otsikko
Etusivu      Talli ja tilat      Oriit      Tammat      Toiminta      Muuta

 

    Dawn Danaë VH17-026-0012

kuva

kuva

  Virallinen nimi   Dawn Danaë   Säkäkorkeus   148 cm
  Lempinimi   Danaë   Syntynyt   13.09.2016, VHKR
  Rotu   Welsh cob (sektio D)   Sukupuoli   Tamma
  Väri   Rautias   Kasvattaja   Paraatiponit
  Omistaja   dani VRL-03561   Painotus   Koulupainotus

Koulutustaso: vaB, 50 cm

Saavutukset:
    KTK-I, 20 + 20 + 20 + 20 = 80p. 28.03.2017
    Champion, arvonimi myönnetty 03.06.2017
    KRJ-I, 8 + 40 + 22,25 + 20 + 15 = 105,25p. 15.06.2020
    VWY-II, 8 + 8 + 5 + 23 + 5 = 49p. Tilaisuuden paras poni! 22.11.2020
    "-- hieman kevyttyyppinen, mutta muuten kaunis ja korrekti tamma"

4-vuotias 13.01.2017
8-vuotias 13.05.2017

    Luonnekuvaus

Kuvankaunis kantakirjaykköstamma Danaë tietää olevansa yksi tallin prinsessoista ja vaatii itselleen kohtelua sen mukaisesti. Kaikki tammalle tarjolla oleva pitää olla parasta laatuaan ja jos asiat eivät mene tamman mielen mukaan, ei se pelkää muistuttaa hoitajia tai muita poneja asemastaan ja esimerkiksi näykkäistä protestiksi näyttävästi ilmaa: jos ei meininki kohta muutu, sinä olet täällä välissä!! Tosiasiassa Danaë ei juuri muuta tee ihmisille kuin uhittele, ja kunhan kaikki toimii aina samalla rutiinilla ja samalla kaavalla tamman mielen mukaan, pysyy se oikeinkin tyytyväisenä eikä raivoa ihmisille turhasta. Reippaalta hoitajalta tamman hoito ja käsittely sujuu siis ongelmitta rutiinilla. Muita poneja kohtaan Danaë taas on armottomampi, ja esimerkiksi uudet pihaton lauman jäsenet saavat siltä pitkään kylmää kyytiä; ja usein myös vanhat jäsenet, jos hierarkia horjuu.

Jos kaikki sujuu tammalle mieluisalla rutiinilla, sujuvat arkiset hoitotoimenpiteet ongelmitta. Taluttaessa tamma seuraa yleensä kiltisti perässä, joskin huonolla kelillä, kuten sateella ja kovalla tuulella, tuntuu tamma kasvattavan jouset kavioihinsa ja haluaa kiitää pikavauhtia talliin, usein välittämättä hoitajan kävelyvauhdista. Tamma on joskus päässyt jopa hoitajalta irti tällaisessa tilanteessa, kun ponilla ja ihmisellä oli erimielisyyttä sopivasta vauhdista, mutta onneksi tamma ei tehnyt muuta kuin ravasi talliin ja omaan karsinaansa, kun ovikin oli sopivasti auki. Siitä on hyötyäkin, että Danaë inhoaa huonoa keliä: se ei oikeastaan koskaan pyöri mutalammikoissa ja pysyy pihatossa usein sateensuojassa, eli se pysyy varsin puhtaana ilman loimeakin. Harjaamisesta ja puunaamisesta Danaë pitää, mutta se on tallissakin tammamaisen tarkka seurastaan, eikä esimerkiksi suostu hoidettavaksi kaikkien muiden ponien vieressä. Jos viereisessä karsinassa tai viereisellä hoitopaikalla on joku tyhmä poni, ei Danaë oikein pysty rentoutumaan vaan kyttäilee ja pomottaa. Tamma onkin nyt sijoitettu kulmakarsinaan, missä sillä on oma valtava ikkuna, josta ihastella tallipihan meininkejä, ja sen ainoana karsinanaapurina on rauhallinen ruunanrupsukka, joka ei ota ajoittaisesta naapurin raivoamisesta itseensä.

Ratsuna Danaë on hyvin osaava, mutta kuten arvata saattaa, hyvin tarkka siitä, miten sitä ratsastetaan. Epäselvien apujen kohdalla tamma ei jää arvailemaan. Sillä menee helposti herneenpalko sieraimeen ja jos kuski ei tajua skarpata omalta osaltaan, alkaa Danaë protestoida ja sen jälkeen saakin järkevälle työskentelylle sanoa hellät hyvästit. Danaë ei siis tosiaan ole mikään opetushevonen, jonka kanssa kokemattomampi voisi kokeilla vaativampia juttuja, vaan tamma käy ratsuksi oikeastaan vain sellaisille kuskeille, jotka jo tietävät, mitä pitää tehdä. Siististi ratsastava vähäeleinen kuski saa Danaësta parhaat puolet esiin ja tamma on elävä esimerkki siitä, että jopa vaativan tason koulukiemurat voivat sujua welsh cobilta. Harmi vain, että kisoissa Danaë kerää usein kierroksia eikä yleensä pysty niin hyvään suoritukseen kuin kotosalla. Se ottaa kuumaa tuntemattomista hevosista, ja Danaë toimii aika huonosti ruuhkaisissa verkoissa, jossa tuntemattomia ratsukoita menee ohi oikealta ja vasemmalta. Radalle mennessä tammalla voi olla jo valmiiksi palkokasvi sieraimessa. Luottokuskiensa kanssa tamma on kuitenkin tehnyt myös hyviä ratoja ja napsinut ihan hyviä sijoituksiakin. Jatkossa kuitenkin Danaë kanssa treenaillaan vain kotimaneesin suojissa, ettei sen sielunmaisema turhaan järky sen enempää, kun kaikki ei sujukaan kisapaikoilla tamman pillin tahtiin.

    Suku

 isä Brunnby Mortimer
    KTK-III, KRJ-II, VWY-II, rt, 148 cm, wD
 ii. Morrison
    prt, 148 cm, wD
 iii. Shadowplayer
    prn, 155 cm, wD, evm
 iie. Misty Mercury
    rt, 147 cm, wD, evm
 ie. Strathmore Cotton Candy
    KTK-III, KRJ-I, VWY-II, VWY-C, YLA2, rt, 148 cm, wD
 iei. Llandaff Colligran
    rt, 149 cm, wD, evm
 iee. Strathmore Sweet Lady
    vkk, 146 cm, wD, evm
 emä Daphne Dawn
     vrt, 148 cm, wD
 ei. Corons Nightshade
      m, 148 cm, wD
 eii. Blue Coron
    wD, evm
 eie. Melin Blodyn
    wD, evm
 ee. Brwynen Demeter
    vkk, 150 cm, wD
 eei. Brwynen Dewi
    rnvkk, 151 cm, wD, evm
 eee. Brwynen Dwynwen Ddu
    mvkk, 149 cm, wD, evm

    Jälkeläiset

Danaë on tarjolla welshponijalostukseen!

18.11.2019 t. Dawn Duchess (i. Llygedyn Tringad), omistaja: Paraatiponit

    Valmennukset ja päiväkirja

-- 18.11.2019, päiväkirjamerkintä:
Tänään syntyi Danaën esikoisvarsa! Danaë tiineys sujui hyvin ja varsominenkin kävi oikein mallikkaasti ensikertalaiselta. Tuloksena tästä hieman kokeellisesta yhdistelmästäni oli rautias tammavarsa! Mahdollisuushan olisi ollut myös ruunikkoon, mutta varsa näköjään haluaa kulkea mammansa jalanjäljissä. Varsa jää varmasti meille tallille asustelemaan ja odotan mielenkiinnolla, mitä siitä tulee tulevaisuudessa. Samaa näköä siinä on emänsä kanssa, joten varsan kanssa yritämme varmasti myös näyttelyitä ja kantakirjaa, josko vaikka tippuisi samanlaista menestystä, kuin Danaëlle aikoinaan.

-- 01.11.2019, päiväkirjamerkintä:
Danaëlle on jo pidemmän aikaa ollut suunnitteilla varsa, mutta sopivaa isäoria ei oikein ole tullut vastaan. Ei sillä, että olisin kovin ahkerasti edes sellaista etsinyt, kas kun strategiani on odottaa että kaikki tippuu taivaasta nenän eteen, mutta silti.. No, tuossa jokin aikaa sitten Elen mainosteli haudan reunalla kiikkuvia orejaan ja päätin, että nyt laitetaan Danaë paksuksi. Varsalle valikoitui isäoriiksi ruunikko esteori sukunsa perusteella. Danaëhan itse on täysin koulupuolen menijä, mutta josko varsasta tulisi sitten kiva jokapaikanhöylä tai sitten katsotaan, kummalta vanhemmalta se perii enemmän taitoja ja päätetään painotus sen mukaisesti. Suvullisesti varsasta tulisi kivan erilainen miksaus, jolle pitäisi (kop kop, koputan puuta) löytyä jatkossa sopivia partnereita. Varsa on nyt laitettu tulille ja nyt odotan vain mielenkiinnolla Danaën tiineyden etenemistä ja varsan syntymää.

-- 03.06.2017, päiväkirjamerkintä:
Kantakirjan ykköstulos loi uskoa siihen, että Danaë on oikeasti hieno poni, eikä ole käynyt vain puusilmien tuomaroimissa näyttelyissä, ja antoi siten lisäpuhtia näyttelyissä kiertämiseen. Aina näyttelyreissut eivät sujuneet ihan nappiin, Danaë kun osaa olla varsin ärhäkkä muille poneille ja se vaatii paljon tilaa ympärilleen, jotta viitsisi esiintyä edukseen. Jos joku on perseessä kiinni vuoroa odotellessa, voi olla varma, ettei tamma esitä nättiä ravia vaan jotain potkimis-pukittelu-loikkimista. Onnistumisiakin kuitenkin saatiin ja tamma sai kerättyä plakkariin riittävästi sertejä näyttelyarvonimen anomiseen. Tänään Danaëlle sitten myönnettiin championin arvonimi ja näyttelyt saavat sen osalta olla siinä. Näyttelyura ei ole allekirjoittaneen ykkösprioriteetti, mutta aina sitä yllättyy iloisesti, kun joku pärjääkin ja pääsee näin pitkälle. Seuraavaksi Danaën kanssa keskitytään luultavasti varsahommiin.

-- 28.03.2017, päiväkirjamerkintä:
Danaësta on kehkeytynyt oikein näyttävä ilmestys ja sen kanssa on pyörähdetty muutamissa näyttelyissä hyvin tuloksin. Näyttelymenestys on aina kiva juttu, varsinkin, kun tamma ei ehkä ole maailman upeimman näköisistä vanhemmista. Ylistävien tuomarikommenttien lisäksi Danaë on itse asiassa lunastanut pääsylippunsa, eli tarvittavat sertit, kantakirjatilaisuuteen. Sinne suunnattiinkin sitten tänään hyvillä mielin. Danaë ei ole mikään ihan maailman paras esiintyjä, se kun inhoaa tuntemattomia poneja ja voi näyttelykehässä olla varsinainen kiukkupussi, mutta sain tietää, että kantakirjatilaisuudessa olisi yksilöarvostelu. Sellaisessa Danaë loistaa, joten odotukset olivat korkealla. Tamma esiintyikin ihan nätisti ja sai paljon kehuja. Silti olin kuin puulla päähän lyöty, kun kuulin, että tamma palkittiin ensimmäisellä palkinnolla. Tulos oli paljon parempi, kuin osasin odottaa! Nyt saatiin näyttelyharrastukseenkin uutta puhtia.

-- 13.09.2016, päiväkirjamerkintä:
Laitoin sitten pyörät pyörimään varsan suhteen, ja Daphne kävi Mortimerin kiksautettavana tuossa jokin aika sitten. Tiineyttä seurasin innolla ja odotuksella. Tänään odotus palkittiin, kun Daphne pyöräytti söpön läsipäisen tammavarsan. Väri ei ollut yllätys, sillä kummallakin vanhemmalla on myös komeat läsit. Kumpainenkin vanhempi on myös rautias, joten henkeään ei tarvinnut pidätellä myöskään varsan värin suhteen - rautiashan siitäkin tuli. Varsominen kävi sutjakkaasti ja varsa on terve ja oikein tomera. Kun sukupuolikin osui oikeaan, jää tämä varsa ehdottomasti meille kotiin kasvamaan ja myöhemmin kasvatuskäyttöön. Nimikin oli jo tammalle valittuna, ja varsasta tulee Danaë. Joskos tästä saataisiin myös hyvä kilpapeli vaikkapa kouluradoille, siihenkin voisi löytyä rahkeita vanhempien puolesta.

-- 20.08.2016, päiväkirjamerkintä:
Viime aikoina cobikasvatukseni tuntuu junnanneen pohjamudissa. Piristykseksi päätin (tietysti) ostella vähän poneja, ja ostoskoriini tarttui upea voikko tamma Demeter Briteistä. Demeter teki meille kauniin tammavarsan Daphnen, joka on emänsä kaltaisella kiltillä luonteella hurmannut koko tallinväen. Nyt mietinkin, pitäisikö tästä alkaa rakentamaan meille uutta emälinjaa.. Olen iskenyt silmäni Brunnbyssä asustelevaan Mortimeriin, joka voisi olla kiva poikkis Daphnelle. Mortimer on itse asiassa meikäläisen joskus muinoin maahantuoman tamman varsa. Että sikälimikäli tuosta yhdistelmästä saataisiin tammavarsa, olisi sillä aika kiva suku jatkokasvatusta ajatellen, kun siellä on taustassa omia tuonteja, eikä yhtään hassumpia sellaisia. Joten ei kai tässä auta muu, kuin ottaa yhteyttä Liiaan, että saadaan varsa aluille!

    Kilpailut

Danaëlla kilpaillaan KRJ:n alaisissa porrastetuissa kilpailuissa.

Ominaisuuspisteet
Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0 p.
Nopeus ja kestävyys: 0.00 p.
Kuuliaisuus ja luonne: 1035.82 p.
Tahti ja irtonaisuus: 1384.26 p.
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00 p.


Kouluratsastuksessa 2420.08 p. (vaikeustaso 6)

Tarkemmat tiedot VRL:n profiilissa.

 

Dawn Danaë on virtuaalihevonen.
Kuvat © scirlin
Kaiken muun materiaalin © dani 2020, ellei toisin ole mainittu. Kopiointi kielletty!