, kiltin oriin, joka oli aloitellut lupaavaa uraa kouluratsastuksessa ja kokeillut pikkuisia esteluokkiakin. Siitä minun oli saatava varsa. Saksalaisesta oriista. Emäksi valikoitui jo entuudestaan oikein näppärän tammavarsan jättänyt Eileanor. Ja onpa tamma jo pyöristynyt! Alkuvuoden ensimmäisiä varsoja odotellaan jo kovasti ja tässä on ehdottomasti yksi suurinta jännitystä aiheuttava pallero tuloillaan. Saapa nähdä, mitä sieltä tulee.

    Kilpailut

Konnalla kilpaillaan pääpainoisesti ratsastuskilpailuissa. Huomaathan, että kalenteriin merkitään vain sijoitukset ja voitot?

Sijoituksia: 72 kpl (44 koulu, 27 este, 1 maastoeste)

02.05.12, villit koulukilpailut, heA : 03/56
03.05.12, villit koulukilpailut, heC : 05/30
03.05.12, villit koulukilpailut, heB : 01/35
08.05.12, villit koulukilpailut, heC : 01/30
10.05.12, villit koulukilpailut, heC : 04/30
11.05.12, villit koulukilpailut, heA : 03/34
12.05.12, villit koulukilpailut, heC : 05/30
10.05.12, villit koulukilpailut, heB : 04/23
10.05.12, villit koulukilpailut, heA : 02/24
15.05.12, villit koulukilpailut, heB : 04/23
16.05.12, villit koulukilpailut, heA : 02/24
05.05.12, villit koulukilpailut, heB : 07/59
06.05.12, villit koulukilpailut, heA : 03/56
12.10.12, villit koulukilpailut, heA : 01/23
06.07.12, villit koulukilpailut, heA : 04/39
04.08.12, villit koulukilpailut, heB : 02/30
05.08.12, villit koulukilpailut, heA : 01/30
07.08.12, villit koulukilpailut, heB : 03/30
08.08.12, villit koulukilpailut, heB : 02/30
11.08.12, villit koulukilpailut, heB : 04/30
11.08.12, villit koulukilpailut, heA : 02/30
17.08.12, villit koulukilpailut, heA : 05/30

08.04.12, villit estekilpailut, 90 cm : 06/40
09.05.12, villit estekilpailut, 80 cm : 01/28
10.05.12, villit estekilpailut, 80 cm : 03/19
10.05.12, villit estekilpailut, 90 cm : 01/21
11.05.12, villit estekilpailut, 80 cm : 01/19
11.05.12, villit estekilpailut, 90 cm : 04/21
13.05.12, villit estekilpailut, 80 cm : 03/19
14.05.12, villit estekilpailut, 80 cm : 04/19
14.05.12, villit estekilpailut, 80 cm : 03/19
16.05.12, villit estekilpailut, 80 cm : 04/19
16.05.12, villit estekilpailut, 90 cm : 02/21
17.05.12, villit estekilpailut, 90 cm : 02/21
22.06.12, villit estekilpailut, 90 cm : 02/30
23.06.12, villit estekilpailut, 90 cm : 01/30

20.05.12, MEJ, 80 cm : 02/19
24.06.12, villit estekilpailut, 90 cm : 04/30
29.06.12, villit estekilpailut, 80 cm : 04/30
29.06.12, villit estekilpailut, 90 cm : 04/30

06.04.12, KRJ, heB : 01/30
24.04.12, KRJ, heA : 01/60
14.04.12, KRJ, heB : 01/40
15.04.12, KRJ, heB : 01/40
16.04.12, KRJ, heB : 04/40
18.04.12, KRJ, heB : 04/40
15.04.12, KRJ, heA : 09/100
19.04.12, KRJ, heA : 01/60
14.07.12, KRJ, heB : 04/40
17.07.12, KRJ, heB : 02/40
17.07.12, KRJ, heB : 04/40
13.07.12, KRJ, heA : 07/60
13.07.12, KRJ, heA : 02/50
11.07.12, KRJ, heB : 03/70
12.07.12, KRJ, heB : 06/70
20.07.12, KRJ, heA : 06/60
22.07.12, KRJ, heA : 01/60
20.07.12, KRJ, heB : 05/40
23.07.12, KRJ, heB : 05/40
28.07.12, KRJ, heB : 02/40
26.07.12, KRJ, heB : 02/60
28.07.12, KRJ, heB : 02/30

16.04.12, ERJ, 80 cm : 02/40
09.04.12, ERJ, 90 cm : 06/40
07.04.12, ERJ, 80 cm : 07/49
08.04.12, ERJ, 90 cm : 02/43
09.04.12, ERJ, 80 cm : 06/49
11.04.12, ERJ, 80 cm : 05/44
25.04.12, ERJ, 90 cm : 06/60
28.04.12, ERJ, 90 cm : 03/60
21.07.12, ERJ, 90 cm : 04/50
16.07.12, ERJ, 70 cm : 06/50

 

Easconn Dawn on virtuaalihevonen.
Kuvat © A. Booth
Kaiken muun materiaalin © dani 2015, ellei toisin ole mainittu. Kopiointi kielletty!