Etusivu      Toiminta      Index

  Demons Inside DO VH-40647

  


  Virallinen nimi:   Demons Inside DO   Säkäkorkeus:   164 cm
  Lempinimi   Teppo   Syntynyt   19.01.2008, VHKR
  Rotu   Hannover   Sukupuoli   Ori
  Väri   Ruunikko   Kasvattaja   moomy, D'Olive
  Omistaja   dani   Painotus   Koulupainotus

Koulutustaso: heA, 40 cm, kehityskelpoinen! Kapasiteettia GP
Käyttö: Siitoshevonen

Saavutukset: 40 KRJ-sijoitusta, tulevaisuudessa KRJ:n laatis sekä YLA

  Taustaa ja nimestä

Teppo päätyi luokseni hyvin tavanomaiseen tapaan ht.netissä olleesta myyntitopikista. Ori onnistui jotenkin vain säväyttämään minut heti ensinäkemältä - eikä innostus oriiseen ole laantunut missään vaiheessa: Voinkin aivan rehellisesti tituleerata Teppoa yhdeksi silmäteristäni. Se on hyvin menestynyt, ja sillä on todella kiva suku jalostusta ajatellen - Se on molempien vanhempiensa esikoinen, eli ei ole hätää, että sen astumien tammojen kanssa tulisi sukusiitosta, ja minulta löytyy itseltänikin pari tammaa Tepolle. Olen varannut tälle pojalle suuren tulevaisuuden, ja se varmasti täyttääkin kiltisti kaikki odotukseni.. ;)

Teppo on taas - nimen tyylistä sen jo voi varmaan arvatakin - näitä itsenimeämiäni hevosia; Pidän todella niistä kasvattajista, jotka antavat mahdollisuuden vaikuttaa itse nimeen! Kuten muutama muukin hevosistani, myös Teppo on nimetty biisin mukaan - Ei kuitenkaan suoraan minkään biisin nimen mukaan, vaan lyriikoiden. Kaikki örinämusiikkia varmaankin tuntevat Dark Funeralin ja heidän uudemmasta tuotannosta biisin 666 Voices Inside? "666 demons inside: I hear them rejoice now when you die..." Teposta pitikin alun perin tulla 666 Demons Inside, mutta kasvatusliite DO:n tulessa vielä loppuun, oli numeroyhdistelmä nimen edessä melko turha. Vai pidätkö itse 666 Demons Inside DO:sta? Itse pitäisin nimestä vielä enemmän ilman kasvattajaliitettä, mutta menee se näinkin; Ei kai nimi miestä pahenna, ellei mies nimeä, vaikka lopussa olisikin kasvattajan kaksikirjaiminen liite?

  Luonnekuvaus

Teppo on perusluonteeltaan kiltti ja reipas - oriksi. Sillä on kuitenkin myös pahoja päiviä, jolloin mikään ei suju ja ellei hoitaja ole varovainen, rakas henkikulta voi lähteä kävelemään - kirjaimellisesti sanoa sopimuksen irti. Kivoina päivinään Tepon kanssa on älyttömän kiva ja helppo työskennellä, sillä ori on silloin kerrassaan rakastettava ja tottelee moitteitta, mutta tämän orin kanssa jokaisella asialla on se "mutta" - sanansakin. Pahoina päivinään Tepon tempauksia ovat mm. hoitajan liiskaaminen, pureminen kappaleiksi, potkiminen koiranruoaksi .. .. ellei joku ole sanomassa herralle, että niin ei saa tehdä. Kukaan ei tietenkään takaa, että pelkkä kielto toimii - joskus täytyy mennä pidemmälle, suuttua oikein kunnolla - mutta sen jälkeen ori ei ainakaan hetkeen yritä tyhmiä temppujaan. Kaikista pahoista päivistään, joita ovat aika monet, huolimatta Teppo on ihana tapaus; siihen kannattaa tutustua, kunhan ottaa vain ennen sitä kunnon henkivakuutuksen!

Tepon käsittely, talutuksesta harjaukseen, harjauksesta kengitykseen ja niin edespäin, on joko kuin ruusuilla tanssimista tai sitten niiden piikkeihin tippumista: riippuu täysin päivästä. Kun ori on helpoimmillaan, se vaatii silti esimerkiksi taluttaessa osaavan käsittelijän: tästä orista ei kuitenkaan koskaan tiedä, mitä se keksii. Viisainta onkin taluttaa miekkonen suuhun laitettavan ketjun avulla - tällöin pysyy ainakin käsissä. Pahoina päivinään taluttaminen on nyt sujunut loistokkaasti, jos kumpainenkin (taluttaja & Teppo) tulevat talliin/pääsevät tarhalle ilman kuolemia. Harjaus ja varustus on useimmiten helpohkoa, kunhan Teppo on sidottu kiinni - vapaana se pyöriskelee ympäri karsinaa ja ehkä vähän yrittää purra ja potkiakin. Tarkkana täytyy olla kavioita puhdistaessa, sillä jos Teppo millään ylettää, se varmasti haluaa näykkäistä hoitajaa takamuksesta! Eläinlääkäri taikka kengittäjä eivät ole Tepon parhaita kavereita: näille se kiukuttelee minkä ehtii, mutta jos lekuri/kengittäjä uskaltaa pistää vastaan, kaikki sujuu huomattavasti helpommin.

Ratsuna Teppo on aika vauhdikas ja ehdottoman herkkä! Orilla ratsastaessa ei saa tehdä mitään ylimääräistä ja sen on annettava tehdä työ, sillä muuten herra hermostuu täysin, eikä varmasti tottele enää lopun ratsastuksen aikana. Tepolla on upeat askellajit, pitkät ja lennokkaat. Ne vaativat kuitenkin ratsastajalta hyvää istuntaa ja tasapainoa, koska orin selässä ei saa oikeasti heilua kuin heinämies. Tästä orista olisi voitu tehdä yleispainotteinen, vaikkeivät vanhemmat ole osoittaneet lahjoja esteradoilla: Teppo sen sijaan osaa hypätä oikein mallikkaasti - se menee kyllä kovaa, mutta varoo jalkojaan ja hyppää hyvällä tekniikalla. Kouluratsastus on kuitenkin orin vahvin puoli, silloin se tosissaan näyttää, millainen hevonen oikeasti on. Ori ei ole automaatti, vaan sitä pitää ratsastaa, mutta silti ei saa tehdä liikaa - vaikeaa! Kultaisen keskitien löytäminen on kuitenkin avain onneen Tepon kanssa. Orin bravuuri on ehdottomasti piaffe - tahdikas, näyttävä. Maastoillessa Teppo on eloisa, mutta se kaipaa kaveria. Yksin ollessaan se pupu hyppää pöksyihin ja sitten sitä lähdetään kotiin sellaista vauhtia, että pelokkaampaa huimaisi! Kaverin kanssa Teppo on oikein mukava maastoilukaveri.

Luonteesta kiitos rakas heidi, koulukonien omistaja!

  Suku

 i München GER
    hann
 ii. Schwartz GER
     hann, evm
 iii. Freiheit GER
hann, evm
 iie. Simone GER
hann, evm
 ie. Lobelia GER
hann, evm
 iei. Leipzig GER
hann, evm
 iee. Blümchen GER
hann, evm
 e Desarollado
     hann
 ei. Do's Desperados
      hann, evm
 eii. Sunrise GER
hann, evm
 eie. Omelettie
hann, evm
 ee. Eine Kleine Frau
hann, evm
 eei. A'la Carte
hann, evm
 eee. Glyceryl
hann, evm


Tepolla on kiva yksipolvinen hannoversuku, joka on ainakin toistaiseksi melko tuntematon; Ori on vanhempiensa esikoinen, eikä vanhempien sivuilta ilmennyt tätä kirjoittaessa mahdollisia sisaruksia Tepolle.

Tepon isä on ennen kaikkea komea, suuri ja harvinaisesti täysin musta ori München GER, joka on tottunut sekopäisen kaksosveljensä seurassa elämään itsensä herrana - Oria pitää palvoa, pyytää ja anella polvillaan, sillä mitään se ei anna ilmaiseksi, ja jos sitä ei huvita juuri sillä hetkellä esimerkiksi harjoitella täydellisen ja rikkomattoman rytmin löytämistä piaffeen ja jatkaa sitä 12 askelta, niin se ei sitä tee - Kenenkään muun kuin itsensä vuoksi ori ei varmaan suostuisi maistamaan porkkanaakaan. Ja aivan itsensä, maineensa, takia ori onkin varmaan hionut kiltisti taitojaan aina grand prix-tasolle asti, ja kilpaillutkin menestyksellä: Kalenterista laskee helposti 23 KRJ-sijoitusta, mutta määrä lienee vielä nousussa! Oriin komeus ei ole jäänyt näkemättä myöskään PKK-tuomareilta; Müncheniltä löytyy ktk-sertiä, bis-ykkösiä ja kakkosia, eo-sertiä.. Huima ori, joka on ainakin periyttänyt ainoalle jälkeläiselleen Tepolle mukavaa kisamenestystä.

Münchenin vanhemmat vasta kiintoisia tapauksia ovat; Yhdistelmän kaksosista toisesta tuli GP-tason kouluhevonen, toisesta 160 senttiä hyppäävä esteloikkaaja. Varsinkin isä, siis Tepon isänisä, nimensäkin mukaan musta Schwartz GER on varsinainen monitoimimasiina; Koulusta hyväksytty tulos vaativasta A:sta, esteiltä 130 sentistä! Uskomattomia suorituksia, vaan omistajiensa kunnianhimo koitui lopulta Schwartzin kohtaloksi; treenaaminen aloitettiin tietenkin hyvin aikaisin, jotta saataisiin hiottua molemmat lajit huippuunsa ennen eläkeikää, ja treenaaminen oli tietenkin molempien lajien saralta hyvin raskasta - Tuloksena oli muutaman menestyneen kilpailuvuoden jälkeinen vakava rasitusvamma selässä, kun nikamat olivat painuneet ja hinkkasivat varsinkin satula selässä ikävästi ja kivuliaasti toisiinsa. Myöskään jaloissa ei ollut kehumista: Milloin ei ollut nestettä kerääntyneenä, oli muita rasitusvammoja, kulumia ja muita ikäviä yllätyksiä. Ei siis auttanut muu, kuin jättää treenaaminen ennen niin kiltillä ja nöyrällä Schwartzilla, ja siirtää nykyisin niin kovin äkäinen ori siitoskäyttöön. Jälkeläisiä oriilta löytyy parisenkymmentä.

Tepon emänemältä, tummanrautiaalta Lobelia GER:ltä vaadittiin myös aivan mahdottomia suorituksia. Sitä satsattiin koulussa ja esteillä, treenattiin aina vaan korkeammille tasoille; Hyväksytty tulos vaativasta B:stä, esteiltä 120 sentistä, vaikka kotona kuulemma hyppäsikin 140 senttiä (Uskoo ken tahtoo). Niin, ja vielä piti lähes joka vuosi puskea upeita varsoja mitä upeimmista oreista: Ei tainnut omistajien ahneudella olla rajaa. Lobelia oli synnynäisestikin melko hidas oppimaan ja vertymään, ja luonteeltaan myös vähän turhankin epäluuloinen - Ja kun omistajat halusivat kiirehtiä tamman kanssa huipulle, tuli pakostakin erimielisyyksiä ja Lobelia kärsikin vuoden päivät stressistä ja lopulta tamma päätti päivänsäkin stressistä ja huonosta ruokinnasta johtuvan vatsahaavan merkeistä - tietenkään rasitusvammoja selässä ja jaloissa unohtamatta. Lobelia ehti kuitenkin varsoa ennen Manan maille siirtymistään jopa kahdeksan kertaa - huomioikaamme, että tamma eli vain 15-vuotiaaksi.

Tepon emä on viehättävä rautias tamma Desarollado. Luonteeltaan Desarollado, jonka kutsumanimeksi on siunaantunut Essi, on synnynäinen prinsessa, diiva, tuleva Huippumalli haussa-ohjelman voittaja, nelijalkainen Marilyn Monroe.. Tamma on aika vivahteikas persoona, sen hoitajalla ei saa olla mutaa kengissä, sen tarhakaverin täytyy olla vähintään muotovalio champion ja kantakirjattu ykköspalkinnolle, tai tamma alkaa murjottaa. Ratsastaessa se taas hyppii ja loikkii ja tanssii ja venyy äärimmäisilleen, aina samalla hiukan sivusilmällään vilkuillen, jos vaikka lähimailla näkyisi paparazzeja tai toimittajia tai komeita miekkosia tai tai.. Kilpailuissa tamma antaa vähintäänkin 110 prosenttisesti kaikkensa, sillä tuomarit täytyy saada vakuuttuneiksi tamman jumalaisesta osaamisesta. Essin kisakalenterista löytyy tällähetkellä yhdeksän KRJ-sijoitusta, ja minä ainakin toivon määrän nousevan. Näyttelyistä tamma on napannut vain KuMaa ja JS:ää, joten lieköhän sillä hieman suuret luulet omasta ulkonäöstään..? No, suloinen tamma Essi on joka tapauksessa, ja periyttänyt tätä ominaisuutta ainoalle pojalleenkin ;)

Tepon emänpuolen isovanhemmat ovat selkästi paremmin kohdeltuja kuin isänpuolen isovanhemmat. Aloitetaan vaikka emänisästä, upeasta GP-tason punarautiaasta orista, nimeltä Do's Desperados. Kotitilallaan lempinimen Danny saanut ori tunnetaan perushelppona käsitellä: Vaikka se välistä melko äijä onkin. Danny luottaa vakituisiin hoitajiinsa, joiden kanssa se käyttäyy moitteetta; Muut saavat tutustua machosti puhisevaan wnb-härkään, joka ei malta seistä sekuntiakaan aloillaan vaan pyörii jatkuvasti mukavan pyöreällä voltilla karsinassaan. Ratsastaessa ori on notkea ja pehmeä, liekö kiitoksen paikka jatkuvalle asetus- ja taivutusharjoittelulle oriin vapaa-aikana? Oriilla on upeaakin upeammat askellajit, erittäin puhtaat sellaiset, ja lähestulkoon täydellinen rytmitaju. Rytmi säilyy oriilla aina, oli sitten kyse laukanvaihdoista, pirueteista, passagesta tai kauran rouskuttamisesta rytmikkäästi. Ori onkin menestynyt hyvin kouluradoilla, ja sitä on suosittu myös jalostuksessa.

Emänemä Eine Kleine Frau on väritykseltään ruunikko (täältä asti Tepon väri onkin periytynyt), suhteellisen pieni (159 cm) hannovertamma. Luonteeltaan tamma on maasta käsiteltynä todella mukava ja miellyttämishaluinen, ratsastaessa ei vauhtia puutu ja sitä on ehkä liikaakin; Voi voi kuinka ei tamman päähän mahdu, ettei kouluradalla voi aina mennä niin kovaa kuin haluaisi. Omistajat keksivät tähän melko yksinkertaisen, eikä-välttämättä-niin-toimivan ratkaisun, että tamma olisi ensiksi pari vuotta siitoskäytössä, ja vasta sitten sillä alettaisiin kilpailla; Tamman vanhemmatkin olivat olleet nuorina vähän hösöjä, mutta rauhoittuneet vanhemmiten. Vaan varsojen jälkeen tamma oli vielä halukkaampi kiitämään kovempaa, sitä kun ei oltu treenattu kunnolla. Omistajat keksivät vielä lisää ratkaisuja tamman rauhoittamiseksi, ja se lähetettiin vuodeksi maalle, jossa se opetettiin ajolle ja se sai auttoo pellon kyntämisessä (hannoverit soveltuvat siihen eittämättä mainiosti). Lihasvoima kasvoi hurjasti, ja kun tamma palasi, se oli vain pientä läpiratsastusta vaille valmis kilpailuihin. Tamma menestyikin pari vuotta hyvin ja sai huimia prosenttituloksia aina intermediaire-luokista. Nyttemmin tamma on vain siitoskäytössä.

  Jälkeläiset

Teppo on tarjolla jalostukseen yksipolvisille hannovertammoille!

28.04.2008 t. Shister 'hh, omistaja: Amely
29.04.2008 t. The Phantom of The Opera 'hh, omistaja: Trillin
28.04.2008 t. Corpsehuntress 'hh, omistaja: Chu
15.08.2008 o. Dialekt 4R, omistaja: Roosa

  Valmennukset

24.07.08 Vökull, valmentaja: Snow
Kommentit: Herkkä ja kuuliainen ori jonka hallitset hyvin. Ole hieman hienovaraisempi käsilläsi. Pysähdykset olivat onnistuneita ja yhteistyönne sujui hyvin.

06.09.08 Heidin yksityisvalmennus, valmentaja luonnollisesti Heidiparas!
Kommentit: Tepon kanssa oli tänään "pienoisia" vaikeuksia, liekö johtunut hieman kiukustuneesta mielentilastasi tai pelottavasta Brasiliasta: kieltämättä näyttävä orisi jännitti kuin metsäkauris, eikä olisi millään suostunut uppoutumaan pohkeenväistöjen ihmeelliseen maailmaan. Vaikka Teppo herkkä poni (krhm, poniponi!) onkin, niin suosittelen sinua ratsastamaan hieman päättäväisemmin - orilla on varmasti paljon mukavampaa, kun se jopa tietää, mitä tulee tehdä.

Lämmittely saisi olla painottunut enemmän kaarille, nyt joukossa oli osakseen vain uralla jolkottamista, mutta tahti säilyi mallikkaasti ja ori taipui ihan hyvin, vaikka jännitys pukkasikin pintaan. Itse väistöissä keskihalkaisijalta uralle päin oli niitä vaikeuksia, sillä käänsit orin kaulaa liikaa ja paino roikkui ulkokyljellä, Teppo köpötteli sitten ihmeellisesti loikkien eteenpäin. Käynnissä homma saatiin kuitenkin toimimaan, mutta raviväistöt jatkuivat samalla linjalla, joten mikäli homma ei suju, ota ori reilusti käyntiin ja pyydä siltä sitten suhteellisen jyrkkää käyntiväistöä, jotta lihakset venyvät ja myöhemmin samanlaiset suoritukset ovat mahdollisia myös ravissa.

Väistöjä kokeiltiin myöskin uralla, ja ne olivat teille ilmiselvästi helpompia, mutta muista pitää orisi kaula edelleen suorana - banaanimutkat eivät auta ketään missään tilanteessa. Laukkaharjoitukseen liitettiin paljon siirtymisiä: keskiympyrä jaettiin ikään kuin neljään osaan, joista kaksi tuli laukata, yksi ravata ja yksi kävellä. Teppo oli vähän huonosti avuilla, jolloin hidastaminen tapahtui joka kerta aivan liian myöhään ja jossain vaiheessa laukkasitte koko ympyrän ja minä menetin hermoni. Se kuitenkin ilmiselvästi auttoi, sillä jossain vaiheessa harjoitus sujui jopa ihan hyvin!

Kiinnitä huomiota omien apujesi selvyyteen sekä Tepon rentouteen - muuten sujui mallikkaasti. :)

  Kilpailut

Tepolla kilpaillaan vain KRJn alaisissa kouluratsastuskilpailuissa. Huomaathan, että kalenteriin merkitään vain sijoitukset ja voitot?

Sijoituksia: 40 kpl

04.02.08, KRJ, vaA : 08/107
04.02.08, KRJ, vaA : 03/50
04.02.08, KRJ, int : 04/50
04.02.08, KRJ, int : 01/50
08.02.08, KRJ, vaA : 08/100
08.02.08, KRJ, heC : 08/100
08.02.08, KRJ, vaB : 02/100
28.03.08, KRJ, GP : 04/30
07.02.08, KRJ, int I Kür : 07/140
28.03.08, KRJ, vaB : 06/60
28.03.08, KRJ, vaB : 05/60
01.04.08, KRJ, GP : 03/60
05.04.08, KRJ, vaB : 04/119
20.04.08, KRJ, vaB : 03/30
10.05.08, KRJ, heA : 03/146
14.05.08, KRJ, heA : 06/40
12.05.08, KRJ, GP : 02/13
30.05.08, KRJ, vaA : 02/37
31.05.08, KRJ, vaB : 05/40
31.05.08, KRJ, vaA : 02/40

19.03.08, KRJ, heC : 07/100
19.03.08, KRJ, heC : 10/100
17.03.08, KRJ, KN Special : 04/35
17.03.08, KRJ, vaB : 02/35
17.03.08, KRJ, heA : 01/35
17.03.08, KRJ, heA : 05/100
17.03.08, KRJ, vaB : 05/100
17.03.08, KRJ, heA : 02/100
17.03.08, KRJ, vaA : 03/312
04.04.08, KRJ, vaA : 03/34
31.03.08, KRJ, Kür Prix de Evergrey : 10/208
29.04.08, KRJ, GP : 06/59
04.05.08, KRJ, int I : 01/115
12.06.08, KRJ, GP : 05/47
31.05.08, KRJ, vaB : 03/40
01.06.08, KRJ, vaB : 02/61
09.06.08, KRJ, heA : 05/81
09.06.08, KRJ, vaB : 02/81
09.06.08, KRJ, vaB : 05/81
08.06.08, KRJ, vaB : 04/36

  

Demons Inside DO on virtuaalihevonen
Kaiken sivuilla esiintyvän materiaalin © dani 2008, (PAITSI KUVAT Thomas Ehls) kopiointi kielletty!